Japanse noedels met pittige gamba’s en mascarpone
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd19 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 10 gamba’s
- ¼ paprika
- 1 courgette
- piment d’espelette
- 120 gram Japanse noedels
- 90 gram mascarpone
- olijfolie
- zout
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaaltje.
Snijd de paprika en de courgette in blokjes.
Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.
Zodra ze gaar zijn dan afgieten.
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de paprika en courgette zachtjes.
Snijd de gamba’s in stukjes.
Voeg de stukjes gamba toe met wat zout en piment d’espelette.
Heb je geen piment d’espelette gebruik dan wat cayennepeper.
Voeg de mascarpone toe en meng goed door elkaar
Voeg de noedels toe en roer goed door elkaar.
Verdeel over de borden
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 70
Jambalaya met garnalen en kip
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Servings: 6 personen
Calories: 401kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gram gepelde grote garnalen
- 200 gram kipfilet
- 400 gram gepelde tomaten
- 300 gram lang korrel rijst
- 3 tenen knoflook
- 1 sjalot
- 1 limoen
- tijm
- 125 gram chorizo
- 1 ltr water
- 1 el paprikapoeder
- 3 el olijfolie
- 2 takjes koriander of peterselie
Verwijder het vel van de chorizo en snijd in dunne plakjes.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwarm in een hapjespan op midden hoog vuur de 2 el. olijfolie.
Fruit de sjalot en de knoflook.
Voeg het paprikapoeder toe en laat dit even bakken.
Voeg de rijst toe en laat die 2 – 3 minuten meebakken.
Voeg wat tijm en de gepelde tomaten toe.
Voeg het water toe en breng zachtjes roerend aan de kook.
Laat 20 minuten zachtjes koken.
Roer af en toe door.
Verwarm 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak zachtjes de kip en chorizo.
Voeg de rauwe garnalen toe en bak tot deze roze zijn.
Draai regelmatig om zodat alle zijden van de kip en garnalen gegaard worden.
Voeg de kip, garnalen en chorizo toe aan de rijst.
Meng het geheel goed door elkaar en laat nog 5 à 10 minuten garen op laag vuur.
Verdeel over de borden en garneer met de in plakjes gesneden limoen en wat koriander of peterselie.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 70
Italiaanse gepaneerde karbonade met spaghetti
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd13 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 150 gram spaghetti
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 schouderkarbonade
- 1 ei
- paneermeel
- geraspte Parmezaanse kaas
- zout
- olijfolie
- peterselie gedroogde
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de knoflook.
Italiaanse gepaneerde karbonade met spaghetti
Verhit een scheutje olijfolie en fruit de knoflook.
Voeg de tomatenblokjes toe met wat peterselie.
Laat dit op laag vuur zachtjes koken voor zo’n 20 minuten.
Breek het ei in een bordje en klop het ei los.
Meng in een tweede bord de paneermeel met de geraspte parmezaanse kaas.
Voeg wat zout en peper toe.
Meng het geheel goed door elkaar.
Haal de karbonades door het ei en de paneermeel-parmezaanse kaas.
Doe dit twee keer.
Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades gedurende een minuut of 7.
Draai ze dan om.
Bak deze zijde ook een minuut of 7.
Verdeel de spaghetti over de borden.
Geef er de saus bij met een karbonade.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 70
Hertenbiefstuk met pepersaus
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 323kcal
Author: Cor Klaar
- 2 hertenbiefstuk a130 gr. per stuk
- 2 sjalotten
- 15 cl witte wijn
- 1 eetlepel(s) groene peperbolletjes
- 10 cl kalfsfond
- 5 cl cognac
- 2 eetlepel(s) crème fraîche
- boter
- zonnebloemolie
- zout
Pel en snipper de sjalotjes.
Doe in een klein steelpannetje de sjalotten, 10 cl wijn, beetje zout.
Laat op meen hoog vuur inkoken tot het vocht bijna allemaal verdampt is.
Voeg het kalfsfond, de peperbolletjes en de crème fraîche toe en laat tot 2/3 inkoken.
Zet een koekenpan, op hoog vuur, met een klontje boter en een eetlepel olie.
Bak de biefstukken tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Zet de afzuigkap uit en flambeer met de cognac.
Haalde biefstukken uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Deglaceer de koekenpan met de resterende wijn.
Schraap de aanbaksels los met een houten lepel en voeg dit toe aan de saus.
Serveer op borden of op een serveerbord en geef er wat saus bij.
Doe de rest van de pepersaus in een sauskom.
Geef er bijvoorbeeld aardappel Dophines bij.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 70
Gemarineerde lamskoteletten
Voorbereidingstijd30 minuten min
marineertijd2 uur uur
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 lamskoteletten
- 1 teentje knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 tl tomatenpuree
- zout peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de knoflook.
Meng in een schaal de kurkuma, komijn, paprikapoeder, oregano, tijm, knoflook, peper met 1 el olijfolie tot een marinade.
Verdeel de marinade over de koteletten en laat deze minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
Verhit de resterende olie in een koekenpan.
Bak de koteletten met de marinade.
Voeg de tomatenpuree toe en laat deze meebakken.
Afhankelijk van de dikte zo'n 5 minuten per zijde.
Strooi een klein beetje zout over de koteletten.
Serveer met frietjes en een tomatensalade.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 70
Gegrilde zalm op zijn Parijs
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd17 minuten min
Servings: 3
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 moten zalmfilet
- 2 aardappels
- 60 gram sperziebonen
- 8 kerstomaatjes
- 1 sjalot
- 2 el peterselie vers of gedroogd
- 1 tl tijm vers of gedroogd
- 20 gram boter
- 1 el olijfolie
- zout
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de sjalot.
Haal de puntjes van de sperzieboontjes en snijd deze door midden.
Kook deze in ruim water met wat zout.
Kook ze beer gaar en spoel ze dan koud.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes aan alle kanten aan.
Voeg de tijm toe.
Zodra de aardappelblokjes
beginnen te kleuren voeg dan de sjalot, tomaatjes en de sperzieboontjes toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de boter en de peterselie toe.
Verlaag de warmtebron en laat rustig garen.
Ik had nog wat gebakken champignons over van een ander gerecht en heb dit ook nog toegevoegd. Breng op smaak met wat zout en peper.
Verhit een grillpan.
Smeer de zalmmoten licht in met wat olie.
Grill de zalmmoten in de grillpan.
Bestrooi met wat zout en peper.
Verdeel de zalm en de groenten over de borden.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 70
Captains dinner
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 350 gram krieltjes voorgekookte
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 400 gram kapucijners uit pot
- 125 gram gerookte spekblokjes
- 200 gram zilveruitjes uit pot
- 4 karbonades
- 50 gram boter
- 200 gram augurken
- 1 pot piccalilly
Bloemkool
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Kook de bloemkool in circa 6 minuten beetgaar en giet af.
Captains dinner
Pel en snijd de ui in ringen.
Giet de kapucijners af en spoel schoon.
Verhit een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten uit.
Voeg de uien en de kapucijners toe en bak circa 4 minuten mee.
Roer de Amsterdamse uien erdoorheen.
Karbonades
Bestrooi de karbonades met een beetje zout en peper en snijd de karbonades aan de vetrand in.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de karbonades in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
Voeg als de karbonades bijna klaar zijn de boter toe en laat de boter smelten.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 70
Bavette Bordelaise
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 bavettes
- 250 gram sjalotjes
- 50 gram bloem
- 1 eetlepel(s) bloem
- 1 takje tijm
- 3 dl vleesfond
- 2 dl rode wijn Bordeaux
- zout
- peper
- ½ bouillonblokje
Sjalotjes pellen.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan.
Voeg de sjalotjes toe en laat 5 minuten bakken.
Voeg de bloem toe en laat de bloem even garen.
Voeg het vleesfond toe en roer goed door.
Voeg de rode wijn, het bouillonblokje en het takje tijm toe
Verhit in een andere pan de rest van de boter.
Zout en peper de bavettes en bak ze roze in ongeveer 6 minuten, afhankelijk van de dikte. Keer halverwege om.
Haal de bavettes uit de pan en laat een paar minuten rusten onder een vel aluminiumfolie.
Serveer de bavettes, giet was saus over de bavettes.
Doe de rest van de saus in een kom en zet op tafel.
Serveer met bv spercibonen, broccoli enz.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 70
Krachtige tomatensoep
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Haal het vel van de chorizo en snijd in blokjes.
Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
Snijd de bosui in ringetjes.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is.
Voeg dan de knoflook toe en bak deze een paar minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe zodat deze kan ontzuren.
Voeg dan de tomatenblokjes toe.
Voeg de fond, de oregano en de laurier toe en laat een kwartiertje pruttelen.
Verwijder de laurierblaadjes en pureer met een staafmixer.
Proef en voeg eventueel wat zout en peper toe.
Bak de chorizoblokjes in een droge hete koekenpan en voeg deze dan samen met de paprika en de bosui aan de soep toe.
Laat nog even een paar minuten koken en serveer in borden.
Garneer met een plukje peterselie.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 70
Saltimbocca op zijn Romaans
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Calories:
Author: Cor Klaar
- 2 kalfsschnitzels
- 4 plakjes Parmaham of Serranoham
- 6 blaadjes salie
- 10 cl witte wijn
- 3 eetlepel(s) crème fraîche
- olijfolie
- boter
- zout
- peper
Zet alle ingrediënten klaar.
Bedek de schnitzels met een plak ham.
Leg hierop een paar blaadjes salie en zet deze vast met een cocktailprikker.
Bestrooi met wat zout en peper.
Verhit in een koekenpan een el. olijfolie en een klontje boter.
Bak eerst de kant zonder de ham.
Laat 5 minuten zachtjes bakken en keer dan de schnitzels om.
Haal de schnitzels uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Deglaceer de pan met de witte wijn.
Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel.
Laat voor de helft inkoken en voeg dan de crème fraîche toe.
Meng goed door elkaar.
Leg op elk bord een schnitzel.
Verdeel de saus over de borden.
Wij aten er haricots verts bij met frites.
Receptenplein.nl
Home / Koekenpan / Pagina 70