Recept afdrukken
No ratings yet

Russische Zoete Macaronipannenkoeken

Lapsjevnik
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken, Pasta
Land van herkomst: Rusland
Porties: 4
calorieën: 310kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 200 g lintmacaroni
  • Voldoende melk
  • 3 eidooiers
  • 50 g ongezouten boter
  • Een snufje zeezout
  • 2 eetlepels natuurlijke zoetstof bijvoorbeeld honing of ahornsiroop
  • 25 g volkorenmeel
  • 3 eiwitten
  • Extra boter om in te bakken

Instructies

  • Kook de lintmacaroni gaar in melk, laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Klop de eidooiers met de boter tot het mengsel schuimig is.
  • Voeg zout, zoetstof en bloem toe, en meng goed door.
  • Voeg dan de uitgelekte macaroni (Japschà) toe en vermeng alles goed.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
  • Giet het geheel in een ingevette koekepan en bak het afgedekt gedurende ongeveer 15 minuten totdat het goudbruin is.

Notities

Vervang de lintmacaroni door spaghetti, kook ze in bouillon, bak ze en bedek ze met wat tomatenpuree voor een andere variant.
Voeg een gedeelte gesmoorde hanenkammen toe als kruiderij, met een snufje foelie voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 33g | Protein: 11g | Vet: 14g | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Enchiladas

hartige gevulde flensjes
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Mexico
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g varkensvlees
  • 3 tomaten
  • 2 pepers
  • 1 theelepel chilepoeder
  • 1 dl bouillon
  • Tortillas
  • Sla

Instructies

  • Fruit de uien en knoflookpoeder aan in de olie.
  • Voeg het gaargekookte of gesmoorde vlees en de ontvelde tomaten toe.
  • Voeg ten slotte de gesnipperde groene pepers en het chilipoeder toe.
  • Laat het geheel smoren en voeg indien nodig wat bouillon toe.
  • Leg een streep van deze dikke saus op een warme (Mexicaanse) tortilla.
  • Rol de tortilla op en serveer deze zo of met een chilisaus, eventueel met wat sla erbij.

Notities

Variatie 1:
Gebruik een "sugo" (ingeblikte Italiaanse vleessaus) als alternatief voor de saus.
Variatie 2:
Voeg gebakken kippenlevers toe en serveer met een scheutje maderasaus en wat aparte pommeschips.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Zoete Flensjes

Totale tijd55 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • liter melk
  • 100 g suiker
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Jigger Crème de Cacao
  • Boter
  • 2 deciliter vanillesaus
  • 50 g couverture
  • 25 g bitterkoekjes
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een glad flensjesbeslag.
  • Voeg een scheut Crème de Cacao toe voor extra aroma.
  • Bak van dit beslag op de gebruikelijke manier de flensjes.
  • Tussen elk paar flensjes breng je een laagje vanille-chocoladesaus aan (gewone vanillesaus waaraan couverture en verkruimelde bitterkoekjes zijn toegevoegd).
  • Dresseer de flensjes op een verwarmde schotel, bestrooi ze met poedersuiker en trek met een gloeiend ijzer overlangs strepen.

Notities

Variatie 1:

Maak een vulling van moccacrème en voeg een jigger notenlikeur toe.
Variatie 2:

Gebruik een gewone chocoladesaus met vulling van geraspte noot voor een andere smaakervaring.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crêpes Suzette van Ben J. Kuyper

Crêpes Suzette
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 400kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de Crêpes:

  • 300 g bloem
  • 50 g suiker
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 4 deciliter melk
  • Boter voor het bakken

Voor de Sinaasappel-Curaçao Saus:

  • 25 g suiker
  • 75 g boter
  • 50 cc sinaasappelsap
  • 50 cc Curaçao likeur
  • Flinters sinaasappelschil

Voor het Flamberen:

  • Poedersuiker
  • Ruim cognac

Instructies

  • Maak een glad beslag van gezeefde bloem, suiker, zout, eieren en melk in een beslagkom.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier en doordrenk ze met een suikerstroopje: smelt suiker en boter samen, voeg sinaasappelsap en flinters sinaasappelschil toe.
  • Voeg vervolgens Curaçaolikeur toe en laat het geheel op zacht vuur indikken.
  • Na het doordrenken, besprenkel de flensjes met suiker en daarna royaal met cognac.
  • Flambeer de flensjes voor een spectaculaire presentatie.

Notities

Experimenteer met verschillende likeuren zoals Bénédictine, Kirsch, enzovoort.
Varieer de flambage met bijvoorbeeld rum of arak voor een unieke smaakbeleving.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 8g | Vet: 15g | Sugar: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige Vispannenkoekjes met Aziatische Flair

Tsja kia ping
Bereidingstijd55 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Azië, China
Porties: 4
calorieën: 300kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 250 g gepelde garnalen
  • ¼ l ketjap
  • 1 wijnglas droge witte wijn
  • 150 g bloem
  • 5 eiwitten
  • Reuzel of andere olie
  • Komkommersalade voor serveren

Instructies

  • Marineer de garnalen gedurende 30 minuten in een mengsel van ketjap en witte wijn.
  • Laat ze daarna uitlekken.
  • Maak een glad beslag van bloem en eiwitten in een beslagkom.
  • Verhit de reuzel in een koekepan met dikke bodem tot deze flink heet is.
  • Schep een lepel beslag in de pan, voeg een paar eetlepels gemarineerde garnalen toe, bedek met nog een paar lepels beslag en bak tot de bovenkant droog is.
  • Keer de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant goudbruin.
  • Serveer de vispannenkoekjes met een verfrissende komkommersalade.

Notities

Probeer variaties door garnalen te vervangen door shrimps, stukjes krab of kreeft.
Voeg de gemarineerde garnalen direct toe aan een gewoon pannenkoekbeslag voor een snellere bereiding.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 10g | Sugar: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Luxe Kersen-Bitterkoekjes Flensjes

Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 75 g suiker
  • Snufje zout
  • 6 eieren
  • Wijnglas cherry-brandy
  • Boter
  • 3 dl roomsaus
  • 75 g gekonfijte kersen bigarreaux
  • 50 g bitterkoekjes
  • Poedersuiker
  • Cognac

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze een flensjesbeslag en maak het wat soepeler met een stevige scheut cherry-brandy.
  • Bak op de traditionele manier flensjes en vul deze met een laag dikke roomsaus, waaraan gesnipperde kersen en verkruimelde bitterkoekjes zijn toegevoegd.
  • Rol de flensjes vervolgens op, bestrooi met poedersuiker, besprenkel met cognac en serveer flambeerbaar.

Notities

Variaties:

Voeg perziken toe, vul met karamelsaus en flambeer met rum of arak.
Gebruik andere likeuren, vanillesaus en flambeer met dubbele vodka.

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Vruchtencrepes Royale

Crêpes Rothschild
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 50 g verse appels in blokjes
  • 50 g sappige abrikozen in blokjes
  • 2 dl verfrissende Curaçao
  • 2 dl melk
  • 75 g suiker
  • 40 g aardappelmeel
  • 40 g boter
  • 4 eidooiers
  • 6 eiwitten
  • 300 g bloem
  • 3 dl melk
  • 70 g suiker
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • Boter
  • Poedersuiker

Instructies

  • Bereidingswijze:
  • Marineer stevig fruit of gekookte fruitstukjes (zoals appel en abrikoos) met een vleugje Curaçao en verdeel ze in blokjes.
  • Breng melk aan de kook met suiker, voeg het opgeloste aardappelmeel (vermengd met melk) toe, laat het koken en voeg na afkoeling boter, eidooiers en ten slotte de opgeklopte eiwitten toe.
  • Gebruik de vruchtblokjes als vulling voor het soufflébeslag.
  • Bedek enkele gewone flensjes met een laag vruchtenbeslag en bak ze in de oven, bedek met een tweede flensje, bestrooi met poedersuiker en trek er met een gloeiend ijzer nu overlangs strepen op.

Notities

Variaties:

Voeg aan het soufflébeslag fijngehakte nougat toe.
Meng voorzichtig wat vruchtenmoes door het soufflébeslag.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crêpes Gil Blas

Verfijnde Gevulde Flensjes
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 400kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de Crêpes:

  • 300 g bloem
  • 3 deciliter melk
  • 50 g suiker
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Boter voor het bakken

Voor de Vulling:

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g poedersuiker
  • 40 g gehakte hazelnoten
  • 1 theelepel citroensap
  • Likeurglas cognac

Afwerking:

  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke manier.
  • Bak vervolgens flensjes.
  • Roer de boter zacht en voeg poedersuiker toe.
  • Meng dan de geraspte hazelnoten, citroensap en cognac erdoor.
  • Bestrijk de flensjes met het boter-suikernotenmengsel, vouw ze daarna driehoekig op en serveer op een schaal.
  • Bestrooi met poedersuiker.

Notities

Varieer door geen boter-notenmengsel en cognac te gebruiken, maar een caramelsaus met Curaçao.
Vul de flensjes met amandelspijs en besprenkel met Persico voor een andere smaakervaring.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 20g | Sugar: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Crêpes Georgette

Laat je smaakpapillen dansen met deze heerlijke gevulde, zoete flensjes uit Frankrijk - Crêpes Georgette. Een smeuïge traktatie die de perfecte balans vindt tussen zachtheid en een verrukkelijke vulling. Bereid je voor op een culinair avontuur met dit vernieuwde recept!
Totale tijd40 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 75 g suiker
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • 4 dl melk
  • 1 blik ananasblokjes
  • 2 dl Maraschino
  • 150 g suiker
  • 1 dl water
  • Jigger cognac
  • Boter
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, suiker, eieren, zout en melk een zijdezacht beslag.
  • Week de ananasblokjes enkele tijd in een verwarmde marasquinstroop.
  • Voeg een scheutje cognac toe aan het beslag en meng vervolgens de uitgelekte ananasblokjes erdoor.
  • Bak de flensjes op de gebruikelijke manier in een flensjespan.
  • Serveer de flensjes, bestrooid met een vleugje poedersuiker.

Notities

Variatie 1:

Gebruik vulling van stukjes perzik (getremperd in Curaçao) voor een subtiele twist.

Variatie 2:

Kies voor een vulling van gemengd fruit (uit blik) met bijvoorbeeld Kirsch voor een extra smaakdimensie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Crêpes Empire

voor een vorstelijke twist aan je pannenkoekenervaring, presenteren we de Crêpes Royale. Deze zoete, weelderig gegarneerde flensjes uit Frankrijk zullen je smaakpapillen betoveren. Volg dit recept voor een koninklijk dessert dat je gasten versteld zal doen staan
Totale tijd50 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 3 dl melk
  • 50 g suiker
  • Snufje zout
  • 3 eieren
  • Boter
  • 3 dl dikke vanillesaus
  • 75 g bitterkoekjes
  • Likeurglas Curaçao
  • 1 blik ananas
  • 1 dl bessengelei

Instructies

  • Bak dunne flensjes van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke manier.
  • Bereid ondertussen een vanillesaus met een vulling van verkruimelde bitterkoekjes en blokjes in Curaçao getrempeerde ananas.
  • Bedek de flensjes met een royale laag vanillesaus, rol ze op en schik ze naast elkaar op een schotel.
  • Garneer met een kunstig streepje rode bessengelei.
  • Serveer warm en geniet van deze vorstelijke traktatie.

Notities

Variatie 1:

Laat de bitterkoekjes weg en gebruik ander gemengd fruit als vulling.

Variatie 2:

Vul de flensjes met bessencompote en flamber met rum voor een spectaculair effect.