Romige Geitenkaasballetjes met Spinazie en Truffelolie
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 640kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 250 gram ricotta
- 200 gram zachte geitenkaas
- 50 gram griesmeel
- 150 gram bloem
- 2 eieren losgeklopt
- 50 gram pecannoten verkruimeld
- 1 zakje sweetbites oranje mini-paprika in dunne reepjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 liter groentebouillon van tablet
- 450 gram panklare spinazie
- 30 gram verse munt grofgesneden
- 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma
- Zout en peper naar smaak
In een kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 gram bloem en de losgeklopte eieren tot een deeg kneden.
Roer de helft van de verkruimelde pecannoten door het deeg en breng op smaak met zout en peper.
Laat het deeg 10 minuten rusten.
Bak in een koekenpan de paprikareepjes in de helft van de olijfolie gedurende 5 minuten zachtjes.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet apart.
Strooi een deel van de bloem op een plat bord.
Bestuif je handen met de rest van de bloem en vorm ongeveer 24 balletjes van het deegmengsel.
Voeg meer bloem toe als het deeg te nat is, of voeg extra losgeklopt ei toe als het te droog is.
Rol de deegballetjes door de bloem en leg ze op een groot bord (niet op elkaar!
).
Zet de gnocchi en paprikareepjes afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Breng in een pan de groentebouillon aan de kook en draai het vuur dan lager.
Laat de helft van de gnocchi voorzichtig in de hete bouillon glijden en kook ze in 10 minuten zachtjes gaar.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
Herhaal met de rest van de gnocchi.
Verhit ondertussen in een wok de rest van de olijfolie en laat de spinazie in gedeelten al omscheppend slinken.
Voeg de laatste minuut de munt toe en warm even mee.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de paprikareepjes (bijvoorbeeld in de magnetron) gedurende 30 seconden.
Verdeel de gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden.
Besprenkel met truffelolie en bestrooi met de rest van de pecannoten.
Wijnadvies:
De aardse smaken van geitenkaasgnocchi en truffelolie passen goed bij een frisse, lichte witte wijn. Probeer een Sauvignon Blanc uit de Loire-vallei in Frankrijk of een Vermentino uit Italië voor een perfecte harmonie
Calories: 640kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 24g | Vet: 40g | Zout: 2.4g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 36
Geitenkaasbuideltjes met Honing-roomsaus
Bereidingstijd28 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 5 vellen filodeeg diepvries, ontdooid
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram zachte geitenkaas
- 2 zongedroogde tomaten fijngesneden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Versgemalen zwarte peper
- 63 ml zure room
- 1 eetlepel vloeibare honing
- Zout naar smaak
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet de holtes van een muffinvorm in met olie.
Verkruimel de geitenkaas boven een kom en meng met de fijngesneden zongedroogde tomaten, ½ theelepel tijm en versgemalen zwarte peper.
Vouw voorzichtig de vellen filodeeg uit en halveer ze.
Leg een vel filodeeg in elke holte van de muffinvorm, zodat er rondom overhangend deeg is.
Schep wat van het geitenkaasmengsel in elke holte en pak het overhangende deeg samen, knijp het dicht en draai het voorzichtig zodat er een buideltje ontstaat.
Schuif de muffinvorm in het midden van de oven en bak de buideltjes in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.
Laat de buideltjes iets afkoelen.
Meng de zure room met honing en de rest van de tijm.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de warme geitenkaasbuideltjes met de honing-roomsaus.
Wijnadvies:
De romige textuur van de geitenkaas en de zoete honing vragen om een witte wijn met een lichte zuurgraad en fruitige tonen. Probeer een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland of een Riesling uit Duitsland voor een verfrissende combinatie.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 9g | Vet: 18g | Zout: 0.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 36
Mini Gehaktbroodjes met Gegrilde Bloemkool
Bereidingstijd39 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 590kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel glutenvrij indien nodig
- 75 gram geraspte belegen kaas
- 100 gram hamreepjes
- 200 ml tomatensaus voor pasta
- 3 tomaten in 12 plakken
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien in dunne partjes
- 500 gram bloemkool in kleine roosjes
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes, zout en peper naar smaak.
Verdeel het gehaktmengsel in 12 gelijke stukken en druk deze in de holtes van een muffinvorm.
Strijk de bovenkant van het gehakt glad en smeer er een beetje tomatensaus overheen.
Leg op elk gehaktmuffin een plakje tomaat en druppel er wat olijfolie overheen.
Bak de gehaktmuffins in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten, tot ze bruin en gaar zijn.
Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een wok.
Roerbak de rode ui en bloemkool gedurende 3 minuten.
Voeg de resterende tomatensaus en 3-4 eetlepels water toe aan de wok.
Laat de bloemkool afgedekt op laag vuur in 6-8 minuten gaar worden.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de gehaktmuffins uit de vorm en verdeel ze over vier borden.
Schep het bloemkoolmengsel ernaast en serveer met aardappelpuree of gekookte aardappels.
Wijnadvies:
De hartige smaken van de gehaktmuffins vragen om een rode wijn met body, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Deze wijnen vormen een mooie aanvulling op de smaken van het gerecht.
Calories: 590kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 38g | Vet: 39g | Zout: 2.3g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 36
Indiase Gehaktballetjes in Groentecurry
Bereidingstijd29 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 80 g Tikka Masala-pasta
- 500 g rundergehakt
- 3 eetlepels olie
- 1 grote ui grofgesnipperd
- 350 g bloemkool in roosjes
- 300 g broccoli in roosjes
- 250 g vastkokende aardappels geschild en in blokjes
- ½ tablet vleesbouillon ca. 250 ml
Kneed in een kom het ei, paneermeel en de helft van de Tikka Masala-pasta door het gehakt.
Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen ballen van.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballen in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
Voeg de ui, bloemkool, broccoli, aardappel en de rest van de Tikka Masala-pasta toe aan de pan en bak dit nog 2 minuten mee.
Schenk de vleesbouillon erbij en laat de gehaktballen met groenten afgedekt nog 10 minuten zachtjes gaarstoven.
Schep af en toe om.
Serveer de gehakt groentecurry met couscous of rijst.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past goed bij dit gerecht. Deze wijnen zullen de kruidige smaken van de curry complementeren en zorgen voor een verfrissende combinatie.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 36
Gegrilde Kalkoenfilet met Sinaasappelmarinade en Rozemarijn
inclusief marineren2 uur uur 30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
lage schaal
Barbecue of grillpan
- 18 lapjes kalkoenfilet à la minute ca. 3 schaaltjes
- 200 ml versgeperst sinaasappelsap
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 eetlepel kruidenazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels grove mosterd
- 15 g verse rozemarijn
- Versgemalen zwarte peper
- Zout naar smaak
Leg de kalkoenfiletlapjes naast elkaar in een lage schaal.
Meng in een kom het sinaasappelsap met de geperste knoflook, kruidenazijn, olijfolie en grove mosterd.
Schenk de sinaasappelmarinade over de kalkoenfilet.
Knip de takjes rozemarijn in 2-3 stukken en steek ze tussen het vlees.
Dek de schaal af en laat het vlees minimaal 2 uur marineren in de koelkast, waarbij je de lapjes af en toe keert.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Dep de lapjes droog met keukenpapier.
Grill de kalkoenfiletlapjes op de barbecue (afhankelijk van hun dikte) in 1-2 minuten per kant bruin en gaar (of in 2-3 porties in een grillpan).
Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier vormt een mooie aanvulling op de sinaasappelmarinade en de gegrilde kalkoen.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 30g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 36
Dragon Gebraden Kip
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 50 g zachte roomboter
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels gedroogde dragon
- 1 biologische kip op kamertemperatuur
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 ml cognac
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Roer in een kom de boter los met de fijngesneden knoflook en gedroogde dragon.
Breng op smaak met zout en peper en vul de buikholte van de kip met de dragonboter.
Wrijf de buitenkant van de kip in met zout, peper en olijfolie.
Leg de kip met de borstzijde naar beneden in een ingevette braadslede.
Schuif de braadslede in het midden van de oven en braad de kip gedurende 25 minuten.
Keer de kip, bedruip met het braadvocht en braad nog ongeveer 35 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
Controleer de gaarheid door een punt van een mes of satéstokje in het dikste deel van de kippendij te steken; het uitlopende vocht moet helder van kleur zijn.
Leg de kip op een serveerschaal, dek af met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Schenk het bakvet, behalve 4 eetlepels, voorzichtig uit de braadslede.
Plaats de braadslede op matig vuur en voeg de cognac toe.
Breng de saus aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem.
Laat de jus iets inkoken en schenk het over de kip.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de delicate smaak van de dragon gebraden kip.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 1g | Protein: 25g | Vet: 40g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 36
Geroosterde Ananas met Chocolade Lava Cakejes
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
satestokje
plastic zak
Espressokopjes
rooster
- 3 vanillestokjes
- 150 g suiker
- 1 ananas
- 12 kruidnagels
- 200 g roomboter
- 75 g honing
- 125 ml slagroom
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 100 g extra bittere chocolade in stukjes
- 2 eieren
- 50 g bloem
Snijd een vanillestokje open, schraap het merg eruit en meng het met de helft van de suiker.
Snijd de onder- en bovenkant van de ananas af.
Verwijder de schil en snijd de pitjes weg.
Halveer de overige 2 vanillestokjes in de lengte.
Maak met een satéstokje 4 diepe inkepingen in de ananas en steek in elke inkeping een halve vanillestokje en enkele kruidnagels.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Braad de ananas aan in 50 g boter in een pan en haal hem uit de pan.
Roer honing en 50 g suiker door het bakvet en laat oplossen.
Voeg de slagroom toe en roer goed door.
Leg de ananas met het honingmengsel in een ovenschaal en braad gedurende 1 uur in het midden van de oven, waarbij je hem elk kwartier een kwartslag draait.
Haal de ovenschaal uit de oven, voeg de azijn toe aan het braadvocht en laat de ananas afkoelen.
Bewaar de afgekoelde ananas met braadvocht minimaal 24 uur in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Breng een laag water aan de kook in een grote pan.
Smelt de chocolade samen met 100 g boter au bain-marie in een kom boven de pan met kokend water.
Klop in een andere kom de eieren met 50 g suiker los.
Verdeel de resterende suiker over de espressokopjes en bedek de binnenkant van de kopjes ermee.
Roer het gesmolten chocolademengsel door het eimengsel en spatel voorzichtig de bloem erdoor.
Verdeel het chocoladebeslag over de kopjes en zet ze koel.
Verwarm de ananas opnieuw in de saus.
Snijd de warme ananas in vieren en verwijder de harde kern.
Voeg de resterende (koude) boter in blokjes toe aan de warme saus en klop snel met een garde tot de saus licht bindt.
Houd warm.
Plaats de kopjes met chocoladebeslag in het midden van de oven en bak ze ongeveer 10 minuten, zodat de buitenkant gestold is maar de binnenkant nog vloeibaar.
Haal de chocoladecakejes uit de oven en laat ze minimaal 2 minuten rusten.
Klop voorzichtig op de buitenkant van een cakeje om te controleren of deze stevig genoeg is.
Laat indien nodig nog even staan.
Keer elk kopje voorzichtig om op een bord en laat 30 seconden rusten voordat je de kopjes optilt.
Serveer de geroosterde ananas met de saus naast de chocolade lava cakejes.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti past perfect bij dit gerecht. Hun fruitige en bloemige tonen zullen de smaken van de geroosterde ananas en de chocolade perfect aanvullen.
Calories: 600kcal | koolhydraten: 70g | Protein: 6g | Vet: 35g | Sugar: 50g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 36
Geroosterde Koolrabi met Kardemom en Geitenkaas
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 310kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 25 g verse bieslook
- 125 ml crème fraîche
- 125 g verse geitenkaas bijv. Chevre de Bellay of Bettine Blanc
- Versgemalen peper
- 37,5 g zak waterkers
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 3 eetlepels aardappelzetmeel of maïzena
- 1 theelepel poedersuiker
- ½ theelepel gemalen kardemom
- 2 koolrabi's
- 25 g boter
Snijd de bieslook fijn, houd 8 sprieten apart.
Prak in een kom de crème fraîche met een vork door de zachte geitenkaas.
Roer de fijngesneden bieslook erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en versgemalen peper.
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en meng de waterkers in een schaal met olijfolie, een mespunt zout en versgemalen peper.
Roer in een kom het aardappelzetmeel, poedersuiker, kardemom, 1/2 theelepel zout en een mespunt versgemalen peper met 2-3 eetlepels water tot een beslag, zo dik als yoghurt.
Schil de koolrabi's en snijd ze in dunne plakjes of schaaf ze.
Verhit in twee koekenpannen met antiaanbaklaag een beetje boter.
Haal de helft van de plakjes koolrabi snel door het beslag of bestrijk ze met behulp van een kwastje met beslag.
Leg de plakjes koolrabi dakpansgewijs op elkaar in de koekenpannen, in de vorm van kleine, open cirkels ('kransjes').
Bak de koolrabi op matig vuur in 10 minuten goudbruin en keer ze halverwege voorzichtig om.
Verdeel de waterkers over warme borden.
Laat elk koolrabikoekje voorzichtig op de waterkers glijden.
Dep overtollig vet weg met keukenpapier en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Vorm met behulp van twee in heet water gedoopte dessertlepels 4 ovale bolletjes ('quenelles') van het geitenkaasmengsel.
Leg in het midden van elk koolrabikransje een bolletje geitenkaas en garneer met de achtergehouden sprieten bieslook.
Wijnadvies:
Probeer een lichte en fruitige witte wijn zoals een Chenin Blanc of een Pinot Grigio. De frisse tonen van de wijn zullen goed samengaan met de romigheid van de geitenkaas en de subtiele smaken van de koolrabi en kardemom.
Calories: 310kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 36
Garnalen en Sushirijst in Slabladwraps
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 157kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g sushirijst
- 1 little gem slakropje per 2 stuks verpakt
- ¼ rode peper in dunne reepjes
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 100 g Hollandse garnalen
Bereid de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak 12 blaadjes los van de sla en was ze grondig.
Roer de rode peper door de zonnebloemolie in een kommetje.
Leg op elk slablad een schepje rijst.
Verdeel de garnalen over de rijst en druppel een klein beetje peperolie erover.
Vouw de slabladen dicht en serveer direct.
Wijnadvies:
Geniet van deze frisse en lichte maaltijd met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.
Calories: 157kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 7g | Vet: 8g | Zout: 0.4g | Sugar: 0.5g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 36
Frisse Paling Wraps
Bereidingstijd9 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 eetlepels zure room
- 2 eetlepels kappertjes
- 4 soft tortilla's
- 100 g gemengde sla
- 1 friszure appel bijv. Granny Smith, geschild en in dunne partjes
- 200 g gerookte paling
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Meng de zure room met de kappertjes en de olijfolie in een kom.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg een tortilla op een snijplank en beleg de helft met een kwart van de gemengde sla, de partjes appel, de stukjes paling en het zure room-kappertjesmengsel.
Vouw de tortilla dubbel en rol hem op tot een wrap.
Herhaal deze stappen voor de resterende tortilla's.
Voor een alternatief kan tonijn uit blik worden gebruikt in plaats van paling. Meng in dat geval de tonijn door het zure roommengsel.
Wijnadvies:
Een droge, witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay vormt een mooie aanvulling op de smaken van dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 36