Vakantie Frittata met Gerookte Kip en Groenten

Vakantie Frittata met Gerookte Kip en Groenten

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Brunch, Ei, Groenten, Hoofdgerechten, Ontbijt
Land van herkomst: Italië
Dieët: Notenvrij
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 klein uitje klein gesneden
  • 1 tomaat in blokjes
  • Handvol diepvries erwten
  • 150 g gerookte kip in kleine reepjes
  • 1 grote aardappel geraspt
  • Zout naar smaak
  • Baharat kruiden naar smaak
  • Olijfolie om te bakken

Instructies

  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de geraspte aardappel toe en bak deze tot hij wat gaar begint te worden.
  • Voeg de gesneden ui en gerookte kipreepjes toe.
  • Breng op smaak met zout en Baharat kruiden en bak het geheel tot de ui zacht is.
  • Voeg de tomaat en diepvries erwten toe en bak nog even mee tot alles goed doorgewarmd is.
  • Klop de eieren los in een kom en giet deze over het aardappel-groentemengsel in de pan.
  • Roer even door zodat de eieren goed verdeeld zijn en laat het geheel op laag vuur langzaam garen tot de eieren volledig gestold zijn.
  • Serveer de frittata warm, eventueel met een frisse salade erbij.

Notities

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 12g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Verfrissende Rode Kool Salade met Zoete Aardappel en Walnoten

Verfrissende Rode Kool Salade met Zoete Aardappel en Walnoten

+ paar uur koelen30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Noten, Salade
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • Klein zakje gesneden rode kool
  • Klein zakje zoete aardappelen in blokjes
  • Handvol walnoten
  • Handvol rozijnen
  • 1 appel Granny Smith, in blokjes
  • 3 el yoghurt mayonaise
  • ½ tl rozemarijn
  • ½ tl oregano
  • 2 bosuien in ringetjes

Instructies

  • Bak de zoete aardappelblokjes in een koekenpan in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Voeg de laatste 2 minuten de rode kool toe en bak mee.
  • Laat het mengsel afkoelen en zet het daarna een paar uur in de koelkast om het goed fris te laten worden.
  • Hak de walnoten grof.
  • Meng in een kom de walnoten, appelblokjes, rozijnen, rozemarijn, oregano en bosui.
  • Voeg de yoghurt mayonaise toe en meng alles goed door elkaar.
  • Voeg op het laatst het afgekoelde aardappel-rode koolmengsel toe en meng voorzichtig.
  • Zet de salade eventueel nog even in de koelkast voor een extra frisse smaak.

Notities

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Verdejo.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 11g | Zout: 0.5g | Sugar: 12g

Authentieke Italiaanse Spaghetti Carbonara

Authentieke Italiaanse Spaghetti Carbonara

De carbonera saus die wij kennen is gemaakt van room en spekjes!
Dit is het echte Italiaanse recept!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Notenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 350 g spaghetti
  • 4 plakjes wangspek of 200 g pancetta in stukjes gesneden
  • 120 g pecorino geraspt
  • 4 eieren geklopt
  • 1 teentje knoflook geperst

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Bewaar een beetje kookwater.
  • Bak ondertussen de stukjes wangspek of pancetta samen met de geperste knoflook in een koekenpan tot het spek knapperig is.
  • Verwijder de knoflook als deze goudbruin is.
  • Klop de eieren samen met de geraspte pecorino in een kom.
  • Voeg de hete, afgegoten spaghetti toe aan de pan met het spek en roer goed door.
  • Haal de pan van het vuur en roer onmiddellijk het eier-kaasmengsel erdoor.
  • Blijf roeren tot het mengsel iets begint te garen en een romige saus vormt.
  • Voeg eventueel een beetje van het kookwater toe als de saus te dik is.
  • Serveer direct met een groene salade aan de zijkant.

Notities

Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Hartverwarmende Spaanse Bonenschotel met Puree of Rijst

Hartverwarmende Spaanse Bonenschotel met Puree of Rijst

Een heerlijke maaltijd wanneer het echt koud is!
Bereidingstijd5 uur 30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Spanje
Dieët: Notenvrij
Servings: 6 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g sperziebonen
  • 1 pot witte bonen 375 g
  • 1 pak ossenstaartsoep
  • 1 pakje tomatenpuree
  • 600 g runderlappen
  • 12 cherry tomaatjes in vieren gedeeld
  • 250 g kastanjechampignons in schijfjes
  • 1 komkommer in kleine blokjes
  • 1 ui in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 2 el bloem
  • 1 el El Andalus kruiden
  • 1 tl zout
  • Olijfolie om te bakken
  • Aardappelpuree of rijst voor erbij

Instructies

  • Doe de ossenstaartsoep en tomatenpuree in een braadpan en zet deze op het kleinste vuur.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de uien, knoflook, champignons en tomaatjes tot ze zacht zijn.
  • Snijd de runderlappen in blokjes en rol ze door de bloem, zout en El Andalus kruiden.
  • Voeg het vlees toe aan de koekenpan en bak het kort aan tot het rondom bruin is.
  • Doe alles bij elkaar in de braadpan en laat het geheel zeker 4 uur sudderen op laag vuur.
  • Roer af en toe.
  • Voeg de sperziebonen en witte bonen toe en laat nog 30 minuten sudderen.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg deze de laatste 10 minuten toe aan de stoofpot.
  • Maak intussen de aardappelpuree of rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de Spaanse bonenschotel warm met aardappelpuree of rijst.

Notities

Bij dit gerecht past een robuuste rode wijn, zoals een Rioja of Tempranillo.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 15g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g

Witte Kool met Kip, Pinda’s en Garam Masala

Witte Kool met Kip, Pinda’s en Garam Masala

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Noten
Land van herkomst: India
Jaargetijde:: Herfst
Dieët: Glutenvrij
Servings: 2 personen
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram witte kool fijn gesneden
  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 kleine ui fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel garam masala
  • Snufje zout
  • Handje ongezouten pinda’s
  • 100 gram basmati rijst

Instructies

  • Bereiding
  • Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snufje zout.
  • Verhit ondertussen een koekenpan en bak de kipfilet met de ui, knoflook en garam masala tot de kip goudbruin en gaar is.
  • Voeg de fijn gesneden witte kool toe aan de pan en laat het geheel enkele minuten sudderen tot de kool zacht is.
  • Meng de ongezouten pinda’s door het kip- en koolmengsel.
  • Serveer de gekookte basmati rijst met het kip- en koolmengsel erbovenop.

Notities

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Veldertjes met Piccalilly en Rijst

Veldertjes met Piccalilly en Rijst

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 2 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 3 zure augurken in stukjes
  • 20 gram vegetarisch gehakt
  • ½ gele paprika in stukjes
  • 1 sjalot in stukjes
  • 1 pot piccalilly
  • 350 gram veldertjes pot
  • 80 gram rijst

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Bak de gele paprika, sjalot en augurken in een koekenpan tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit mee totdat het goed doorgewarmd is.
  • Voeg de veldertjes toe aan de pan en verwarm alles goed door.
  • Serveer de veldertjes en het groentemengsel op een bord met de rijst.
  • Zet de pot piccalilly in het midden van de tafel en voeg naar smaak toe op je bord of over de veldertjes.

Notities

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 10g | Vet: 4g | Zout: 2.5g | Sugar: 6g

Turkse Zuurkool met Macaroni en Worst

Turkse Zuurkool met Macaroni en Worst

Een unieke en verrassende combinatie van zuurkool, macaroni en vlees, afgemaakt met een vleugje ketchup. Comfort food met een twist!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Fusion, Nederland, Turkije
Jaargetijde:: Winter
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak zuurkool uitgelekt
  • 250 gram macaroni
  • 2 speklapjes aangebraden en in stukjes gesneden
  • 3 ons ongeveer 300 gram verse worst
  • Ketchup naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en braad de speklapjes aan.
  • Snijd de aangebraden speklapjes vervolgens in stukjes.
  • Braad de verse worst in dezelfde pan totdat deze gaar is.
  • Snijd de worst daarna in plakjes.
  • Doe de zuurkool in een pan en voeg de stukjes spek en plakjes worst toe.
  • Zet het geheel op middelhoog vuur en laat het doorwarmen.
  • Schep de macaroni op borden en verdeel de zuurkool met spek en worst ernaast.
  • Garneer het gerecht met tomatenketchup naar smaak.
  • Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Notities

Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel, die goed past bij de hartige smaken van het gerecht.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 28g | Vet: 30g | Zout: 3g | Sugar: 8g

Kip Kerrie met Fruit en Walnoten

Kip Kerrie met Fruit en Walnoten

Een smaakvolle combinatie van kip, kerrie en fruitige zoetheid. Makkelijk en snel klaar voor een heerlijke maaltijd.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 80 gram rijst
  • 1 flinke kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 pot gemengde vruchtjes uitgelekt
  • Handjevol rozijnen
  • Handjevol walnoten grof gehakt
  • Kerriepoeder naar smaak
  • Scheutje room ongeveer 50 ml
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en braad de blokjes kipfilet aan tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de uitgelekte gemengde vruchtjes, rozijnen en gehakte walnoten toe aan de pan met kip.
  • Strooi naar smaak kerriepoeder over de kip en fruitmix en roer goed door.
  • Voeg een scheutje room toe en laat het geheel nog even sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de kip kerrie met de gekookte rijst.

Notities

Serveer met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Gewürztraminer, die goed samengaat met de zoete en kruidige smaken van het gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 20g

Authentieke Toscaanse Bonensoep

Authentieke Toscaanse Bonensoep

Een rijke Toscaanse bonensoep, boordevol smaak en perfect voor elke gelegenheid. Makkelijk te maken en zeer voedzaam.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Italië
Dieët: Lactosevrij
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Pasen
Servings: 6 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook heel fijn gesneden
  • 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 4 à 5 eetlepels olijfolie
  • 4 tomaten in blokjes gesneden
  • 125 gr gedroogde conchigliette
  • 300 gr borlottibonen uit blik uitgelekt
  • 300 gr cannellinibonen uit blik uitgelekt en afgespoeld
  • 600 ml kippen- of groentebouillon
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Pureer de helft van de cannellinibonen en de helft van de borlottibonen samen met de helft van de bouillon in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Giet het bonenmengsel in een grote pan met dikke bodem en voeg de resterende bonen en bouillon toe.
  • Roer goed door.
  • Breng de soep aan de kook en voeg de conchigliette toe.
  • Laat de soep opnieuw koken, verlaag daarna het vuur en laat het 15 minuten zachtjes koken tot de pasta net gaar is.
  • Verhit ondertussen 3 eetlepels olijfolie in een kleine koekenpan.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 2 à 3 minuten tot de knoflook goudbruin is.
  • Voeg de gebakken knoflook samen met de peterselie toe aan de soep.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in voorverwarmde soepkommen en besprenkel eventueel met de resterende olijfolie.

Notities

Serveer deze soep met een Chianti Classico of een Pinot Grigio voor een authentieke Toscaanse ervaring.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 10g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Heerlijke Spinazietaart met Gehakt en Bladerdeeg

Heerlijke Spinazietaart met Gehakt en Bladerdeeg

Geniet van deze verrukkelijke spinazietaart met gehakt, perfect voor een gezellige lunch of een snel diner.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Lunch, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 sjalot klein gesneden
  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 4 eieren
  • 5 bladen bladerdeeg ontdooid
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 gr geraspte kaas
  • 250 gr gehakt
  • 450 gr diepvries spinazie ontdooid en goed uitgelekt
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (onderwarmte).
  • Rul het gehakt in een koekenpan samen met de gesneden sjalot, knoflook, tomaat en Provençaalse kruiden.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zorg ervoor dat de spinazie goed is uitgelekt en meng deze in een grote kom met de gebakken gehaktmix, eieren, crème fraîche en geraspte kaas.
  • Bekleed een bakvorm met de ontdooide bladerdeegbladen, houd een paar bladen achter om de taart af te dekken.
  • Giet het spinaziemengsel in de bakvorm en maak een rasterpatroon bovenop met de overgebleven bladerdeegreepjes.
  • Zet de taart 10 minuten in de oven op onderwarmte.
  • Schakel daarna de oven over naar boven- en onderwarmte en bak de taart nog 30 minuten af, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.

Notities

Combineer deze hartige taart met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 28g | Vet: 31g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g