Komkommercarpaccio met gemarineerde tijgergarnalen
Allerhande 2002
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 195kcal
Author: Cor Kevenaar
- 500 g tijgergarnalen gepelde / rauw / diepvries
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels olijfolie met knoflookaroma en chilipeper
- 1 dl sherry medium dry
- 1 theelepel Japanse sojasaus
- 1 komkommer
- 10 sprietjes bieslook
- 40 gr waterkers of veldsla
Tijgergarnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Sinaasappel schoonboenen en schil grof raspen.
Garnalen goed droogdeppen met keukenpapier.
In koekenpan olie verhitten.
Garnalen met sinaasappelrasp 3-4 minuten zachtjes bakken tot ze mooi roze zijn. Sherry en sojasaus erdoor roeren en geheel nog ca.1 min zachtjes laten sudderen.
Garnalen in marinade laten afkoelen.
Met dunschiller komkommer schillen.
Komkommer doormidden snijden, in lengte halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen.
Met kaasschaaf lange dunne repen van komkommer schaven.
Komkommerrepen op dikke laag keukenpapier laten uitlekken.
Bieslook in fijne ringetjes knippen en door afgekoelde garnalen scheppen.
Grove steeltjes van waterkers verwijderen.
Rand van vier grote borden met brede kwast bestrijken met wat marinade van garnalen.
In midden vierkant vormen van repen komkommer en dit ook bestrijken met een beetje marinade.
Blaadjes waterkers en garnalen erover verdelen.
Serveren met toast.
Calories: 195kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 23g | Vet: 8g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 14
Kokossoep met tofu
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories: 310kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 blok tofu naturel 375 g
- 1 limoen
- 2 bosuitjes
- 7 eetlepels olie
- 1 eetlepel rode currypasta pot
- 1 tablet groentebouillon
- 4 dl kokosmelk
- 1 stengel sereh citroengras
- 7,5 gr kaneelbasilicum verse
Tofu in blokjes van 1 cm snijden en met keukenpapier droogdeppen.
Limoen wassen, schil dun raspen.
Limoen halveren en uitpersen.
Bosui schuin in dunne ringen snijden.
In wok 6 eetlepels olie verhitten en hierin helft van blokjes tofu in ca. 3 minuten rondom goudbruin bakken.
Blokjes met schuimspaan uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
Zo ook andere helft tofublokjes bakken.
In wok 1 eetlepel olie verhitten, currypasta ca. 1 minuut bakken.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Kokosmelk en 6 dl water toevoegen, soep onder regelmatig roeren zachtjes aan de kook brengen.
Citroengras halveren en met limoenrasp en - sap in pan doen.
Soep nog 15 minuten op laag vuur laten koken.
Blaadjes van takjes basilicum plukken en in reepjes snijden.
Citroengras uit soep verwijderen.
Tofublokjes en bosui over vier kommen verdelen, hete kokossoep erover schenken en garneren met reepjes basilicum.
Calories: 310kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 12g | Vet: 25g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 14
Knoflooksoep met geroosterde aardappel
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories: 345kcal
Author: Cor Kevenaar
- 10 teentjes knoflook AH Biologisch
- 6 eetlepels olijfolie AH Biologisch
- 2 takjes maggikruid of selderij
- 3 aardappels AH Biologisch
- zeezout
- 1 doosje roomkaas met knoflook 150 g AH Biologisch
- 1 bakje tuinkers 20 g AH Biologisch
Knoflook pellen.
In soeppan 4 eetlepels olie en 9 knoflookteentjes zachtjes verwarmen en ca. 15 min heel zachtjes laten sudderen.
Takjes maggikruid halveren.
Maggikruid aan knoflook toevoegen en nog ca. 15 minuten laten meesudderen. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
Aardappels schillen. 1 aardappel in flinterdunne plakjes snijden, rest in stukjes. Boven kom 1 teentje knoflook uitpersen, rest van olie erdoor roeren. Aardappelplakjes droogdeppen met keukenpapier en aan beide kanten bestrijken met knoflookolie.
Plakjes op rooster leggen en ca. 10 cm onder hete grill in 3 à 4 minuten knapperig roosteren.
Maggikruid uit pan nemen en bewaren.
Door bakvet met knoflook 6 dl kokend water, aardappelstukjes en zout naar smaak roeren.
Soep ca. 10 minuten zachtjes doorkoken, af en toe roeren.
Met staafmixer pureren tot gladde soep.
Roomkaas toevoegen en al roerende laten smelten.
Niet meer laten koken.
Soep in vier diepe borden scheppen en maggikruid erin leggen.
Tuinkers boven borden van bedje knippen.
Plakjes geroosterde aardappel erop leggen.
Calories: 345kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 9g | Vet: 29g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 14
Knoflookbiefstuk met frites en salade
Allerhande 2002
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 665kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 teentje knoflook
- 1 kogelbiefstuk
- 150 g aardappelpartjes met schil diepvries, zak a 450 g
- 1 eetlepel boter
- 1 schaal Griekse salade (225 g)
- olie om te frituren
Frituurolie verhitten.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
Biefstuk bestrooien met zout en versgemalen zwarte peper.
Aardappelpartjes in ca. 5 minuten goudbruin frituren.
In koekenpan boter verhitten, biefstuk in ca. 4 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
Laatste minuut plakjes knoflook meebakken (niet donker laten kleuren, dan wordt knoflook bitter).
Aardappelpartjes laten uitlekken op keukenpapier.
Biefstuk op bord leggen, knoflookboter eroverheen schenken.
Aardappelpartjes naast vlees leggen, bestrooien met zout.
In kom dressing (uit verpakking) door salade scheppen.
Salade er apart bij geven.
Calories: 665kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 38g | Vet: 39g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 14
Kipkluifjes met citroen en olijven
Allerhande 2002
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 90kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 citroenen
- 1 schaal kipkluifjes ca. 500 g
- 3 el olie
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook grof gesneden
- ½ tl gemberpoeder
- 3 saffraandraadjes
- 4 gr koriander verse , fijngesneden
- 100 g groene olijven zonder pit
Pers 1 citroen uit en wrijf de stukjes kip in met het sap.
Laat even intrekken en dep de kluifjes vervolgens droog.
Boen de andere citroen goed schoon en snijd de vrucht in smalle partjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip met de ui, knoflook,
gemberpoeder en wat peper en zout in ca. 5 min. op halfhoog vuur.
Week de saffraan in 50 ml warm water.
Doe de saffraan met het weekvocht, de citroenpartjes en de koriander bij de kip in de koekenpan en laat het geheel in ca. 20 min gaar stoven.
Voeg de laatste 5 min. de olijven toe.
Serveer de hapjes op kleine borden.
Calories: 90kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 7g | Vet: 7g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 14
Kalkoen met sinaasappel en pistachevulling
Allerhande 2002
Bereidingstijd1 minuut min
Servings: 4 personen
Calories: 855kcal
Author: Cor Kevenaar
rollade (opbind)touw
keukenpapier
- 25 g blanke rozijnen zakje a 250 g
- ½ dl sinaasappellikeur slijter
- 1 ui
- 1 appel friszuur
- 75 g pistachenoten
- 15 g rozemarijn verse
- 100 g boter
- 75 g spekreepjes
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 2 sinaasappels
- 1 kalkoen ca. 2 3 kg
Rozijnen ca. 15 minuten in likeur wellen.
Ui pellen en snipperen.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
Pistachenoten pellen en grof hakken.
Helft van rozemarijn achterhouden voor garnering.
Naaldjes van rest van rozemarijntakjes rissen en fijn hakken.
In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
Spekreepjes en ui ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
Appelblokjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Pan van vuur nemen en pistachenoten, fijngehakte rozemarijn en rozijnen met weekvocht erdoor mengen.
Vulling op smaak brengen met zout en peper.
Sinaasappels goed schoonboenen. 1 sinaasappel uitpersen, andere sinaasappel in flinterdunne plakjes snijden.
Rond nek van kalkoen met vingers vel loshalen.
Ruimte tussen vel en vlees vullen met plakjes sinaasappel.
Binnenkant van kalkoen schoonvegen met keukenpapier.
Vulling in buikholte stoppen,vel rond gat dichtvouwen en met cocktailprikkers vaststeken.
Poten en vleugels van kalkoen met keukentouw opbinden.
Kalkoen tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Kalkoen in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Braadslede met boter invetten en kalkoen erin leggen.
In steelpan rest van boter smelten, sinaasappelsap erdoor mengen.
Kalkoen royaal met sinaasappelboter bestrijken en bestrooien met zout en peper. Braadslede losjes afdekken met aluminiumfolie.
Kalkoen in ca. 2 uur in midden van oven gaar en goudbruin braden.
Tussentijds regelmatig bedruipen met bakvet en sinaasappelboter.
Halverwege baktijd folie verwijderen, zodat kalkoen bruin kan worden.
Gaarheid controleren door met satépen in dikste deel (dij) te prikken: het vleessap moet helder zijn.
Kalkoen uit oven nemen en op warme serveerschaal leggen.
Geheel inpakken met aluminiumfolie en vlees nog ca. 15 minuten laten rusten.
Folie van kalkoen verwijderen, schaal garneren met achtergehouden rozemarijn. Kalkoen aan tafel aansnijden.
Karkas eventueel met wildschaar openknippen, zodat vulling er gemakkelijk kan worden uitgeschept.
Lekker met sinaasappel-rozemarijnjus en gepofte aardappels.
Een kalkoen is gauw te veel Porties:
Maak van de restjes de volgende dag lekkere sandwiches (met mosterd
mayonaise,komkommer en tuinkers bijvoorbeeld) of een smeuïge ragout.
Calories: 855kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 70g | Vet: 54g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 14
Hartige chorizotaart
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories: 360kcal
Author: Cor Kevenaar
- 200 g chorizo worst
- 4 geroosterde paprika's pot
- 10 gr Provençaalse-kruidenmix
- 65 gr hazelnoten
- 100 g zachte geitenkaas
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g gemalen belegen kaas zakje
- 150 g olijfolie
- 4 eieren M
- ½ eetlepel olijfolie om in te vetten
Oven voorverwarmen op 175 °C. Vorm invetten.
Chorizo heel fijn hakken.
Paprika's droogdeppen met keukenpapier en in repen snijden.
Kruiden fijnhakken.
Hazelnoten grof hakken en geitenkaas verkruimelen.
In kom achtereenvolgens bakmeel, kaas en olijfolie doen.
Eieren erboven breken.
Met handmixer alles in ca. 5 tot 8 minuten tot luchtig en glad beslag kloppen. Provençaalse kruiden en helft van chorizo erdoor spatelen.
Beslag overdoen in vorm en bovenkant gladstrijken.
Repen paprika en rest van chorizo erover verdelen.
Hazelnoten en geitenkaas erover strooien.
In midden van oven taart in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Vorm verwijderen en taart laten afkoelen tot lauwwarm.
Calories: 360kcal | koolhydraten: 13g | Protein: 12g | Vet: 29g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 14
Hamburger met spek, avocadodip en tomaat
Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 1 persoon
Calories: 625kcal
Author: Cor Kevenaar
- 3 plakjes ontbijtspek
- 1 hamburger
- 1 tomaat
- 1 boulognebol of Italiaanse bol (koelvers)
- ½ bakje avocadodipsaus verse a 115 g
In koekenpan met antiaanbaklaag spek in ca. 3 minuten zachtjes uitbakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
In spekvet hamburger in ca. 6 minuten gaar en bruin bakken.
Intussen tomaat wassen en in plakjes snijden.
Boulognebol opensnijden en onderste helft beleggen met spek, hamburger en plakjes tomaat.
Avocadodip erop scheppen en bovenste broodhelft erop leggen.
Calories: 625kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 31g | Vet: 43g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 14
Krokante Groenteloempia’s met Shii-take en Aspergetips
Deze krokante groenteloempia's met shii-take, aspergetips en pijnboompitten zijn een smaakvol vegetarisch hapje met een oosters tintje.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak filobladerdeeg diepvries
- 2 dl olijffrituurolie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 sweetbites oranje minipaprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 100 g groene aspergetips
- 200 g shii-takes paddenstoelen
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Laat het filodeeg ongeveer 30 minuten ontdooien.
Pel en snipper de knoflook.
Veeg de shii-takes schoon en snijd in stukken.
Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips en halveer ze.
Maak de sweetbites schoon en snijd in lange repen.
Verhit 1 eetlepel olie in een wok.
Roerbak de knoflook, shii-takes, sweetbites en asperges 3 minuten.
Voeg de pijnboompitten toe, breng op smaak met zout en peper en laat het mengsel op een bord afkoelen.
Vouw de ontdooide filodeegvelletjes voorzichtig uit.
Schep aan de zijkant van elk vel 1/10 deel van het groentemengsel.
Vouw het deeg één keer om, bestrijk de zijkanten met water en vouw ze naar binnen.
Rol verder op en plak het uiteinde vast met wat water.
Verhit de frituurolie in de wok tot zeer heet.
Frituur de loempia’s in twee porties in ca.
3 minuten goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveertip:
Serveer met groene pesto of zoete chilisaus als frisse dip.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Riesling voor balans bij de gefrituurde smaken.
Calories: 310kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 6g | Vet: 20g | Zout: 0.8g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 14
Gemarineerde garnalen met pandanrijst
Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 555kcal
Author: Cor Kevenaar
- 500 gram tijgergarnalen gepelde / diepvries
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 4 limoenen
- 3 bosuitjes
- 15 gr koriander verse
- 1 eetlepel suiker
- 400 g pandanrijst
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels Thaise vissaus
Garnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Peper schoonmaken en fijnhakken.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Limoenen halveren en 4 helften uitpersen.
Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne ringen snijden.
Blaadjes van koriander plukken en blad grof hakken.
Marinade maken van limoensap, suiker, peper en knoflook.
Garnalen hierin 10 minuten marineren.
Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
In koekenpan olie verhitten.
Garnalen uit marinade halen, marinade bewaren.
Garnalen droogdeppen met keukenpapier en al omscheppende 2 minuten bakken. Halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog ca.2 minuten bakken, tot garnalen mooi roze en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn.
Uit pan nemen en warmhouden.
Marinade bij bakvet in pan schenken.
Vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen, al roerende verhitten.
Rijst, bosuitjes, koriander en garnalen nog even bakken.
Limoenen aan tafel over gerecht uitknijpen.
Calories: 555kcal | koolhydraten: 89g | Protein: 31g | Vet: 8g
Receptenplein.nl
Home / keukenpapier / Pagina 14