Krokante Gebakken Krieltjes met Spekblokjes
Geniet van krokant gebakken krieltjes met hartige spekblokjes. Een eenvoudig maar verrukkelijk bijgerecht dat perfect past bij elk hoofdgerecht!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g geschrapte krielaardappelen
- 1 plak ontbijtspek van ± ½ cm ± 25 g
- 40 g boter of bakproduct
- 1 theelepel patat-frites kruiden
Kook de krielaardappelen in weinig water gedurende 8-10 minuten, totdat ze bijna gaar zijn.
Snijd intussen de plak ontbijtspek in kleine blokjes.
Verhit de boter of het bakproduct in een koekenpan.
Bak de spekblokjes ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de krieltjes toe aan de pan.
Bak de krieltjes samen met de spekblokjes in ongeveer 8 minuten goudbruin en krokant.
Schep regelmatig om.
Bestrooi naar smaak met patat-frites kruiden.
Serveer direct als bijgerecht.
Serveertip:
Lekker bij een stukje gegrilde kipfilet of een stoofschotel voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 8g | Vet: 10g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 11
Sappige Kabeljauwfilet met Mediterrane Olijvensalsa
Geniet van deze sappige gebakken kabeljauwfilet, geserveerd met een frisse olijvensalsa van tomaat, kappertjes en citroen. Perfect voor een zomerse maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 citroen
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 1 tomaat
- 1 bosui
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel peterselie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- 4 kabeljauwfilets à ca. 150 g
- 4 theelepels viskruiden
- 2 klontjes boter
Snijd de citroen in 4 partjes.
Hak de olijven fijn, snijd de tomaat in blokjes en de bosui in ringen.
Meng de olijven, tomaat, bosui, kappertjes, peterselie, azijn, olijfolie, zout en peper door elkaar om een frisse salsa te maken.
Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijden met viskruiden.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de visfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze halverwege om.
Verdeel de visfilets over de borden en schep de olijvensalsa erover.
Garneer met een partje citroen.
Serveertip:
Lekker met spaghetti en kort gestoomde broccoli voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 11
Goudbruine Gebakken Aubergine met Kerriekruiden
Deze goudbruine gebakken aubergine met een mix van kerrie, knoflookpoeder en basilicum is een snel en smaakvol bijgerecht dat perfect past bij elke maaltijd.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1 aubergine ca. 350 g
- 2 eetlepels bloem
- 1½ theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel basilicum
- 2 eetlepels olie
Was de aubergine en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Halveer de plakken.
Meng in een bord de bloem met kerriepoeder, knoflookpoeder en basilicum.
Wentel de aubergineplakken door het bloemmengsel zodat ze goed bedekt zijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de aubergineplakken ongeveer 8 minuten, draai ze regelmatig om zodat beide kanten goudbruin en gaar worden.
Serveer direct als bijgerecht.
Serveertip:
Serveer de gebakken aubergine met een frisse yoghurtdip of hummus voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een droge rosé past perfect bij dit kruidige bijgerecht.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.4g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 11
Entrecôte met Romige Gorgonzolasaus
Sappige entrecôte geserveerd met een rijke, romige gorgonzolasaus. Een klassiek gerecht dat perfect is voor een feestelijk diner!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2
Calories: 560kcal
Author: Cor Klaar
- 2 entrecôtes elk ca. 200 g
- 1 sjalotje
- 100 g gorgonzola
- 35 g boter
- Zout naar smaak
- Silvo 4-Seizoenen peper naar smaak
- 4 eetlepels witte wijn
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel Silvo Bieslook
Dep de entrecôtes droog met keukenpapier.
Pel en hak het sjalotje fijn.
Verkruimel de gorgonzola.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de entrecôtes aan beide kanten bruin.
Zet het vuur lager en bak de entrecôtes nog 2-3 minuten per kant.
Haal het vlees uit de pan, bestrooi met zout en maal er peper overheen.
Houd het vlees warm onder aluminiumfolie of op een voorverwarmd bord.
Fruit het sjalotje in het bakvet.
Voeg de witte wijn toe en roer de aanbaksels los.
Zeef de saus en giet deze terug in de pan.
Voeg de slagroom, gorgonzola en bieslook toe en verwarm de saus tot de kaas volledig is opgelost.
Serveer de entrecôtes op warme borden en giet de saus erover of serveer deze apart.
Serveertip:
Serveer met knapperige frietjes of een romige aardappelpuree en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Barolo of een stevige Merlot sluit perfect aan bij de rijke gorgonzolasaus en de sappige entrecôte.
Calories: 560kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 38g | Vet: 44g | Zout: 1.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 11
Kruidige Chili con Carne met Maïsrijst
Een smaakvolle chili con carne geserveerd met rijst en maïs. Perfect voor een hartverwarmend diner vol kruidige aroma's en rijke smaken!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 530kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g Silvo Parboiled rijst
- 500 g bruine bonen pot, blik of zelf gekookt
- 1 ui
- 1 rode paprika
- ½ rode Spaanse peper
- 20 g margarine
- 500 g gehakt
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree 140 g
- 3 dl koud water
- 1 zakje Silvo Kruidenmix Chili Con Carne
- 1 klein blikje maïskorrels 150 g
Laat de bruine bonen uitlekken in een vergiet.
Pel de ui en snijd deze fijn.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.
Snijd de Spaanse peper in dunne reepjes, verwijder eventueel de zaadjes voor minder pittigheid.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui, paprika en Spaanse peper kort aan.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul en goudbruin.
Pers de knoflook erboven uit en roer de tomatenpuree erdoor.
Meng de kruidenmix met 3 dl koud water en voeg dit toe aan het gehaktmengsel.
Breng het geheel al roerend aan de kook.
Voeg de bruine bonen toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen, af en toe roeren.
Laat de maïs uitlekken en meng deze door de gekookte rijst.
Serveer de chili con carne samen met de maïsrijst.
Serveertip:
Serveer deze kruidige chili con carne met een frisse salade en wat zure room als topping. Garneer met verse koriander voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een robuuste rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel past perfect bij dit gerecht. De rijke, fruitige tonen van de wijn vullen de kruidige smaken van de chili con carne mooi aan.
Calories: 530kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 28g | Vet: 18g | Zout: 2.3g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 11
Champignon-Cognacsaus: Romige Saus met een Luxe Touch
Deze romige champignon-cognacsaus combineert rijke smaken van cognac, champignons en slagroom. Perfect bij een stukje vlees of pasta!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ui fijngehakt
- 250 g champignons in plakjes gesneden
- 25 g boter
- 4 eetlepels cognac
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- 250 ml slagroom
- Zout naar smaak
- Enkele druppels Tabasco
- ½ eetlepel ketjap manis
- 2 theelepels Silvo selderieblad
Pel en snipper de ui.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui zachtjes gedurende 3 minuten.
Voeg de champignons toe en bak ze mee totdat het vocht volledig is verdampt (ongeveer 5 minuten).
Schenk de cognac erbij en roer goed door.
Voeg de tomatenpuree en slagroom toe en roer alles goed door elkaar.
Breng de saus op smaak met zout, enkele druppels Tabasco en ketjap manis.
Roer het selderieblad door de saus en laat nog 3 minuten zachtjes tegen de kook aan verwarmen.
Serveer direct en geniet van deze luxe saus!
Serveertip:
Serveer deze champignon-cognacsaus bij gegrild vlees, pasta of aardappelpuree voor een rijke en luxe smaakbeleving.
Wijnadvies:
Combineer met een volle rode wijn, zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 4g | Vet: 18g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 11
Surinaamse Bruine Bonen met Rijst en Gehakt
Een smaakvolle Surinaamse klassieker: bruine bonen met rijst, kruidig gehakt, paprika en een vleugje sambal. Heerlijk comfortfood voor elk moment!
Bereidingstijd39 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g Surinaamse rijst
- 2 uien fijngesnipperd
- 1 vleestomaat in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 25 g boter of bakproduct
- 400 g gehakt
- 3 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepels sambal badjak
- 1 blik bruine bonen ca. 800 g, inclusief vocht
- 1 dl water
- 1 bouillontablet
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1½ eetlepel suiker
- ¼ theelepel zwarte peper
- Zout naar smaak
- Piccalilly voor erbij
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de uien en snijd ze fijn.
Was de tomaat en paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het gehakt rul.
Pers de knoflook boven het gehakt en bak kort mee.
Voeg de uien, tomaat, paprika en sambal toe en bak dit 2 minuten mee.
Giet de bruine bonen (inclusief vocht) en 1 dl water in de pan.
Verkruimel het bouillontablet boven het mengsel en roer goed door.
Voeg de tomatenpuree, suiker en zwarte peper toe en roer opnieuw.
Laat de bonenmix 20 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
Breng op smaak met extra peper en zout indien nodig.
Verdeel de rijst over vier borden.
Schep de bruine bonen met gehakt en groenten over de rijst.
Serveer met een lepel piccalilly voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een lichte Shiraz, sluit goed aan bij de rijke smaken van dit gerecht.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 28g | Vet: 18g | Zout: 1.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 11
Bonenstamppot met Gehakt en Romige Tomatensaus
Een smeuïge stamppot met aardappelen, snijbonen, witte bonen en gekruid gehakt in een romige tomatensaus. Een heerlijk en voedzaam gerecht!
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
pureestamper
- 700 g kruimige aardappelen
- 150 g panklare snijbonen
- 1 potje witte bonen 350 g
- ½ dl melk
- Boter
- 1 eetlepel Silvo Kruidenmix Stamppot Boerenkool
- 2 vleestomaten
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 g gehakt
- ½ theelepel paprikapoeder mild
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel zout
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel crème fraîche
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleinere stukken.
Breng de aardappelen aan de kook in een pan met water en een snufje zout.
Voeg na 5 minuten de snijbonen toe en kook alles nog ongeveer 10 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadjes en het vocht, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snipper de ui fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur rul en goudbruin.
Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout toe en bak 1 minuut mee.
Roer de tomatenketchup en crème fraîche door het gehaktmengsel en laat kort pruttelen.
Giet de aardappelen en snijbonen af en stamp ze fijn met een pureestamper.
Roer de melk, boter en kruidenmix door de stamppot tot een smeuïge puree ontstaat.
Schep de witte bonen door de stamppot en laat nog enkele minuten doorwarmen.
Schep de stamppot op borden en verdeel het gehaktmengsel ernaast of eroverheen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Merlot, past perfect bij de rijke smaken van deze bonenstamppot met gehakt.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 11
Boerenkoolstamppot met Biergesudderde Saucijsjes
Een klassieke boerenkoolstamppot met smeuïge aardappelen, knapperige saucijsjes en een rijke biersaus. Perfect voor koude winterdagen!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
pureestamper
- 1½ kg aardappelen
- 600 g gesneden boerenkool of 1200 g ongesneden
- 2 dl melk
- 65 g boter of margarine
- 2 eetlepels currygewürtz
- 1½ dl donker bier
- 4 saucijsjes
- Silvo Kruidenmix Stamppot Boerenkool
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken van gelijke grootte en was ze.
Was de boerenkool (of snijd en was de ongesneden boerenkool).
Doe een laagje water in een pan en voeg de aardappelen en boerenkool toe.
Breng het geheel op hoog vuur aan de kook met een deksel op de pan.
Draai het vuur laag en laat alles in ongeveer 25 minuten gaar koken.
Verhit 25 g boter in een koekenpan.
Prik de saucijsjes hier en daar in met een vork en bak ze rondom bruin.
Voeg de currygewürtz en het donkere bier toe aan het bakvet.
Laat de saucijsjes ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
Verwarm de melk in een kleine pan.
Giet de aardappelen en boerenkool af en stamp ze fijn.
Roer de hete melk en de resterende boter of margarine door de stamppot tot een smeuïge massa.
Breng op smaak met Silvo Kruidenmix Stamppot Boerenkool.
Laat de stamppot nog even goed doorwarmen.
Serveer de boerenkoolstamppot en de biersaucijsjes apart.
Wijnadvies:
Een donker bier, zoals een dubbel of een bockbier, sluit uitstekend aan bij de rijke smaken van de saucijsjes en de stamppot.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 11
Biefstuk met Gekarameliseerde Sjalotten en Tomatensaus
Sappige biefstuk geserveerd met gekarameliseerde sjalotten in een rijke tomatensaus. Eenvoudig, snel en vol van smaak!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 6 sjalotjes
- 40 g boter of bakproduct
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- ½ theelepel tijm
- 1 dl tomatensap
- Zeezout
- Zwarte peper
- 2 biefstukjes à 100 g
Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren.
Smelt de helft van de boter in een steelpan en fruit de sjalotjes zachtjes glazig.
Strooi de bruine basterdsuiker erover en voeg de tijm en het tomatensap toe.
Laat het geheel op matig hoog vuur ongeveer 5 minuten inkoken tot een dikke saus.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan.
Bak de biefstukjes op hoog vuur in ongeveer 4 minuten bruin en van binnen rosé.
Bestrooi de biefstukjes met zout en zwarte peper.
Leg de biefstukjes op de borden en schep de sjalotten met tomatensaus eroverheen.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Franse Merlot of een Syrah, past perfect bij de rijke smaken van dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 24g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 11