Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfiletlapjes met spinazie

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spinazie in kleine magnetronschaal doen en afgedekt in ca. 2 á 3 minuten op vol vermogen
  • (ca. 700 Watt) laten ontdooien.
  • Intussen sjalotje pellen.
  • Helft in dunne ringen snijden, rest fijnsnipperen.
  • In kopje basilicum fijnknippen.
  • Spinazie in zeef doen en met bolle kant van eetlepel vocht eruit drukken.
  • Gesnipperde sjalot en basilicum erdoor roeren.
  • Vlees bestrooien met 1/2 theelepel chilipoeder en zout.
  • In lage magnetronschaal leggen.
  • Spinaziemengsel erover verdelen.
  • Korstjes van kaas snijden.
  • Kaas halveren en op spinazie leggen.
  • Bestrooien met rest van chilipoeder.
  • Sjalotringen erop leggen.
  • Schaal afdekken met folie en in magnetron zetten.
  • In ca. 3 á 4 minuten op 3/4 van vermogen (ca. 500 Watt) vlees gaar laten worden en kaas laten smelten.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gebakken minikrieltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bietjescarpaccio

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Met scherp mes 2 bietjes in plakjes van 2 mm dik snijden.
  • Bietjes dakpansgewijs op platte serveerschaal rangschikken en bestrijken met 4 el gesmolten roomboter.
  • Schaal afdekken met magnetronfolie.
  • Bietjes in magnetron ca. 1 minuut op vol vermogen (700 watt) verwarmen.
  • Folie verwijderen en bietjes royaal bestrooien met peper en in grove krullen
  • geschaafde kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauwragoût

Voorbereidingstijd11 minuten
Totale tijd2 minuten
Recept categorieën: Magnetron koken, Vis, Voorgerechten
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kabeljauw in stukjes van ± 2 cm, leg de stukjes in de schaal en besprenkel ze met het citroensap.
  • Dek de schaal met magnetronfolie af en laat de vis op 3/4 van het vermogen (525 Watt) in ± 2 minuten garen.
  • Hak intussen de amandelen grof en knip de bieslook fijn.
  • Doe de boter in een magnetronkommetje en verwarm hem in de magnetron ± 11/2 minuut op vol vermogen (700 Watt).
  • Roer er de bloem, het bouillonpoeder en de slankroom door en verwarm de saus onafgedekt ± 3 minuten op vol vermogen; roer halverwege door.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Strooi de amandelen over de visblokjes (laat het kookvocht van de vis in de schaal).
  • Schenk de saus over de vis en laat alles onafgedekt op 3/4 van het vermogen in 3-4 minuten warm en gaar worden.
  • Bestrooi met de bieslook en serveer met (wilde) rijst en een courgettesalade.