Gado Gado met Vegetarische Kip en Satésaus
Geniet van een smaakvolle en kleurrijke Gado Gado, een Indonesisch gerecht met groenten, vegetarische kip en een heerlijke satésaus.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
Grote kookpan
grote schaal
- 100 gr haricots verts schoongemaakt en doormidden gesneden
- ½ komkommer in blokjes gesneden
- 1 winterpeen in blokjes gesneden
- ½ witte kool spitskool of groene kool, in blokjes gesneden
- 150 gram taugé
- 4 eieren hardgekookt en in plakjes gesneden
- Kroepoek in stukjes gebroken
- 5 el seroendeng
- 3 el hoisinsaus
- 200 gr vegetarische kip in blokjes gesneden
- Pittige satésaus naar smaak
Doe alle gesneden groenten, behalve de taugé en komkommer, in een ruime pan met een klein beetje water en een snufje zout.
Breng de groenten aan de kook en voeg de hoisinsaus toe.
Laat het geheel op laag vuur koken totdat de groenten bijna gaar zijn.
Voeg de blokjes vegetarische kip toe aan de pan en laat nog even sudderen totdat de kip goed doorgewarmd is.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
Neem een grote schaal en verdeel de gekookte groenten erover.
Voeg de rauwe taugé en komkommerblokjes toe.
Giet de warme satésaus over de groenten en garneer het geheel met plakjes ei, kroepoek en seroendeng.
Serveer direct, eventueel met basmati rijst.
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de rijke smaken van dit gerecht.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 15
Pittige Radijssoep met Crème Fraîche en Croutons
Een verrassende pittige radijssoep met een romige touch, geserveerd met knapperige croutons voor extra bite.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
Grote soeppan
Staafmixer of blender
- 2 bosjes radijs 8 radijsjes apart gehouden, even gekookt en in plakjes gesneden
- Groen van de radijs goed gespoeld en in stukken gesneden
- 2 uien fijn gesneden
- 2 aardappelen in blokjes gesneden
- 2 bouillonblokjes
- ¾ liter water
- Zout en peper naar smaak
- 125 ml crème fraîche
- Croutons voor garnering
Doe het groen van de radijs, aardappelen, uien en de bouillonblokjes in een grote soeppan.
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
Voeg de in plakjes gesneden radijsjes toe aan de gepureerde soep en roer goed door.
Breng de soep op smaak met zout en peper naar wens.
Serveer de soep in kommen, met een lepel crème fraîche en garneer met knapperige croutons.
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij deze pittige soep.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 15
Jackfruit Rendang met Bimi en Champignons
Ervaar de rijke smaken van Indonesische rendang met een plantaardige twist: jackfruit, bimi en champignons in een romige kokosmelksaus.
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 1 blik jackfruit klein gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 1 bakje bimi
- 250 gram champignons in plakjes gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 1 prei in ringetjes gesneden
- 1 boemboe rendang
- 2 stengels sereh ingesneden
- 4 blaadjes djeroek poeroet
Doe de kokosmelk in een grote kookpan en voeg de gesnipperde ui, geperste knoflook, boemboe rendang, sereh, en djeroek poeroet toe.
Snijd de bimi, champignons, en prei en voeg deze toe aan de pan, samen met de klein gesneden jackfruit.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
Laat het mengsel ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de groenten gaar worden.
Verwijder de sereh en djeroek poeroet voordat je de rendang serveert.
Ondertussen kun je basmati rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de jackfruit rendang samen met de basmati rijst op een bord.
Een aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling past goed bij de kruidige en rijke smaken van dit gerecht.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 15
Vliegende Jacob - Zweedse Kip Ovenschotel met Banaan en Pinda's
Ontdek de verrassende combinatie van kip, banaan, spek en pinda's in deze Zweedse klassieker genaamd Vliegende Jacob.
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar
- 300 gram kipdijfilet in stukjes gesneden
- 200 gram gerookt spek in stukjes gesneden
- 2 bananen in plakjes gesneden
- 2 dl kookroom
- Scheut chilisaus
- Handvol pinda's
- 300 gram basmati rijst
Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm door een handdoek om de pan te wikkelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bak de spekjes in een koekenpan tot ze krokant zijn.
Haal de spekjes uit de pan en bak de stukjes kipdijfilet in het achtergebleven vet tot ze goudbruin en gaar zijn.
Meng de kookroom met een scheut chilisaus in een aparte kom.
Vet een ovenschaal in en leg de gekookte rijst op de bodem.
Verdeel de gebakken kip over de rijst.
Leg de plakjes banaan bovenop de kip, gevolgd door de gebakken spekjes en een handvol pinda's.
Giet als laatste de roomsaus met chilisaus over het geheel.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak het gerecht gedurende 20 minuten.
Serveer direct, eventueel met een frisse groene salade.
Een lichte witte wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 25g | Vet: 28g | Zout: 2.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 15
Courgette soep
Een gezonde en romige courgettesoep met een verrassende toevoeging van zwarte bonen, perfect voor een voedzame maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
Grote soeppan
Staafmixer of blender
- 2 courgettes in plakken gesneden
- 1 ui in stukken gesneden
- 2 kleine preien in stukken gesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 3 bouillontabletten
- 1 liter water
- 1 blikje zwarte bonen goed gespoeld en uitgelekt
Doe de courgettes, ui, preien, knoflook, bouillontabletten en water in een grote soeppan.
Breng het geheel aan de kook en laat het sudderen totdat de groenten zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde consistentie.
Voeg de zwarte bonen toe aan de gepureerde soep en warm het geheel nog even door.
Serveer de soep warm, eventueel met een stukje brood of een frisse salade.
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij deze soep.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 6g | Vet: 6g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 15
Zalm met Pesto en Grote Garnalen uit de Airfryer
Probeer deze smaakvolle zalm met rode pesto en grote garnalen, perfect bereid in de airfryer voor een snel en heerlijk diner!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 2 moten zalm
- 2 el rode pesto
- 3 tomaten in blokjes gesneden
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 6 grote gepelde garnalen
- 100 ml keukenroom
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Italiaanse kruiden naar smaak
Smeer de zalmmoten in met de rode pesto en breng ze op smaak met zout en peper.
Leg de tomatenblokjes en bosui ringetjes onderin een kleine ovenschaal of bakje dat in de airfryer past.
Plaats de zalmmoten bovenop de tomaten en bosui, en leg de grote garnalen bovenop de zalm.
Bestrooi alles met Italiaanse kruiden naar smaak en giet de keukenroom eroverheen.
Plaats de schaal in de airfryer en stel deze in op 180 graden Celsius.
Bak gedurende 12 minuten.
Serveer de zalm en garnalen met de tomaten en roomsaus.
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 15
Zomerse Pasta Insalata met Artisjokharten en Prosciutto
Een heerlijke zomerse pasta insalata met artisjokharten, prosciutto en rucola, perfect voor een lichte maaltijd.
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar
- 500 gr rigatoni
- 1 blik artisjokharten in 4 stukken gesneden
- 8 plakjes prosciutto crudo in dunne reepjes gesneden
- 75 gr gedroogde tomaten in olijfolie in stukjes gesneden
- ¼ kopje verse basilicum in reepjes gesneden
- 45 gr zwarte olijven in plakjes gesneden
- 70 gr rucola
- 40 gr pijnboompitten geroosterd
- 80 ml goede olijfolie
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 el balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de rigatoni al dente volgens de instructies op de verpakking.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Zet ze opzij om af te koelen.
Meng in een grote kom de olijfolie, geperste knoflook en balsamicoazijn om een dressing te maken.
Giet de gekookte pasta af en voeg deze direct toe aan de kom met de dressing.
Roer goed door en laat de pasta iets afkoelen.
Voeg de artisjokharten, prosciutto, gedroogde tomaten, basilicum, zwarte olijven en rucola toe aan de pasta.
Meng alles goed door elkaar.
Strooi de geroosterde pijnboompitten erover en breng de salade op smaak met zout en peper naar wens.
Serveer direct of bewaar in de koelkast voor een koude pastasalade.
Combineer met een frisse witte wijn zoals Pinot Grigio of een lichte rosé voor een perfecte zomerse maaltijd.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 14g | Vet: 26g | Zout: 1.7g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 15
Spaanse Tortilla met Courgette en Cherry Tomaatjes
Geniet van een smaakvolle Spaanse tortilla met courgette, prei en cherry tomaatjes, perfect voor een voedzame lunch!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 eieren geklutst
- ½ prei in ringetjes
- 6 cm courgette in blokjes
- 10 cherry tomaatjes in 6 stukjes per tomaat gesneden
- 1 middelgrote aardappel geraspt
- 1 teen knoflook geperst
- Cajun kruiden naar smaak
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Olijfolie voor bakken
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de prei, courgette, geraspte aardappel, cherry tomaatjes en geperste knoflook toe aan de pan.
Bestrooi met Cajun kruiden, zout en peper naar smaak.
Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen, roer af en toe zodat de groenten gelijkmatig garen.
Giet het geklutste eimengsel over de groenten in de pan.
Zet het vuur laag en laat de tortilla nog eens 10 minuten sudderen totdat de eieren volledig gestold zijn en de tortilla stevig is.
Serveer de tortilla warm, eventueel met een frisse tomatensalade als bijgerecht.
Een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een lichte rosé past uitstekend bij deze tortilla.
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 15
Gevulde Cannelloni met Vega Gehakt en Kaas
Een heerlijke gevulde cannelloni met vega gehakt en groenten, bedekt met rijke tomaten- en aspergesaus, perfect voor een gezellig diner.
inclusief oventijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
- 1 pak cannelloni
- 1 pakje aspergesaus van Knorr 300 ml
- 2 flessen tomatensaus tradizionale van Grand'Italia
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 ui fijn gesneden
- 250 gram geraspte belegen kaas
- 400 gram fijn gesneden soepgroente
- 400 gram AH gerulde vega brokjes
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Vet de ovenschaal in met een beetje olie.
Doe de soepgroenten, vega gehakt en geperste knoflook in een ruime mixkom.
Giet er een halve fles tomatensaus bij en meng alles goed door elkaar.
Vul de cannelloni met het groente- en gehaktmengsel en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een dun laagje tomatensaus voordat je de gevulde cannelloni erin legt.
Verdeel de aspergesaus gelijkmatig over de cannelloni en strooi er een beetje geraspte kaas over.
Bedek met een tweede laagje tomatensaus en herhaal met een nieuwe laag cannelloni.
Giet de resterende tomatensaus over de laatste laag cannelloni en strooi de resterende geraspte kaas erover.
Zorg ervoor dat de cannelloni voldoende bedekt zijn met saus zodat ze goed kunnen garen in de oven.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de cannelloni gedurende 25-30 minuten tot ze gaar en goudbruin zijn.
Een medium-bodied rode wijn zoals een Chianti of een lichte Merlot past goed bij dit gerecht.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 2.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 15
Frisse Tomatensalade met Mozzarella en Basilicum
Geniet van een frisse tomatensalade met mozzarella en basilicum, perfect als bijgerecht bij pasta of een lichte lunch.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- ½ tl suiker
- ½ tl zout
- 1 bakje basilicum 15 gram, fijn gesneden
- 1 bakje gemengde tomaatjes 250 gram, in 6 stukjes gesneden
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 kropje baby romaine sla uit elkaar gehaald
- 1 el rode wijnazijn
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 2-3 blaadjes sla per bord
- 4 el olijfolie
- 4 trostomaten in 10 stukjes gesneden
- Mozzarella bolletjes naar eigen smaak fijn gesneden
Doe de gemengde tomaatjes, trostomaten, fijn gesneden mozzarella, bosui, basilicum en geperste knoflook in een grote mengkom.
Voeg het zout, suiker, rode wijnazijn en olijfolie toe aan de kom.
Meng alles goed door elkaar totdat de ingrediënten goed zijn verdeeld en de smaken zijn opgenomen.
Leg 2-3 blaadjes baby romaine sla op elk bordje.
Vul de slablaadjes met de tomatensalade en serveer direct.
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 5g | Vet: 14g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / koksmes / Pagina 15