Hornazo: Gevuld Spaans Brood uit de Airfryer
Hornazo is een traditioneel Spaans brood gevuld met smakelijk gehakt, chorizo, en gekookte eieren. Dit hartige gerecht is perfect voor speciale gelegenheden en wordt op een unieke manier bereid in de airfryer voor een knapperige korst en een heerlijke vulling. Probeer dit authentieke recept en breng een stukje Spanje naar je keuken!
(inclusief rijstijd)2 uur uur 30 minuten min
Servings: 6
Calories:
Author: Cor Klaar
- 100 g chorizo
- 125 g melk
- 125 g water
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 losgeklopt ei om te strijken
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel zout
- 2 gekookte eieren
- 35 g verse gist
- 200 g half om half gehakt
- 500 g bloem
- Peper en zout uit de molen
Los de verse gist op in de lauwe melk en meng dit met water, bloem en zout tot een soepel brooddeeg.
Kneed het deeg goed en laat het minimaal 1,5 uur rijzen onder een vochtige, warme doek.
Pel de knoflook en hak deze samen met de peterselie fijn.
Meng dit met het gehakt en breng op smaak met zout en peper.
Kook de eieren, pel ze en snijd ze in halve plakjes.
Na het rijzen, bol je het deeg op en rol het uit tot een plak van de breedte van de grillpan die je in de airfryer gebruikt.
Houd een klein bolletje deeg apart voor de garnering.
Leg de gehaktvulling gelijkmatig over het deeg en leg daarbovenop de plakjes chorizo en de halve eieren.
Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en vouw het deeg dicht, zodat de vulling volledig bedekt is.
Zorg dat het brood niet te hoog wordt, zodat de garnering en schoorstenen ook nog kunnen worden toegevoegd.
Laat het brood nog 30 minuten rijzen.
Rol ondertussen het overgebleven deeg uit en steek met een stekertje blaadjes en rondjes uit voor de garnering.
Steek door de rondjes een gat om als schoorstenen te dienen, zodat de lucht tijdens het bakken kan ontsnappen.
Leg de garnering op het brood en bestrijk het geheel voorzichtig met losgeklopt ei.
Plaats het brood in de grillpan en bak het op 150 graden Celsius gedurende 45 minuten in de airfryer, totdat het brood goudbruin en gaar is.
Combineer met een glas rode Spaanse wijn zoals een Tempranillo of een Ribera del Duero om de rijke smaken van de Hornazo aan te vullen.
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 3
Citroen Merengue Taart met Spinsuiker
Deze Citroen Merengue Taart is een verfijnd dessert dat je gasten zal imponeren. De knapperige taartbodem, romige citroencrème en luchtige merengue vormen samen een perfecte balans van smaken. De afwerking met spinsuiker en Kaapse kruisbessen zorgt voor een prachtige presentatie. Een klassiek dessert met een moderne twist, gemaakt in de airfryer!
(inclusief rust- en koelperiode)3 uur uur
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Voor het deeg:
- 125 g boter
- 250 g bloem
- 30 g amandelpoeder
- 30 g poedersuiker
- 65 g suiker
- 1 ei
- 1 mespunt zout
- 1 vanillestokje
Voor de citroencrème:
- 100 ml citroensap
- 2 eieren
- 3 eidooiers
- 300 g bloemsuiker
- 300 g boter
- Geraspte schil van 2 citroenen
Voor de merengue:
- 160 g bloemsuiker
- 200 ml eiwit ongeveer 8 eiwitten
- 200 g suiker
- Azijn een paar druppels
Ter decoratie:
- Citroen
- Kaapse kruisbes
- Spinsuiker
- Gele kleurstof
De Bodem:
Meng de boter, suiker, en amandelpoeder in een kom.
Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
Voeg deze samen met het ei, zout, bloem, en poedersuiker toe aan het mengsel.
Meng tot een homogene massa.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
Vet een vlaaivorm in en leg het deeg erin.
Druk goed aan en prik gaatjes in de bodem.
Bak de taartbodem blind af in de airfryer op 160 graden gedurende 30 minuten.
De Citroencrème:
Smelt de boter op matig vuur en voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe.
Voeg de bloemsuiker toe, roer goed door en laat kort opkoken.
Klop de eieren en eidooiers los.
Haal de pan van het vuur en meng het eiermengsel erdoor.
Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren tot de crème dikker wordt.
Zeef de crème door een fijne zeef en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
De Merengue:
Ontvet de mengkom met een paar druppels azijn op keukenpapier.
Klop het eiwit stijf en voeg langzaam de suiker toe.
Zeef de bloemsuiker over het eiwit en klop nogmaals door.
Doe de merengue in een spuitzak.
Samenstellen en Decoreren:
Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
Vul de bodem met de citroencrème en strijk glad.
Spuit de merengue op de taart en brand de bovenkant voorzichtig bruin met een kleine brander.
Smelt wat suiker in een pan en voeg een druppel gele kleurstof toe.
Trek spinsuikerdraden en werk de taart af met Kaapse kruisbessen en schijfjes citroen.
Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 5g | Vet: 24g | Zout: 0.2g | Sugar: 40g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 3
Appelroosjes van Bladerdeeg met Abrikozenjam
Verwen jezelf en je geliefden met deze prachtige appelroosjes van bladerdeeg. De zoete rode appelplakjes, zorgvuldig gerold in dunne stroken bladerdeeg en verrijkt met een vleugje abrikozenjam, vormen een verfijnde traktatie. Perfect voor een romantisch dessert of als indrukwekkende zoete hapjes tijdens een feestelijke gelegenheid.
Bereidingstijd44 minuten min
Servings: 6
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
Muffin vormpjes
magnetron
mes
- Bladerdeeg
- 2 zoete rode appels
- Sap van 1/2 citroen
- 1 el bloem
- 3 el abrikozenjam alternatief: 4 el suiker en 2 tl kaneel
- Kaneel optioneel
- Poedersuiker optioneel
Vul een schaal met water en citroensap.
Snijd de appels doormidden, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes, zonder ze te schillen.
Leg de appelplakjes direct in de schaal met citroenwater om verkleuring te voorkomen.
Plaats de schaal met appels in de magnetron en verwarm ze 3 minuten om de plakjes zacht te maken.
Bestuif je werkblad met bloem en leg het bladerdeeg erop.
Gebruik een deegroller om het bladerdeeg uit te rekken tot een rechthoekige vorm.
Snijd het bladerdeeg in 6 lange stroken.
Verwarm 3 eetlepels abrikozenjam met 2 eetlepels water in de magnetron gedurende 1 minuut, zodat het mengsel makkelijk uitsmeerbaar is.
(Alternatief: meng 4 eetlepels suiker met 2 theelepels kaneel.
)
Smeer het abrikozenmengsel gelijkmatig over de bladerdeegstroken.
Giet de appelplakjes af en leg ze overlappend op de bovenste helft van elke deegstrook.
Vouw de onderkant van het deeg omhoog over de appels.
Rol elke strook voorzichtig op om een roosje te vormen en zorg dat het randje goed afgesloten is.
Plaats de roosjes in muffin vormpjes en zet ze in een muffinbakvorm.
Bak de appelroosjes in een voorverwarmde airfryer op 160 graden gedurende 30 minuten.
Indien nodig, bak ze daarna nog 5 minuten op 170 graden voor een extra knapperige textuur.
Laat de appelroosjes licht afkoelen en bestrooi ze eventueel met poedersuiker voor een feestelijke afwerking.
Combineer met een glas Rosé of een lichte Prosecco.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 3
Perfecte Klassieke Airfryer Pizza
inclusief rijstijd2 uur uur 15 minuten min
Servings: 4 pizza's
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
Met bloem bestoven kom
Werkvlak
Keukenkwast
- 25 g verse gist
- 200 ml warm water
- Mespunt fijne kristalsuiker
- ¼ tl zeezout
- 400 g tarwebloem
- 2-3 tl extra vergine olijfolie voor het bestrijken
- Bakspray van olijfolie
- 4 el extra vergine olijfolie
- 8 el knoflook-tomatensaus
- 3 bollen mozzarella droog gedept en in stukken
- 1 tl gedroogde oregano
- Extra toppings naar wens
- vers basilicum
- Parmezaanse kaas
- geroosterde paprika
- olijven
- salami
- gedroogde rauwe ham
- Takjes verse kruiden voor het garneren
Meng in een kom de gist en het warme water met de suiker en voeg 2 eetlepels van de bloem toe.
Laat dit mengsel in een met bloem bestoven kom ongeveer 30 minuten op een warme plaats rijzen.
Kneed het gerezen mengsel stevig door in de kom.
Stort de rest van de bloem op een werkvlak, voeg het gistmengsel toe en kneed tot een deeg.
Voeg indien nodig extra water toe.
Voeg het zout en 2-3 theelepels olijfolie toe en kneed ongeveer 10 minuten stevig.
Het deeg moet zacht en soepel zijn, maar mag niet plakken.
Doe het deeg in een grote met bloem bestoven kom, zet het weer op een warme plaats en laat nog 1 uur rijzen, of tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verwarm de airfryer voor op 190 °C.
Bespuit het mandje van de airfryer goed met bakspray.
Verdeel het gerezen deeg in vier porties.
Rol elk portie deeg uit tot het formaat van het airfryer mandje; doop uw vingers in koud water om het deeg gelijkmatig te verdelen.
Leg een uitgerolde deegcirkel voorzichtig in het mandje van de airfryer en bestrijk het met 1-2 theelepels extra vergine olijfolie.
Bak de pizzabodem 5-6 minuten voor.
Haal de bodem uit de airfryer en bestrijk deze met een dunne laag knoflook-tomatensaus.
Verdeel de stukken mozzarella erover en bestrooi met gedroogde oregano.
Plaats de pizza terug in de airfryer en stel de temperatuur in op 220 °C.
Bak de pizza 7 minuten of totdat de korst knapperig is en de kaas gesmolten.
Voeg vlak voor het serveren uw favoriete toppings toe, of leg ze 3-4 minuten voor het einde van de baktijd op de pizza.
Bestrijk met 1-2 theelepels extra vergine olijfolie en bestrooi met de gedroogde oregano.
Garneer de pizza's met verse kruiden en extra Parmezaanse kaas voor het serveren.
Wijnadvies:
Een klassieke pizza gaat uitstekend samen met een rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 3
Bietentaart met Gorgonzola
Bereidingstijd1 uur uur 10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
- 4 plakjes bladerdeeg
- 200 g Magor kaas
- 2 eetlepels fijngesneden kervel
- Peper naar smaak
- 500 g gekookte bietjes in dunne plakken
- Extra kervel ter garnering
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een cirkel van 22 cm doorsnede.
Bekleed een ingevette taartvorm van 18 cm doorsnede met het uitgerolde deeg.
Leg bakpapier en steunvulling (oude bonen) op de deegbodem.
Bak de bodem gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Verwijder daarna de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog 10 minuten extra tot hij goudbruin is.
Meng de Magor kaas met fijngesneden kervel en peper in een kom.
Strijk het kaasmengsel over de afgekoelde taartbodem.
Leg de dunne plakjes gekookte bieten op de kaas.
Garneer de taart met extra kervel voor een frisse afwerking.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling past goed bij de aardse smaken van de bieten en de rijke smaak van de Gorgonzola.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 12g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 3
Peren met Chocomousse-tompouces
Bereidingstijd44 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Auteur onbekend
- 2 peren geschild en gehalveerd
- 150 g suiker
- 3 dl water
- 1 plakje bladerdeeg
- 1 losgeklopt ei
- 100 g pure chocolade
- 2 dl stijfgeklopte slagroom
- 4 eetlepels abrikozenjam
- Gehakte pistaches ter garnering
Breng 150 g suiker met 3 dl water aan de kook.
Kook de peren hierin 3-4 minuten.
Steek 4 cirkels van 5 cm doorsnede uit 1 plakje bladerdeeg.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei, kerf een ruitpatroon in het deeg en strooi 1 eetlepel suiker erover.
Bak de cirkels in een oven op 200 °C gedurende 15 minuten.
Laat ze afkoelen en snijd ze in twee lagen.
Smelt 100 g pure chocolade au bain-marie en meng dit met 2 dl stijfgeklopte slagroom.
Vul de tompouces met de chocomousse.
Meng 2 dl peren-kookvocht met 4 eetlepels abrikozenjam en zeef dit.
Serveer de peren met de tompouces, saus en gehakte pistaches.
Combineer dit heerlijke nagerecht met een dessertwijn zoals Sauternes of een glas Muscat.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 4g | Vet: 16g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 3
Authentieke Beef Wellington uit Somerset
Servings: 8 personen
Calories: 600kcal
Author: Auteur onbekend
Bakplaat (ingevet)
rooster
Rolstok
Beef Wellington:
- 1 ½ kg malse rosbief aan één stuk van gelijke dikte
- 1 ½ eetlepel cognac
- Zout en peper
- 50 g boter
- 2 uien zeer fijngesneden
- 350 g champignons zeer fijngesneden
- 1 pakje bladerdeeg 450 g, ontdooid
- 175 g roompâté bijv. van kip of eend
- 2 eieren losgeklopt
Saus:
- 1 kleine ui fijngesneden
- 50 g boter
- 125 g champignons fijngesneden
- 2 eetlepels bloem
- 6 dl kalfsfond pot of sterke vleesbouillon
- 3 dl rode wijn
Bestrijk de rosbief (op kamertemperatuur) met cognac en bestrooi met zout en peper.
Verhit 25 g boter in een braadpan en bak de rosbief rondom bruin gedurende 10 minuten.
Laat afkoelen op een rooster.
Bak de ui in 25 g boter gedurende 10 minuten.
Voeg de champignons toe en bak nog 5 minuten totdat het meeste vocht verdampt is.
Breng op smaak met zout en peper, en laat afkoelen.
Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een grote lap die ruim om het vlees past.
Meng de roompâté met 4 eetlepels van het champignonmengsel en strijk een dikke laag over de bovenkant van het vlees.
Plaats het vlees met de bestreken kant op het midden van het deeg.
Strijk de rest van het champignonmengsel over de zijkanten en bovenkant van het vlees.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de hoeken uit het deeg (anders wordt het deeg daar te dik).
Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei en vouw het deeg om het vlees.
Druk de randen goed aan.
Leg het deeg met de naad naar beneden op een ingevette bakplaat.
Rol de overgebleven deegresten opnieuw uit, snijd blaadjes en plak deze met losgeklopt ei op het deeg.
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.
Steek een vleesthermometer via de zijkant in het vlees, waarbij de punt van de thermometer in het midden moet zitten.
Bak het vlees in het midden van de oven gedurende 30 minuten totdat het deeg bruin is en het vlees een kerntemperatuur van 50-55 °C heeft.
Dek het deeg af met aluminiumfolie als het te bruin wordt.
Laat de Beef Wellington, verpakt in aluminiumfolie, nog 5 minuten rusten.
Saus:
Bak de ui 5 minuten in boter, voeg champignons toe en bak nog 3 minuten mee.
Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut mee.
Voeg de kalfsfond en wijn toe, deel voor deel, en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Zeef de saus.
Leg de Beef Wellington op een voorverwarmde schaal en snijd het in plakken.
Serveer de saus apart.
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of Cabernet Sauvignon.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 35g | Vet: 40g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 3
Kaneel-kwarktaart met Hulstblad Marsepein
(inclusief baktijd)2 uur uur 30 minuten min
Servings: 10 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend
springvorm van 24 cm doorsnee, met bakpapier bekleed,
spuitzak met gekartelde mondstuk
- 175 g kaneelkoekjes Kanelly's
- 75 g boter
- 650 g magere kwark
- 150 g suiker
- 5 eieren + 2 eidooiers
- Mespunt zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 75 g bloem
- ½ liter slagroom
- 1 eetlepel gemalen kaneel
- 100 g witte marsepein
- Garneer-zilverpilletjes
Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.
Smelt de boter en roer deze door de koekkruimels.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm, druk het aan en strijk het glad.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Laat de kwark uitlekken in een zeef bekleed met kaasdoek.
Zet een beslagkom in warm water en klop in de kom de eieren met de eidooiers, zout, vanillesuiker en suiker gedurende 10 minuten tot een lichtgele, dikschuimige massa.
Zeef de bloem en spatel deze door het eimengsel.
Klop 2 dl slagroom met kaneel stijf en spatel de slagroom en de uitgelekte kwark door het eimengsel.
Schep het kwarkmengsel in de vorm en strijk het glad.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 1 uur en 45 minuten.
Schakel na 15 minuten de oven terug naar 125 °C.
Laat de taart in de uitgeschakelde oven met de deur op een kier afkoelen.
Verwijder de vorm.
Klop 3 dl slagroom stijf en bestrijk de taart rondom met een laagje slagroom.
Doe de rest van de slagroom in een spuitzak.
Rol de marsepein uit tot een lap van 3 mm dik en snijd hulstblaadjes uit.
Garneer de taart met toefjes slagroom, marsepeinblaadjes (goed in de slagroom drukken) en zilverpilletjes.
Wijnadvies:
Deze kaneel-kwarktaart past goed bij een glas zoete witte wijn zoals een Sauternes of een mousserende wijn zoals Prosecco.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 3
Rode Uien Focaccia met Ansjovis en Olijven
Een heerlijk hartig brood met gekarameliseerde rode uien, ansjovis en olijven. Perfect als bijgerecht of voor een smakelijke lunch.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 10 personen
Calories: 280kcal
Author: Auteur onbekend
- 500 gr rode uien in ringen
- 55 gr boter
- Gedroogde kruiden naar smaak: tijm rozemarijn, salie, oregano
- Zout en peper
- 1 blikje ansjovis
- 2 dl melk
- 1 pak witbroodmix 500 gr
- 1 ei losgeklopt
- 100 gr gepelde pistachenoten
- 15 zwarte olijven ontpit
Smelt 30 gr boter in een pan.
Bak de uien met kruiden, zout en peper gedurende 45 minuten zachtjes tot ze gekarameliseerd zijn.
Snijd de ansjovis in dunne reepjes en laat ze weken in de melk.
Bereid het deeg volgens de instructies op het pak witbroodmix, met 3 dl handwarm water en de rest van de boter.
Laat het deeg 15 minuten rijzen.
Hak de pistachenoten grof en kneed ze door het deeg.
Laat het deeg nogmaals 15 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg dun uit in een pizzavorm of op een bakplaat.
Bedek het deeg met de gebakken uien en garneer met de uitgelekte reepjes ansjovis en olijven.
Bestrijk de rand van het deeg met losgeklopt ei.
Bak het brood in de oven gedurende 30 minuten, tot het gaar en goudbruin is.
Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Vermentino of een frisse Sauvignon Blanc
Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 3
Bloemige Broodjes
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd55 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend
- 1 pak broodmix van 1000 g
Bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
Laat het deeg onder een vochtige theedoek op een warme plek ongeveer 15 minuten rijzen.
Rol het deeg uit met een deegroller en steek bloemvormige vormen uit het deeg.
Leg de uitgesneden bloemen op een bakblik bekleed met bakpapier.
Maak in het midden van elke bloem een gaatje en laat de bloemen nog eens ongeveer 30 minuten rijzen.
Bak de bloemen in ongeveer 25 minuten af in een voorverwarmde oven.
Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en haal vervolgens een lint door elk gaatje van de deegbloem.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte, broodachtige bloemen.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 7g | Vet: 2g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / deegroller / Pagina 3