Gemarineerde Kersen met Limoen-Mascarponecrème
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
citruspers
Vier coupes of glazen
- 500 g verse kersen ontpit
- 4 eetlepels rode port
- 4 eetlepels fijne kristalsuiker
- 55 g gepelde pistachenoten
- 1 citroen
- 1 limoen
- 125 ml slagroom
- ½ bakje mascarpone à 250 g
Marineer de ontpitte kersen in de rode port en 2 eetlepels suiker.
Rooster de pistachenoten lichtjes in een droge koekenpan.
Laat ze afkoelen en hak ze vervolgens fijn.
Boen de citroen en limoen schoon en rasp de schil.
Pers het sap uit de limoen.
Klop in een kom de slagroom op met 2 eetlepels suiker tot stijve pieken.
Roer de mascarpone los met de geraspte schil van citroen en limoen, en het limoensap.
Meng voorzichtig de opgeklopte slagroom door de mascarpone.
Voeg indien nodig extra suiker toe naar smaak.
Verdeel de gemarineerde kersen met de port over vier coupes.
Schep de limoen-mascarponecrème eroverheen.
Bestrooi met de gehakte pistachenoten.
Wijnadvies:
Deze zoete en fruitige delicatesse vraagt om een dessertwijn met een hint van rood fruit, zoals een Ruby Port of een zoete Moscato d'Asti. De fruitige tonen en de zoetheid van de wijn zullen de smaak van de gemarineerde kersen en de romige mascarponecrème aanvullen, waardoor een perfecte harmonie ontstaat.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 25g | Zout: 0g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 35
Haring en Bietenspiesjes met Pittige Tapenade
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
Schaaf of rasp,
satéstokjes
- 2 gekookte bietjes
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 eetlepel kappertjes
- 15 gram verse peterselie fijngeknipt
- 2 eetlepels citroensap
- 4 maatjesharing filets
- 12 Amsterdamse uien uit een pot
Rasp de gekookte bietjes boven een schaal.
Hak de zwarte olijven fijn en meng ze met de olijfolie, fijngesnipperde rode ui, kappertjes en fijngeknipte peterselie door de geraspte bietjes.
Breng de bietentapenade op smaak met citroensap, zout en peper en laat deze minstens 15 minuten staan.
Snijd de haringfilets in de lengte in 3 repen.
Rol de repen haringfilet op en steek ze afwisselend met de Amsterdamse uien aan satéstokjes.
Herhaal dit proces tot je 4 spiesjes hebt gemaakt.
Leg de spiesjes op elk bord en serveer ze met een kommetje bietentapenade ernaast.
- Serveer de haring spiesjes als voorgerecht of als onderdeel van een feestelijke borrelplank.
- Serveer met knapperig brood en boter voor een complete smaakervaring.
Wijnadvies:
De zoute smaak van de haring en de hartige bietentapenade gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 35
Gevulde Ham-Kaas Soufflés
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 grote vastkokende aardappels bijv. Lady Christl
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels walnootolie
- 1 theelepel geraspte mierikswortel uit een potje
- Versgemalen zwarte peper
- 1 zak waterkers 75 g
- 2 schaaltjes maatjesharing 4 dubbele filets
Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze.
Kook de aardappelblokjes in weinig water met ½ theelepel zout in ca.
10 minuten beetgaar.
Klop in een kom een dressing van citroensap, olie, geraspte mierikswortel en zout en peper naar smaak.
Giet de aardappelblokjes af en schep ze warm door de dressing.
Laat ze afkoelen.
Verwijder de grove steeltjes van de waterkers.
Verdeel de helft van de waterkers over de borden.
Hak de rest van de waterkers grof en meng deze door de aardappelsalade.
Leg de haringen op de waterkers.
Houd telkens 1 filet omhoog, schep aardappelsalade op de onderste filet en leg de bovenste filet er weer bovenop.
Wijnadvies:
Bij deze smaakvolle en hartige gerechtjes zou een frisse, lichte witte wijn goed passen. Probeer eens een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio voor een perfecte aanvulling op de smaken van de ham en kaas.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 17g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 2.5g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 35
Amandelgevulde Speculaas
Servings: 4 personen
Calories: 764kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
- 150 g koude ongezouten plantaardige boter
- 2 eetlepels melk plantaardige melk voor lactosevrij
- 2 eieren
- 300 g amandelspijs
- 55 g garneeramandelen
- Bloem om te bestuiven
Zeef het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de koek- en speculaaskruiden, en een mespunt zout in een kom.
Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng het met het meelmengsel tot een kruimelig deeg.
Voeg de melk toe en kneed het deeg tot een samenhangende bal.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
Klop de eieren los met 1 eetlepel water in een kom.
Verkruimel de amandelspijs en meng de helft van het losgeklopte ei erdoor tot een smeuïge massa.
Verwarm de oven voor op 175 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi het werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot twee lappen van ongeveer 15 x 30 cm.
Leg één lap deeg op de bakplaat en verdeel de amandelspijs erover, laat een randje vrij.
Bedek met de tweede lap deeg en druk de randen goed aan.
Bestrijk het deeg met het overgebleven losgeklopte ei.
Druk de halve amandelen in het deeg ter decoratie.
Bak de gevulde speculaas in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de speculaas afkoelen op de bakplaat voordat je hem serveert.
Wijnadvies:
Een glas Moscatel de Valencia, met zijn rijke smaak en hints van gedroogd fruit, past perfect bij de zoete en kruidige tonen van deze amandelgevulde speculaas.
Calories: 764kcal | koolhydraten: 99g | Protein: 15g | Vet: 35g | Zout: 0.5g | Sugar: 60g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 35
Geroosterde Spitskool met Coppa di Parma
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Dijon mosterd
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 1 kleine spitskool
- 50 g coppa di Parma Italiaanse gedroogde ham
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop in een kom de olijfolie, Dijon mosterd en mosterdzaad tot een dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de spitskool in 4 kwarten en verwijder de buitenste bladeren en het onderste stuk van de stronk.
Meng de spitskoolkwarten in de kom met het oliemengsel.
Zorg ervoor dat de dressing goed tussen de bladeren wordt gesmeerd.
Halveer de plakjes coppa di Parma.
Leg de spitskoolkwarten naast elkaar op een bakplaat of in een grote ovenschaal.
Steek de plakjes vlees tussen de koolbladeren in verschillende lagen.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de spitskool gedurende ongeveer 30 minuten, of tot ze gaar zijn.
Serveer de geroosterde spitskool op een voorverwarmde schaal.
Wijnadvies:
Deze geroosterde spitskool met Coppa di Parma past goed bij een droge, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio. De verfrissende zuurgraad van de wijn zal de rijke smaken van de kool en het zoute van de ham mooi in balans brengen.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 7g | Protein: 6g | Vet: 14g | Zout: 3g | Sugar: 1.2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 35
Geroosterde Kalkoenworstjes en Venkel met Kruidige Olijventapenade
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 bakje groene olijventapenade 100 g
- 1 zakje verse basilicum 15 g, in reepjes
- ½ zakje verse peterselie à 30 g, fijngesneden
- 2 takjes munt grofgesneden
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 venkelknollen
- 2 rode uien
- 2 schaaltjes kalkoengrillworstjes verschillende variëteiten
- ½ citroen
Verwarm de ovengrill voor.
Meng in een kom de olijventapenade met de fijngesneden kruiden.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Maak de tapenade smeuïger door 2-3 eetlepels olie toe te voegen.
Snijd de topjes en onderkant van de venkelknollen af.
Halveer de venkel en snijd in plakjes.
Pel de rode uien, halveer ze en snijd ze in plakjes.
Meng de plakjes venkel en ui in een schaal met 1 eetlepel olie.
Verdeel ze vervolgens over een bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groenten in 10-15 minuten gaar.
Verplaats indien nodig de bakplaat tijdens het roosteren een richel hoger onder de grill.
Verhit een grillpan.
Bestrijk de kalkoenworstjes met 1 eetlepel olie en bestrooi ze met zout en peper.
Grill de worstjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, draai ze regelmatig om.
Haal de groenten uit de oven en knijp de halve citroen erboven uit.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel op elk bord 3 verschillende worstjes.
Schep de geroosterde groenten en de kruidige olijventapenade ernaast.
Wijnadvies:
Deze geroosterde kalkoenworstjes en venkel met kruidige olijventapenade passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Merlot. De zachte tannines en fruitige aroma's van de wijn vullen de smaken van de worstjes en groenten aan. Serveer met geroosterd brood of aardappelsalade voor een complete maaltijd.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 22g | Zout: 6g | Sugar: 1.8g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 35
Geroosterde Groenten met Romige Gorgonzola
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 750 g aardappels in grote stukken
- 2 rode uien in parten
- 2 rode paprika's in stukken
- 1 gele paprika in stukken
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 g Tasty Tom tomaten gewassen
- 150 g gorgonzola in stukjes
- 15 g verse basilicum in reepjes
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de aardappels, ui en paprika in een kom met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Verspreid de aardappels en groenten over een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten, waarbij je ze af en toe omschept.
Leg de Tasty Tom tomaten met takje tussen de aardappels en groenten op de bakplaat en rooster het geheel nog 20 minuten.
Verdeel de stukjes gorgonzola over de geroosterde aardappels en groenten en bestrooi het gerecht met verse basilicum.
Wijnadvies:
Deze geroosterde groenten met romige gorgonzola zijn heerlijk in combinatie met een frisse, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio. De lichte zuurgraad van de wijn zal de romige kaas mooi aanvullen en de smaken van de groenten versterken. Serveer met een groene salade voor een complete maaltijd.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 12g | Vet: 20g | Zout: 6g | Sugar: 1.5g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 35
Knapperige Gepofte Aardappels met Romige Griekse Yoghurtsaus
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
bakblik of braadslede,
schaaltje
- 6 middelgrote vastkokende aardappels ca. 125 g per stuk
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie met basilicum
- ½ eetlepel milde paprikapoeder
- Versgemalen zwarte peper
- Grof zeezout
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 bosuitjes in ringetjes gesneden
- 2 eetlepels verse dille fijngesneden
- Zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Boen de aardappels goed schoon onder stromend water en dep ze droog.
Schil ze niet.
Halveer de aardappels in de lengte en bestrijk de schilkant royaal met olijfolie.
Leg de aardappels naast elkaar in een bakblik of braadslede, met de snijkant naar boven.
Meng in een kommetje 2 eetlepels (basilicum)olie met het paprikapoeder en smeer dit mengsel over het snijvlak van de aardappels.
Maal royaal zwarte peper over de aardappels en strooi er wat grof zeezout over.
Schuif de aardappels in het midden van de oven en pof ze in 25-30 minuten bruin en gaar.
Maak ondertussen de saus door de Griekse yoghurt los te roeren in een schaaltje en de bosuitjes en dille erdoor te mengen.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gepofte aardappels met de romige Griekse yoghurtsaus.
Optioneel:
strooi nog wat karwijzaadjes (kummel) over de aardappels voor extra smaak.
Wijnadvies:
Deze gepofte aardappels met romige Griekse yoghurtsaus passen goed bij gegrild vlees of gebakken kipfilet. Als drankje zou een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio uitstekend samengaan met de kruidige aardappels en de romige saus.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 35
Marokkaanse Gegrilde Kabeljauw met Pittige Citroen Marinade
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 340kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 5 eetlepels glutenvrije bloem
- 2 theelepels gemalen komijn
- 500 g kabeljauwfilet in stukken van 2 gesneden (of vegan / vegetarisch alternatief)
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt
- Sap van ½ citroen
- 6 eetlepels verse koriander fijngehakt
- 1 teentje knoflook geperst
Meng in een kom de glutenvrije bloem met de gemalen komijn en een theelepel zout en peper.
Schep de stukken vis erdoor zodat ze rondom bedekt zijn met de bloemmix.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de vis op een matig vuur 5-8 minuten goudbruin.
Keer de vis halverwege om.
Controleer de gaarheid van de vis door een stukje door te snijden: het vlees moet gemakkelijk uit elkaar vallen en de glans moet verdwenen zijn.
Laat de gebakken vis uitlekken op keukenpapier.
Snijd het rode pepertje open, verwijder de zaadjes en snipper het pepertje fijn.
Maak een marinade van de overgebleven olijfolie, citroensap, fijngehakte koriander, geperste knoflook en gesnipperde rode peper.
Schep de marinade in een kom om met de gebakken vis en marineer de vis afgedekt in de koelkast gedurende minimaal 1 uur.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij deze pittige Marokkaanse gegrilde kabeljauw. De citrus- en kruidachtige tonen van de wijn zullen de smaken van de vis en marinade complementeren.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 35
Romige Geitenkaasballetjes met Spinazie en Truffelolie
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 640kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 gram ricotta
- 200 gram zachte geitenkaas
- 50 gram griesmeel
- 150 gram bloem
- 2 eieren losgeklopt
- 50 gram pecannoten verkruimeld
- 1 zakje sweetbites oranje mini-paprika in dunne reepjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 liter groentebouillon van tablet
- 450 gram panklare spinazie
- 30 gram verse munt grofgesneden
- 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
- Zout en peper naar smaak
In een kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 gram bloem en de losgeklopte eieren tot een deeg kneden.
Roer de helft van de verkruimelde pecannoten door het deeg en breng op smaak met zout en peper.
Laat het deeg 10 minuten rusten.
Bak in een koekenpan de paprikareepjes in de helft van de olijfolie gedurende 5 minuten zachtjes.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet apart.
Strooi een deel van de bloem op een plat bord.
Bestuif je handen met de rest van de bloem en vorm ongeveer 24 balletjes van het deegmengsel.
Voeg meer bloem toe als het deeg te nat is, of voeg extra losgeklopt ei toe als het te droog is.
Rol de deegballetjes door de bloem en leg ze op een groot bord (niet op elkaar!
).
Zet de gnocchi en paprikareepjes afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Breng in een pan de groentebouillon aan de kook en draai het vuur dan lager.
Laat de helft van de gnocchi voorzichtig in de hete bouillon glijden en kook ze in 10 minuten zachtjes gaar.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
Herhaal met de rest van de gnocchi.
Verhit ondertussen in een wok de rest van de olijfolie en laat de spinazie in gedeelten al omscheppend slinken.
Voeg de laatste minuut de munt toe en warm even mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de paprikareepjes (bijvoorbeeld in de magnetron) gedurende 30 seconden.
Verdeel de gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden.
Besprenkel met truffelolie en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Wijnadvies:
De aardse smaken van geitenkaasgnocchi en truffelolie passen goed bij een frisse, lichte witte wijn. Probeer een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei in Frankrijk of een Vermentino uit Italië voor een perfecte harmonie
Calories: 640kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 24g | Vet: 40g | Zout: 2.4g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 35