Kruidige Zuid-Afrikaanse Gehakt Taart
Proef de unieke smaken van Zuid-Afrika met deze kruidige gehakt taart, verrijkt met tutti frutti en amandelen, en afgewerkt met een gouden eilaag en zoete chilisaus.
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4
Calories: 460kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
Taartvorm
maatbeker
- 250 g tutti frutti
- 500 g half-om-halfgehakt
- 65 g garneeramandelen grofgehakt
- 1 sneetje witbrood
- 1 theelepel kurkuma koenjit
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels karnemelk
- 3 eieren
- Zoete chilisaus voor het serveren
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Bak het gehakt in een droge koekenpan bruin en rul.
Snijd de tutti frutti fijn.
Klop in een diep bord 1 ei met 2 eetlepels water los.
Scheur het sneetje brood in stukjes en prak het met een vork door het eimengsel.
Schep het overtollige vet uit de pan met gehakt.
Meng het gehakt met het geweekte brood, tutti frutti, gehakte amandelen, kerriepoeder, en zout en peper naar smaak.
Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en strijk het glad.
Bak de gehakttaart in het midden van de oven gedurende 30 minuten, tot het bijna gaar is.
Klop in een maatbeker de overige 2 eieren met karnemelk en kurkuma los.
Giet het eimengsel over de gehakttaart en bak nog ca.
15 minuten, tot het ei gestold en goudbruin is.
Haal de vorm uit de oven en laat het gerecht iets afkoelen.
Serveer met zoete chilisaus apart.
Serveer de Zuid-Afrikaanse Bobotie Gehakttaart met basmatirijst en wortelsalade.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. De zoete chilisaus biedt een heerlijk contrast met de kruidige smaken van de bobotie.
Calories: 460kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 3
Spicy Javaanse Gehaktstaafjes
Deze Spicy Javaanse Gehaktstaafjes zijn een geweldige aanvulling op je maaltijd.
Pittig en vol van smaak, perfect als snack of bijgerecht bij je rijsttafel.
Ze zijn knapperig van buiten en heerlijk gekruid van binnen.
Ideaal voor een smaakvolle ervaring met een Javaanse twist!
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
Friteuse of wok
diep bord
keukenpapier
- ½ kg rundergehakt
- 2 knoflookteentjes zeer fijn gesnipperd
- 2 kleine sjalotjes fijn gesnipperd
- Versgemalen zout naar smaak
- Versgemalen peper naar smaak
- 1 theelepel ketoembar korianderpoeder
- 1 theelepel djahé gemberpoeder
- 1 eetlepel ketjap manis zoete sojasaus
- 1 verse lombok zeer fijn gesnipperd of 2 theelepels sambal oelek
- 3 eieren
- Paneermeel
- Bloem
- ½ theelepel cayennepeper
- Gedroogde bieslook of zeer fijn gesnipperde verse stengeltjes
- Plantaardige olie voor bakken
Meng paneermeel in een diep bord met grof zout, een mespuntje cayennepeper, en 2 flinke eetlepels bieslook.
Plaats bloem in een ander diep bord en kluts de 2 eieren in een derde diep bord.
Doe het gehakt in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
Voeg de lombok, sjalotjes, zout, peper, ketoembar, djahé, een losgeklopt ei, ketjap, en een eetlepel paneermeel toe.
Kneed het mengsel goed door en vorm er kroketjes van.
Haal de kroketjes eerst door de bloem, dan door het geklutste ei, en vervolgens door het paneermeel.
Vorm mooie staafjes van de gehaktmengselkroketjes.
Laat de staafjes ongeveer 1 uur in de koelkast rusten.
Bak de gehaktstaafjes goudbruin in een wok met olie of in de friteuse.
Serveer met een fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een lichte rosé om de pittige smaken te complementeren.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 18g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 3
Krokante Kaasplakken
Snel en makkelijk te bereiden krokante kaasplakken, perfect als snack of bijgerecht.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 25 g boter
- 1 ei
- 6 el paneermeel
- 4 plakken belegen kaas 1 cm dik
- Peper
- Tabasco optioneel
- Zout
Klop het ei in een diep bord los met zout en peper.
Wentel de plakken kaas eerst door het ei en dan door het paneermeel.
Laat dit laagje even opstijven en herhaal het zo nodig.
Verhit de boter in een ruime koekenpan, bak de plakken kaas in ± 1 minuut aan iedere kant bruin en serveer ze direct.
Voeg tabasco toe aan het ei voor extra pit.
Serveertip:
Lekker met een frisse salade of als onderdeel van een kaasplankje.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 3
Gepaneerde Kaasburgers met Gemberaccent
Hartige kaasburgers met de pittige smaak van gember, gepaneerd en goudbruin gebakken.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g boter
- 1 bosui
- 1 ei
- 3 bolletjes gember
- 150 g geraspte jong belegen kaas
- 4 el paneermeel
- 2 el kerriesaus
Snijd het bosuitje in dunne ringetjes.
Hak 2 bolletjes gember fijn en snijd het derde bolletje in dunne plakjes.
Meng de ui, de gehakte gember, de kerriesaus en de kaas in een kom door elkaar en vorm er 4 platte schijven van.
Klop het ei in een diep bord los.
Wentel de schijven eerst door het ei en dan door het paneermeel en herhaal dit nog eens.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de kaasburgers in 3-4 minuten goudbruin.
Leg de kaasburgers op 2 borden en garneer ze met de plakjes gember.
Serveertip:
Lekker met spitskool met rozijnen en cashewnoten.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 3
Gouden wentelteefjes met kaneel
Heerlijke gouden wentelteefjes met kaneel, een klassiek ontbijt of dessert van oud brood.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
pannenkoekenmes
vork
Ontbijtborden
- Boter ½ eetlepel
- Ei 1 eetlepel
- Kaneel 1 mespunt
- Melk ½ deciliter
- Oud witbrood 2 sneetjes
- Suiker ½ eetlepel + extra om te bestrooien
Roer suiker, kaneel en ei los in een diep bord.
Voeg melk toe en roer goed.
Week de boterhammen snel in de vloeistof.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.
Leg de wentelteefjes op ontbijtborden en bestrooi met suiker.
Serveertip:
Serveer met poedersuiker, fruit of stroop.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies van toepassing.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 10g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 3
Gefrituurde Asperges met Parmezaan
Knapperige gefrituurde groene asperges met een korstje van Parmezaanse kaas. Heerlijk als bijgerecht of borrelhapje.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
Snijd de asperges op gelijke lengte en kook ze 5 minuten beetgaar.
Laat de asperges uitlekken en dep ze droog.
Verwarm de frituurolie of -vet tot 180°C.
Klop bloem, Parmezaan, ei, wijn, peper en zout tot een glad beslag.
Haal de asperges door het beslag en frituur ze 2-3 minuten goudbruin.
Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de asperges over de borden en strooi de peterselie erover.
Serveertip:
- Serveer direct na het frituren.
- Lekker met een frisse dip, zoals knoflookmayonaise of citroenmayonaise.
Wijnadvies:
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de gefrituurde asperges.
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 3
Krokante Perenbeignets met Vanillesuiker
Deze heerlijke krokante perenbeignets met een vleugje vanille zijn perfect voor de feestdagen of als zoete traktatie bij de koffie.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
diep bord
schilmesje
Koekenpan of frituurpan
keukenpapier
- 5 peren Doyenné du Comice
- 4 zakjes vanillesuiker
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 1 liter frituurolie
- Poedersuiker om te bestrooien
Schil de peren, snijd ze in 4 parten en verwijder de klokhuizen.
Strooi de vanillesuiker in een diep bord en wentel de perenparten erdoor.
Maak het beslag door de bloem, eieren, melk, bakpoeder en een snufje zout in een kom te mengen tot een glad beslag.
Verhit de frituurolie in een pan tot 180°C.
Haal de met vanillesuiker bedekte perenparten door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken.
Bak de beignets in porties goudbruin in circa 3-4 minuten per kant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer de perenbeignets warm met een bolletje vanille-ijs of een klodder slagroom.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past uitstekend bij deze perenbeignets.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 3
Krokante Mangobeignets met Kaneel
Deze krokante mangobeignets met een vleugje kaneel zijn een tropische twist op de klassieke appelbeignet. Heerlijk warm of koud!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar
schilmesje
diep bord
Koekenpan of frituurpan
keukenpapier
- 4 mango’s
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 250 g bloem
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- 1 liter frituurolie
- Poedersuiker om te bestrooien
Schil de mango’s en snijd ze rond de pit in 5 dikke plakken per mango.
Bestrooi de mangoplakken licht met kaneelpoeder.
Maak het beslag door de bloem, eieren, melk, bakpoeder en een snufje zout in een kom te mengen tot een glad beslag.
Verhit de frituurolie in een pan tot 180°C.
Haal de met kaneel bestrooide mangoplakken door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie zakken.
Bak de beignets in porties goudbruin in circa 3-4 minuten per kant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer de mangobeignets warm met een bolletje kokosijs of een scheutje honing voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes past uitstekend bij deze tropische beignets.
Calories: 310kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 5g | Vet: 9g | Zout: 0.4g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 3
Knapperige Appelbeignets met Kaneelsuiker
Deze knapperige appelbeignets met een vleugje kaneelsuiker zijn een heerlijke traktatie voor Oud & Nieuw. Perfect met een laagje poedersuiker!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 20 stuks
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar
- 6 eetlepels basterdsuiker
- 2 eetlepels kaneel
- 5 Goudrenetten
- 1 ei
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zout
- 3 dl pils
- Frituurolie
- Poedersuiker
Meng de basterdsuiker met de kaneel in een diep bord.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd elke appel in vier plakken.
Wentel de appelplakken door het suiker-kaneelmengsel.
Klop het ei los in een kommetje.
Zeef het bakmeel en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
Voeg het losgeklopte ei toe en schenk al roerend het pils erbij.
Roer circa 5 minuten tot een glad beslag ontstaat.
Bekleed een vergiet met keukenpapier.
Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 175°C.
Haal de appelplakken met een vork door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
Frituur de appelbeignets in porties van vier gedurende 4 minuten goudbruin, keer ze halverwege.
Haal de appelbeignets uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg ze op een schaal en bestrooi met poedersuiker.
Serveertip:
Serveer warm met een extra laagje poedersuiker en een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een glas mousserende Cava Brut of een lichtzoete Duitse Riesling past perfect bij deze appelbeignets.
Calories: 160kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 3
Gebakken Tilapia met Frisse Broccolisalade
Een heerlijk licht gerecht met goudbruin gebakken tilapia en een frisse, warme broccolisalade met een citroenachtige dressing.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ei
- 300 gram broccoli
- 2 bosuitjes
- 2 zoetzure augurken
- 6 eetlepels olijfolie
- 6 eetlepels volkorenmeel
- 1 eetlepel citroensap
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Kook het ei in 10 minuten hard.
Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in weinig water in ongeveer 4 minuten beetgaar.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurken in kleine stukjes.
Pel het ei en prak het fijn in een schaal.
Voeg citroensap en 3 eetlepels olijfolie toe en meng tot een dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de broccoli, bosui en augurk door de dressing en meng goed.
Meng in een diep bord het volkorenmeel met zout en peper.
Druk de tilapiafilets aan beide kanten in dit mengsel.
Verhit de resterende 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Bak de tilapiafilets op matig vuur in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
Serveer de gebakken vis op borden en schep de broccolisalade ernaast.
Serveertip:
Lekker met een schijfje citroen en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de lichte smaken van dit gerecht.
Calories: 410kcal | koolhydraten: 19g | Protein: 38g | Vet: 21g | Zout: 1.4g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / diep bord / Pagina 3