Gegratineerde Krab op z'n Chinees met Varkensvlees en Paddestoelen
Deze gegratineerde krab op z'n Chinees is een unieke combinatie van krabvlees, mager varkensvlees en verse paddenstoelen, geserveerd in de krabbeschelp. Een exotisch voorgerecht dat perfect is voor een diner met een twist.
Bereidingstijd39 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
Grill of oven
grote kom
Lepel
- 1 gekookte krab
- 500 g verse paddenstoelen fijngehakt
- 2 eetlepels broodkruimels
- 500 g mager varkensvlees fijngehakt
- 1 ei
- 4 à 5 lente-uitjes fijngesnipperd
- 1 theelepel sesamolie
- Zout naar smaak
- Olie voor het bakken of grillen
Hak het mager varkensvlees, de paddenstoelen en de gekookte krab fijn.
Voeg de fijngesnipperde lente-uitjes toe aan het mengsel en breng op smaak met zout.
Meng het geheel goed en bind het mengsel met een ei.
Schep het mengsel in de lege krabbeschelp of in kleine ovenbestendige schaaltjes.
Bestrooi het geheel met broodkruimels en besprenkel met sesamolie.
Plaats het gerecht onder de grill of bak het in hete olie tot het goudbruin en knapperig is.
Serveer warm als voorgerecht.
Wijnadvies:
Dit gerecht combineert goed met een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of Sauvignon Blanc, die de delicate smaken van de krab en het varkensvlees aanvullen.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven
Biefstuk met Rode Wijnsaus en Geitenkaas op een Bedje van Roerbakspinazie
Mals gebakken biefstuk met een romige rode wijn-geitenkaassaus, geserveerd met knapperige roerbakspinazie en knoflook. Een feestelijke en smaakvolle maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Auteur onbekend
Voor de biefstuk:
- 4 biefstukken
- 1 eetlepel boter
- Zout en peper naar smaak
Voor de rode wijnsaus:
- 200 ml rode wijn
- 1 kippenbouillonblokje voor 300 ml bouillon
- 2 eetlepels kruidenroomkaas
- 4 plakjes verse geitenkaas
- Peper en zout naar smaak
- Voor de roerbakspinazie:
- 1 zak spinazie ± 400 g
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 uitjes fijngesneden
- 1 eetlepel olijfolie
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukken in ongeveer 4 minuten per kant mooi bruin.
Haal ze uit de pan, bestrooi met zout en peper en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Verhit ondertussen de rode wijn en de bouillon in een sauspan en laat het mengsel tot de helft inkoken.
Roer de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de grill of oven op 200°C.
Leg op elke biefstuk een plakje geitenkaas en plaats ze kort onder de grill tot de kaas licht gesmolten is.
Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en uitjes kort.
Voeg de spinazie toe en wok 2-3 minuten tot de blaadjes geslonken zijn.
Leg de biefstuk op een bord, schep de rode wijnsaus eromheen en serveer met de roerbakspinazie.
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappeltjes of een knapperig stuk stokbrood.
Wijnadvies:
Een volle Cabernet Sauvignon of een Syrah past perfect bij de rijke smaken van de rode wijnsaus en de geitenkaas.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 42g | Vet: 32g | Zout: 1.1g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven
Geheime Spareribs Marinade
Spareribs zijn een ware smaakexplosie! Met een geheime marinade van ketchup, knoflook en kruiden, die de ribben perfect mals en vol van smaak maakt. Een absolute topper voor de barbecue!
Voorbereidingstijd10 minuten min
+ enkele uren marineren5 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar
Kom voor de marinade
Keukenkwast
Grill of oven
Menglepel
- Spareribs hoeveelheid naar keuze
- Voor de marinade:
- Ketchup hoeveelheid naar smaak
- Citroensap of azijn hoeveelheid naar smaak
- Bruine suiker hoeveelheid naar smaak
- Zout hoeveelheid naar smaak
- Peper hoeveelheid naar smaak
- Olie hoeveelheid naar smaak
- Laurierblaadjes 1-2 stuks
- Knoflook geperst, hoeveelheid naar smaak
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom tot een glad geheel.
Leg de spareribs in de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
Laat de spareribs enkele uren marineren in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Grill of bak de spareribs vervolgens op de barbecue of in de oven totdat ze gaar en mooi gekarameliseerd zijn.
Serveer direct en geniet!
Wijnadvies:
Serveer met een krachtige rode wijn zoals een Zinfandel of een Malbec, die goed past bij de rijke smaken van de spareribs.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 30g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven
Zalmfilet met Romige Rucolastamppot
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar
- 50 g zachte boter
- 1 theelepel djinten komijnpoeder
- 2 theelepels citroensap
- 200 g zalmfilet
- 1 zakje aardappelpuree à la minute
- 75 g rucolasla
- 125 g cherrytomaatjes gehalveerd
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de grill voor.
Meng in een kommetje de boter met de komijn, citroensap, zout en peper.
Halveer de zalmfilet, leg deze op een bakplaat en bestrijk met 1 eetlepel van de komijnboter.
Schuif de bakplaat onder de hete grill en grill de zalmfilets in 6-8 minuten bijna gaar.
Bereid de aardappelpuree in de laatste minuut van de griltijd met kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
Roer de rucola, gehalveerde cherrytomaatjes en 1 eetlepel van de komijnboter door de aardappelpuree en verwarm het stamppotje nog even door.
Schep de stamppot op twee borden, leg de zalmfilet erop en verdeel de rest van de komijnboter erover.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een frisse en lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. Deze wijnen complementeren de smaken van de zalm en de frisse rucolastamppot.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven
Romige Aspergesoep met Kip en Knoflookcrostini
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 700 ml kippenbouillon van tablet
- 1 maïskipfilet
- 500 g groene asperges
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 1 pistolet in 4 plakken
- 1 teentje knoflook geperst
- 100 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de grill voor op 175 °C.
Breng de bouillon tegen de kook aan en pocheer de kipfilet in ongeveer 10 minuten gaar.
Haal de kipfilet uit de pan en laat afkoelen.
Maak de asperges schoon en snijd ze in drie stukken.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot 2 minuten.
Voeg de bouillon, mosterd en asperges toe.
Laat het geheel afgedekt ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
Haal na 10 minuten de aspergekopjes uit de soep en zet apart.
Meng de rest van de olijfolie met de geperste knoflook.
Bestrijk de sneetjes pistolet hiermee en rooster het brood onder de grill in ongeveer 3-4 minuten krokant en goudbruin.
Snijd de kipfilet schuin in 4 plakken.
Beleg de crostini's met kipfilet en een aspergekopje.
Pureer de aspergesoep met een staafmixer.
Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over kommen en leg de crostini in de soep of serveer ze erbij.
Wijnadvies:
Serveer deze groene aspergesoep met een frisse Sauvignon Blanc. De levendige zuren en groene aroma’s van de Sauvignon Blanc complementeren de delicate smaken van de asperges en kip, en voegen een verfrissende toets toe aan het gerecht.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven
Gegrilde Kaiserbroodjes met Kruidenkaas en Gerookte Zalm
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 10 g verse bieslook
- 4 takjes peterselie
- 7½ g verse basilicum
- 200 g Hüttenkäse
- 4 Kaiserbroodjes
- 100 g gerookte zalmfilet
- 1 limoen
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de grill voor.
Knip de bieslook en peterselie heel fijn boven een kommetje.
Leg de blaadjes basilicum op elkaar, rol ze in de lengte op tot een 'sigaartje' en knip ze in dunne reepjes.
Meng de Hüttenkäse met de fijngeknipte kruiden en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de Kaiserbroodjes voorzichtig doormidden en leg de helften met de snijkant naar boven op een bakplaat.
Rooster de broodjes onder de hete grill in ongeveer 2 minuten goudbruin.
Snijd de gerookte zalm in repen.
Bestrijk de onderste helft van de broodjes royaal met de kruidenkaas en leg de repen zalm erop.
Dek af met de bovenste helft van de broodjes.
Snijd de limoen in 4 partjes en leg deze naast de broodjes op de borden.
Wijnadvies:
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Deze wijnen hebben een lichte, citrusachtige smaak die goed samengaat met de kruidenkaas en gerookte zalm.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven
Romige Bleekselderijsoep met Tortellini
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Kevenaar
soeppan
Grill of oven
Bakplaat of rooster
- 250 g tortellini tri colore pasta
- 1 stokbrood
- 100 g zachte kruidenboter
- 1 struik bleekselderij in stukjes gesneden
- 1 liter rundvleesbouillon van tablet
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 200 g runder- of verse soepballetjes
- Zout en peper naar smaak
Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Verwarm de grill voor.
Snijd het stokbrood schuin in plakjes en besmeer beide kanten dun met kruidenboter.
Leg het brood op een bakplaat of rooster en rooster het onder de grill in 3-4 minuten bruin, waarbij je het halverwege keert.
In een soeppan kook je de bleekselderij in de bouillon gedurende 5 minuten.
Voeg de tomatenblokjes en soepballetjes toe en laat de soep nog 2-3 minuten koken tot het vlees gaar is.
Giet de tortellini af en roer deze door de soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met de geroosterde kruidenbroodjes.
Wijnadvies:
Deze romige bleekselderijsoep met tortellini vraagt om een lichte, fruitige rode wijn zoals een Sangiovese. De frisse smaken van de wijn zullen goed samengaan met de rijke, hartige tonen van de soep en de vulling van de tortellini.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 22g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven
Knolselderijrösti met Kastanjechampignons en Geitenkaas
Deze knapperige knolselderijrösti met kastanjechampignons en geitenkaas is een smaakvolle vegetarische maaltijd, perfect voor de herfst en winter!
Bereidingstijd39 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
grote koekenpan
Keukenrasp
Grote platte schaal
Grill of oven
- 500 g knolselderij geschild en geraspt
- 2 tl citroensap
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten geschild en in plakken gesneden
- 2 tl komijnzaad
- 1 tl korianderzaad gekneusd
- 100 g kastanjechampignons in plakjes gesneden
- 175 g stevige geitenkaas in plakken gesneden
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie fijngehakt
Meng de geraspte knolselderij met het citroensap in een kom en zet apart.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan en bak de sjalotten 5 minuten tot ze glazig zijn.
Voeg het komijnzaad en korianderzaad toe en bak nog 1 minuut mee.
Doe de kastanjechampignons erbij en bak 3 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
Meng het champignonmengsel door de geraspte knolselderij.
Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak het mengsel op laag vuur ca.
8 minuten, tot de onderkant bruin is en de rösti stevig wordt.
Plaats een grote platte schaal over de pan en keer de rösti om.
Laat de andere kant bakken tot de knolselderij gaar is.
Leg de plakken geitenkaas op de rösti en zet onder de grill tot de kaas bubbelt.
Bestrooi met verse peterselie en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade van veldsla, walnoten en een vinaigrette van honing en mosterd.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een zachte Chardonnay past goed bij de geitenkaas en knolselderij.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 12g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven
Raapstelenstamppot met Zoete Aardappel, Hazelnoten en Oude Kaas
Een romige stamppot met zoete en kruimige aardappelen, frisse raapstelen, geroosterde hazelnoten en een krokant korstje van oude kaas.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar
- 750 g aardappelen geschild en in stukken
- 750 g zoete aardappel geschild en in stukken
- 100 g hazelnoten geroosterd en grof gehakt
- 2 bosjes raapstelen gewassen en grof gesneden
- 4 eetlepels oude kaas geraspt
- Melk naar behoefte
- Boter naar behoefte
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Kook de aardappelen en zoete aardappel in gezouten water tot ze gaar zijn.
Giet af en stamp fijn met boter en melk tot een gladde, maar stevige puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Rooster intussen de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin en hak ze grof.
Snijd de worteltjes van de raapstelen en snijd de bladeren grof.
Roer de raapstelen en ¾ van de hazelnoten door de puree.
Schep de stamppot in grote kommen en strijk de bovenkant glad.
Meng de rest van de hazelnoten met de geraspte oude kaas en strooi dit over de stamppot.
Grill onder een hete grill tot een goudbruin, knapperig korstje ontstaat.
Serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een scheutje balsamico voor extra smaakdiepte of wat extra geraspte oude kaas bij het opdienen.
Wijnadvies:
Een frisse, licht houtgerijpte witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur en de nootachtige smaak van dit gerecht.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 80g | Protein: 15g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven
Knoflookbroodjes uit de Oven met Romige Tomaten-Basilicumsoep
Een heerlijke tomaten-basilicumsoep met knapperige knoflookbroodjes. De perfecte combinatie voor een smaakvol en hartverwarmend gerecht!
Bereidingstijd20 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 bruine pistoletjes
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 4 tomaten
- 1 zakje tomatensoep 55 g
- 1 zakje basilicum 15 g
- 750 ml water
Halveer de bruine pistoletjes.
Pel de knoflook en pers deze uit boven de olijfolie.
Bestrijk de snijvlakken van de pistoletjes met de knoflookolie.
Breng 750 ml water aan de kook in een soeppan.
Maak een kruisvormige inkeping in de tomaten en dompel ze kort in kokend water.
Verwijder de schil en snijd de tomaten in blokjes.
Voeg de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje tomatensoep toe aan het kokende water.
Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
Verwarm de grill of oven voor op hoge temperatuur.
Snijd de basilicum fijn.
Grill de pistoletjes gedurende 1 minuut tot ze knapperig zijn.
Verdeel de soep over vier diepe borden en garneer met de fijngesneden basilicum.
Serveer met de geroosterde knoflookbroodjes.
Serveertip:
Bestrooi de knoflookbroodjes met een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een lichte Italiaanse Pinot Grigio past perfect bij de frisse tomaten-basilicumsoep en de hartige knoflookbroodjes.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Grill of oven