Barbietaart met Roze Marsepein

Barbietaart met Roze Marsepein

Een feestelijke Barbietaart met marsepein en kleurrijke decoraties, perfect voor verjaardagen.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 barbiepop
  • 1 pak mix voor vanillecake bijv. Baukje
  • ½ pakje glazuur bijv. Baukje
  • 1 zakje aardbeienveters
  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • ¾ dl melk
  • 400 g witte marsepein
  • Roze levensmiddelenkleurstof
  • Zilveren garneerpilletjes
  • Vruchtenballetjes
  • Knispers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Mix de boter in een beslagkom glad en luchtig.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door.
  • Voeg de melk en de mix voor vanillecake toe en mix 4 minuten op de hoogste stand.
  • Schep het beslag in een schaal en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake 60 minuten in het midden van de oven.
  • Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
  • Maak een gat in het midden van de cake en plaats de barbiepop erin.
  • Rol 400 g marsepein uit tot een cirkel van ongeveer 50 cm doorsnede.
  • Maak een inkeping tot het midden en drapeer de marsepein losjes om de cake als een jurk.
  • Maak van de rest van de marsepein een bovenstukje voor de jurk en een kroontje voor de barbiepop.
  • Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Maak van de aardbeienveters kleine strikjes.
  • Decoreer de jurk met strikjes, zilveren garneerpilletjes en vruchtenballetjes.
  • Bevestig deze met druppeltjes glazuur.

Notities

Wijnadvies:
Voor de volwassenen kun je een zoete dessertwijn serveren zoals een Muscat.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.3g | Sugar: 28g

Romige Red Velvet Traybake met Rode Bessen

Romige Red Velvet Traybake met Rode Bessen

Een luchtige red velvet traybake met romige topping, rode bessen en kokos.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 8
Calories: 318kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Red Velvet cake
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 100 g MonChou
  • 2 el water
  • 1 zakje Dr. Oetker Chocolate Chips Wit
  • 5 takjes rode bessen
  • 20 g kokosrasp
  • Rasp van 1/2 limoen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
  • Meng de Red Velvet cakemix, eieren, 100 ml slagroom en water in een beslagkom tot een gladde massa.
  • Klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand gedurende 3 minuten tot een luchtig beslag.
  • Spatel de Chocolate Chips door het beslag en verdeel het in een met bakpapier beklede ovenschaal of laag bakblik.
  • Bak de cake in circa 50 minuten gaar.
  • Mix de MonChou in een kom glad.
  • Voeg de resterende 150 ml slagroom en de toppingmix toe, en mix op de laagste stand.
  • Klop daarna circa 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.
  • Verdeel de topping over de afgekoelde Red Velvet cake en garneer met de rode bessen, kokosrasp en limoenrasp.

Notities

Wijnadvies
Een frisse dessertwijn zoals een rosé Moscato of een lichtzoete witte wijn vormt een mooie balans met de rijke smaken van de cake en bessen.

Nutrition

Calories: 318kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 4g | Vet: 19g | Zout: 150g | Sugar: 22g

Frisse Crème Brûlée MonChoutaart met Bessen

Frisse Crème Brûlée MonChoutaart met Bessen

Een romige MonChoutaart met een krokante crème brûlée topping en verse bessen.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Zomer
Servings: 12
Calories: 356kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • 250 ml slagroom
  • 70 g boter
  • 200 g MonChou
  • 100 ml water
  • 60 g suiker
  • 50 g frambozen
  • 50 g bramen
  • 5 meringuetoefjes

Instructies

  • Plaats het bijgevoegde bakpapier over de bodem van de springvorm.
  • Smelt de boter in een steelpan en neem de pan van het vuur.
  • Roer de kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.
  • Klop de MonChou (kamertemperatuur) in een beslagkom 1 minuut glad met een mixer op de hoogste stand.
  • Voeg het water en de taartmix toe aan de MonChou en klop op de middelste stand tot een egale massa.
  • Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop nogmaals 30 seconden op de middelste stand.
  • Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Strooi de suiker gelijkmatig over de MonChoutaart, vermijd de randen.
  • Brand de suiker met een crème brûlée brander tot een goudbruine korst ontstaat.
  • (Laat de springvorm om de taart tijdens het branden; pas op, de vorm wordt heet!
  • ).
  • Koel de taart nog minstens 1 uur in de koelkast.
  • Garneer de taart met frambozen, bramen en meringuetoefjes voor het serveren.

Notities

Wijnadvies
Een zoete, licht sprankelende wijn zoals Moscato d'Asti past uitstekend bij deze taart en complimenteert de romige en krokante lagen.

Nutrition

Calories: 356kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 4g | Vet: 27g | Zout: 180g | Sugar: 22g

Aardbei Chocolade Trifle Verrassing

Aardbei Chocolade Trifle Verrassing

Een verfrissende en romige trifle met aardbei, chocolade en verse munt voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd29 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 12
Calories: 367kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei Smaak
  • 500 g magere kwark
  • 750 ml slagroom
  • 30 g suiker
  • 300 ml water
  • 60 g boter
  • 100 g verse aardbeien
  • 1 blik aardbeientaartvulling
  • ½ chocoladecake in plakken gesneden
  • 10 g munt

Instructies

  • Smelt de boter in een steelpan en roer de kruimelbodemmix uit de kwarktaartverpakking door de gesmolten boter.
  • Meng 300 ml water, de kwark en 250 ml slagroom in een kom met een mixer op de laagste stand.
  • Voeg de taartmix toe en mix op de laagste stand 1 minuut tot een glad mengsel.
  • Klop daarna 2,5 minuut op de hoogste stand tot een luchtige massa.
  • Laat het mengsel minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.
  • Klop de resterende 500 ml slagroom met de suiker in een beslagkom op de laagste stand voor 1-2 minuten, en daarna op de hoogste stand tot een lobbige yoghurtdikte.
  • Maak de trifle door de chocoladecake over de bodem van een grote glazen trifleschaal te verdelen.
  • Voeg daarna het kwarkmengsel toe, gevolgd door de aardbeientaartvulling, en sluit af met de geklopte slagroom.
  • Garneer de trifle met de kruimelbodem, verse aardbeien en muntblaadjes.

Notities

Wijnadvies
Kies een lichte mousserende wijn zoals een prosecco of een demi-sec champagne om de frisse aardbeiensmaak te complementeren.

Nutrition

Calories: 367kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 150g | Sugar: 24g

Karamel Macadamia Brownie IJstaart

Karamel Macadamia Brownie IJstaart

Een verfrissende brownie ijstaart met frambozen, karamelnoten en witte chocolade.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 8
Calories: 465kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
  • 50 g boter kamertemperatuur
  • 100 ml water
  • 200 g schepijs smaak naar keuze
  • 125 g frambozen
  • 50 g macadamianoten
  • 3 el suiker
  • 25 g witte chocolade in stukjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  • Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
  • Klop de boter zacht en romig in een beslagkom (niet luchtig kloppen).
  • Voeg de browniemix en het water toe en meng goed door elkaar op de laagste stand.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.
  • Bak de brownie in circa 40 minuten gaar tot de bovenkant mooi glanzend is.
  • Laat even afkoelen.
  • Snijd de brownie horizontaal in twee gelijke helften.
  • Plaats de onderste helft op een schaal die in de vriezer past.
  • Schep het ijs erop en verdeel gelijkmatig.
  • Halveer de frambozen (houd er 8 apart) en druk ze in het ijs.
  • Plaats de bovenste helft van de brownie erop en druk voorzichtig aan.
  • Laat de taart minstens een uur in de vriezer bevriezen.
  • Karamelliseer de macadamianoten door de suiker in een kleine koekenpan op middelhoog vuur te verwarmen.
  • Verdeel de suiker over de bodem zonder te roeren tot deze lichtbruin kleurt.
  • Meng de noten snel door de gesmolten suiker en giet op een bakplaat met bakpapier.
  • Laat afkoelen.
  • Smelt de witte chocolade door deze in een spuitzakje te plaatsen en het zakje in een glas met heet water te zetten.
  • Haal de brownie uit de vriezer en snijd in 8 gelijke stukken.
  • Controleer of de witte chocolade gesmolten is, knip een klein puntje van het spuitzakje en versier de stukken met slierten chocolade.
  • Garneer met de resterende frambozen en de gekarameliseerde macadamianoten.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies
Kies voor een volle dessertwijn zoals een Pedro Ximénez of een chocoladige stout voor een rijke smaakervaring.

Nutrition

Calories: 465kcal | koolhydraten: 46g | Protein: 4g | Vet: 28g | Zout: 3g | Sugar: 30g

Frambozenfeest Roze Koekentaart

Frambozenfeest Roze Koekentaart

Een feestelijke taart met roze koeken en frambozen voor een kleurrijk dessert.
Bereidingstijd24 minuten
Recept categorieën: Taart
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 8
Calories: 423.5kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Roze koeken bakmix
  • 75 ml water
  • 25 ml heet water
  • 240 g boter kamertemperatuur
  • 2 el frambozenjam
  • 1 zakje Dr. Oetker Botercrème
  • 125 ml melk koud
  • 150 g frambozen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 busje Dr. Oetker Chocofantasie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  • Klop 120 g boter zacht in een beslagkom met een mixer.
  • Voeg de roze koekenmix en 75 ml water toe en meng op de hoogste stand tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de springvorm bekleed met bakpapier.
  • Bak de roze koek in 30-35 minuten gaar.
  • Laat afkoelen en snijd horizontaal door voor twee lagen.
  • Smeer frambozenjam op de onderste laag, vrij van de randen.
  • Klop de resterende boter glad.
  • Voeg de melk en botercrème-mix toe en mix 30 seconden op lage snelheid.
  • Schraap de randen schoon en mix nog 1 minuut op de hoogste stand tot luchtig.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelmond.
  • Spuit decoratief op de onderste laag koek.
  • Verdeel 2/3 van de frambozen over de botercrème.
  • Meng de glazuurmix met 25 ml heet water in een kom en mix op de laagste stand glad.
  • Mix 2 minuten op hoge stand tot luchtig en laat 5 minuten rusten.
  • Roer tot de kleur gelijkmatig is en verdeel over de bovenkant van de taart.
  • Decoreer met de resterende frambozen, rozemarijn, gouden Dr.
  • Oetker Chocofantasie-bolletjes en optioneel poedersuiker.

Notities

Wijnadvies
Kies een lichte, frisse dessertwijn zoals een Moscato of een lichtzoete rosé voor een evenwichtige smaakbeleving.

Nutrition

Calories: 423.5kcal | koolhydraten: 34g | Protein: 2.5g | Vet: 27.8g | Zout: 0.36g | Sugar: 20.9g

Feestelijke Barbietaart met Marsepein

Feestelijke Barbietaart met Marsepein

Maak een prachtige Barbietaart voor verjaardagen, compleet met roze marsepein en kleurrijke decoraties.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 10
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • ¾ dl melk
  • 1 pak mix voor vanillecake bijvoorbeeld Baukje
  • 500 g witte marsepein
  • Roze levensmiddelenkleurstof
  • ½ pakje glazuur bijvoorbeeld Baukje
  • 1 Barbiepop
  • 1 zakje aardbeienveters
  • Zilveren garneerpilletjes
  • Vruchtenballetjes knispers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150ºC.
  • Klop de boter in een beslagkom glad en luchtig met een mixer.
  • Voeg de eieren één voor één toe.
  • Voeg de melk en de vanillecakemix toe en mix het geheel 4 minuten op de hoogste snelheid.
  • Schep het beslag in een schaal en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake op een rooster in het midden van de oven in 60 minuten goudbruin en gaar.
  • Controleer met een satéprikker: komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.
  • Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
  • Maak een gat in het midden van de cake en steek de Barbiepop erin.
  • Rol 400 g marsepein uit tot een cirkel van ongeveer 50 cm doorsnede.
  • Maak een inkeping tot het midden en drapeer de marsepein losjes om de cake als een jurk.
  • Vorm van de rest van de marsepein een bovenstukje voor de jurk en een kroontje.
  • Druk het kroontje op het hoofd van de pop.
  • Bereid het glazuur volgens de aanwijzing op het pak.
  • Maak kleine strikjes van de aardbeienveters en gebruik glazuur om de jurk te versieren met strikjes, garneerpilletjes, en vruchtenballetjes.

Notities

Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig voor dit feestelijke kindertaartje.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.3g | Sugar: 35g

Zelfgemaakte Pretzels uit de Airfryer

Zelfgemaakte Pretzels uit de Airfryer

Heerlijke zelfgemaakte pretzels Perfect voor elk moment van de dag Makkelijk te maken en in te vriezen Geniet van de warme, knapperige pretzels rechtstreeks uit de airfryer
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Brood, Snack, Tussendoortje
Land van herkomst: Duitsland
Servings: 10
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 g gezeefde bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 4 el suiker
  • 3 tl zout
  • 1 geklutste eidooier
  • 2 dl warm water

Instructies

  • Meng de bloem, gist, 2 theelepels zout, suiker, bakpoeder en warm water in een kom tot een glad deeg.
  • Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol ze op tot bollen.
  • Laat de bollen 10 minuten rusten.
  • Rol elke bol in drie fasen uit tot slierten ter dikte van een potlood, met pauzes van 10 minuten tussen elke fase.
  • Vorm de slierten tot krakelingen (pretzels) en bestrijk ze met de geklutste eidooier.
  • Bestrooi de pretzels met de resterende theelepel zout.
  • Bak de pretzels 7 minuten op 180 graden in een voorverwarmde Airfryer.

Notities

Wijnadvies:
Een licht bier zoals een Duitse pilsner past perfect bij deze knapperige pretzels.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 3g | Vet: 1g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Kaneel-kwarktaart met Hulstblad Marsepein

Kaneel-kwarktaart met Hulstblad Marsepein

(inclusief baktijd)2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 10 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 175 g kaneelkoekjes Kanelly's
  • 75 g boter
  • 650 g magere kwark
  • 150 g suiker
  • 5 eieren + 2 eidooiers
  • Mespunt zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 75 g bloem
  • ½ liter slagroom
  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 100 g witte marsepein
  • Garneer-zilverpilletjes

Instructies

  • Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
  • Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk het aan en strijk het glad.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Laat de kwark uitlekken in een zeef bekleed met kaasdoek.
  • Zet een beslagkom in warm water en klop in de kom de eieren met de eidooiers, zout, vanillesuiker en suiker gedurende 10 minuten tot een lichtgele, dikschuimige massa.
  • Zeef de bloem en spatel deze door het eimengsel.
  • Klop 2 dl slagroom met kaneel stijf en spatel de slagroom en de uitgelekte kwark door het eimengsel.
  • Schep het kwarkmengsel in de vorm en strijk het glad.
  • Bak de taart in het midden van de oven gedurende 1 uur en 45 minuten.
  • Schakel na 15 minuten de oven terug naar 125 °C.
  • Laat de taart in de uitgeschakelde oven met de deur op een kier afkoelen.
  • Verwijder de vorm.
  • Klop 3 dl slagroom stijf en bestrijk de taart rondom met een laagje slagroom.
  • Doe de rest van de slagroom in een spuitzak.
  • Rol de marsepein uit tot een lap van 3 mm dik en snijd hulstblaadjes uit.
  • Garneer de taart met toefjes slagroom, marsepeinblaadjes (goed in de slagroom drukken) en zilverpilletjes.

Notities

Wijnadvies:

Deze kaneel-kwarktaart past goed bij een glas zoete witte wijn zoals een Sauternes of een mousserende wijn zoals Prosecco.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Klassieke Broodpudding

Klassieke Broodpudding

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 1 oud brood bij voorkeur witbrood
  • 1 kopje melk
  • 2 eieren
  • Vanillesuiker naar smaak
  • 5 eetlepels witte basterdsuiker
  • Boter om het bakblik in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwijder de korsten van het oude brood en snijd het brood in stukjes.
  • Doe deze stukjes in een beslagkom.
  • Voeg de melk, eieren, vanillesuiker en witte basterdsuiker toe aan de kom met brood.
  • Mix alle ingrediënten tot een glad beslag met behulp van een mixer.
  • Vet een bakblik in met boter en giet het beslag erin.
  • Bak de broodpudding in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 45 minuten, of totdat er een mooi bruin korstje op zit en de pudding stevig aanvoelt.
  • Serveer de broodpudding warm als heerlijk nagerecht!

Notities

Garneer de broodpudding eventueel met een beetje poedersuiker en serveer het met een bolletje vanille-ijs voor een extra verwennerij.

Wijnadvies:

Een glas dessertwijn, zoals een zoete Riesling of een Sauternes, past uitstekend bij deze klassieke broodpudding.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 8g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 20g