Bijzonder Gevulde Gehaktballen met Tutti Frutti en Honing
Een verrassende twist op de klassieke gehaktbal, gevuld met een zoete tutti frutti en honingvulling voor een unieke smaakervaring.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g kippengehakt
- 1 ui zeer fijn gesnipperd
- 1 ei
- Paneermeel naar behoefte
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Paprika naar smaak
Voor de vulling:
- 1 zakje tutti frutti grof gesneden en geweekt
- 2 eetlepels honing
Meng de tutti frutti met de honing goed door elkaar.
Meng alle ingrediënten voor het gehakt goed door elkaar en voeg paneermeel toe totdat je een samenhangende massa hebt.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en maak er ballen van.
Druk de ballen iets plat en schep er wat tutti frutti-mengsel op.
Vouw het gehakt om de vulling heen en rol de ballen opnieuw tot een mooie vorm.
Haal de ballen nog even door wat paneermeel en bak ze goudbruin in een beetje olie.
Blus de gehaktballen af met wat water en sudder ze 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
Serveer de gehaktballen als bijgerecht of als onderdeel van een maaltijd.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gestoomde groenten voor een evenwichtige maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de zoetige toets van de gehaktballen.
Calories: 300kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 5
Bijensteek: Duitse Kokos Cake met Boterafwerking
Een luchtige en zoete Duitse cake, bedekt met geraspte kokos en een boterachtige afwerking – perfect voor een verwenmoment.
Bereidingstijd45 minuten min
Recept categorieën: Cake, Gebak Land van herkomst: Duitsland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 2 tassen botermelk
- 1 tas suiker
- 4 tassen zelfrijzende bloem
- 2 tassen geraspte kokosnoot
- 2 tassen suiker voor de topping
- 3 eieren
- 200 g gesmolten boter voor de afwerking
Meng de botermelk, suiker, zelfrijzende bloem, geraspte kokosnoot, suiker en eieren goed door elkaar.
Vet een bakblik in en giet het deeg erin.
Meng 1 tas suiker met 2 tassen geraspte kokosnoot en verdeel het mengsel gelijkmatig over het deeg.
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175°C voor ongeveer 35 minuten, of totdat de cake goudbruin is.
Laat de cake gaar worden en test met een satéprikker.
Schep de gesmolten boter voorzichtig over de nog warme cake.
Laat de cake afkoelen voordat je hem serveert.
Geniet van deze heerlijke Duitse Bijensteek!
Serveertip:
Serveer met een kopje thee of koffie voor een perfect tussendoortje.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Muscat kan goed samengaan met deze zoete cake.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 5
Bieslook Mayonaise met Crème Fraîche
Een frisse, romige bieslook mayonaise met een vleugje citroen – ideaal voor bij je gerechten als dip of dressing.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 1 bosje bieslook fijn gesneden
- 200 ml mayonaise
- 100 ml crème fraîche
- Paar druppels citroensap
- Peper naar smaak
Was de bieslook goed en droog deze daarna grondig af.
Snijd de bieslook fijn.
Meng de mayonaise, crème fraîche en citroensap in een kom.
Breng op smaak met peper.
Voeg de fijngesneden bieslook toe en meng alles goed door.
Serveer direct of zet in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.
Serveertip:
Serveer als dip bij frites, als dressing voor salades of bij gegrild vlees.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse en romige smaak van deze mayonaise.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 2g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 5
Biefstuksalade met Mango, Paprika en Koriander
Een frisse salade met malse biefstukreepjes, zoete mango, paprika en koriander, op smaak gebracht met een kruidige limoen-dressing.
Bereidingstijd25 minuten min
marineren1 uur uur 30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar
- 2 biefstukken van 100 g elk
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 limoen
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 gele paprika in stukjes gesneden
- 2 mango's geschild en in blokjes gesneden
- 100 g veldsla
- 15 g koriander fijngehakt
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
Snijd de paprika in stukjes.
Verhit de grillpan en bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie.
Grill de biefstukken 4 minuten per kant.
Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze dan in repen.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Meng in een kom het limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
Meng het met de rest van de olijfolie tot een dressing.
Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat het 1½ uur intrekken.
Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de mango met de veldsla en koriander.
Verdeel de salade over 4 borden en schep de biefstukreepjes er bovenop.
Serveertip:
Serveer de salade met vers brood of een frisse dressing naar keuze.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze frisse salade.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 14g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 5
Sappige Kabeljauwfilet met Mediterrane Olijvensalsa
Geniet van deze sappige gebakken kabeljauwfilet, geserveerd met een frisse olijvensalsa van tomaat, kappertjes en citroen. Perfect voor een zomerse maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 citroen
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 1 tomaat
- 1 bosui
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 theelepel peterselie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en versgemalen peper naar smaak
- 4 kabeljauwfilets à ca. 150 g
- 4 theelepels viskruiden
- 2 klontjes boter
Snijd de citroen in 4 partjes.
Hak de olijven fijn, snijd de tomaat in blokjes en de bosui in ringen.
Meng de olijven, tomaat, bosui, kappertjes, peterselie, azijn, olijfolie, zout en peper door elkaar om een frisse salsa te maken.
Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijden met viskruiden.
Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de visfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze halverwege om.
Verdeel de visfilets over de borden en schep de olijvensalsa erover.
Garneer met een partje citroen.
Serveertip:
Lekker met spaghetti en kort gestoomde broccoli voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 5
Frisse Appelvla met Kiwi
Deze frisse appelvla met kiwi is een snel en heerlijk nagerecht, perfect voor warme dagen. De combinatie van appel en kiwi maakt het een smakelijke en lichte traktatie.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 2 appels
- ½ theelepel citroensap
- ½ theelepel Silvo Kaneel Gemalen
- ¼ l vanillevla
- 1 kiwi
Rasp de appels boven een kom.
Roer het citroensap, kaneel en vanillevla door de geraspte appels.
Verdeel het mengsel over schaaltjes.
Schil de kiwi en snijd deze in plakjes.
Garneer de appelvla met de plakjes kiwi.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit fruitige en romige nagerecht, waarbij de kiwi en appel mooi worden geaccentueerd.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 2g | Vet: 1g | Zout: 0.05g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 5
Frisse Andijviesalade met Appel
Deze frisse andijviesalade met appel is een snel en gezond bijgerecht. De perfecte balans tussen de bittere andijvie en de zoete appel maakt dit gerecht een echte smaakmaker.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 1 appel
- 1 eetlepel Silvo Shake It Salade kruiden
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 150 g gesneden andijvie
Schil de appel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de Shake It!
Saladekruiden met water, olie en azijn en roer goed door elkaar.
Meng de andijvie en appelblokjes met het sausje.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij deze salade, waarbij de frisse appel en andijvie mooi worden geaccentueerd.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 5
Ananas met Roomkaas en Walnoten
Geniet van dit lichte en frisse nagerecht van ananas met romige roomkaas en walnoten. Snel te maken en perfect voor een zomerse traktatie.
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
- 25 g walnoten
- 50 g half vette roomkaas
- Snufje Silvo Kaneel Gemalen
- Alfalfa
- 2 schijven ananas
Hak de walnoten fijn, bewaar er twee voor de garnering.
Roer de roomkaas, de verkleinde walnoten en een snufje kaneel door elkaar.
Leg wat plukjes alfalfa op de bordjes.
Leg de schijven ananas erop en schep een bolletje roomkaas op de ananas.
Garneer met de hele walnoten en een snufje kaneel.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit fruitige nagerecht. De wijn vult de zoetheid van de ananas aan en complement de romige walnotenkaas.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 5
Verfrissende Aardbeiensoep
Geniet van deze frisse en lichte aardbeiensoep, een perfect zomers nagerecht. Gekruid met balsamico en zwarte peper, en afgewerkt met citroenmelisse en slagroom.
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar
mes
Schaaltjes of glazen
Lepel
- 375 g aardbeien
- 35 g poedersuiker
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 1 mespuntje Silvo Zwarte peper
- Blaadjes citroenmelisse
- Spuitbus slagroom
Pureer 300 g aardbeien in een blender.
Meng de poedersuiker, balsamicoazijn en een snufje zwarte peper door de gepureerde aardbeien.
Schenk de aardbeiensoep in 2 schaaltjes of glazen.
Snijd de overige 75 g aardbeien in stukjes en verdeel deze over de soep.
Garneer de soep met blaadjes citroenmelisse en een toef slagroom.
Wijnadvies:
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Muscat of een Riesling past goed bij de fruitige en pittige aardbeiensoep, en complement de balsamico en citroenmelisse.
Calories: 150kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 1g | Vet: 1g | Zout: 0.05g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 5
Aardbeien Tiramisu met Limoen Jelly
Geniet van deze verfrissende aardbeien tiramisu, waarin een heerlijke jelly van aardbeien en limoen de basis vormt voor een romige laag mascarpone en koffie-drenkbare lange vingers.
Bereidingstijd40 minuten min
afkoelen in de koelkast2 uur uur
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
2 grote wijnglazen
fijne zeef
mes
- 200 g aardbeien
- ½ limoen
- 1½ blaadje gelatine
- 1 Silvo Vanillestokje
- 2 dl koud water
- 50 g suiker
- 1 dl slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 2 eierdooiers
- 250 g mascarpone
- 8 lange vingers
- 2 eetlepels sterke koffie
- 1 eetlepel Amaretto
- Cacaopoeder
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.
Was de limoen en snijd deze in stukjes.
Week de gelatine in ruim koud water.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
Breng in een pan 2 dl koud water aan de kook met de aardbeien, vanillestokje, vanillemerg, suiker en limoen.
Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het aardbeienvocht, laat het oplossen.
Giet het vocht door een fijne zeef en verdeel het over 4 grote wijnglazen.
Zet de glazen in de koelkast tot de jelly gestold is (minstens 2 uur).
Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
Klop in een mixer de eierdooiers met de resterende suiker tot een romige massa.
Voeg lepel voor lepel de mascarpone toe en meng goed door.
Roer voorzichtig de slagroom door het mascarponemengsel.
Besprenkel de lange vingers met koffie en Amaretto.
Haal de glazen met de jelly uit de koelkast.
Verdeel de lange vingers bovenop de jelly.
Giet het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij dit luchtige en fruitige nagerecht. De zoetheid van de wijn combineert perfect met de aardbeien en de rijke mascarpone
Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / kom / Pagina 5