Rode bonen met geitenkaas en paprika

Rode bonen met geitenkaas en paprika

Een smaakvol en eenvoudig bijgerecht met rode bonen, geitenkaas en paprika. Snel te bereiden en heerlijk als vegetarische optie!
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hapjes, Noten
Land van herkomst: Europa
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2
Calories: 320kcal
Author: ICT Maatwerk Nijmegen

Equipment

Ingrediënten

  • 1 blik rode bonen ca. 350 g
  • 2 el wokolie of arachideolie
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 rode paprika in repen
  • 1 gele paprika in repen
  • 2 bosuitjes in stukjes van 2 cm
  • ½ el verse tijm of ½ tl gedroogde tijm
  • 1 mespuntje paprikapoeder
  • Zout en versgemalen peper
  • 100 g zachte geitenkaas in blokjes of verkruimeld

Instructies

  • Giet de bonen af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Fruit de knoflook kort en roerbak de paprika 4 minuten.
  • Voeg de bosui, tijm en bonen toe en bak nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  • Serveer met verkruimelde geitenkaas erover.

Notities

Serveertip:
Vervang de rode bonen door bruine bonen of kapucijners voor variatie.
Wijnadvies:
Lekker met een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 14g | Vet: 16g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g

Indonesische Biefstuksaté met Gember-Ketjapsaus en Gewokte Groenten

Indonesische Biefstuksaté met Gember-Ketjapsaus en Gewokte Groenten

Geniet van deze Indonesische biefstuksaté met een kruidige gember-ketjapsaus, geserveerd met gewokte broccoli en paddenstoelen. Een snelle en smaakvolle Aziatische maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g biefstuk
  • 1 zakje saté marinademix
  • 400 g witte rijst
  • 1 bosje lente-uitjes in smalle ringen
  • 250 g paddenstoelen champignons en/of shiitakes, in plakjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 1 eetlepel bakgember fijngehakt
  • 3 eetlepels ketjap asin
  • Wokolie

Instructies

  • Week de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
  • Bereid de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in blokjes van ca.
  • 2 cm, meng met de marinade en laat 15 minuten marineren.
  • Rijg de gemarineerde biefstukblokjes aan de satéstokjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een wok op hoog vuur, voeg een scheut wokolie toe en roerbak de broccoli 5 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen toe en wok nog 2 minuten mee.
  • Dep de biefstuksaté droog en gril in een hete grillpan of onder de grill in 3-5 minuten gaar en goudbruin.
  • Keer de saté regelmatig.
  • Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en de lente-uitjes.
  • Roer de helft door de groenten en houd de rest apart.
  • Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
  • Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.

Notities

Serveertip:

Voor extra pit zet je sambal brandal op tafel. Serveer met kroepoek en een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht. De zuren in de wijn zorgen voor een mooie balans met de kruidige gember en de hartige ketjapsaus.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 32g | Vet: 14g | Zout: 2.1g | Sugar: 5g

Biefstuk op een Bedje van Groenten

Biefstuk op een Bedje van Groenten

Geniet van een malse biefstuk op een bedje van snel gewokte groenten voor een smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 biefstukjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 100 g peultjes afgehaald
  • 150 g sperziebonen of haricots verts afgehaald
  • 150 g dunne groene asperges, in stukjes van 6 cm

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Besprenkel ze met ca.
  • 1 theelepel olijfolie en masseer de olie in het vlees.
  • Wrijf daarna wat zout en peper na smaak op de biefstukken en laat het even intrekken.
  • Verwarm een grill- of koekenpan droog voor.
  • Leg de biefstukjes erin en bak of rooster ze aan beide kanten mooi bruin in 2 minuten per kant.
  • Neem ze uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal.
  • Dek die af met aluminiumfolie.
  • Breng ruim water aan de kook.
  • Voeg zout toe en blancheer de groenten 2-3 minuten.
  • Afgieten en met koud water even afspoelen.
  • Verhit een wok droog voor.
  • Schenk hier olijfolie in en roerbak de groenten snel warm in ca.
  • 3 minuten.
  • Verdeel de groenten op de borden, leg hier het biefstukje op en druppel er wat jus over.

Notities

Serveertip:
Serveer de biefstuk met een frisse salade of aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze biefstuk past goed bij een volle rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Biefstuk met Gember en Groenten

Biefstuk met Gember en Groenten

Een smaakvol bijgerecht met biefstuk in een aromatische gembersaus, gecombineerd met verse groenten voor een pittige en geurige ervaring.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Azië, China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g biefstuk in plakjes van ½ cm dikte gesneden

Voor de kruiden:

  • Mespunt ve-tsin
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
  • Zout
  • Zwarte peper uit de molen
  • 1 cm verse gemberwortel geschild en geraspt

Voor de saus:

  • 1 dessertlepel suiker
  • Mespunt ve-tsin
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 3 eetlepels bouillon
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1-2 eetlepels rijstwijn of droge sherry

Verder nog:

  • 4 eetlepels olie
  • 2-3 cm verse gemberwortel geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 4 lente-uitjes schoongemaakt en fijngehakt
  • 100 g bamboescheuten in plakken gesneden
  • 2 groene pepertjes schoongemaakt, van zaad ontdaan en in stukjes gesneden

Notities

Serveertip:
Serveer de biefstuk met gember en groenten met rijst of noedels voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Deze smaakvolle biefstuk gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 1g | Sugar: 6g

Biefstuksaté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember

Biefstuksaté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember

Heerlijke biefstuksaté geserveerd met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember, perfect voor een smaakvolle Oosterse maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
  • 250 g paddenstoelen champignons en/of shii-takes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 3 eetlepels Conimex Ketjap Asin
  • 400 g biefstuk in blokjes van 2 cm gesneden
  • 400 g witte rijst
  • 8 Conimex Satéstokjes
  • 1 eetlepel bakgember
  • Conimex Wok Olie naar smaak
  • 1 zakje Conimex Saté Marinademix

Instructies

  • Leg de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
  • Maak de marinade volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in blokjes van ca.2 cm, meng met de marinade en marineer 15 minuten.
  • Rijg de biefstukblokjes aan de satéstokjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Was en snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de broccoli 5 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen toe en wok 2 minuten mee.
  • Dep de biefstuksaté droog en gril in een grillpan of onder de hete grill 3-5 minuten gaar en goudbruin, keer tussentijds.
  • Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en lente-uitjes.
  • Meng de helft van het mengsel door de groenten.
  • Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
  • Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.

Notities

Serveertip:
Zet voor extra pit Conimex Sambal Brandal op tafel.
Variatietip:
Gebruik in plaats van biefstuk ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet voor een andere smaak.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse rosé past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g

Biefstuk met Groenten op een Smaakvol Bedje

Biefstuk met Groenten op een Smaakvol Bedje

Perfect gebakken biefstuk geserveerd op een kleurrijk bedje van knapperige groenten zoals asperges, peultjes en sperziebonen.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g peultjes afgehaald
  • 150 g sperziebonen of haricots verts afgehaald
  • 150 g groene asperges in stukjes van 6 cm
  • 4 biefstukjes
  • Olijfolie naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Besprenkel de biefstukken met olijfolie en masseer dit in het vlees.
  • Wrijf zout en peper naar smaak op de biefstukken en laat het even intrekken.
  • Verwarm een grill- of koekenpan droog voor.
  • Bak de biefstukjes in 2 minuten per kant mooi bruin.
  • Neem de biefstukken uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een ovenschaal.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Breng ruim water aan de kook, voeg zout toe en blancheer de groenten 2-3 minuten.
  • Giet de groenten af en spoel ze kort af met koud water.
  • Verhit een wok met olijfolie en roerbak de groenten in ca.
  • 3 minuten warm.
  • Verdeel de groenten over de borden.
  • Leg de biefstukjes erop en druppel wat jus over het gerecht.

Notities

Serveertip:
Serveer met een luchtige aardappelpuree of knapperig brood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een fruitige Pinot Noir of een zachte Merlot past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 410kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 38g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Biefstuk met Lente-ui en Oosterse Roerbakgroenten

Biefstuk met Lente-ui en Oosterse Roerbakgroenten

Een smaakvol gerecht met mals biefstuk, knapperige roerbakgroenten en frisse lente-ui. Ideaal voor een snelle, maar verfijnde maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Azië, China
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g biefstuk in zeer dunne plakjes gesneden
  • 1 el maïzena
  • 6 el zonnebloem- of arachideolie
  • ¼ tl zwarte peper
  • 300 g witte pandan- of basmatirijst
  • 1 teentje knoflook in plakjes gesneden
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 3 el ketjap manis
  • ½ bouillontablet verkruimeld
  • 400 g Oosterse roerbakmix
  • 1 bosje lente-/bosuitjes in dunne schuine ringen gesneden
  • 1 tl sesamolie

Instructies

  • Zet de wok op de hoogste stand en verwarm hem 1 minuut voor.
  • Schenk 5 eetlepels olie in de wok en draai deze rond tot de olie heet is.
  • Roerbak de knoflook gedurende 10 seconden.
  • Voeg de biefstukplakjes toe en roerbak ze op hoge stand gedurende 20 seconden.
  • Schenk de Japanse sojasaus en ketjap manis langs de rand van de wok erbij.
  • Schep direct de biefstukplakjes met een schuimspaan uit de wok en zet apart.
  • Voeg 100 ml water en het verkruimelde bouillontablet toe aan de wok en breng dit aan de kook.
  • Voeg de Oosterse roerbakmix toe aan de saus en verhit het geheel op middelhoog vuur gedurende 5-7 minuten, al omscheppend.
  • Zet het vuur weer hoog, voeg de biefstukplakjes en de lente-ui toe aan de wok.
  • Voeg de sesamolie toe en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer het gerecht direct op borden, eventueel met gekookte pandan- of basmatirijst.

Notities

Serveertip:
Serveer dit gerecht met gestoomde pandanrijst en bestrooi met extra lente-ui voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir, of een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 28g | Vet: 18g | Zout: 2.8g | Sugar: 6g

Kippenlevertjes met Nectarine en Romige Kerrie

Kippenlevertjes met Nectarine en Romige Kerrie

Sappige kippenlevertjes gewokt met frisse nectarine, romige Boursin en een vleugje kerrie – een verrassend smaakvol gerecht.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 2
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g kippenlevertjes
  • 2 nectarines niet te rijp
  • 1 doosje babychampignons
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el Boursin Cuisine
  • Zout
  • Peper
  • Kerriepoeder naar smaak
  • Olijfolie
  • Water

Instructies

  • Knip de dubbele kippenlevertjes doormidden.
  • Was de nectarines, snijd ze in vieren, verwijder de pit en snijd de helften in partjes.
  • Schil de ui en snijd deze in lange repen.
  • Was de champignons en verwijder indien gewenst de steeltjes.
  • Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
  • Verhit de wok en voeg een scheutje olijfolie toe.
  • Bak de kippenlevertjes in de hete olie en breng op smaak met zout, peper en uitgeperste knoflook.
  • Voeg de gesneden ui toe en roerbak enkele minuten.
  • Voeg de champignons toe en bestrooi met kerriepoeder naar smaak.
  • Voeg de partjes nectarine toe en schep alles goed om.
  • Roer de Boursin Cuisine erdoor en voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.
  • Verwarm kort door en serveer direct.

Notities

Heerlijk met bruine rijst en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Combineer met een fruitige witte wijn zoals een Viognier of een Chenin Blanc.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 15g | Sugar: 8g

Frisse Beef Sukiyaki met Ananas en Peultjessalade

Frisse Beef Sukiyaki met Ananas en Peultjessalade

Een heerlijke, Oosterse maaltijd met malse beef sukiyaki, frisse ananas en een knapperige peultjessalade.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Groenten, Rundvlees
Land van herkomst: Japan, Oosters
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Flexitarisch
Servings: 2
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • kookpan
  • Ruime schaal

Ingrediënten

  • 1 pak Conimex Beef Sukiyaki maaltijdpakket
  • 300 g biefstukreepjes
  • 300 g peultjes
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 6 lente-uitjes
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel Conimex Sojasaus
  • Conimex Wok Olie

Instructies

  • Meng de marinademix (uit het maaltijdpakket) met 2 eetlepels olie in een kom.
  • Voeg de biefstukreepjes toe en laat 10 minuten marineren.
  • Rijst koken:
  • Kook de rijst (uit het maaltijdpakket) in 15 minuten gaar volgens de verpakking.
  • Giet af en houd warm.
  • Peultjessalade:
  • Kook de peultjes in 5 minuten beetgaar, giet af en spoel koud.
  • Laat de ananasstukjes uitlekken en vang het vocht op.
  • Snijd de lente-uitjes in smalle reepjes.
  • Meng in een ruime schaal het citroensap, 6 eetlepels olie, de sojasaus en 1-2 eetlepels van het opgevangen ananasvocht.
  • Voeg de peultjes en lente-uitjes toe en meng goed.
  • Beef sukiyaki:
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gemarineerde biefstukreepjes 3 minuten.
  • Voeg 2 dl koud water en de sausmix (uit het maaltijdpakket) toe, breng al roerend aan de kook.
  • Voeg de Mirin (uit het maaltijdpakket) en de ananasstukjes toe en warm 1 minuut mee.
  • Serveren:
  • Verdeel de rijst over de borden.
  • Schep de beef sukiyaki ernaast en serveer met de frisse peultjessalade.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij de lichte en frisse smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 28g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 12g

Oma’s Authentieke Bami Ambon met Varkensschnitzel en Selderij

Oma's Authentieke Bami Ambon met Varkensschnitzel en Selderij

Een traditioneel recept van oma Ambon, deze bami met malse varkensschnitzel, verse selderij en ketjap, maakt een hartige en smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noedels, Varkensvlees
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Flexitarisch
Servings: 4
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels in kleine blokjes
  • 1 pak Chinese eiermie
  • Olie
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 bouillonblokje
  • Ketjap naar smaak
  • ½ bosje selderij fijngehakt

Instructies

  • Breng water aan de kook, giet het over de mie en laat deze ongeveer 2 minuten wellen.
  • Spoel daarna af met koud water.
  • Verhit een wok met een beetje olie en bak hierin de blokjes varkensschnitzel samen met de ui en knoflook.
  • Voeg de gewelde mie toe, schep alles goed om en warm het geheel door.
  • Verkruimel het bouillonblokje erover en breng op smaak met ketjap.
  • Roer vlak voor het opdienen de fijngesneden selderij door het gerecht.

Notities

Wijnadvies
Een fruitige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de rijke smaken van deze bami Ambon.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g