Wortelquiche met Sjalotten en Salie
Deze smaakvolle wortelquiche met sjalotten, olijven en een romige crème fraîche vulling, afgewerkt met salieblaadjes, is een perfecte vegetarische keuze voor lunch of diner. Het knapperige bladerdeeg maakt het helemaal af!
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 8 wortels in vieren gedeeld en geblancheerd
- 2 lange sjalotten in vieren gedeeld
- 2 pakjes crème fraîche à 150 g
- 3 eieren
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 100 g olijven grof gesneden
- 12 salieblaadjes
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- ½ tl nootmuskaat
Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin, druk het goed aan en snijd de overhangende randen af.
Leg de geblancheerde wortels, sjalotten en olijven in lagen op de bladerdeegbodem.
Meng de crème fraîche met de gehakte knoflook en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Giet het crème fraîche-mengsel over de groenten en strooi de salieblaadjes eroverheen.
Bak de wortelquiche in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende ca.
40 minuten totdat de quiche goudbruin en gaar is.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 8g | Vet: 22g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 121
Ratatouilletaart met Bladerdeegbodem
Deze heerlijke ratatouilletaart combineert de rijke smaken van courgette, aubergine, paprika en tomatensaus op een knapperige bladerdeegbodem. Een perfect vegetarisch gerecht voor lunch of diner!
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 kleine courgette in blokjes gesneden
- 1 kleine aubergine in blokjes gesneden
- 1 paprika in blokjes gesneden
- ½ ui in blokjes gesneden
- 3 eieren
- 500 g tomatenpuree of tomatensaus
- 1 eetlepel tijm gehakt
- Zout en peper naar smaak
- Beetje olijfolie om te bakken
Bereid het bladerdeeg voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht).
Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de courgette, aubergine, paprika en ui totdat ze zacht zijn.
Laat de groenten afkoelen.
Vet de bakvorm in en leg het bladerdeeg erin, snijd de overhangende randen af.
Meng de tomatensaus goed met de eieren en breng op smaak met zout, peper en tijm.
Smeer een beetje van het tomatensausmengsel op de bladerdeegbodem en leg de groenten erop.
Giet de rest van het tomatensausmengsel over de groenten.
Bak de ratatouilletaart eerst 10 minuten op de bodem van de oven en daarna nog ongeveer 35 minuten in het midden van de oven totdat de taart goudbruin en gaar is.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse rosé of een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 121
Pompoen-Uientaart met Appel en Rucola
Deze hartige pompoen-uitaart met appel, spekjes en rucola is een perfecte combinatie van zoet en hartig. Een ideaal gerecht voor een herfstige lunch of een gezellige maaltijd!
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 200 g Hokkaido-pompoen in blokjes gesneden
- 1 kleine rode appel grof gesneden
- 125 g crème fraîche
- 2 uien fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 50 g rucola
- 75 g rauwe ham of spek in blokjes gesneden
- Peper en zout naar smaak
- Verse tijm
- 2 eetlepels boter
Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht).
Fruit de uien en knoflook aan in een beetje boter tot ze zacht en goudbruin zijn.
Voeg de pompoenblokjes toe en laat deze meebakken tot ze gaar zijn.
Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier en leg het direct op een bakplaat.
Verdeel de crème fraîche gelijkmatig over de bodem van het deeg.
Verdeel daarna het pompoen-ui mengsel over het deeg en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de stukjes appel en de spekblokjes over de taart en strooi er verse tijm over.
Bak de pompoen-uitaart in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, totdat de taart goudbruin en krokant is.
Haal de taart uit de oven en garneer met verse rucola.
Serveer warm.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 121
Mini Pizza's met Paprika, Ei en Zure Room
Deze smakelijke mini pizza's, belegd met paprika, rode ui en een zacht ei in het midden, zijn perfect voor een snelle lunch of als hartig tussendoortje. Met een basis van romige zure room en frisse kruiden is het een veelzijdige traktatie.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 paprika's
- 2 kleine rode uien
- 1 eetlepel tijm gehakt
- 1 tl koriander
- 1 tl komijnzaad gehakt of gemalen
- Verse peterselie naar smaak
- 1 ei
- 50 g zure room
- 6 eieren grote maat S
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Een beetje olijfolie om te bakken
- Verse rucola voor decoratie
Meng de ui en paprikareepjes met komijnzaad, koriander, tijm, zout en peper, en roer goed door met een beetje olijfolie.
Bak de groenten ongeveer 10 minuten licht aan.
Verdeel het pizzadeeg in 6 gelijke vierkanten en smeer tot aan de dunne rand een beetje zure room.
Bestrijk de randen met geklopt ei.
Verdeel de gebakken groenten over de zure room en laat in het midden een holletje vrij voor het ei.
Bak de pizza's 10 minuten voor in de oven.
Haal ze uit de oven en breek voorzichtig een ei in het holletje.
Bak de pizza's nog eens 10 minuten in de oven tot het ei net gestold is.
Garneer de pizza's met verse rucola en peterselie voor het serveren.
deze pizza’s kun je ook met Tante Fanny vers bladerdeeg maken. In plaats van zure room kun je ook de tomatensaus uit het potje gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een verfrissende rosé.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 1.53g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 121
Frisse Groene Salade
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 1 krop sla
- 1 bakje radijsjes
- 1 bakje tuinkers
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 rode ui in dunne ringen gesneden
- 1 bakje sladressing met knoflook
Was de sla grondig, verwijder indien nodig de harde nerven en scheur de blaadjes in stukjes.
Was en snijd de radijsjes in plakjes.
Knip de tuinkers van het matje.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Meng de ui met de sla, de radijsjes en de tuinkers in een grote kom.
Schenk de sladressing erover en schep de salade aan tafel om.
Serveer de salade als bijgerecht, ideaal in combinatie met een tartaartje en gebakken aardappeltjes.
Voor extra smaakvariatie kun je de salade aanvullen met geroosterde cherrytomaten of plakjes komkommer.
Wijnadvies:
Deze frisse groene salade past perfect bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 121
Romige Florida Soep met Banaan en Croûtons
Een exotische, romige soep met kip, champignons en een verrassende twist van banaan, afgewerkt met knapperige croûtons en peterselie.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar
- 1 liter kippenbouillon
- 40 g bloem
- 50 g champignons in plakjes
- 1 ui fijngehakt
- 1 blaadje foelie
- 40 g boter
- 1 sneetje brood in kleine vierkantjes
- 1 wortel fijngehakt
- 50 g kipfilet in blokjes
- 2 eieren dooiers en eiwitten apart
- ½ dl room
- 1 banaan in plakjes
- Peterselie fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngehakte ui, wortel en foelie toe en fruit tot de ui glazig is.
Voeg de bloem toe en roer goed door om een witte roux te maken.
Giet langzaam de kippenbouillon erbij terwijl je blijft roeren.
Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
Passeer de soep door een doek om een gladde textuur te krijgen.
Breng de soep opnieuw aan de kook en voeg de champignons en kipblokjes toe.
Laat sudderen tot de champignons zacht zijn.
Bak ondertussen de broodcroûtons in een koekenpan met wat boter tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Klop de room en de eierdooiers samen in een kom tot een gladde liaison.
Haal de soep van het vuur en voeg de liaison toe, roer goed door.
Leg een paar plakjes banaan in de soepkommen en schenk de hete soep erover.
Garneer met gehakte peterselie en de krokante croûtons.
Breng op smaak met zout en peper indien nodig.
Serveertip:
Lekker met een scheutje citroensap voor extra frisheid of een snufje kaneel voor een subtiele zoete toets.
Wijnadvies:
Een aromatische witte wijn zoals een Viognier of een lichtzoete Riesling past goed bij de romige en fruitige tonen van deze soep.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 18g | Vet: 24g | Zout: 1.3g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 121
Gemarineerde Varkensvleesreepjes met Satésaus
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 g sperziebonen schoongemaakt en gebroken
- Zout
- 3 el zonnebloemolie
- 400 g varkensvlees in reepjes gesneden
- Peper
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 250 g champignons in plakjes gesneden
- 100 g taugé
- 1 pak Knorr kant-en-klare satésaus 370 ml
Kook de sperziebonen 5 minuten in een pan met water en wat zout.
Giet ze af en spoel ze af onder koud water.
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak het varkensvlees al omscheppend bruin en gaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Haal het vlees uit de pan en zet apart.
In dezelfde pan, voeg de resterende eetlepel zonnebloemolie toe en bak de ui en knoflook glazig.
Voeg de gekookte sperziebonen en champignons toe en bak ze al omscheppend gedurende 5 minuten.
Voeg vervolgens de taugé toe en bak nog 2 minuten mee.
Bereid intussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de gemarineerde varkensvleesreepjes met de groentemix en de satésaus.
Serveer met witte rijst.
Wijnadvies:
Een lichte rosé zoals Buzet rosé vormt een verfrissende combinatie met dit gerecht, waarbij de fruitige tonen mooi samengaan met de pittige smaak van de satésaus.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 121
Romige Pasta met Aubergine en Gekarameliseerde Ui
Een smaakvolle pasta met zachte aubergine en zoete gekarameliseerde ui, geserveerd in een romige saus en afgemaakt met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g spaghetti
- 3 el olijfolie
- 1 aubergine in blokjes gesneden
- 2 uien in dunne ringen gesneden
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el bruine suiker
- 1 pot Grand’Italia Romana pastasaus
- 100 ml kookroom
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas
- Verse basilicum ter garnering
- Snufje zout
- Snufje peper
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de uien op laag vuur.
Voeg de balsamicoazijn en bruine suiker toe en laat de uien in 10-15 minuten karamelliseren.
Verhit de resterende olijfolie in een andere pan en bak de aubergineblokjes goudbruin.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg de pastasaus en kookroom toe aan de aubergine en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de spaghetti af en meng met de romige saus.
Serveer de pasta op borden en verdeel de gekarameliseerde uien erover.
Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicum.
Serveertip:
Serveer met een knapperig stuk ciabatta en een frisse groene salade.
Wijnadvies:
Een Timara Chardonnay Semillon past goed bij dit gerecht. De volle smaak van de Chardonnay en de frisheid van de Semillon vullen de romige saus en de gekarameliseerde ui mooi aan.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 20g | Vet: 22g | Zout: 1.8g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 121
Romige Tomatenspaghetti met Groenteburgers en Pecannoten
Een heerlijke vegetarische tomatenspaghetti met een romige saus, knapperige pecannoten en hartige groenteburgers. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g spaghetti
- 2 el olijfolie
- 2 potten tomatensaus à 185 g
- 2 schaaltjes groenteburger à 150 g
- 2 zakken boontjesmix à 250 g
- 50 g ongezouten pecannoten
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de boontjesmix in 5 minuten beetgaar.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de groenteburgers in 5 minuten goudbruin.
Hak de pecannoten grof.
Meng de tomatensaus en mascarponesaus met de noten door de gekookte spaghetti.
Verwarm het geheel goed door.
Serveer de romige tomatenspaghetti met de gebakken groenteburgers en de boontjes.
Serveertip:
Garneer met extra pecannoten en een handje verse basilicum voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een Italiaanse Chianti Classico vormt een mooie aanvulling op de rijke smaken van de tomaten-mascarponesaus.
Calories: 580kcal | koolhydraten: 68g | Protein: 18g | Vet: 26g | Zout: 1.9g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 121
Romige Tomatenpasta met Krokante Parmaham
Een heerlijke romige tomatenpasta met de volle smaak van Boursin en knapperige parmaham. Snel en eenvoudig, perfect voor een doordeweekse maaltijd!
Bereidingstijd25 minuten min
Land van herkomst: Italië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g penne rigate pasta
- 250 g parmaham
- 250 g tomaten
- 245 g Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden
- 2 uien
- 2 el olijfolie
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een droge koekenpan en bak de parmaham in 3 minuten knapperig.
Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel de ham.
Pel en snipper de uien.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de uien glazig.
Halveer de tomaten en voeg ze toe aan de pan.
Roer de Boursin Cuisine erdoor en laat 2 minuten zachtjes verwarmen.
Meng de gekookte pasta met de saus en schep goed om.
Verdeel de pasta over vier borden en bestrooi met de krokante parmaham.
Serveertip:
Garneer met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een volle Italiaanse Chardonnay past perfect bij de romige saus en de zoute parmaham.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 28g | Vet: 28g | Zout: 2.3g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 121