Varkensfiletlapjes met spinazie
Aller Hande 1996
porties: 2 personen
Equipment
ingrediënten
- 150 g spinazie á la crème deelblokjes , diepvries, Iglo,
- 1 sjalotje
- 2 takjes basilicum
- 4 varkensfiletlapjes á la minute ca. 150 g,
- 1 theelepel chilipoeder
- zout
- 2 dikkeplakken jongbelegen kaas á 50 g,
Bereidingswijze
- Spinazie in kleine magnetronschaal doen en afgedekt in ca. 2 á 3 minuten op vol vermogen
- (ca. 700 Watt) laten ontdooien.
- Intussen sjalotje pellen.
- Helft in dunne ringen snijden, rest fijnsnipperen.
- In kopje basilicum fijnknippen.
- Spinazie in zeef doen en met bolle kant van eetlepel vocht eruit drukken.
- Gesnipperde sjalot en basilicum erdoor roeren.
- Vlees bestrooien met 1/2 theelepel chilipoeder en zout.
- In lage magnetronschaal leggen.
- Spinaziemengsel erover verdelen.
- Korstjes van kaas snijden.
- Kaas halveren en op spinazie leggen.
- Bestrooien met rest van chilipoeder.
- Sjalotringen erop leggen.
- Schaal afdekken met folie en in magnetron zetten.
- In ca. 3 á 4 minuten op 3/4 van vermogen (ca. 500 Watt) vlees gaar laten worden en kaas laten smelten.
Tips / Opmerkingen
Serveren met gebakken minikrieltjes.