Knapperige Loempiaatjes uit de Oven
Deze knapperige loempiaatjes uit de oven zijn een heerlijk Aziatisch hapje. Gevuld met groenten, gerookte kip en op smaak gebracht met ketjap en sambal, zijn ze perfect voor een borrel of als voorgerecht!
Bereidingstijd30 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 10 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 10 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 zakje soepgroenten
- 125 gram taugé
- 1 eetlepel olie
- 1½ eetlepel ketjap manis
- 100 gram gerookte kipfilet in reepjes
- 3 eetlepels tomatenketchup
- Mespuntje sambal
- Bloem voor het uitrollen
Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de plakjes bladerdeeg in 10 minuten ontdooien.
Verhit de olie in een wok en bak de soepgroenten en taugé kort (ongeveer 30 seconden).
Haal de pan van het vuur en schep de ketjap manis erdoor.
Laat het mengsel uitlekken en afkoelen in een zeef.
Meng de gerookte kipreepjes door de groenten.
Bestrooi het aanrecht met bloem en rol elk plakje bladerdeeg uit tot een vierkant van 15 cm x 15 cm.
Schep 2 eetlepels van het groente-kipmengsel op één helft van het deeg.
Vouw de andere helft erover en druk de randen stevig dicht met een vork.
Leg de loempiaatjes op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met een dun laagje olie.
Bak de loempiaatjes 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveertip:
Serveer met een pittige chilisaus of roer een mespunt sambal door de tomatenketchup voor een extra kick!
Wijnadvies:
Deze loempiaatjes gaan goed samen met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 19g | Protein: 6g | Vet: 9g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 43
Mini Pies met Belgisch Stoofvlees in Bladerdeeg
Deze heerlijke mini pies gevuld met Belgisch stoofvlees zijn perfect als snack of borrelhapje. Het malse rundvlees gestoofd in Belgisch bier zorgt voor een rijke en diepe smaak.
Land van herkomst: België Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 8 stuks
Calories: 390kcal
Author: Cor Klaar
Bakvorm voor muffins
kwastje
pan met dikke bodem
scherp mes
Voor de mini pies:
- 2 rollen bladerdeeg Tante Fanny Vers, 270 g
- 1 ei losgeklopt
- Boter om in te vetten
Voor het stoofvlees:
- 1 kg runderriblappen in blokjes
- 3 eetlepels bloem
- 50 g boter
- 2 uien in stukjes gesneden
- 2 tenen knoflook gesnipperd
- 2 flesjes donker Belgisch bier
- 2 laurierblaadjes
- 6 takjes tijm
- 2 witte boterhammen
- 2 eetlepels mosterd
- Peper en zout naar smaak
Stoofvlees bereiden:
Bestrooi het vlees met bloem, peper en zout en meng goed.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak het vlees in porties bruin.
Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze glazig zijn.
Blus af met het bier en voeg laurierblaadjes en tijm toe.
Besmeer de boterhammen met mosterd en leg ze bovenop het stoofvlees.
Laat het geheel 2,5 uur sudderen op laag vuur tot het vlees zacht is en de saus ingedikt.
Verwijder de tijm en laurierblaadjes.
Mini pies maken:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een muffinvorm in met boter.
Rol het bladerdeeg uit en steek cirkels uit die groot genoeg zijn om in de muffinvorm te passen.
Bekleed de muffinvorm met het deeg en vul elk bakje met een schep stoofvlees.
Snijd kleinere cirkels uit het bladerdeeg en leg ze als deksels op de pies.
Druk de randen goed aan en bestrijk met losgeklopt ei.
Bak de mini pies 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveertip:
Serveer de mini pies warm met een frisse salade of een pittige mosterdsaus.
Wijnadvies:
Een Belgische Trappist of een glas volle rode wijn zoals een Malbec past perfect bij de rijke smaken van het stoofvlees.
Calories: 390kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 22g | Vet: 18g | Zout: 1.6g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 43
Zelfgemaakte Kruidnootjes met Speculaaskruiden
Maak zelf heerlijke knapperige kruidnootjes met speculaaskruiden! Dit recept is eenvoudig en perfect voor de Sinterklaasperiode.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 40 g boter
- 50 g bloem
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 50 g basterdsuiker
- ½ eetlepel speculaaskruiden
- 2 eetlepels melk
- Zout indien ongezouten boter wordt gebruikt
Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kneed alle ingrediënten tot een stevig deeg.
Rol kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
Bak de kruidnootjes 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen en geniet van deze kruidige lekkernij!
Serveertip:
Lekker om te serveren met warme chocolademelk of bij een kopje thee.
Wijnadvies:
Combineer deze kruidnootjes met een glas zoete dessertwijn of een kruidige glühwein.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 43
Krokante Mini-Taco Bites met Filodeeg
Deze krokante mini-taco bites met filodeeg zijn een heerlijke snack voor elke gelegenheid. Gekruid gehakt, zwarte bonen en avocado zorgen voor een smaakvolle Mexicaanse twist!
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Mexico Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 8
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 avocado
- 1 blik zwarte bonen uitgelekt
- 1 knoflookteen gehakt
- 1 pak filodeeg
- 1 rode ui gesnipperd
- 3 theelepels picadillo-kruiden of gerookte paprikapoeder
- 8 mini-tomaten
- 125 ml crème fraîche
- 300 gram gehakt
- ¼ chilipeper of enkele druppels Tabasco
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie voor invetten
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht).
Bestrijk de vellen filodeeg licht met olie en vouw ze dubbel.
Plaats de filodeeg in een ingevette muffinvorm en bak tot ze droog en krokant zijn.
Verhit een koekenpan en rul het gehakt met de picadillo-kruiden.
Voeg de gesnipperde ui en gehakte knoflook toe en bak kort mee.
Breng op smaak met peper, zout en een beetje chilipeper of Tabasco.
Voeg de uitgelekte zwarte bonen en mini-tomaten toe en verwarm goed door.
Vul de filodeegbakjes met het gehaktmengsel.
Garneer met een toefje crème fraîche en stukjes avocado.
Serveertip:
Serveer deze mini-taco bites met een frisse limoendip of guacamole voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij deze hartige bites.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 9g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 43
Knapperige Kaaskletskopjes
Heerlijke knapperige kaaskletskopjes, gemaakt van slechts één ingrediënt: Parmezaanse kaas. Perfect voor een borrel of als snack.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 8 koekjes
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar
Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schep platte bergjes van ongeveer 1 eetlepel Parmezaanse kaas op de bakplaat, met voldoende ruimte ertussen.
Bak de kaaskoekjes ongeveer 10 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en krokant zijn.
Laat de koekjes even afkoelen en verwijder ze voorzichtig van het bakpapier met een pannenkoekmes.
Serveertip:
Bestrooi de koekjes met gedroogde kruiden naar keuze, zoals basilicum, Italiaanse kruiden, rozemarijn of oregano voor extra smaak.
Wijnadvies:
Deze knapperige kaaskletskopjes passen uitstekend bij een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse Prosecco.
Calories: 80kcal | koolhydraten: 0g | Protein: 7g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 0g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 43
Lauwwarme Zalmfilet met flinterdunne uiringen & komkommerreepjes
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 12 zalm filets 30 gram per stuk
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- 3 eetlepel azijn
- 1 theelepel mosterd
- 6 eetlepel olijfolie
- 1 bos(jes) kervel
- zout
- peper
Kruidendressing:
Olijfolie en azijn, 1 theelepeltje scherpe mosterd, zout, peper en gehakte kervel bij elkaar doen en doorroeren.
Rode ui pellen en in super dunne ringen snijden.
Komkommer halveren en ook flinterdun snijden.
Niet de hele komkommer gebruiken, maar zelfde hoeveelheid als de rode ui.
Vermeng deze met elkaar en zet in de koeling.
De zalm:
Verhit de oven voor op 220 graden
Smeer de zalmfiletjes in met een beetje olijfolie vermengd met een paar druppeltjes citroensap.
Strooi nog wat witte peper uit de molen en zeezout uit de molen over de filets.
Plaats de zalmfiletjes op een bakplaat bedekt met siliconenpapier (bakpapier).
Plaats de zalm in de oven tot hij een beetje glazig oogt maar laat de zalm niet gaar worden (1 minuut)
Leg 3 zalmfilets op een bord; eventueel kan er wat sla onder, bijvoorbeeld raketsla of baby leaf.
Plaats een bergje ui-komkommermengsel op de filets.
Schep er tenslotte wat kruidendressing overheen.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 43
Knapperige kruidige aardappeltjes uit de oven
Deze knapperige kruidige aardappeltjes uit de oven zijn eenvoudig te bereiden en heerlijk gekruid met kerrie, knoflook en ui. Perfect als bijgerecht bij diverse maaltijden!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 2 uien in partjes
- 2 zakken krieltjes halve, met schil
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 250°C.
Meng in een kom de krieltjes, ui en knoflook.
Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
Besprenkel met de olijfolie en schep goed om zodat alles gelijkmatig bedekt is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het aardappelmengsel erop.
Bak de aardappeltjes in de oven gedurende 30 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Schep de aardappeltjes tussentijds twee keer om voor een gelijkmatige garing.
Serveertip:
Serveer met appelmoes of een frisse yoghurtdip voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 43
Bladerdeeg knakworst spiralen
Deze knapperige bladerdeeg knakworst spiralen zijn een eenvoudig en smakelijk hapje voor feestjes, borrels of als traktatie. Serveer ze warm of koud!
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 10 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eetlepel bloem
- 5 plakjes bladerdeeg diepvries, pak à 10 plakjes
- 10 Frankfurters of andere grote knakworsten blik 300 g
Haal het plastic van de bladerdeegplakjes en laat ze kort ontdooien op het aanrecht.
Bestuif het aanrecht licht met bloem.
Haal de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200°C (of gasovenstand 4).
Rol elk plakje bladerdeeg iets dunner uit tot een rechthoekige lap.
Snijd elke lap in 2 lange repen.
Laat de knakworsten uitlekken in een vergiet.
Snijd de knakworsten in de lengte voorzichtig in, maar niet helemaal door.
Wikkel een reep bladerdeeg spiraalvormig om elke knakworst.
Leg de bladerdeegworsten op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin en krokant.
Laat de spiralen iets afkoelen en serveer ze met een servetje.
Serveertip:
Serveer met mosterd, ketchup of een dipsaus naar keuze. Ook koud zijn ze heerlijk!
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit hapje.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 43
Bier Kaas Brood
Een zeer smaakvol en pittig brood.
recept voor grote of 4 kleinere broden.
Calories:
- 4 eetlepel(s) suiker
- 2 eetlepel(s) gist gedroogd
- 250 milliliter bier warm op 50 graden
- 1250 gram bloem
- 230 gram cheddar
- 185 gram melkpoeder
- 1 ½ theelepel zout
- 1 ½ theelepel mosterdpoeder
- 2 ei losgeklopt
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) sesamzaad
Neem een grote kom, los daarin de suiker en gist op in het warme bier, laat 5 minuten staan.
Neem een andere kom en meng 1125 gram bloem,kaas,melkpoeder,zout en mosterdpoeder door elkaar.
Roer het bloemmengsel nu bij het gistmengsel en blijf roeren tot een zacht deeg verkregen is.
Be-bloem een glad werkoppervlak en leg het deeg erop,
Kneed het deeg tot het glad en elastisch is, dit duurt +/- 10 minuten.
Voeg nog wat bloem toe als het deeg te kleverig is.
Verdeel het deeg in 2 of 4 delen en vorm er mooie ronde broden van.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de broden erop zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen ivm met het rijzen.
Bestrijk de broden met het eiwit en strooi het sesamzaad er over.
Neem een scherp mes en maak kruiselings 1/2 centimeter diepe inkepingen.
Dek af met een schone theedoek en laat op een warme tochtvrije plaats rijzen.+/- 1,5 uur
De broden moeten in volume verdubbeld zijn.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
Bak de broden in 20 minuten bruin en gaar.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 43
Gestoomde Ba Bao Broodjes met Gehaktvulling
Deze zachte, gestoomde Ba Bao broodjes met een smaakvolle gehaktvulling zijn een heerlijk Aziatisch hapje. Perfect als snack of bijgerecht!
Bereidingstijd2 uur uur
Totale tijd2 uur uur
Servings: 12
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
Stoompan of stoommandje
mes
Koekenpan of wok
- 1 pak wittebroodmix
- 2 eieren
- 1 ui fijngehakt
- 2 tenen knoflook geperst
- 25 g boter op kamertemperatuur
- 300 g mager gehakt
- 3 el donkere zoete sojasaus
- 1 el azijn
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Bereiding van het deeg:
Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking, maar vervang de boter door de eieren.
Kneed het deeg goed door en laat het rijzen volgens de instructies op de verpakking.
Bereiding van de vulling:
Verhit de boter in een pan en fruit de ui glazig.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Doe het gehakt in de pan en bak het rul.
Voeg de sojasaus en azijn toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel iets afkoelen.
Samenstellen van de broodjes:
Verdeel het deeg in 12 gelijke bollen.
Druk een kuil in elke bol en vul deze met het gehaktmengsel.
Kneed de bollen weer dicht en leg ze op een stukje bakpapier.
Laat de broodjes nog 10-15 minuten narijzen.
Stomen van de broodjes:
Breng een stoompan of stoommandje met water aan de kook.
Stoom de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar.
Serveer ze warm met chilisaus.
Serveertip:
Serveer met een pittige chilisaus of sojasaus met een paar druppels sesamolie voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichtzoete Riesling of een fruitige Pinot Noir past goed bij de hartige en lichtzoete smaken van de broodjes.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 9g | Vet: 4g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Bakpapier / Pagina 43