Mediterrane Tonijnpasta

Mediterrane Tonijnpasta

Een heerlijke Capriaanse farfalle met tonijn en ansjovis, perfect voor liefhebbers van mediterrane smaken. Licht en vol van smaak, ideaal voor een zomerse maaltijd.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 250 g farfalle of andere pasta naar keuze
  • 5 ontvelde tomaten in blokjes gesneden
  • 1 ui fijngehakt
  • 250 g tonijn uit blik uitgelekt
  • 60 g ansjovisfilets afgespoeld en fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui tot deze zacht is.
  • Voeg de blokjes tomaat toe en laat ze 10 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
  • Voeg de fijngehakte ansjovis toe aan de saus, gevolgd door de tonijn en meng alles goed door elkaar.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat het nog 5 minuten pruttelen.
  • Kook ondertussen de farfalle volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend water en een snufje zout.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus in de koekenpan.
  • Meng alles goed.
  • Serveer de pasta op warme borden en garneer met kappertjes.

Notities

  • Spoel de ansjovis goed af en dep ze droog om overtollig zout te verminderen.
  • Je kunt het gerecht aanpassen door meer groenten toe te voegen of de kruiding naar wens aan te passen.
Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico past goed bij de ziltige en hartige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 52g | Protein: 20g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Knapperige Calamares Fritos

Knapperige Calamares Fritos

Heerlijke knapperige calamares fritos, perfect als hapje of onderdeel van een tapasmaaltijd.
Voorbereidingstijd8 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Tapas, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
Jaargetijde:: Herfst, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 2 inktvistubes schoongemaakt
  • Bloem
  • Zout
  • Olijfolie

Instructies

  • Snijd de inktvistubes in ringen van ongeveer 1 cm breed.
  • Bestrooi de inktvisringen met een snufje zout en haal ze door de bloem zodat ze gelijkmatig bedekt zijn.
  • Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de inktvisringen in de hete olijfolie tot ze goudbruin en knapperig zijn, dit duurt ongeveer 2-3 minuten aan elke kant.
  • Laat de gebakken calamares uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  • Serveer de calamares fritos direct, eventueel met een partje citroen en een dipsaus naar keuze.

Notities

Serveertip:

Serveer de calamares fritos als een heerlijk knapperig hapje, perfect voor bij de borrel of als onderdeel van een tapasfeestje.

Wijnadvies:

Calamares fritos gaan uitstekend samen met een frisse witte wijn zoals een Spaanse Albariño of een Verdejo. Hun levendige smaken en verfrissende zuurgraad vormen een perfecte aanvulling op de zeevruchten.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 1g

Korean-style Sla Wraps met Pittige Rundvleesreepjes

Korean-style Sla Wraps met Pittige Rundvleesreepjes

Een smaakvol en verfrissend gerecht dat de verschillende texturen van knapperige sla, sappig vlees en zachte rijst combineert.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd20 minuten
marineren3 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Korea
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g entrecôte in dunne reepjes gesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels mirin
  • 3 eetlepels soja-olie
  • Blaadjes sla van kropsla

Voor de saus:

  • 5 eetlepels sojasaus bijvoorbeeld Kikkoman
  • eetlepel suiker
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels lente-ui in dunne ringen
  • ½ eetlepel geroosterd sesamzaad
  • Peper naar smaak
  • 2 eetlepels sesamolie

Instructies

  • Marineer het vlees met suiker en mirin, laat het ± 30 minuten marineren.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus.
  • Meng de saus met het gemarineerde vlees en laat opnieuw 3 uur marineren.
  • Verhit 1 eetlepel soja-olie in een koekenpan en bak 1/3 van het vlees met saus in 5-10 minuten goudbruin en gaar, houd het warm.
  • Bak de rest van het vlees op dezelfde manier (bak niet te veel vlees tegelijk, anders komt er te veel vocht vrij).
  • Serveer het gerecht met witte rijst en serveer de sla-blaadjes apart.
  • Dit gerecht wordt traditioneel gegeten door een blaadje sla te vullen met rijst en het gebakken rundvleesmengsel.

Notities

Serveertip:

Neem een blaadje sla, schep er wat rijst en gebakken rundvlees in, vouw het slablaadje iets dicht en eet het samen.

Wijnadvies:

Een licht gekoelde Pinot Noir past goed bij dit gerecht. De fruitige tonen van de wijn gaan goed samen met de pittige en hartige smaken van het rundvlees en de saus.

Romige Bucatini met Paprika en Mozzarella

Romige Bucatini met Paprika en Mozzarella

Dit gerecht uit Italië biedt een heerlijke combinatie van bucatini, sappige paprika en courgette, en romige mozzarella. De kruiden en kappertjes voegen extra smaak toe, terwijl verse basilicum zorgt voor een verfrissend element. Een eenvoudig en smaakvol hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g bucatini dikke holle spaghetti
  • 350 g reepjes paprika
  • 200 g courgette in reepjes gesneden
  • 150 g mozzarella in blokjes gesneden
  • 30 g gesnipperde ui
  • Gedroogde oregano
  • Kappertjes
  • Verse peterselie gehakt
  • Verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Zout
  • Gemalen zwarte peper

Instructies

  • Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook.
  • Voeg de bucatini toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
  • Terwijl de pasta kookt, verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot ze zacht zijn.
  • Voeg de reepjes paprika en courgette toe aan de pan.
  • Strooi er wat gedroogde oregano overheen en voeg ook de gehakte kappertjes en verse peterselie toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de groenten gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet de al dente gekookte bucatini af en voeg toe aan de pan met de groenten.
  • Meng goed zodat de pasta bedekt is met de groenten en kruiden.
  • Verdeel de romige mozzarellablokjes over de pasta en garneer met verse basilicumblaadjes en gemalen zwarte peper.
  • Serveer direct en geniet van deze smaakvolle bucatini met paprika en mozzarella.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige pasta gaat goed samen met een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti of een Barbera. De fruitige tonen van de wijn vullen de smaken van de paprika en basilicum aan, terwijl de zachte tannines de romige mozzarella complementeren.

Italiaanse Bruschetta met Witte Bonen

Italiaanse Bruschetta met Witte Bonen

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Dieët: Tarwevrij
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 300 g romanesco
  • Zout
  • 1 kopje radicchio
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g spekjes
  • 300 g witte bonen uit blik
  • ½ bosje basilicum
  • Peper
  • 1 eetlepel vruchtenazijn
  • 1 ciabatta
  • 3 eetlepels knoflookolie

Instructies

  • Maak de romanesco schoon en verdeel hem in roosjes.
  • Blancheer de romanesco ca.
  • 3 minuten in kokend water met een beetje zout.
  • Was de radicchio en scheur de blaadjes in stukjes.
  • Laat de romanesco uitlekken en schep de roosjes om met de radicchio en de olijfolie.
  • Bak de spekjes uit in een koekenpan.
  • Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
  • Was het basilicum, dep het droog en snijd het in reepjes.
  • Voeg de bonen en het basilicum toe aan de spekjes.
  • Schep de radicchio en de romanesco door het bonenmengsel.
  • Verwarm het gerecht 2 minuten door en breng het op smaak met peper en azijn.
  • Snijd het brood en bestrijk de sneden met knoflookolie.
  • Rooster het brood in een koekenpan.
  • Serveer het geroosterde brood bij de salade.

Notities

Wijnadvies:

Deze bruschetta met witte bonen past goed bij een lichte Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti Classico of een Pinot Noir. De fruitige tonen van de wijn complementeren de smaken van de salade en het geroosterde brood.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Zoete Bonenschotel met Noten en Ananas

Zoete Bonenschotel met Noten en Ananas

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Noten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 1 blik ananasschijven
  • 1 blik bruine bonen 800 g
  • 25 g boter
  • theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • aat de bruine bonen uitlekken.
  • Laat de ananas uitlekken, maar bewaar het sap.
  • Snijd de ananasschijven in stukjes.
  • Maak de ui schoon en snijd deze in ringen.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes.
  • Hak de noten grof.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de paprika, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Voeg de ananas, bruine bonen en 4 eetlepels ananassap toe, en laat alles goed warm worden.
  • Breng het gerecht indien nodig op smaak met peper en zout.

Notities

Serveertip:

Serveer deze smaakvolle bonenschotel met noten en ananas als hoofdgerecht en geniet van de rijke combinatie van zoete ananas, knapperige cashewnoten en hartige bonen. Serveer het met rijst of een lekker stuk brood.

Wijnadvies:

Deze bonenschotel met zoete en hartige smaken combineert goed met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio. Als je liever rode wijn drinkt, kies dan voor een fruitige Pinot Noir.

Gemengde Bonenschotel

Gemengde Bonenschotel

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 3 potten bruine bonen
  • 3 potjes witte bonen
  • 3 potjes kidneybonen
  • 2 uien fijngesnipperd
  • 1 pakje spekblokjes

Instructies

  • Giet de verschillende bonen af en doe ze samen in een pan.
  • Snijd de uien in blokjes.
  • Bak de spekblokjes in een koekenpan zonder boter tot ze knapperig zijn.
  • Voeg op het laatst de gesnipperde uien toe aan de koekenpan met de spekjes en bak deze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gebakken spekjes en uien toe aan de bonen in de pan.
  • Verwarm het geheel op laag vuur tot alles goed doorwarmd is.
  • Serveer de bonenschotel met witte rijst.

Notities

Serveertip:

Geniet van deze smakelijke bonenschotel met een zijdezachte textuur, geserveerd bovenop een bed van witte rijst. Eenvoudig, voedzaam en heerlijk!

Wijnadvies:

Deze bonenschotel gaat goed samen met een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een jonge Rioja. Als je liever wit drinkt, kies dan voor een frisse en aromatische wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Spaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus

Spaanse Gehaktballetjes in Tomatensaus

Bruiloftsgehakt
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Spanje
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 400 g half-om-half gehakt
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g broodkruimels
  • 2 eieren
  • Zout
  • Peper
  • Geraspte schil van ½ sinaasappel
  • Paneermeel
  • 400 g tomaten
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Meng het gehakt met de geraspte Parmezaanse kaas, broodkruimels, eieren, zout, peper en geraspte sinaasappelschil.
  • Vorm kleine balletjes van het gehaktmengsel en rol ze door paneermeel.
  • Verhit olie in een frituurpan en frituur de gehaktballetjes tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Snijd ondertussen de tomaten klein en stoof ze met geperste knoflook in wat olie gedurende 15 minuten totdat de tomaten zacht zijn en een saus vormen.
  • Serveer de gefrituurde gehaktballetjes in de tomatensaus.

Notities

Serveertip:

Serveer deze Spaanse gehaktballetjes als tapas of als hoofdgerecht met wat vers brood om in de saus te dippen.

Wijnadvies:

Deze smaakvolle Spaanse gehaktballetjes passen goed bij een glas rode wijn, zoals een Tempranillo of een Rioja. Als je liever wit drinkt, probeer dan een frisse Verdejo.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 25g | Vet: 23g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g

Gegrilde Snoekbaarsbroodjes

Gegrilde Snoekbaarsbroodjes

Geniet van deze smaakvolle gegrilde snoekbaarsbroodjes in de zon, eventueel met een glas witte wijn erbij.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Brunch, Hoofdgerechten, Lunch, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g snoekbaarsfilet
  • 2 bruine puntjes zacht of hard
  • Mango chutney pittig
  • Olie bijvoorbeeld olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Bloem
  • Verse bieslook optioneel

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd de snoekbaarsfilet in 2 gelijke stukken.
  • Breng peper en zout naar smaak aan op de snoekbaarsfilet.
  • Wentel beide zijden van de snoekbaarsfilet door de bloem.
  • Bak de snoekbaarsfiletstukken ongeveer 4 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een goudbruine korst hebben.
  • Snijd de bruine puntjes in de lengte door.
  • Smeer een royale hoeveelheid pittige mango chutney aan beide kanten van de broodjes en garneer eventueel met verse bieslook.
  • Plaats de gebakken snoekbaarsfilet op de opengesneden broodjes en garneer met extra bieslook indien gewenst.

Notities

Wijnadvies:

De gegrilde snoekbaarsbroodjes gaan goed samen met een droge witte wijn, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 7g | Zout: 1g | Sugar: 10g

Knapperig Yankee Ontbijtbroodje

Knapperig Yankee Ontbijtbroodje

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Brunch, Hoofdgerechten, Lunch
Land van herkomst: America
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 4 harde broodjes
  • Yofresh of een andere plantaardige spread
  • 8 plakjes ontbijtspek of bacon
  • Handvol sla
  • 4 eieren
  • Curry naar smaak

Instructies

  • Rooster de harde broodjes in een broodrooster tot ze knapperig zijn.
  • Smeer een laagje Yofresh op elk broodje.
  • Leg een handvol sla bovenop de Yofresh-laag.
  • Bak het ontbijtspek of de bacon in een koekenpan knapperig.
  • Leg 2 plakjes spek boven op de sla op elk broodje.
  • Kook de eieren hard in een aparte pan, pel ze en snijd ze doormidden.
  • Plaats een half hardgekookt ei boven op het spek op elk broodje.
  • Breng het geheel op smaak met een vleugje curry.

Notities

Wijnadvies:

Dit hartige ontbijtbroodje gaat goed samen met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 15g | Vet: 23g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g