Krab Bisque met Cognac en Witte Wijn

Krab Bisque met Cognac en Witte Wijn

Deze romige krab bisque, bereid met cognac en witte wijn, is een verfijnd voorgerecht vol intense smaken van verse krab en aromatische kruiden. Perfect voor een feestelijk diner!
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg verse krab
  • Olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 100 g prei
  • ½ venkelknol
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes koriander
  • 10 peperkorrels
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 dl cognac
  • 2 dl witte wijn
  • 2 liter visbouillon
  • 1 liter water

Garnering:

  • 200 g krabvlees
  • 8 sneetjes witbrood
  • Kervel

Instructies

  • Hak de krabben in stukken en bak ze in olijfolie tot ze kleuren.
  • Voeg venkel, prei, knoflook, peperkorrels, tijm, laurier en koriander toe en bak mee.
  • Voeg tomatenpuree toe en bak het geheel nog 3 minuten.
  • Blus af met cognac en witte wijn en voeg vervolgens visbouillon en water toe.
  • Laat het mengsel 1 uur trekken en zeef het daarna.
  • Reduceer de vloeistof tot 3 liter en bind het met rijstemeel.
  • Breng de bisque op smaak met zout en peper.
  • Garneer met croutons (witbrood gebakken in boter), krabvlees en kervel.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze krab bisque met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De zuren in de wijn complementeren de rijke smaak van de krab en de cognac.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 5g

Gefrituurde Kalfszwezerik met Sjalottencompote en Gemberroomsaus

Gefrituurde Kalfszwezerik met Sjalottencompote en Gemberroomsaus

Geniet van deze verfijnde gefrituurde kalfszwezerik, geserveerd met een zoete sjalottencompote en een romige gemberappelsaus. Een delicaat gerecht dat perfect is voor een feestelijke gelegenheid.
Bereidingstijd1 uur 31 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4
Calories: 850kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kalfszwezerik
  • 1 prei grof gesneden
  • 100 g knolselderij in stukken
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 blaadje laurier
  • 2 takjes tijm
  • Voor het beslag:
  • 80 g bloem
  • 40 g zetmeel
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels bruschetta kruiden
  • IJswater

Voor de sjalottencompote:

  • 1 kg sjalotten geschild en in vieren gesneden
  • 100 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Suiker naar smaak

Voor de saus:

  • 2 wortelen in stukken gesneden
  • 4 Granny Smith appels geschild en in stukken gesneden
  • Gembersiroop naar smaak
  • 2 dl room
  • Zout en peper naar smaak

Voor de garnering:

  • Plakjes gember
  • Kervel

Instructies

Zwezerik:

  • Spoel de kalfszwezerik grondig in koud water.
  • Pocheer de zwezerik met de prei, knolselderij, sjalot, laurier en tijm tot gaarheid.
  • Laat de zwezerik afkoelen en snijd deze in plakken.
  • Wentel de plakken zwezerik eerst door de bloem en vervolgens door het beslag, en frituur ze tot ze goudbruin zijn.

Compote:

  • Bak de sjalotten in de boter tot ze beginnen te karameliseren.
  • Voeg de witte wijn toe en laat het geheel sudderen tot de sjalotten zacht en gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout, peper en suiker.

Saus:

  • Kook de wortelen in een pan met water tot ze zacht zijn.
  • Voeg de appels toe en kook tot ook deze zacht zijn.
  • Pureer het mengsel en voeg de room en gembersiroop toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Dresseren:

  • Schep een lepel sjalottencompote in het midden van de borden.
  • Leg de gefrituurde zwezerik bovenop de compote.
  • Garneer het gerecht met plakjes gember en kervel.
  • Schep de saus rondom het gerecht en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze gefrituurde kalfszwezerik met een volle witte wijn zoals een Chardonnay. De romige en rijke smaken van de wijn passen goed bij de zachte zwezerik en de zoete sjalottencompote.

Nutrition

Calories: 850kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 50g | Vet: 55g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g

Aspergebavarois met Vinaigrettesaus en Truffelstengel

Aspergebavarois met Vinaigrettesaus en Truffelstengel

Deze delicate aspergebavarois, gecombineerd met een kruidige vinaigrette en krokante truffelstengels, is een verfijnd voorgerecht dat perfect past bij een elegante maaltijd.
+ tijd om op te stijven1 uur
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 750kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g Coppa de marcassin
  • 1 kg asperges
  • 20 g gelatine
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 dl room
  • 1 dl aspergevocht
  • ½ dl witte wijn
  • ½ dl dragonazijn
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 1 dl druivenpitolie
  • Mosterd naar smaak
  • Bieslook fijngehakt
  • Peterselie fijngehakt
  • Dragon fijngehakt
  • Kappertjes fijngehakt
  • Truffelpasta naar smaak
  • 2 lapjes bladerdeeg
  • Kervel voor garnering

Instructies

Bavarois:

  • Schil de asperges en snijd de koppen af op 5 cm.
  • Snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Kook de aspergeschillen en kontjes in water en passeer de bouillon.
  • Kook hierin de aspergepunten beetgaar en laat ze afkoelen.
  • Pureer de aspergestukken en kook het aspergevocht.
  • Voeg de gelatine toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het mengsel licht opstijven en spatel er vervolgens de geklopte room doorheen.
  • Vul natgemaakte vormen met het mengsel en laat de bavarois in de koeling volledig opstijven.

Vinaigrette:

  • Snipper de sjalot en reduceer deze samen met aspergevocht, witte wijn en dragonazijn tot er ongeveer 1 dl overblijft.
  • Roer de mosterd door de vloeistof en voeg al roerend de verschillende oliën toe.
  • Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper en voeg de fijngehakte kruiden en kappertjes toe.

Truffelstengels:

  • Bestrijk het bladerdeeg met truffelpasta en rol het uit.
  • Snijd het deeg in dunne stengels en bak deze gedurende 10 minuten af op 180 graden.
  • Laat afkoelen.

Dresseren:

  • Stort de bavarois voorzichtig op de borden.
  • Leg de coppa langs de bavarois en besprenkel met de vinaigrette.
  • Garneer met de truffelstengels en enkele takjes kervel.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pouilly-Fumé. De zuren en frisse aroma’s van de wijn passen perfect bij de delicate smaak van asperges en de vinaigrette.

Nutrition

Calories: 750kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 30g | Vet: 55g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Gepaneerde Grietfilets met Frittata, Gesauteerde Zeekraal en Asperges

Gepaneerde Grietfilets met Frittata, Gesauteerde Zeekraal en Asperges

Een verfijnd gerecht van krokant gepaneerde grietfilets, gecombineerd met een lichte frittata van taugé, geserveerd met zeekraal en groene asperges in een rijke hoisinsaus.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de grietfilets:

  • 16 grietfilets
  • Zout en peper naar smaak
  • Bloem
  • Eiwit
  • Kroepoek gemalen tot gruis
  • Olie om te frituren

Voor de garnituur:

  • 3 bosjes groene asperges
  • Sesamolie
  • 150 g zeekraal
  • Tempurabeslag

Voor de omeletjes:

  • 300 g taugé
  • 4 eieren
  • ½ dl room
  • 1 theelepel miso
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de saus:
  • 100 g suiker
  • 1 dl witte wijn
  • 100 g tomatenpuree
  • 3 dl visfond
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Asperges:

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Kook de asperges beetgaar in kokend water met zout, spoel koud en laat uitlekken.

Saus:

  • Karamelliseer de suiker in een pan en blus af met witte wijn.
  • Voeg tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Voeg visfond en hoisinsaus toe en laat de saus reduceren tot sausdikte.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Paneerlaag:

  • Maal de kroepoek tot fijn gruis in de keukenmachine.
  • Dep de grietfilets droog, bestrooi licht met zout en haal ze door de bloem.
  • Klop het eiwit los met een beetje sesamolie.
  • Haal de grietfilets door het eiwit en vervolgens door het kroepoekgruis.
  • Zet ze in de koeling tot gebruik.

Omeletjes:

  • Pluk de taugé en snijd in stukjes.
  • Meng de room en miso tot een glad mengsel en voeg de eieren toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een poffertjespan, vet deze in met olie en schep het eimengsel met taugé in de vakjes.
  • Bak de omeletjes goudbruin aan beide zijden.

Barbue (Grietfilets):

  • Frituur de grietfilets in olie van 180 graden Celsius tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de filets uitlekken op keukenpapier en houd warm in de oven.

Zeekraal:

  • Haal de zeekraal door het tempurabeslag en frituur kort in olie.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

  • Leg de grietfilets op de borden.
  • Plaats een lepel gefrituurde zeekraal en daarop een omeletje.
  • Schep de saus langs de filets en serveer met de asperges.

Notities

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis voor een frisse, evenwichtige smaak.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 45g | Vet: 25g | Zout: 3g | Sugar: 8g

Geep Fricassee met Groenten en Mosterdsaus

Geep Fricassee met Groenten en Mosterdsaus

Een klassieke Deense fricassee van geep, gecombineerd met kleurrijke groenten en een romige mosterdsaus. Deze verfijnde vismaaltijd is ideaal voor een lichte en smaakvolle lunch of diner.
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Denemarken
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de geep:

  • 800 g geep gefileerd
  • Citroensap voor het visnat
  • Zout en witte peper naar smaak
  • Peterselie grof gesneden, voor de vulling

Voor de groenten:

  • 250 g aardappelblokjes
  • 250 g bloemkoolroosjes
  • 150 g worteltjes in stukjes
  • 200 g diepvriesdoperwtjes

Voor de saus:

  • 35 g boter
  • 50 g bloem
  • Kooknat van vis en groenten
  • Mosterd naar smaak
  • 125 ml zure room
  • Fijngehakte peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Voorbereiding:

  • Fileer de geep: Zorg dat de ruggegraat en kleine graatjes verwijderd zijn.
  • Bestrooi de visfilets met zout en peper aan de vleeskant.
  • Vul de visrolletjes: Leg een plukje grof gesneden peterselie aan de kopzijde van elke filet en rol het geepfiletje op.
  • Bind de rolletjes vast met garen.

Pocher de geep:

  • Pocher de visrolletjes in een ondiepe pan met een laagje water, citroensap en een deksel op laag vuur gedurende 5 minuten.
  • Zeef het kooknat en bewaar het voor de saus.

Kook de groenten:

  • Kook de bloemkoolroosjes, worteltjes, aardappelblokjes en doperwtjes in een pan met water gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Bewaar het kookvocht voor de saus.

Maak de saus:

  • Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door tot een bal ontstaat (roux).
  • Verdun de roux met het kooknat van de vis en de groenten tot de gewenste dikte ontstaat.
  • Breng de saus op smaak met mosterd, zout, peper en fijngehakte peterselie.
  • Voeg zure room toe indien gewenst voor extra romigheid.

Serveren:

  • Leg de visrolletjes bovenop de groenten.
  • Giet de saus over de visrolletjes en groenten.
  • Serveer direct met vers stokbrood of gekookte witte rijst.

Notities

Dit gerecht kan ook geserveerd worden met gekookte witte rijst voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Serveer deze fricassee met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Chardonnay.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 35g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 5g

Verfrissende Dawet met Sereh en Kokosmelk

Verfrissende Dawet met Sereh en Kokosmelk

Een tropische verrassing van frisse kokosmelk, dawet siroop en geurige sereh, geserveerd met maïzenasliertjes voor een heerlijk verkoelende drank. Perfect voor warme zomerdagen!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Indonesië, Suriname
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • kookpan
  • Longdrinkglazen
  • Sorbetlepel

Ingrediënten

  • Voor de dawet:
  • 100 ml Kotomisi kokosmelk
  • 500 ml Faja Lobi Su Su/Dawet siroop
  • 500 ml water
  • 1 liter halfvolle melk
  • 2 stuks verse sereh citroengras
  • Voor de maïzenasliertjes:
  • 300 ml water
  • 3 eetlepels maïzena

Instructies

Kook de sereh:

  • Kook de sereh (citroengras) 10 minuten in 500 ml water en laat dit mengsel een half uur intrekken.
  • Zeef daarna het water om de sereh te verwijderen.

Meng de ingrediënten:

  • Voeg de Su Su/Dawet siroop, melk en kokosmelk toe aan het sereh-water en roer alles goed door.

Maak de maïzenasliertjes:

  • Kook 300 ml water met 3 eetlepels maïzena tot er een dikke pap ontstaat.
  • Druk de pap vervolgens door een vergiet in koud water om sliertjes te vormen.

Voeg de sliertjes toe:

  • Roer de maïzenasliertjes door de dawet en zorg ervoor dat ze goed verdeeld zijn.

Serveren:

  • Serveer de dawet in longdrinkglazen en gebruik een sorbetlepel om het te roeren voor het serveren, zodat de sliertjes gelijkmatig verdeeld zijn.

Notities

Variaties:

Voeg jong kokosvlees uit blik toe in plaats van maïzenasliertjes. Snijd het kokosvlees in kleine stukjes en voeg het toe aan de dawet.
Voeg naar smaak gecondenseerde melk toe voor een zoetere smaak.
Wijnadvies:
Geen wijn, maar heerlijk met een fris glas water of ijsthee naast dit tropische drankje.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 7g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Spaanse Aardappelsalade met Knoflooksaus

Spaanse Aardappelsalade met Knoflooksaus

Een frisse Spaanse aardappelsalade met knoflooksaus en peterselie, perfect voor bij een zomerse barbecue of als bijgerecht bij een picknick.
(exclusief koeltijd)25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Spanje
Jaargetijde:: Herfst, Zomer
Feestdagen etc: Picknick, Verjaardag
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pot knoflooksaus bij voorkeur Spaanse
  • 1 kg aardappelen
  • Peterselie fijngehakt, naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken.
  • Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten.
  • Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen in een schaal.
  • Meng de knoflooksaus en fijngehakte peterselie door de afgekoelde aardappelen.
  • Zorg ervoor dat alle aardappelen goed bedekt zijn met de saus.
  • Zet de aardappelsalade in de koelkast tot gebruik, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Serveer koud.

Notities

Wijnadvies:
Deze aardappelsalade gaat goed samen met een frisse, droge witte wijn zoals een Spaanse Albariño of een Verdejo.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Krokante Tortillachips met Geroosterde Kip, Witte Bonen Dip en Komkommersalade

Krokante Tortillachips met Geroosterde Kip, Witte Bonen Dip en Komkommersalade

Een heerlijke combinatie van krokante tortillachips, perfect gekruide geroosterde kippenboutjes, romige witte bonen dip en een frisse komkommersalade. Ideaal voor een gezellige maaltijd vol smaak en textuur.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dip, Hoofdgerechten, Kip, Salade, Tortilla
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Herfst, Zomer
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 3 grote wraptortilla's
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 4 kippenboutjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel komijnzaad
  • Zout
  • Peper
  • 1 pot witte bonen 330 g
  • 2 takjes koriander
  • 100 ml olijfolie
  • 2 limoenen
  • 1 komkommer
  • ½ rode ui gesnipperd
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 2 eetlepels koriander fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de 3 wraptortilla's in punten en haal ze door een mengsel van 50 ml zonnebloemolie, 1 teen geperste knoflook en 1 theelepel paprikapoeder.
  • Bak de tortillachips in ongeveer 10 minuten knapperig in de oven.
  • Kook de kippenboutjes 5 minuten voor en dep ze droog.
  • Wrijf de kippenboutjes in met een mengsel van 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel oregano, een snuf cayennepeper, ½ theelepel nootmuskaat, 1 theelepel komijnzaad, 1 teen geperste knoflook en 1 theelepel zout.
  • Rooster de kippenboutjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin in de oven, keer ze regelmatig om.
  • Laat de witte bonen uitlekken en pureer ze samen met 1 teen knoflook, een paar takjes koriander, 3 eetlepels olijfolie en de rasp van ½ limoen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de komkommer fijn en meng met ½ gesnipperde rode ui, 1 fijngehakte rode peper en 2 eetlepels fijngesneden koriander.
  • Maak een dressing van het sap van 1 limoen, 50 ml olijfolie en een snufje zout en schep dit door de komkommersalade.

Notities

Serveer met de knapperige tortillachips, dipsaus en komkommersalade.
 

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een Sauvignon Blanc die goed past bij de pittige en frisse smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Zuringsoep met Sla en Aardappelen

Zuringsoep met Sla en Aardappelen

Een frisse en romige soep met zuring, sla en aardappelen, perfect voor een lichte maaltijd.
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Dieët: Flexitarisch
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g zuring grof gehakt
  • 1 dikke krop sla grof gehakt
  • 2 middelgrote uien in ringen gesneden
  • 40 g boter
  • liter bouillon of water
  • 300 g aardappelen geschild en in stukken
  • 1 kruidenbosje peterselie, tijm, kervel
  • 40 g boter of room
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Reinig de zuring en sla grondig en hak ze grof.
  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Verhit 40 g boter in een kookpan en stoof de uien, zuring en sla tot ze zacht zijn.
  • Voeg het warme water of bouillon toe en breng aan de kook.
  • Doe de aardappelstukken, het kruidenbosje, peper en zout in de pan.
  • Laat de soep 40 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder het kruidenbosje uit de pan.
  • Pureer de soep door een zeef of gebruik een staafmixer voor een gladde consistentie.
  • Roer vlak voor het serveren 40 g boter of een scheut room door de soep voor extra romigheid.

Notities

Serveer deze soep met knapperig stokbrood of croutons.
Wijnadvies:
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g

Romige Waterkerssoep met Tomaten en Peterselie

Romige Waterkerssoep met Tomaten en Peterselie

Een verfijnde en frisse waterkerssoep, verrijkt met room en tomaten, perfect als voorgerecht.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 180kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

  • kookpan
  • Staafmixer of blender
  • soepterrine

Ingrediënten

  • 1 bundel waterkers ontbladerd
  • 1 liter bouillon
  • ½ liter melk
  • 1 eetlepel rijstmeel
  • 150 g room
  • 3 tomaten gepeld en in stukken
  • Gehakte peterselie
  • Zout

Instructies

  • Ontblader de waterkers en was de blaadjes grondig.
  • Bewaar enkele blaadjes voor decoratie.
  • Kook de rest van de waterkersblaadjes 15 minuten in de bouillon tot ze zacht zijn.
  • Pureer de waterkers met een staafmixer of blender tot een glad mengsel.
  • Voeg de melk en het rijstmeel toe en breng aan de kook, al roerend om klontjes te voorkomen.
  • Giet de soep over in een soepterrine en laat afkoelen.
  • Net voor het opdienen, roer de room door de soep en breng op smaak met zout.
  • Voeg de gepelde en in stukken gesneden tomaten toe aan de soep.
  • Bestrooi met gehakte peterselie en garneer met de apart gehouden blaadjes waterkers.

Notities

Serveer deze soep met een sneetje geroosterd brood of een licht belegd sandwich.
Wijnadvies:
Combineer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc voor een frisse aanvulling.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 6g | Vet: 12g | Zout: 1.1g | Sugar: 6g