Indonesische Biefstuksaté met Gember-Ketjapsaus en Gewokte Groenten

Indonesische Biefstuksaté met Gember-Ketjapsaus en Gewokte Groenten

Geniet van deze Indonesische biefstuksaté met een kruidige gember-ketjapsaus, geserveerd met gewokte broccoli en paddenstoelen. Een snelle en smaakvolle Aziatische maaltijd!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g biefstuk
  • 1 zakje saté marinademix
  • 400 g witte rijst
  • 1 bosje lente-uitjes in smalle ringen
  • 250 g paddenstoelen champignons en/of shiitakes, in plakjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 1 eetlepel bakgember fijngehakt
  • 3 eetlepels ketjap asin
  • Wokolie

Instructies

  • Week de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
  • Bereid de marinade volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in blokjes van ca.
  • 2 cm, meng met de marinade en laat 15 minuten marineren.
  • Rijg de gemarineerde biefstukblokjes aan de satéstokjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een wok op hoog vuur, voeg een scheut wokolie toe en roerbak de broccoli 5 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen toe en wok nog 2 minuten mee.
  • Dep de biefstuksaté droog en gril in een hete grillpan of onder de grill in 3-5 minuten gaar en goudbruin.
  • Keer de saté regelmatig.
  • Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en de lente-uitjes.
  • Roer de helft door de groenten en houd de rest apart.
  • Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
  • Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.

Notities

Serveertip:

Voor extra pit zet je sambal brandal op tafel. Serveer met kroepoek en een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht. De zuren in de wijn zorgen voor een mooie balans met de kruidige gember en de hartige ketjapsaus.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 32g | Vet: 14g | Zout: 2.1g | Sugar: 5g

Verfrissende Biefstuksalade met Mango en Paprika

Verfrissende Biefstuksalade met Mango en Paprika

Een frisse en smaakvolle biefstuksalade met mango, paprika en een frisse dressing, perfect voor een lichte maaltijd.
Bereidingstijd1 uur 45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Rundvlees, Salade
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 100 g veldsla
  • 2 biefstukken van 100 g elk
  • 15 g koriander
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 2 mango's

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit de grillpan en bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie, grill ze 4 minuten per kant.
  • Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze in repen.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het uit.
  • Meng in een kom het limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
  • Meng met de rest van de olijfolie tot een dressing.
  • Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat 1½ uur intrekken.
  • Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng de mango, veldsla en koriander.
  • Verdeel de salade over borden en schep de biefstukreepjes erop.

Notities

Serveertip:
Serveer met vers gebakken ciabatta of een lichte rijstsalade.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij deze salade.

Nutrition

Calories: 410kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 27g | Vet: 24g | Zout: 18g | Sugar: 590g

Biefstuksaté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember

Biefstuksaté met Gewokte Paddenstoelen, Broccoli en Gember

Heerlijke biefstuksaté geserveerd met gewokte paddenstoelen, broccoli en gember, perfect voor een smaakvolle Oosterse maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
  • 250 g paddenstoelen champignons en/of shii-takes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 3 eetlepels Conimex Ketjap Asin
  • 400 g biefstuk in blokjes van 2 cm gesneden
  • 400 g witte rijst
  • 8 Conimex Satéstokjes
  • 1 eetlepel bakgember
  • Conimex Wok Olie naar smaak
  • 1 zakje Conimex Saté Marinademix

Instructies

  • Leg de satéstokjes een paar minuten in lauw water.
  • Maak de marinade volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in blokjes van ca.2 cm, meng met de marinade en marineer 15 minuten.
  • Rijg de biefstukblokjes aan de satéstokjes.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Was en snijd de lente-uitjes in smalle ringen.
  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit een wok, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de broccoli 5 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen toe en wok 2 minuten mee.
  • Dep de biefstuksaté droog en gril in een grillpan of onder de hete grill 3-5 minuten gaar en goudbruin, keer tussentijds.
  • Meng ondertussen de bakgember met de ketjap en lente-uitjes.
  • Meng de helft van het mengsel door de groenten.
  • Verdeel de rijst en groenten over 4 borden.
  • Leg de biefstuksaté op de rijst en schep de rest van het lente-ui-, ketjap- en gembermengsel over de saté.

Notities

Serveertip:
Zet voor extra pit Conimex Sambal Brandal op tafel.
Variatietip:
Gebruik in plaats van biefstuk ook stukjes malse varkenshaas of kipfilet voor een andere smaak.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse rosé past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 35g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g

Biefstuksalade met Mango, Paprika en Koriander

Biefstuksalade met Mango, Paprika en Koriander

Een frisse salade met malse biefstukreepjes, zoete mango, paprika en koriander, op smaak gebracht met een kruidige limoen-dressing.
Bereidingstijd25 minuten
marineren1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees, Salade
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 biefstukken van 100 g elk
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 gele paprika in stukjes gesneden
  • 2 mango's geschild en in blokjes gesneden
  • 100 g veldsla
  • 15 g koriander fijngehakt

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit de grillpan en bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie.
  • Grill de biefstukken 4 minuten per kant.
  • Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze dan in repen.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  • Meng in een kom het limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
  • Meng het met de rest van de olijfolie tot een dressing.
  • Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat het 1½ uur intrekken.
  • Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng de mango met de veldsla en koriander.
  • Verdeel de salade over 4 borden en schep de biefstukreepjes er bovenop.

Notities

Serveertip:
Serveer de salade met vers brood of een frisse dressing naar keuze.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze frisse salade.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 14g

Gegrilde Basilicumkip met Frisse Marinade

Gegrilde Basilicumkip met Frisse Marinade

Heerlijke gegrilde kipfilet met een frisse basilicummarinade, perfect voor zomerse diners.
(inclusief marineren)4 uur 30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Kip
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 50 g basilicumblad
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Doe de basilicum, olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper in een keukenmachine.
  • Mix tot een gladde saus ontstaat.
  • Maak met een scherp mes 5 à 6 diepe kerven in elke kipfilet.
  • Leg de kipfilets met de ingekerfde kant naar boven in een lage schaal.
  • Overgiet de kipfilets met de marinade.
  • Gebruik een kwastje om de marinade goed in de kerven te werken.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  • Grill de kipfilets boven een houtskoolvuur of in een hete grillpan gedurende 15 minuten.
  • Draai de kip regelmatig om zodat ze gelijkmatig gaar worden.

Notities

Wijnadvies:
Combineer met een frisse Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 0g | Protein: 30g | Vet: 10g | Zout: 0.8g | Sugar: 0g

Gegrilde Griet met Ragout van Groene Asperges

Gegrilde Griet met Ragout van Groene Asperges

Een verfijnde amuse met gegrilde grietfilet en een romige aspergeragout.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Amuse, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Lente
Servings: 16 amuse-porties
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 16 x 60 g victoriabaarsfilet
  • 2 bossen groene asperges
  • 40 g boter
  • 1 sjalotje
  • 60 g bloem
  • 1 takje kervel
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • Room
  • Peper
  • Zout

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd de grietfilet in 16 porties van 60 g.
  • Besprenkel de vis met citroensap, olijfolie, zout en peper.
  • Zet in de koelkast tot gebruik.

Ragout:

  • Schil de groene asperges en snijd de kopjes af op 3 cm lengte.
  • Snijd de rest van de asperges in stukken van 1 cm.
  • Kook de asperges net gaar in gezouten kokend water.
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Smelt de boter in een kleine pan en fruit de sjalot zonder te kleuren.
  • Voeg de bloem toe en maak een roux.
  • Laat 1 minuut op laag vuur garen.
  • Voeg al roerend met een garde 500 ml aspergevocht toe en kook tot een gladde saus.
  • Voeg de aspergestukken en room toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Afwerken:

  • Verwarm de aspergepunten.
  • Verwarm de ragout zachtjes door.
  • Grill de grietfilet in een zeer hete grillpan tot deze net gaar is.

Dresseren:

  • Schep een lepel aspergeragout op elk bordje.
  • Leg hierop een stuk gegrilde griet.
  • Garneer met aspergepunten en een takje kervel.

Notities

Wijnadvies:
Combineer met een elegante Franse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g

Gegrilde Kipfilet met Basilicummarinade

Gegrilde Kipfilet met Basilicummarinade

Heerlijk gegrilde kipfilets, gemarineerd in een frisse basilicummarinade.
Bereidingstijd4 uur
Recept categorieën: Bijgerecht, Kip
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 50 g basilicumblad
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Doe de basilicum, olijfolie, wijnazijn, zout en peper in een keukenmachine.
  • Mix tot een gladde saus ontstaat.
  • Maak met een scherp mes 5 à 6 diepe kerven in elke kipfilet.
  • Leg de kipfilets met de ingekerfde kant naar boven in een lage schaal.
  • Overgiet de kipfilets met de marinade.
  • Gebruik een kwastje om de marinade in de kerven te werken.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  • Grill de kipfilets boven een houtskoolvuur of in een hete grillpan.
  • Grill ongeveer 15 minuten en draai regelmatig om.

Notities

Wijnadvies:
Kies een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 34g | Vet: 10g | Zout: 0.7g | Sugar: 0g

Gegrilde Victoriabaars met Ragout van Groene Asperges

Gegrilde Victoriabaars met Ragout van Groene Asperges

Een verfijnde amuse van gegrilde victoriabaars met een romige ragout van groene asperges.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Amuse, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Flexitarisch
Servings: 4
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 16 stukken victoriabaars 60 g per stuk
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Zout
  • Peper
  • 2 bossen groene asperges
  • 40 g boter
  • 1 sjalotje
  • 60 g bloem
  • Room
  • Takjes kervel

Instructies

  • Snijd de victoriabaars in 16 porties van 60 gram.
  • Besprenkel met citroensap, olijfolie, zout en peper.
  • Zet in de koeling tot gebruik.
  • Voor de Ragout:
  • Schil de asperges.
  • Snijd de kopjes op 3 cm en de rest in stukken van 1 cm.
  • Kook de asperges in gezouten kokend water tot ze net gaar zijn.
  • Snipper de sjalot.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot.
  • Voeg de bloem toe en maak een roux; laat 1 minuut op laag vuur garen.
  • Voeg al roerend 1/2 liter aspergevocht toe aan de roux en kook hiervan een saus.
  • Voeg de stukken asperge en een scheutje room toe aan de saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Afwerken:

  • Verwarm de aspergepunten en de ragout.
  • Gril de victoriabaars in een zeer hete grillpan tot deze net gaar is.

Dresseren:

  • Schep een beetje aspergeragout op bordjes.
  • Leg hierop de gegrilde victoriabaars.
  • Garneer met de aspergepunten en een takje kervel.

Notities

Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 0.4g | Sugar: 2g

Gegrilde Bananen met Likeur en Gekarameliseerde Amandelen

Gegrilde Bananen met Likeur en Gekarameliseerde Amandelen

Geniet van een decadente gegrilde banaan met een mix van sinaasappelsap, likeuren, en knapperige gekarameliseerde amandelen. Een heerlijk nagerecht voor speciale gelegenheden!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Diabetisch
Servings: 6
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 6 rijpe bananen
  • 6 stukken aluminiumfolie 30x40 cm
  • 3 dl verse sinaasappelsap
  • 200 g suiker voor sinaasappelmix
  • 1 dl Cointreau
  • 1 dl Grand Marnier
  • 1 dl Bacardi rum
  • 1 dl Passoã
  • 200 g geschaafde amandelen
  • 150 g suiker voor amandelen
  • ½ dl stijfgeklopte room met suiker

Instructies

  • Breng het sinaasappelsap met 200 g suiker aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
  • Haal van het vuur en meng met de Cointreau, Grand Marnier, Bacardi rum, en Passoã.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Pel de bananen en leg ze elk op een stuk aluminiumfolie.
  • Vouw het folie om de banaan tot een klein bootje, laat de bovenkant open en giet een beetje sinaasappelmix bij elke banaan.
  • Vouw het folie goed dicht.
  • Grill de pakketjes 8-10 minuten in een grillpan op een middelhoge temperatuur, zodat de drank niet ontsnapt.
  • Klop intussen de slagroom stijf en bruneer de amandelen door ze met 150 g suiker in een pan te roosteren tot ze goudbruin zijn.
  • Laat afkoelen en maak ze daarna fijn.
  • Haal de bananen van het vuur, vouw het folie deels open, spuit een toef slagroom op elke banaan en bestrooi met de gekarameliseerde amandelen.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies
Een zoete dessertwijn zoals een Muscat past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 56g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.1g | Sugar: 40g

Geitenkaas Vijgentaart met Honing

Geitenkaas Vijgentaart met Honing

Verwen jezelf met deze heerlijke vijgentaart met geitenkaas en honing, een perfect gerecht voor een feestelijke gelegenheid of een luxe lunch. De combinatie van zoete vijgen, romige geitenkaas en een vleugje honing op een krokante bodem zorgt voor een onweerstaanbare smaakervaring. Ideaal om warm te serveren!
Bereidingstijd35 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 7 plakjes bladerdeeg of speltdeeg
  • 100 gram geitenkaas
  • Gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • 200 gram Griekse yoghurt 0%
  • 2 eetlepels honing
  • Peper & zout
  • 6 verse vijgen

Instructies

  • Verwarm de Airfryer voor op 170°C.
  • Bekleed een vlaaivorm (20 cm doorsnede) met vetvrij papier en leg de bladerdeegplakjes erin, zodat ze iets over de rand hangen.
  • Klop de Griekse yoghurt op met de honing, peper en zout.
  • Verdeel dit mengsel over de bodem van de vlaaivorm.
  • Snijd de geitenkaas in dunne plakjes en leg deze op de yoghurtlaag.
  • Bestrooi met gedroogde oregano.
  • Snijd de vijgen in dunne plakjes en leg deze op de geitenkaas.
  • Bak de taart 20 minuten in de Airfryer op 170°C, tot de bodem goudbruin en de vulling stevig is.
  • Serveer de taart lauw warm, eventueel met een extra drizzle honing.

Notities

 
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de zoetheid van de vijgen en de romigheid van de geitenkaas.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 9g | Vet: 15g | Zout: 0.8g | Sugar: 16g