Avocadococktail met komkommertartaar en pistachenoten
Verfrissende avocadococktail met komkommertartaar, pistachenoten en zeewier. Perfect als bijgerecht voor een zomerse maaltijd of als lichte lunch.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd3 uur uur 30 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 el cottage cheese
- 30 g pistachenoten
- 50 g gemixte kiemen
- 50 g zeekraal
- 50 g zeewier
- 1 gele grapefruit
- 1 komkommer
- 0.5 Galia meloen
- 3 avocado's
- 2 limoenen
- 75 ml olijfolie
- 1 bos Thaise basilicum
Halveer de avocado's, verwijder de pit, snijd een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
Mix de avocado met het limoensap en de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender.
Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
Vul de cocktailglazen met de mousse en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
Snijd de Thaise basilicum grof.
Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de gele grapefruit in partjes.
Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.
Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar.
Verdeel de partjes gele grapefruit erover.
Schep de cottage cheese erop.
Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.
Serveertip:
Serveer deze avocadococktail als een fris bijgerecht bij een zomerse maaltijd of als lichte lunch.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van avocado en komkommer.
Receptenplein.nl
Home / Blender
Venkel-citroensoep met een verrassende twist
Geniet van een heerlijke venkel-citroensoep, perfect voor een lichte maaltijd. Een frisse smaak door citroen en venkelzaad, met een verrassende toevoeging van pastis of ouzo.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 liter water
- 2 groentebouillonblokjes of poeder/pasta
- 1 theel. venkelzaad
- ½ citroen sap
- 750 g knolvenkel
- Peper vers gemalen
- Zout
- Garnering: schijfjes citroen fijn geknipt venkelgroen
Zet 1 liter water op met de bouillonblokjes en het venkelzaad.
Maak de venkel schoon, snijd de bruine delen van de steel en onderkant van de knol weg.
Knip het venkelgroen af en zet apart.
Snijd de knolvenkel in stukken.
Kook de venkelstukken 15 minuten in de bouillon tot ze gaar en zacht zijn.
Pureer de soep tot een gladde massa.
Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
Garneer de soep met het venkelgroen en schijfjes citroen.
Serveer met (geroosterd) volkorenbrood en verschillende soorten kaas zoals knoflookkaas, roquefort of geitenkaas.
Serveertip:
Serveer met (geroosterd) volkorenbrood en een selectie van kazen voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.
Receptenplein.nl
Home / Blender
Romige waterkerssoep met tomaat
Een lichte, romige waterkerssoep met een vleugje tomaat en peterselie. Perfect als voorgerecht of lichte lunch.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 6
Calories: 140kcal
Author: Cor Klaar
- 1 liter bouillon
- 150 g room
- 2 bundeltjes waterkers
- 3 tomaten
- ½ liter melk
- 1 eetlepel rijstmeel
- Zout
- Gehakte peterselie
Pluk de blaadjes van de waterkers en was ze grondig.
Bewaar enkele blaadjes voor de garnering.
Breng de bouillon aan de kook en laat de waterkersblaadjes hierin 15 minuten garen.
Pureer de soep met een blender of staafmixer tot een gladde massa.
Voeg de melk en het rijstmeel toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
Giet de soep in een soepterrine en laat afkoelen.
Roer vlak voor het opdienen de room erdoor en breng verder op smaak met zout.
Pel de tomaten, snijd ze in stukjes en voeg toe aan de soep.
Bestrooi met gehakte peterselie en garneer met de achtergehouden waterkersblaadjes.
Serveertip:
Serveer met vers brood of croutons voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij deze soep.
Calories: 140kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 5g | Vet: 9g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Blender
Verfrissende Aardbeiensoep
Geniet van deze frisse en lichte aardbeiensoep, een perfect zomers nagerecht. Gekruid met balsamico en zwarte peper, en afgewerkt met citroenmelisse en slagroom.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
mes
Schaaltjes of glazen
Lepel
- 375 g aardbeien
- 35 g poedersuiker
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 1 mespuntje Silvo Zwarte peper
- Blaadjes citroenmelisse
- Spuitbus slagroom
Pureer 300 g aardbeien in een blender.
Meng de poedersuiker, balsamicoazijn en een snufje zwarte peper door de gepureerde aardbeien.
Schenk de aardbeiensoep in 2 schaaltjes of glazen.
Snijd de overige 75 g aardbeien in stukjes en verdeel deze over de soep.
Garneer de soep met blaadjes citroenmelisse en een toef slagroom.
Wijnadvies:
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Muscat of een Riesling past goed bij de fruitige en pittige aardbeiensoep, en complement de balsamico en citroenmelisse.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 1g | Vet: 1g | Zout: 0.05g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Blender
Frozen Daiquiri Cocktail
Geniet van een tropische Frozen Daiquiri, dé klassieke cocktail voor zomerse avonden!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- ½ dl witte rum
- 2 eetlepels versgeperst citroensap
- ½ eetlepel suiker
- 1 ½ eetlepel Curaçao triple sec likeur
- 1 kopje fijngemalen ijs
- Reepje limoenschil voor garnering
Doe de witte rum, citroensap, suiker en Curaçao triple sec in een blender.
Voeg een kopje fijngemalen ijs toe.
Mix op de hoogste stand tot een gladde consistentie ontstaat.
Schenk de mix in een glas.
Garneer met een reepje limoenschil en serveer direct.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig; deze cocktail schittert op zichzelf!
Calories: 180kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 14g
Receptenplein.nl
Home / Blender
Tropische Piña Colada
Een tropische cocktail met witte rum, ananassap en romige kokoscrème. De perfecte vakantie in een glas!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 230kcal
Author: Cor Klaar
- 50 ml witte rum
- 100 ml ananassap
- 50 ml kokoscrème
- 1 kopje schraapijs
Optioneel:
- ananasschijfje en cocktailkers voor garnering
Voeg de witte rum, ananassap, kokoscrème en schraapijs toe aan een blender.
Blend tot een glad en romig mengsel ontstaat.
Giet de cocktail in een hoog glas.
Garneer met een schijfje ananas en een cocktailkers.
Serveer direct en geniet van de tropische smaken!
Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig, maar deze cocktail past goed bij lichte zomerse snacks of een barbecue.
Calories: 230kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 1g | Vet: 5g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Blender
Aspergebavarois met Vinaigrette en Truffelstengel
Elegant voorgerecht met fluweelzachte aspergebavarois, frisse vinaigrette en een knapperige truffelstengel.
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
Voor de vinaigrette:
- 1 dl aspergevocht
- ½ dl witte wijn
- ½ dl dragonazijn
- 1 sjalot
- 1 dl olijfolie
- 1 dl zonnebloemolie
- 1 dl druivenpitolie
- Mosterd
- Kappertjes
- Bieslook
- Dragon
- Peterselie
- Zout
- Peper
Voor de truffelstengel:
- 2 lapjes bladerdeeg
- 1 eetlepel truffelpasta
- Overig:
- 500 g coppa van wild zwijn
- Takjes kervel
Bavarois:
Schil de asperges en snijd de koppen af op 5 cm.
Snijd de onderkant 2 cm af.
Pureer de rest van de asperges rauw in een blender en wrijf door een zeef.
Kook de schillen en kontjes 20 minuten in koud water.
Zeef de bouillon.
Kook de aspergepunten beetgaar in de bouillon en laat afkoelen.
Week de gelatine in koud water.
Breng de aspergevocht aan de kook en voeg de gelatine toe.
Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Laat de massa hangend worden boven ijswater.
Klop de room bijna stijf en spatel door de aspergemassa.
Schep de bavarois in natgemaakte vormen en laat opstijven in de koelkast.
Vinaigrette:
Snipper de sjalot en voeg het aspergevocht, de witte wijn en de azijn toe.Reduceer tot 1 dl.
Roer de mosterd door de warme vloeistof, gevolgd door de oliesoorten.
Hak de kruiden en kappertjes fijn en meng ze door de vinaigrette.
Truffelstengel:
Bestrijk een lap bladerdeeg met truffelpasta en leg er een tweede lap bladerdeeg bovenop.
Rol het uit, snijd in stengels en draai deze lichtjes op.
Leg de stengels op een siliconen bakmat en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Laat afkoelen.
Dresseren:
Stort de bavarois op borden.
Leg de coppa ernaast, besprenkel met vinaigrette en werk af met een truffelstengel en takje kervel.
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Sancerre of Pouilly-Fumé.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 12g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Blender
Verfrissende Bananenshake met Muesli
Een frisse en voedzame bananenshake met yoghurt, sinaasappelsap en muesli.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 banaan
- 200 ml sinaasappelsap
- 200 ml yoghurt
- 75 g muesli
Schenk de yoghurt en sinaasappelsap in een hoge mengkom.
Voeg de muesli toe.
Pel de banaan en snijd deze in plakjes.
Voeg de plakjes banaan toe aan het yoghurtmengsel.
Pureer het geheel met een blender tot een gladde shake.
Schenk de shake in 2 grote glazen en serveer direct.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig, serveer deze shake als een verfrissend alternatief.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 5g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / Blender
Frozen Daiquiri met Citrus Twist
Geniet van een ijskoude Frozen Daiquiri met een vleugje citrus. Een tropische cocktail met witte rum, citroen en een hint van triple sec!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1 glas
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- ½ dl witte rum
- 2 eetlepels vers geperst citroensap
- ½ eetlepel suiker
- 1 ½ eetlepel curaçao triple sec likeur
- 1 kopje fijngehakt ijs
- Reepje limoenschil optioneel, voor garnering
Doe de witte rum, het citroensap, de suiker en de curaçao triple sec in een blender.
Voeg het fijngehakte ijs toe en mix op de hoogste stand tot een gladde, bevroren massa ontstaat.
Schenk de cocktail in een gekoeld glas en garneer eventueel met een reepje limoenschil.
Serveertip:
Serveer met een rietje en een schijfje limoen voor een extra tropisch effect.
Wijnadvies:
Niet van toepassing.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Blender
Frisse Avocado & Komkommersmoothie met Citroensorbetijs
Een verfrissende avocado- en komkommersmoothie met een vleugje citroen, perfect voor warme dagen. Deze smoothie combineert romigheid en frisheid op een unieke manier.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- ½ komkommer
- 1 limoen
- 1 avocado
- 2 bollen citroensorbetijs
Schil de komkommer, snijd hem in stukjes en pers deze uit in een sapcentrifuge.
Boen de limoen schoon en rasp de schil er dun af.
Pers de limoen uit.
Halveer de avocado, verwijder de pit en trek de schil van de helften.
Snijd de avocado in stukken.
Pureer het avocado vruchtvlees met het limoensap in een blender.
Voeg het komkommersap toe en laat de blender op hoge stand draaien.
Schenk de smoothie in twee glazen, verdeel het citroensorbetijs erover en bestrooi met de limoenrasp.
Serveer direct.
Wijnadvies
Geen wijnadvies nodig; dit verfrissende drankje staat perfect op zichzelf!
Calories: 220kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Blender