Tarte Jeanne met Appel en Vanille

Tarte Jeanne met Appel en Vanille

Een heerlijk eenvoudige Tarte Jeanne met de zoete smaak van appel en vanille, perfect voor bij de koffie of als afsluiter van een feestelijk diner. Snel en gemakkelijk te maken!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: België
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Verjaardag
Servings: 8
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 10 eetlepels zelfrijzende bloem
  • 8 eetlepels kristalsuiker
  • 6 eetlepels maïsolie
  • 6 eetlepels melk
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 2 appels in blokjes of schijfjes gesneden

Om te bestrijken:

  • 3 eetlepels suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 80 g boter
  • 1 ei

Instructies

  • Meng zelfrijzende bloem, kristalsuiker, maïsolie, melk, vanillesuiker en ei tot een gladde massa.
  • Voeg de blokjes of schijfjes appel toe aan het beslag.
  • Giet het beslag in een bakvorm en bak het in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 minuten.
  • Haal de taart uit de oven en bestrijk deze met het mengsel van suiker, vanillesuiker, boter en ei.
  • Zet de taart nog 5 minuten terug in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
  • Laat afkoelen en serveer.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Sinaasappeltaart met Grand Marnier IJs

Sinaasappeltaart met Grand Marnier IJs

Verwen je gasten met deze verfijnde sinaasappeltaart, geserveerd met huisgemaakt Grand Marnier ijs en een toefje meringue. De perfecte afsluiting van een feestelijk diner, compleet met een vleugje citrus en een vleugje luxe.
inclusief koeltijd2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 8
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 500 g bloem
  • 5 g vanillesuiker
  • 100 g eieren
  • 250 g poedersuiker
  • 200 g boter
  • 5 g zout

Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 120 g crème fraîche
  • 120 g sinaasappelsap
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • 200 g suiker

Voor de meringue:

  • 125 g eiwit
  • 250 g suiker
  • 100 g water

Voor het ijs:

  • 1 liter melk
  • 175 g suiker
  • 100 g eidooiers
  • 1 dl Grand Marnier
  • 2,5 dl room
  • Voor de garnering:
  • Spinsuiker
  • Mintblaadjes
  • Oranjesnippers

Instructies

Voor het deeg:

  • Meng de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout en eieren tot een homogeen deeg.
  • Laat het deeg opstijven in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed ronde taartvormpjes ermee.
  • Bak de taartjes blind door ze te bedekken met bakpapier en bakbonen.
  • Verwijder na 15 minuten de bakbonen en het bakpapier en bak de taartjes nog eens 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Voor de vulling:

  • Meng de eieren, eidooier, suiker, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en crème fraîche tot een glad mengsel.
  • Giet dit in de afgekoelde taartbodems.
  • Bak de taartjes in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende 20-25 minuten, of tot de vulling stevig is.

Voor de meringue:

  • Kook de suiker met water tot het een temperatuur van 121°C bereikt (gebruik een suikerthermometer).
  • Klop de eiwitten tot stijve pieken en voeg geleidelijk de hete suikersiroop toe terwijl je blijft kloppen.
  • Blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld en glanzend is.

Voor het ijs:

  • Verhit de melk samen met de suiker tot 80°C.
  • Meng dit met de eidooiers en roer goed door.
  • Voeg de Grand Marnier en room toe, en draai het mengsel in een ijsmachine tot romig ijs.

Afwerking:

  • Spuit de meringue op de afgekoelde taartjes en brand deze lichtjes af met een gasbrander.
  • Plaats een bolletje Grand Marnier ijs naast de taartjes.
  • Maak spinsuiker door gesmolten suiker met een vork rond een pollepel te draaien en plaats dit op het ijs.
  • Garneer de taartjes en ijs met mintblaadjes en oranjesnippers.
  • Strooi eventueel wat poedersuiker over het geheel voor een feestelijk effect.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glaasje Grand Marnier of een dessertwijn zoals Sauternes.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 85g | Protein: 10g | Vet: 25g | Sugar: 70g

Brownie met Specerijenmousse en Karamelsaus

Brownie met Specerijenmousse en Karamelsaus

Een luxueus dessert met rijke chocoladebrownie, zachte specerijenmousse en een decadente karamelsaus.
Bereidingstijd2 uur
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 8
Calories: 560kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 100 g glucose
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g pure chocolade couverture
  • 100 g suiker voor brandy snaps
  • 150 g boter
  • 150 g suiker voor brownie
  • 150 g suiker voor mousse
  • 150 g suiker voor karamelsaus
  • 200 g eiwit
  • 2 eieren
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 2,5 dl melk voor mousse
  • 2,5 dl melk voor karamelsaus
  • 50 g boter voor karamelsaus
  • 6 g gelatine
  • 1 dl room voor karamelsaus
  • 2 dl room voor mousse
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl speculaaskruiden
  • Poedersuiker

Instructies

Brownie:

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Klop de eieren en 150g suiker tot een glad mengsel.
  • Meng de gesmolten chocolade met het eiermengsel.
  • Spatel de bloem erdoor.
  • Hak de hazelnoten fijn en spatel ze door het beslag.
  • Giet het beslag in siliconen vormen en bak 20 minuten.
  • Laat de brownies afkoelen en haal ze uit de vorm.

Brandy Snaps:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt suiker, glucose en boter in een pan en roer goed door.
  • Voeg bloem toe en meng goed.
  • Rol het deeg tot een worst, vries het in en snijd in dunne plakjes.
  • Bak de plakjes tot ze goudbruin zijn.
  • Vorm ze direct na het bakken en laat afkoelen.

Kruidenmousse:

  • Verhit 2,5 dl melk met kaneel, kruidnagels, nootmuskaat, speculaaskruiden, en steranijs zonder te roeren.
  • Voeg 100g suiker toe en laat 20 minuten trekken onder een deksel.
  • Zeef de melk en los de gelatine erin op, laat afkoelen.
  • Klop de room stijf en spatel door het melkmengsel.
  • Klop eiwit stijf met 150g suiker en spatel voorzichtig door het melk-roommengsel.
  • Laat de mousse opstijven in de koelkast.
  • Karamelsaus:
  • Smelt 150g suiker zonder te roeren tot het karamelliseert.
  • Blus af met 2,5 dl melk en laat de suiker oplossen.
  • Voeg 1 dl room toe en breng aan de kook.
  • Roer 50g boter erdoor en laat afkoelen.

Serveren:

  • Plaats de brownies op borden.
  • Schep een quenelle kruidenmousse naast de brownie.
  • Leg twee brandy snaps naast de mousse.
  • Druppel de karamelsaus eromheen.
  • Bestuif met poedersuiker voor het serveren.

Notities

Serveer dit dessert met een glas Tawny Port of een dessertwijn zoals Sauternes.

Nutrition

Calories: 560kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.5g | Sugar: 45g

Baguette van Filodeeg met Gevulde Black Tiger Garnalen

Baguette van Filodeeg met Gevulde Black Tiger Garnalen

Deze krokante baguettes van filodeeg, gevuld met sappige Black Tiger garnalen, frisse frisée en radijs, zijn een smaakvolle en elegante manier om een maaltijd te beginnen.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4
Calories: 700kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg Black Tiger garnalen
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 40 g sjalotten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 dl visfond
  • 100 g boter
  • 4 vellen filodeeg
  • 3 dl olijfolie arbequina
  • 0,5 dl frambozenazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 bos kervel
  • 80 g eigeel
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 3 dl zonnebloemolie
  • Worcestersaus naar smaak
  • 80 g sjalotten
  • 1 krop frisée
  • 1 bos radijs

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd de filodeegvellen in vieren en bestrijk ze met gesmolten boter.
  • Druk de vellen in de vormpjes en bak ze af op 180°C gedurende 8 minuten.
  • Laat ze afkoelen.
  • Fruit de sjalotten, tijm en laurier in olijfolie in een koekenpan.
  • Voeg de Black Tiger garnalen toe en bak kort mee.
  • Blus af met de witte wijn en voeg de visfond toe.
  • Laat het mengsel afkoelen en verwijder de koppen van de garnalen.
  • Pel de garnalen.
  • Pluk het gele deel van de frisée en leg het in ijswater.
  • Snipper de sjalotten en snijd de radijs in fijne julienne, en laat ze in ijswater staan.

Dressing:

  • Meng mosterd, frambozenazijn en garnalenreductie in een kom.
  • Voeg al roerend olijfolie toe om de dressing te maken.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Mayonaise:

  • Meng het eigeel, mosterd, azijn, zout, peper en Worcestersaus in een kom.
  • Voeg langzaam de zonnebloemolie toe terwijl je blijft kloppen, totdat een emulsie ontstaat.

Bereiding:

  • Meng de uitgelekte frisée, radijs en sjalotten met de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de afgebakken filodeegvormpjes met dit mengsel.
  • Maak een saus door de overgebleven dressing te mengen met de saus en maak hiermee een spiegel op de borden.
  • Plaats de gevulde filodeegvormpjes in het midden van de borden en leg twee Black Tiger garnalenstaarten bovenop de salade.
  • Garneer met kervel en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een frisse, minerale witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. De knapperige garnalen en frisse salade worden prachtig in balans gebracht door de lichte zuren van de wijn.

Nutrition

Calories: 700kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 45g | Vet: 40g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Frisse Aspergecocktail met Ham en Zoete Ananas

Frisse Aspergecocktail met Ham en Zoete Ananas

Een verfrissende aspergecocktail met hartige ham en zoete ananas, ideaal voor een feestelijk voorgerecht.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Moederdag, Pasen
Servings: 6 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 00 gram asperges gekookt en in stukjes gesneden
  • Stukjes ananas naar smaak
  • Blokjes ham naar smaak
  • 1 citroen rasp
  • Selderijvlokken naar smaak
  • 2 hardgekookte eieren 1 versnipperd, 1 in plakjes
  • 1 dl slagroom
  • 1 dl mayonaise
  • ½ dl sherry
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Worcestersaus naar smaak

Instructies

  • Klop de slagroom stijf in een kom.
  • Meng de stijfgeklopte slagroom met de mayonaise, sherry, zout, peper en een scheutje Worcestersaus om de saus te maken.
  • Zet deze apart.
  • Vul de cocktailglazen met de stukjes asperge, ananas, ham, citroenrasp, selderijvlokken en het versnipperde ei.
  • Hussel de ingrediënten goed door elkaar in elk glas.
  • Breng de cocktail op smaak met peper en zout.
  • Lepel de saus over de inhoud van elk cocktailglas.
  • Garneer de cocktailglazen met de plakjes ei en wat extra selderijblaadjes voor een mooie presentatie.
  • Serveer direct en geniet van deze frisse en feestelijke aspergecocktail.

Notities

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling, die goed past bij de delicate smaken van asperges en ananas.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 10g | Vet: 16g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Krokante Aardappelpannenkoekjes met Tijm

Krokante Aardappelpannenkoekjes met Tijm

Heerlijke krokante aardappelpannenkoekjes met een vleugje tijm, perfect als bijgerecht of lichte maaltijd.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 8 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eieren
  • 4 eiwitten
  • 500 gram aardappelen
  • ½ liter melk
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • Een klontje boter
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Stamp de aardappelen fijn en roer er ½ liter melk doorheen.
  • Laat het mengsel 1 uur afkoelen.
  • Voeg 4 eetlepels bloem, zout, tijmblaadjes, eieren, eiwitten en crème fraîche toe aan het aardappelmengsel.
  • Roer goed door tot een stevig beslag.
  • Smelt een klontje boter in een grote koekenpan.
  • Schep kleine hoopjes beslag van 6 cm doorsnee in de pan.
  • Bak de pannenkoekjes in 6-10 minuten gaar en lichtbruin, keer ze halverwege de baktijd.

Notities

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 6g | Vet: 6g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g

Hartige Appeltaart met Aardappelen en Emmentaler

Hartige Appeltaart met Aardappelen en Emmentaler

Deze hartige appeltaart, gevuld met aardappelen, Emmentaler en een vleugje tijm, is een verrukkelijk en origineel hoofdgerecht.
(inclusief 1 uur rusttijd voor het deeg)2 uur
Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Lunch, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 6
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 450 gram bloem plus extra voor het bestuiven
  • 150 gram Emmentaler geraspt
  • 200 gram koude boter in blokjes
  • 1 ei losgeklopt
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram vastkokende aardappelen geschild en gehalveerd
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 2 flinke sjalotten gesnipperd
  • 4 takjes tijm alleen de blaadjes
  • 300 ml bruin bier of groentebouillon
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 2 eieren losgeklopt
  • 1 extra ei losgeklopt
  • 3 Elstar appels geschild en in schijfjes
  • 150 gram Emmentaler geraspt
  • Versgemalen zwarte peper
  • Wuif gedroogde chipotle of isotpeper of gemalen kruidnagel

Instructies

  • Begin met het deeg.
  • Meng in een grote kom de bloem, geraspte Emmentaler, een snuf zout en versgemalen zwarte peper.
  • Wrijf de koude boter door het bloemmengsel tot het lijkt op broodkruim.
  • Kneed de dooier erdoorheen en voeg eventueel een paar druppels ijswater toe tot het deeg samenkomt.
  • Vorm het deeg tot een platte bal, wikkel het in folie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Voor de vulling: kook de aardappelen 10 minuten in gezouten water.
  • Giet af en spoel ze af met koud water.
  • Snijd in dunne schijfjes.
  • Hussel de aardappelschijfjes voorzichtig door de appels en zet apart.
  • Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalotten tot ze glazig en goudbruin zijn.
  • Voeg de tijmblaadjes en bloem toe en roer goed door op middelhoog vuur.
  • Voeg al roerend het bier of de bouillon toe en laat de saus indikken.
  • Breng op smaak met mosterd, zout en peper.
  • Laat de saus iets afkoelen, roer er een pollepel saus door het losgeklopte ei, en meng dit dan terug door de saus.
  • Meng de saus door de aardappel- en appelschijfjes, voeg de geraspte Emmentaler en een vleugje chipotle- of isotpeper toe.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Verdeel het deeg in twee delen, één derde en twee derde.
  • Rol het grootste deel uit en bekleed hiermee een ingevette springvorm van 24 cm.
  • Schep de vulling in de vorm en rol het overige deeg uit.
  • Snijd er stroken van en weef deze over de taart.
  • Druk de randen aan met een vork en bestrijk de taart met het laatste losgeklopte ei.
  • Bak de taart 50-60 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij mooi goudbruin is.
  • Laat de taart 15 minuten rusten voor het aansnijden.
  • Serveer met een frisse salade van witlof, bleekselderij en bladpeterselie.

Notities

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij deze hartige taart.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 20g | Vet: 32g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g

Romige Risotto met Witte Asperges en Gerookte Kip

Romige Risotto met Witte Asperges en Gerookte Kip

Deze romige risotto met witte asperges, gerookte kip en een frisse room-citroensaus is een perfecte lentecombinatie.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Ei, Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Notenvrij
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 250 gram risotto rijst gekookt met witte wijn
  • 1 kg geschilde witte asperges in stukjes gesneden en voorgekookt
  • 250 gram gerookte kip in blokjes gesneden
  • 100 gram diepvrieserwten ontdooid
  • 4 hardgekookte eieren in partjes gesneden
  • Roomsaus met citroen kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Kook de risotto rijst volgens de instructies op de verpakking, voeg een scheut witte wijn toe tijdens het koken voor extra smaak.
  • Kook de gesneden witte asperges tot ze beetgaar zijn.
  • Meng de voorgekookte asperges met de ontdooide erwten en houd dit mengsel warm.
  • Verhit een koekenpan en warm de gerookte kipblokjes kort op.
  • Voeg de warme gerookte kipblokjes toe aan de risotto samen met het asperge-erwtenmengsel.
  • Roer alles voorzichtig door elkaar.
  • Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de risotto en meng deze erdoor.
  • Maak het gerecht af met een royale hoeveelheid room-citroensaus voor een romige en frisse toets.
  • Serveer de risotto direct en garneer met partjes hardgekookt ei.
  • Optioneel kun je er een groene salade bij serveren.

Notities

Een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g

Foe Yong Hai met Zoetzure Tomatensaus

Foe Yong Hai met Zoetzure Tomatensaus

Foe Yong Hai, een heerlijke Chinese omelet met een zoetzure tomatensaus. Eenvoudig en snel te bereiden!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten
Land van herkomst: China
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de omelet:

  • 4 eieren
  • Fijne soepgroenten ongeveer 200-250 gram

Voor de saus:

  • 250 gram tomatensaus
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • Scheut ketjap manis
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • Scheutje gembersiroop
  • Chilivlokken naar smaak

Instructies

  • Klop de eieren in een kom en meng er de fijne soepgroenten doorheen.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het eimengsel tot een grote omelet.
  • Zorg ervoor dat de omelet gelijkmatig gaar wordt.
  • Terwijl de omelet bakt, bereid je de saus.
  • Voeg de tomatensaus, geraspte knoflook, ketjap manis, bruine suiker, gembersiroop en chilivlokken toe aan een kookpan.
  • Breng de saus aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost en de smaken goed zijn vermengd.
  • Snijd de omelet in stukken en leg deze op een bedje van gekookte rijst.
  • Giet de warme zoetzure tomatensaus over de omelet en serveer direct.

Notities

Een droge Riesling of een lichte witte wijn zoals Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 15g

Indonesische Vis met Pittige Tomaten-Mango Saus

Indonesische Vis met Pittige Tomaten-Mango Saus

Een heerlijke Indonesische visgerechten met een pittige tomaten-mango saus. Perfect voor een smaakvolle en exotische maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vis
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauw of andere witvis
  • 250 ml tomatensaus
  • 2 groene pepers fijngehakt
  • Chilivlokken naar smaak
  • 1 mango in blokjes gesneden
  • 3 cm gember geraspt
  • 2 teentjes knoflook geraspt

Instructies

  • Bereid de saus door de groene pepers, gember en knoflook fijn te hakken en dit door de tomatensaus te roeren.
  • Voeg chilivlokken toe naar smaak voor extra pit.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Vet een ovenschaal of koekenpan in en leg de stukken vis erin.
  • Giet de pittige tomatensaus over de vis en verdeel de mangoblokjes gelijkmatig over de saus.
  • Laat de vis langzaam garen op een laag vuur of plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak de vis 20-25 minuten tot deze gaar is.
  • Serveer de vis met rijst of noedels voor een complete maaltijd.

Notities

Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Riesling past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 10g