Bijzonder Gevulde Gehaktballen met Tutti Frutti en Honing

Bijzonder Gevulde Gehaktballen met Tutti Frutti en Honing

Een verrassende twist op de klassieke gehaktbal, gevuld met een zoete tutti frutti en honingvulling voor een unieke smaakervaring.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Kip
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g kippengehakt
  • 1 ui zeer fijn gesnipperd
  • 1 ei
  • Paneermeel naar behoefte
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Paprika naar smaak

Voor de vulling:

  • 1 zakje tutti frutti grof gesneden en geweekt
  • 2 eetlepels honing

Instructies

  • Meng de tutti frutti met de honing goed door elkaar.
  • Meng alle ingrediënten voor het gehakt goed door elkaar en voeg paneermeel toe totdat je een samenhangende massa hebt.
  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en maak er ballen van.
  • Druk de ballen iets plat en schep er wat tutti frutti-mengsel op.
  • Vouw het gehakt om de vulling heen en rol de ballen opnieuw tot een mooie vorm.
  • Haal de ballen nog even door wat paneermeel en bak ze goudbruin in een beetje olie.
  • Blus de gehaktballen af met wat water en sudder ze 15-20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Serveer de gehaktballen als bijgerecht of als onderdeel van een maaltijd.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gestoomde groenten voor een evenwichtige maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de zoetige toets van de gehaktballen.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Bijensteek: Duitse Kokos Cake met Boterafwerking

Bijensteek: Duitse Kokos Cake met Boterafwerking

Een luchtige en zoete Duitse cake, bedekt met geraspte kokos en een boterachtige afwerking – perfect voor een verwenmoment.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Cake, Gebak
Land van herkomst: Duitsland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tassen botermelk
  • 1 tas suiker
  • 4 tassen zelfrijzende bloem
  • 2 tassen geraspte kokosnoot
  • 2 tassen suiker voor de topping
  • 3 eieren
  • 200 g gesmolten boter voor de afwerking

Instructies

  • Meng de botermelk, suiker, zelfrijzende bloem, geraspte kokosnoot, suiker en eieren goed door elkaar.
  • Vet een bakblik in en giet het deeg erin.
  • Meng 1 tas suiker met 2 tassen geraspte kokosnoot en verdeel het mengsel gelijkmatig over het deeg.
  • Bak de cake in een voorverwarmde oven op 175°C voor ongeveer 35 minuten, of totdat de cake goudbruin is.
  • Laat de cake gaar worden en test met een satéprikker.
  • Schep de gesmolten boter voorzichtig over de nog warme cake.
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem serveert.
  • Geniet van deze heerlijke Duitse Bijensteek!

Notities

Serveertip:
Serveer met een kopje thee of koffie voor een perfect tussendoortje.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Muscat kan goed samengaan met deze zoete cake.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g

Bieslook Mayonaise met Crème Fraîche

Bieslook Mayonaise met Crème Fraîche

Een frisse, romige bieslook mayonaise met een vleugje citroen – ideaal voor bij je gerechten als dip of dressing.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje bieslook fijn gesneden
  • 200 ml mayonaise
  • 100 ml crème fraîche
  • Paar druppels citroensap
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Was de bieslook goed en droog deze daarna grondig af.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng de mayonaise, crème fraîche en citroensap in een kom.
  • Breng op smaak met peper.
  • Voeg de fijngesneden bieslook toe en meng alles goed door.
  • Serveer direct of zet in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken.

Notities

Serveertip:
Serveer als dip bij frites, als dressing voor salades of bij gegrild vlees.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse en romige smaak van deze mayonaise.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 2g | Vet: 18g | Zout: 0.2g | Sugar: 1g

Biefstuksalade met Mango, Paprika en Koriander

Biefstuksalade met Mango, Paprika en Koriander

Een frisse salade met malse biefstukreepjes, zoete mango, paprika en koriander, op smaak gebracht met een kruidige limoen-dressing.
Bereidingstijd25 minuten
marineren1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees, Salade
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 biefstukken van 100 g elk
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 gele paprika in stukjes gesneden
  • 2 mango's geschild en in blokjes gesneden
  • 100 g veldsla
  • 15 g koriander fijngehakt

Instructies

  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit de grillpan en bestrijk de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie.
  • Grill de biefstukken 4 minuten per kant.
  • Laat de biefstukken 5 minuten rusten en snijd ze dan in repen.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
  • Meng in een kom het limoenrasp, limoensap, ketjap, suiker en de helft van de paprika.
  • Meng het met de rest van de olijfolie tot een dressing.
  • Schep de biefstukreepjes door de dressing en laat het 1½ uur intrekken.
  • Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng de mango met de veldsla en koriander.
  • Verdeel de salade over 4 borden en schep de biefstukreepjes er bovenop.

Notities

Serveertip:
Serveer de salade met vers brood of een frisse dressing naar keuze.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze frisse salade.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 1.2g | Sugar: 14g

Sappige Kabeljauwfilet met Mediterrane Olijvensalsa

Sappige Kabeljauwfilet met Mediterrane Olijvensalsa

Geniet van deze sappige gebakken kabeljauwfilet, geserveerd met een frisse olijvensalsa van tomaat, kappertjes en citroen. Perfect voor een zomerse maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Pescatarian
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 tomaat
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 4 kabeljauwfilets à ca. 150 g
  • 4 theelepels viskruiden
  • 2 klontjes boter

Instructies

  • Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Hak de olijven fijn, snijd de tomaat in blokjes en de bosui in ringen.
  • Meng de olijven, tomaat, bosui, kappertjes, peterselie, azijn, olijfolie, zout en peper door elkaar om een frisse salsa te maken.
  • Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijden met viskruiden.
  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de visfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze halverwege om.
  • Verdeel de visfilets over de borden en schep de olijvensalsa erover.
  • Garneer met een partje citroen.

Notities

Serveertip:
Lekker met spaghetti en kort gestoomde broccoli voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g

Frisse Appelvla met Kiwi

Frisse Appelvla met Kiwi

Deze frisse appelvla met kiwi is een snel en heerlijk nagerecht, perfect voor warme dagen. De combinatie van appel en kiwi maakt het een smakelijke en lichte traktatie.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Pasen, Verjaardag
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 appels
  • ½ theelepel citroensap
  • ½ theelepel Silvo Kaneel Gemalen
  • ¼ l vanillevla
  • 1 kiwi

Instructies

  • Rasp de appels boven een kom.
  • Roer het citroensap, kaneel en vanillevla door de geraspte appels.
  • Verdeel het mengsel over schaaltjes.
  • Schil de kiwi en snijd deze in plakjes.
  • Garneer de appelvla met de plakjes kiwi.

Notities

Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Riesling of een Moscato d'Asti past goed bij dit fruitige en romige nagerecht, waarbij de kiwi en appel mooi worden geaccentueerd.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 2g | Vet: 1g | Zout: 0.05g | Sugar: 25g

Frisse Andijviesalade met Appel

Frisse Andijviesalade met Appel

Deze frisse andijviesalade met appel is een snel en gezond bijgerecht. De perfecte balans tussen de bittere andijvie en de zoete appel maakt dit gerecht een echte smaakmaker.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Pasen, Verjaardag
Servings: 2
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 eetlepel Silvo Shake It Salade kruiden
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 150 g gesneden andijvie

Instructies

  • Schil de appel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng de Shake It!
  • Saladekruiden met water, olie en azijn en roer goed door elkaar.
  • Meng de andijvie en appelblokjes met het sausje.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij deze salade, waarbij de frisse appel en andijvie mooi worden geaccentueerd.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g

Ananas met Roomkaas en Walnoten

Ananas met Roomkaas en Walnoten

Geniet van dit lichte en frisse nagerecht van ananas met romige roomkaas en walnoten. Snel te maken en perfect voor een zomerse traktatie.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Kaas, Noten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc: Pasen, Verjaardag
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g walnoten
  • 50 g half vette roomkaas
  • Snufje Silvo Kaneel Gemalen
  • Alfalfa
  • 2 schijven ananas

Instructies

  • Hak de walnoten fijn, bewaar er twee voor de garnering.
  • Roer de roomkaas, de verkleinde walnoten en een snufje kaneel door elkaar.
  • Leg wat plukjes alfalfa op de bordjes.
  • Leg de schijven ananas erop en schep een bolletje roomkaas op de ananas.
  • Garneer met de hele walnoten en een snufje kaneel.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit fruitige nagerecht. De wijn vult de zoetheid van de ananas aan en complement de romige walnotenkaas.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 3g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 6g

Verfrissende Aardbeiensoep

Verfrissende Aardbeiensoep

Geniet van deze frisse en lichte aardbeiensoep, een perfect zomers nagerecht. Gekruid met balsamico en zwarte peper, en afgewerkt met citroenmelisse en slagroom.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Pasen, Verjaardag
Servings: 2
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 375 g aardbeien
  • 35 g poedersuiker
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 mespuntje Silvo Zwarte peper
  • Blaadjes citroenmelisse
  • Spuitbus slagroom

Instructies

  • Pureer 300 g aardbeien in een blender.
  • Meng de poedersuiker, balsamicoazijn en een snufje zwarte peper door de gepureerde aardbeien.
  • Schenk de aardbeiensoep in 2 schaaltjes of glazen.
  • Snijd de overige 75 g aardbeien in stukjes en verdeel deze over de soep.
  • Garneer de soep met blaadjes citroenmelisse en een toef slagroom.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Muscat of een Riesling past goed bij de fruitige en pittige aardbeiensoep, en complement de balsamico en citroenmelisse.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 1g | Vet: 1g | Zout: 0.05g | Sugar: 30g

Aardbeien Tiramisu met Limoen Jelly

Aardbeien Tiramisu met Limoen Jelly

Geniet van deze verfrissende aardbeien tiramisu, waarin een heerlijke jelly van aardbeien en limoen de basis vormt voor een romige laag mascarpone en koffie-drenkbare lange vingers.
Bereidingstijd40 minuten
afkoelen in de koelkast2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Valentijnsdag
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g aardbeien
  • ½ limoen
  • blaadje gelatine
  • 1 Silvo Vanillestokje
  • 2 dl koud water
  • 50 g suiker
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eierdooiers
  • 250 g mascarpone
  • 8 lange vingers
  • 2 eetlepels sterke koffie
  • 1 eetlepel Amaretto
  • Cacaopoeder

Instructies

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.
  • Was de limoen en snijd deze in stukjes.
  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  • Breng in een pan 2 dl koud water aan de kook met de aardbeien, vanillestokje, vanillemerg, suiker en limoen.
  • Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het aardbeienvocht, laat het oplossen.
  • Giet het vocht door een fijne zeef en verdeel het over 4 grote wijnglazen.
  • Zet de glazen in de koelkast tot de jelly gestold is (minstens 2 uur).
  • Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
  • Klop in een mixer de eierdooiers met de resterende suiker tot een romige massa.
  • Voeg lepel voor lepel de mascarpone toe en meng goed door.
  • Roer voorzichtig de slagroom door het mascarponemengsel.
  • Besprenkel de lange vingers met koffie en Amaretto.
  • Haal de glazen met de jelly uit de koelkast.
  • Verdeel de lange vingers bovenop de jelly.
  • Giet het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij dit luchtige en fruitige nagerecht. De zoetheid van de wijn combineert perfect met de aardbeien en de rijke mascarpone

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 35g