Tournedos met gekonfijte sjalotjes
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 g sjalotjes
- 75 g boter of margarine,
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1 dl rode port
- zout
- peper
- 4 tournedos á ca. 125 g,
- 1 ½ dl vleesfond
- 1 eetlepel cranberrycompote
Voorbereiden:
Sjalotjes pellen en grote exemplaren halveren.
In pan met dikke bodem helft van boter verhitten.
Sjalotjes in ca. 5 minuten al omscheppend lichtbruin bakken.
Basterdsuiker toevoegen en al roerend in ca. 2 minuten laten smelten.
Rozemarijn, laurier, azijn en port erdoor roeren en aan de kook brengen.
Sjalotjes -afgedekt ca. 25 minuten zachtjes laten sudderen, af en toe omscheppen,en onafgedekt in ca. 3 minuten zachtjes laten inkoken tot stroperig mengsel.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bereiden:
Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
De borden voorverwarmen.
Sjalotjes op laag vuur in ca. 5 minuten opnieuw verwarmen.
Intussen tournedos droogdeppen met keukenpapier.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Tournedos in ca. 4 minuten rosé bakken, halverwege keren.
Tournedos bestrooien met zout en peper.
Uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warinhouden.
Fond aan bakvet toevoegen, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
Compote erdoor roeren.
Jus al roerend in ca. 3 á 4 minuten iets laten inkoken. Jus over borden verdelen.
Tournedos erin leggen.
Sjalotjes ernaast scheppen.
Serveren met aardappelgratin en gemengde sla.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 12
Tournedos met bosvruchtensaus
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 pak bosvruchtenmix 300 g, diepvries, Frosta,
- 1 sinaasappel
- 1 sjalotje
- 65 g boter koude / of margarine
- 1 ½ dl zoete rode wijn
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
- 4 eetlepels crème fraîche
- ½ eetlepel citroensap
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 4 kleine groene koolbladeren
- 4 tournedos á ca. 125 g,
- 1 pot vleesfond 380 ml, AH,
- 1 takje rozemarijn
Voorbereiden:
Vruchtenmix ca. 1 á 1 1/2 uur van tevoren op kamertemperatuur laten ontdooien.)
Vruchtenmix in keukenmachine of met staafmixer pureren.
Sinaasappel onder koud water goed schoonboenen.
Met citroentrekker dunne reepjes van schil trekken (of met scherp mesje dun schillen en schil in dunne reepjes snijden) en in kommetje met koud water leggen.
Sinaasappel uitpersen.
Sjalotje pellen en snipperen.
In pan 1 eetlepel boter verhitten.
Sjalot al omscheppend ca. 1 minuut bakken.
Vruchtenpuree, sinaasappelsap, 3 eetlepels wijn, tijm en bouillonpoeder erdoor roeren en al roerend langzaam aan de kook brengen.
Bosvruchtensaus onafgedekt ca. 5 minuten zachtjes laten doorkoken.
Boven andere pan saus door zeef wrijven.
Laten afkoelen.
Crème fraîche en citroensap tot sausje roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In pan ruim water aan de kook brengen.
Uit koolbladeren harde nerf wigvormig wegsnijden.
Bladeren ca.3á4 minuten in kokend water leggen,uit pan nemen en afspoelen onder koud water. Bladeren droogdeppen met keukenpapier.
Tournedos elk in 4 gelijke stukjes snijden.
Bereiden:
Vier borden voorverwarmen. In pan fond, rozemarijn en rest van wijn aan de kook brengen.
Rest van boter in kleine blokjes snijden.
Bosvruchtensaus zachtjes verwarmen.
Van vuur af boterblokjes erdoor kloppen.
Tournedos in kokende bouillon leggen en net tegen de kook aan in ca. 4 minuten rosé laten worden.
Uit bouillon nemen en laten uitlekken.
Bosvruchtensaus over borden verdelen.
Koolbladeren erin leggen.
In elk koolblad 4 stukjes tournedos leggen.
Citroensaus erover verdelen.
Garneren met sinaasappelreepjes.
Serveren met gemengde sla en pommes duchesses.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 12
Tournedos gevuld met groenten
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 bosuitje
- 1 waspeentje ca. 50 g,
- 1 stukje courgette ca. 50 g,
- 55 g boter of margarine
- ½ theelepel oregano
- 1 teentje knoflook
- zout
- peper
- 4 tournedos á ca. 125 g,
- 8 plakjes rauwe ham ca. 100 g,
- 1 dl vleesfond pot á 380 ml, AH,
- 3 eetlepels rode port
Voorbereiden:
Bosuitje schoonmaken en snipperen.
Wortel en courgette schoonmaken, wassen en in luciferdunne reepjes snijden.
Reepjes in heel kleine blokjes snijden.
In (koeken)pan 1 eetlepel boter verhitten.
Bosui, wortel, courgette en oregano ca. 3 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen. Knoflook pellen, erboven uitpersen en ca. 2 minuten meebakken.
Op smaak brengen met zout en peper.
Groentemengsel op keukenpapier laten uitlekken.
Met scherp mes in elke tournedos aan één kant diepe inkeping maken, zodat zakje ontstaat.
Tournedos vullen met groentemengsel en weer dichtvouwen.
Telkens 2 plakjes ham op aanrecht uitspreiden, zodat ze elkaar in lengte iets overlappen.
Plakjes in breedte dubbelvouwen, zodat lange smalle repen ontstaan.
Elke tournedos rondom omwikkelen met hamreep.
Tournedos tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
Tournedos ca. 30 minuten voor gebruik uit koelkast nemen.
De borden voorverwarmen.
Tournedos droogdeppen met keukenpapier.
In koekenpan rest van boter verhitten.
Tournedos in ca. 6 minuten rosé bakken, halverwege keren.
Tournedos bestrooien met zout en peper.
Op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Fond en port aan bakvet toevoegen, aan de kook brengen en aanbaksels losroeren.
Jus al roerend in ca. 3 à 4 minuten iets laten inkoken.
Jus over borden verdelen.
Tournedos erin leggen.
Serveren met pommes frites en mini-worteltjes.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 12
Tomaten groentesoep
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 tabletten vleesbouillon
- 250 g braadworst
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 250 g kastanjechampignons
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tomatenblokjes netto 400 g, AH,
- 1 ciabatta 240 g,
- 50 g Parmezaan geraspte
In pan 1 liter water aan de kook brengen.
Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
In bouillon braadworst afgedekt in ca. 10 minuten tegen de kook aan gaar laten
worden.
Ui pellen en snipperen.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
Van vuur af braadworst uit bouillon nemen en in plakjes snijden.
In braadpan olie verhitten.
Ui, knoflook en plakjes worst ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
Champignons en bleekselderij toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillon en tomatenblokjes met vocht toevoegen.
Soep al roerend aan de kook brengen en afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
Ciabata sneetjes snijden en op grillplaat leggen. ca. 10 cm onder de grill in ca. 1 à 2 minuten goudbruin roosteren.
In vier diepe borden elk twee sneetjes geroosterd brood leggen.
Soep erop scheppen.
Bestrooien met kaas.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 12
Tahoesalade met sesamdressing
Aller Hande 1997
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 eetlepels sojasaus Chinese Emperor,
- 1 eetlepel azijn
- tabasco
- 2 eetlepels sesamolie Royal Mail,
- 1 cm gemberwortel verse
- 375 g tahoe blok
- 10 worteltjes
- 1 prei
- ⅔ komkommer
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel pindakaas
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel sesamzaad geroosterd
Voorbereiden:
In kommetje sojasaus, azijn en sesamolie door elkaar roeren.
Gember schillen, kleinsnijden en erdoor roeren.
Op smaak brengen met tabasco.
Tahoe in plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden, plakjes diagonaal doorsnijden.
Tahoe in schaal leggen, marinade erover schenken.
Worteltjes schoonmaken en (met kaasschaaf) in lengte in plakjes schaven.
Prei wassen, schoonmaken en in reepjes van ca. 10 cm snijden.
In pan met kokend water wortel en prei enkele seconden onderdompelen.
In vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.
Komkommer in lengte doormidden snijden en zaadjes met lepel eruit scheppen. Vruchtvlees (met kaasschaaf) in repen schaven.
Tahoe laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
In pan olie verhitten en tahoe op hoog vuur in ca. 4 minuten bruinbakken, halverwege keren.
Op keukenpapier laten uitlekken en laten afkoelen.
In pan marinade aan de kook brengen.
Pindakaas en suiker erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen.
Op smaak brengen met tabasco. Laten afkoelen.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 12
Tagliatelle met doperwten en spek
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 bakje kastanjechampignons
- 100 g katenspek plakjes,
- 4 takjes peterselie
- 200 g tagliatelle
- zout
- 25 g boter of margarine,
- 200 g doperwten diepvries,
- 1 dl slagroom
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiden:
In pan tagliatelle met zout gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. In hapjespan boter smelten.
Spek ca. 2 minuten zachtjes uitbakken.
Champignons toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
Doperwten toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meewarmen.
Tagliatelle afgieten.
Slagroom erdoor roeren en in ca. 2 minuten door en door warm laten worden.
Op, vier borden tagliatelle als nestje leggen.
Champignonmengsel in midden scheppen.
Peterselie en helft van Parmezaanse kaas erover strooien.
Rest apart erbij geven.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 12
Sugar snaps met romige tortellini
Aller Hande 1996
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- zout
- 1 zakje tortellini met champignons 250 g, Grand'ltalia,
- 1 zakje sugar snaps 150 g,
- ½ bakje champignons fijn á 250 g,
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel boter of margarine
- 2 tomaten
- 1 pakje verse roomkaas met kruiden 80 g,
- peper
In pan met ruim water en zout tortellini in ca. 15 minuten beetgaar koken volgens
gebruiksaanwijzing.
Intussen sugar snaps schoonmaken.
Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
In pan boter verhitten en ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes bakken.
Sugar snaps, champignons en 1 eetlepel water toevoegen en afgedekt in 12 à 15 minuten zachtjes beetgaar stoven.
Op smaak brengen met zout.
Intussen tomaten wassen en in kleine partjes snijden.
Tortellini afgieten en terugdoen in pan.
Roomkaas erdoor scheppen en in ca. 2 minuten op zacht vuur al roerend laten smelten.
Tortellini over twee borden verdelen.
Sugar snapsmengsel ernaast scheppen.
Tomaatpartjes erover verdelen.
Bestrooien met peper.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 12
Spinazie met geitenkaas van Allerhande
Aller Hande 1997
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 sneetjes oud witbrood,
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 kilo verse spinazie
- 1 rode ui
- 150 g verse geitenkaas Bettine Blanc,
- zout
- peper
Voorbereiden:
Korsten van brood snijden.
Brood in blokjes snijden.
Knoflook pellen en fijnhakken.
In wok of koekenpan helft van olie verhitten en helft van knoflook ca. 1 minuut
bakken.
Broodblokjes toevoegen en in ca. 2 minuten bruin bakken.
Croûtons op keukenpapier laten uitlekken.
Spinazie schoonmaken, wassen en laten uitlekken.
Bereiden:
Ui pellen en snipperen.
Rest olie in wok verhitten en ui en rest knoflook hierin ca. 2 minuten fruiten. Spinazie in gedeelten toevoegen en ca. 4 à 5 minuten roerbakken tot
blaadjes geslonken en gaar zijn.
Vrijkomend vocht afgieten.
Geitenkaas in blokjes snijden.
Spinazie met zout en peper (en eventueel scheutje olie) op smaak brengen. Geitenkaas en croûtons over spinazie verdelen.
Direct serveren.
Serveren met bijvoorbeeld gegrilde zwaardvissteak.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 12
Sandwich met kalfsleverworst
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 plakjes ontbijtspek
- 1 rijpe mango
- 6 aardbeien
- 4 blaadjes lollo rosso
- 4 sneetjes wit boerenbrood met sesamzaad
- 1 pakje kalfsleverworst 125 g, Herta,
- peper versgemalen,
In droge koekenpan plakjes ontbijtspek in ca. 3 minuten knapperig bruin bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Plakjes fijn verkruimelen.
Mango schillen.
Vruchtvlees in dunne plakken van pit snijden.
Aardbeien voorzichtig wassen en kroontjes verwijderen.
Aardbeien halveren.
Sla wassen en droogslaan.
Sneetjes brood roosteren.
Sneetjes dik besmeren met leverworst en op vier bordjes leggen.
Op elk sneetje blaadje sla leggen.
Mango en spekjes erover verdelen.
Garneren met aardbeien.
Bestrooien met peper.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 12
Sandwich met aardbei
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 6 plakjes gerookt ontbijtspek
- 100 g aardbeien
- 2 blaadjes kropsla
- 4 sneetjes wlt casinobrood
- 2 eetlepels kruidenboter
- 2 plakken Maaslander kaas
In droge koekenpan spek in ca. 2 minuten bruin bakken.
Intussen aardbeien "wassen, kroontjes verwijderen en in plakjes snijden.
Spek op keukenpapier laten uitlekken.
Sla wassen en goed uitslaan.
Korstjes van brood snijden.
Sneetjes brood besmeren met kruidenboter.
2 Sneetjes brood achtereenvolgens beleggen met kaas, aardbeien, spek en sla. Laatste 2 sneetjes brood (met besmeerde kant onder) erop leggen.
Sandwiches met scherp mes diagonaal doormidden snijden.
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 12