Kaas noten ragout
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pak tarly 250 g
- 800 gram dunne prei
- 2 eetlepel(s) boter of margarine
- 150 g Zaanlander kaas oud
- 2 potten groentesaus kaas à 250 ml
- 1 zakje elitehaver 200 g
Tarly bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Prei wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 3 cm snijden.
In braadpan boter verhitten en prei in ca. 10 minuten zachtjes gaar bakken.
Intussen kaas in blokjes snijden.
Groentesaus verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
Blokjes kaas en elitehaver toevoegen en ca. 2 minuten doorwarmen.
Ragoût serveren bij prei en tarly.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 16
Pasta met ricotta en rivierkreeftjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 uien
- 2 courgettes
- 2 bakken verse tagliatelle à 250 g
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- ½ zakje verse Italiaanse kruiden à 20 g
- 1 cup groene pesto 100 g
- 1 cup ricotta kaas 250 g
- 2 bak rivierkreeftjes à 100 g
Uien pellen en snipperen.
Courgettes wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
Tagliatelle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
In braadpan olie verhitten en uien ca. 3 minuten fruiten.
Tijmblaadjes van takjes rissen, rest van kruiden fijnhakken.
Courgettes en kruiden toevoegen aan ui en ca. 4 minuten bakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tagliatelle, pesto, ricotta en rivierkreeftjes in pan mengen.
Tagliatelle en groente apart serveren.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 16
Pasta met kip en zongedroogde tomaat
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g penne pasta
- 1 ratatouillepakket ca. 1 kg
- 1 schaal kipfilet ca. 350 g
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 150 ml vleesbouillon van ¼ tablet
- 8 zongedroogde tomaten in olie pot à 180 g
Penne volgens gebruiksaanwijzing koken.
Aubergine, courgette, paprika en tomaat schoonmaken en in stukjes snijden.
Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en fijnsnijden.
Tijmblaadjes van takje rissen.
Kip in blokjes snijden en met zout en peper bestrooien. In braadpan olie verhitten en kipblokjes rondom bruinbakken.
Groenten en tijm toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en groenten ca. 15 minuten stoven.
Gedroogde tomaten in stukjes snijden en toevoegen.
Saus en penne mengen en met zout en peper op smaak brengen.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 16
Franse vissoep
Snel te maken en slank
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 bruine pistoletjes afbakbroodjes, zak à 8 stuks
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 zak ratatouille-groentemix 400 g
- 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
- 2 visbouillonblokjes
- 1 schaaltje kabeljauwfilet graatvrij ca. 200 g
- 1 bak fruits de mer zeevruchten, 150 g
- 1 potje tapenade van gedroogde tomaatjes 140 g
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Broodjes afbakken volgens gebruiksaanwijzing.
In braadpan olie verhitten.
Groentemix ca. 3 minuten roerbakken.
Tomaatblokjes, bouillonblokjes en ½ l water toevoegen en aan de kook brengen.
Intussen kabeljauw in stukjes snijden.
Kabeljauw en fruits de mer toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meekoken.
Soep op smaak brengen met zout en peper.
Soep serveren met warme broodjes en tapenade.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 16
Bietenstamppot met visschnitzel
Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 uien
- 1 appel goudrenet
- 1 schaaltje rode bietjes gekookte 500 g
- 4 eetlepel(s) boter
- 1 pak zee schnitzels diepvries, 400 g
- 2 eetlepel(s) kruidenazijn fles, à 500 ml
- 1 pak aardappelpuree voor stamppot met baconsmaak 2 zakjes à 112 g
- 1 eetlepel(s) Franse mosterd
Uien pellen en snipperen.
Appel schillen en in blokjes snijden.
Bieten pellen en in blokjes snijden.
In braadpan 2 eetlepels boter verhitten en uien ca. 4 minuten fruiten.
In koekenpan rest van boter verhitten en zee schnitzels bakken volgens gebruiksaanwijzing.
Bieten, appel en azijn bij ui voegen en ca. 8 minuten goed mee verwarmen.
Puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing en mengen met bietenmengsel.
Op smaak brengen met mosterd.
Stamppot serveren met schnitzels.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 16
Drumsticks met ansjovis
Totale tijd35 minuten min
Servings: 8 stuks
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 blikje Ansjovis filets 48 g
- 20 g zwarte olijven zonder pit
- 8 drumsticks
- 25 g boter of margarine
- 2 eetlepel(s) rode pesto bakje a 100 g
Voorbereiden
Ansjovisfilets laten uitlekken.
In keukenmachine ansjovisfilets met olijven fijnmalen.
Ansjovismengsel met theelepel onder vel van drumsticks smeren.
Bereiden
In braadpan boter verhitten, drumsticks bestrooien met peper en rondom zachtjes aanbraden.
Vervolgens 100 ml water toevoegen en in gesloten pan in ca. 25 minuten gaar sudderen.
Drumsticks op bordjes leggen.
Braadvocht iets laten inkoken, pesto toevoegen, omroeren en over drumsticks scheppen.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 16
Gehakt met courgette en tomatensaus
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 kilo grote vastkokende aardappels
- zout
- 1 grote courgettes ca. 500 g,
- 1 zakje kaassaus Knorr,
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie,
- 1 mespunt tijm
- 1 mespunt rozemarijn
- 1 mespunt oregano
- 500 g rundergehakt
- 1 pot gekruide tomatensaus netto ca. 250 ml, Heinz Spagheroni,
- peper
- 50 g geraspte belegen kaas
- 1 eetlepel(s) olie om in te vetten
VOORBEREIDEN:
Aardappels schillen, wassen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden.
In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in ca. 10 minuten beetgaar koken.
In zeef onder koud stromend water afspoelen.
Courgette wassen en in blokjes snijden.
Kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
In braadpan olie verhitten.
Ui en knoflook in ca. 1 minuut glazig fruiten.
Tijm, rozemarijn en oregano erdoor roeren.
Gehakt toevoegen en in ca. 5 minuten rul bakken,
Courgetteblokjes toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
Tomatensaus erdoor scheppen.
Op smaak brengen met wat zout en peper.
Schaal invetten en helft van aardappelplakjes dakpansgewijs over bodem verdelen.
Daarop gehaktmengsel scheppen en afdekken met rest van aardappelplakjes.
Kaassaus erover verdelen.
Bestrooien met geraspte kaas.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 16
Chutney van zoete uien
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 ½ grote Sweet Onion á ca. 250 g,
- 1 eetlepel(s) maïsolie,
- 2 dl droge witte wijn
- 2 eetlepel(s) vloeibare honing
- 1 laurierblaadje
- 1 takje verse rozemarijn zakje á 15 g,
- zout
- versgemalen witte peper,
- soda
Uien pellen en in dunne ringen snijden.
In braadpan olie verhitten.
Uienringen ca. 3 minuten zachtjes fruiten (uien mogen niet verkleuren).
Wijn, honing, laurierblaadje en rozemarijn toevoegen.
Chutney in ca. 40 minuten op zacht vuur gaar sudderen.
Intussen potje schoonmaken met kokend water en soda.
Potje omgekeerd op theedoek laten uitlekken.
Rozemarijn en laurierblaadje uit chutney verwijderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Chutney overdoen in potje.
Goed dichtdraaien en ca. 5 minuten omgekeerd laten staan.
De houdbaarheid van deze chutney is ca. 2 weken in de koelkast.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 16
Vegetarische Biryani met Gemengde Groenten
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Author: Cor Kevenaar
- 225 g basmatirijst pak à 400 g
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 100 g bloemkool
- 75 g sperziebonen
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 2 rode pepers
- 75 g champignons
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm verse gemberwortel
- 1 zakje verse koriander 15 g
- 3 eetlepels olie
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel zout
- 50 g diepvriesdoperwten
- Snufje nootmuskaat
- 1 eetlepel slagroom
- 3 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 3 laurierblaadjes
- 1 theelepel gemalen kardemom
Week de rijst ongeveer 15 minuten in ruim koud water in een kom en laat het vervolgens uitlekken in een vergiet.
Verdun de yoghurt in een kopje met 3 à 4 eetlepels water.
Maak de groenten schoon: verdeel de bloemkool in kleine roosjes, snijd de sperziebonen, paprika, tomaat, en champignons in stukjes, en snijd de rode pepers in reepjes.
Pel en snipper de ui en knoflook, en schil en hak de gember fijn.
Hak de koriander fijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan.
Fruit de ui ongeveer 3 minuten zachtjes.
Voeg de rest van de olie toe, samen met de gemalen komijn, knoflook en gember.
Bak ongeveer 30 seconden.
Voeg dan kurkuma, chilipoeder en zout toe en bak alles nog ongeveer 1 minuut.
Voeg de bloemkool, sperziebonen, paprika, champignons, tomaat, doperwten en pepers toe.
Stoof afgedekt ongeveer 10 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Laat nog onafgedekt ongeveer 5 minuten verwarmen en het vocht laten verdampen, zodat er een vrij droge curry ontstaat.
Roer een snufje nootmuskaat, slagroom en de helft van de gehakte koriander erdoor.
Breng in een pan 1 liter water met kruidnagels, kaneelstokje, laurierblaadjes en gemalen kardemom aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze op hoog vuur ongeveer 2 minuten.
Giet de rijst af en verdeel over een bord.
Verwijder de specerijen uit het water en verdeel de rijst in 3 gelijke porties.
Verdeel een portie rijst over de bodem van de pan.
Schep de helft van de groentecurry erop.
Herhaal met een laag rijst en een laag groenten.
Dek af met de laatste laag rijst.
Strooi de rest van de gehakte koriander erover en giet het yoghurtmengsel erover.
Kook afgedekt in ongeveer 25 minuten zachtjes gaar.
Serveer met bijvoorbeeld gemarineerde jumbogarnalen of lamsvlees.
Wijnadvies:
Probeer deze vegetarische biryani te combineren met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Ries
Calories: 360kcal | koolhydraten: 58g | Protein: 9g | Vet: 10g | Zout: 2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 16
Filodeegtaart met Aubergine
Bereidingstijd1 uur uur 29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 7 vellen fillobladerdeeg diepvries
- 1 aubergine
- 75 g rozijnen
- 1 blik gepelde tomaten netto 400 g
- 5 eetlepels olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Zout
- Zwarte peper
- 2 eieren
- 3 preien ca. 400 g
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Verwarm de oven voor op 175°C (of gasovenstand 3).
Laat de fillobladerdeegvellen in ca.
2 uur ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing.
Was en snijd de aubergine in blokjes.
Was de rozijnen en laat ze uitlekken in een zeef.
Snijd de gepelde tomaten in stukken.
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan.
Bak het rundergehakt in ca.
2 minuten rul.
Haal het gehakt uit de pan.
Bak de aubergineblokjes met kaneelpoeder in dezelfde pan in ca.
3 minuten bruin.
Haal de pan van het vuur.
Meng de tomaat, gehakt en rozijnen door de aubergine.
Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
Klop in een kommetje de eieren los met het opgevangen tomatenvocht.
Meng het eimengsel door het gehaktmengsel.
Vet de springvorm in met boter.
Leg de fillobladerdeegvellen stergewijs op elkaar, waarbij elke laag dun bestreken wordt met olie (1 eetlepel olie achterhouden).
Bekleed de vorm met de deegstapel, waarbij het deeg iets over de rand hangt.
Schep het gehaktmengsel in de vorm.
Vorm een 'gekreukte' rand door het overhangende deeg naar binnen te vouwen.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende ca.
40 minuten, tot hij goudbruin en gaar is.
Laat de taart afkoelen.
Dek de afgekoelde taart af en zet deze tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C (of gasovenstand 4).
Dek de taart af met aluminiumfolie en verwarm hem gedurende ca.
20 minuten in het midden van de oven.
Maak ondertussen de prei schoon, was deze en snijd hem in dunne ringetjes.
Verhit de resterende olie in een wok of braadpan en bak de prei al omscheppend in ca.
3 minuten op hoog vuur.
Haal de taart uit de oven en breng de prei op smaak met zout.
Serveer de prei op de taart.
Receptenplein.nl
Home / braadpan / Pagina 16