Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde Visrolletjes met Nori

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 tong- of tongscharfilets
  • 4 norivellen gedroogd zeewier, verkrijgbaar in natuurvoedings- of Japanse winkels
  • 100 g verse zalm
  • Zout
  • Peper
  • Optioneel: toefjes zeekraal

Instructies

  • Sla de filets tussen huishoudfolie met de zijkant van een breed mes zo plat mogelijk.
  • Knip de norivellen op filetmaat.
  • Snijd de zalm in 4 dikke repen.
  • Leg elke filet op een stuk magnetronfolie met de kant waar het vel heeft gezeten naar boven.
  • Bestrooi licht met zout en peper.
  • Leg een norivel op elke filet.
  • Leg aan het begin van elk norivel een reepje zalm en rol de visfilets op.
  • Rol de rolletjes stevig in de folie.
  • Stoom de rolletjes in een (stoom)pan boven kokend water in 6-8 minuten gaar.
  • Laat ze iets afkoelen.
  • Snijd de rolletjes schuin in 3 stukken.
  • Serveer de rolletjes op borden, eventueel gegarneerd met in boter gebakken zeekraal.
  • Serveer de saus naar keuze eromheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfiletlapjes met spinazie

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g spinazie á la crème deelblokjes , diepvries, Iglo,
  • 1 sjalotje
  • 2 takjes basilicum
  • 4 varkensfiletlapjes á la minute ca. 150 g,
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout
  • 2 dikkeplakken jongbelegen kaas á 50 g,

Instructies

  • Spinazie in kleine magnetronschaal doen en afgedekt in ca. 2 á 3 minuten op vol vermogen
  • (ca. 700 Watt) laten ontdooien.
  • Intussen sjalotje pellen.
  • Helft in dunne ringen snijden, rest fijnsnipperen.
  • In kopje basilicum fijnknippen.
  • Spinazie in zeef doen en met bolle kant van eetlepel vocht eruit drukken.
  • Gesnipperde sjalot en basilicum erdoor roeren.
  • Vlees bestrooien met 1/2 theelepel chilipoeder en zout.
  • In lage magnetronschaal leggen.
  • Spinaziemengsel erover verdelen.
  • Korstjes van kaas snijden.
  • Kaas halveren en op spinazie leggen.
  • Bestrooien met rest van chilipoeder.
  • Sjalotringen erop leggen.
  • Schaal afdekken met folie en in magnetron zetten.
  • In ca. 3 á 4 minuten op 3/4 van vermogen (ca. 500 Watt) vlees gaar laten worden en kaas laten smelten.

Notities

Serveren met gebakken minikrieltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bietjescarpaccio

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 gekookte bietjes schaaltje a 4 stuks
  • 4 el roomboter gesmolten
  • vierseizoenenpeper
  • Grana Pardano of Parmezaanse kaas (stukje)

Instructies

  • Met scherp mes 2 bietjes in plakjes van 2 mm dik snijden.
  • Bietjes dakpansgewijs op platte serveerschaal rangschikken en bestrijken met 4 el gesmolten roomboter.
  • Schaal afdekken met magnetronfolie.
  • Bietjes in magnetron ca. 1 minuut op vol vermogen (700 watt) verwarmen.
  • Folie verwijderen en bietjes royaal bestrooien met peper en in grove krullen
  • geschaafde kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauwragoût

Voorbereidingstijd11 minuten
Totale tijd2 minuten
Recept categorieën: Magnetron koken, Vis, Voorgerechten
Porties: 2
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 gr kabeljauwfilet
  • ½ eetlepel citroensap
  • 50 gr amandelen gerookte
  • 10 sprietjes bieslook
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • ½ theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 1 beker slankroom
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd de kabeljauw in stukjes van ± 2 cm, leg de stukjes in de schaal en besprenkel ze met het citroensap.
  • Dek de schaal met magnetronfolie af en laat de vis op 3/4 van het vermogen (525 Watt) in ± 2 minuten garen.
  • Hak intussen de amandelen grof en knip de bieslook fijn.
  • Doe de boter in een magnetronkommetje en verwarm hem in de magnetron ± 11/2 minuut op vol vermogen (700 Watt).
  • Roer er de bloem, het bouillonpoeder en de slankroom door en verwarm de saus onafgedekt ± 3 minuten op vol vermogen; roer halverwege door.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Strooi de amandelen over de visblokjes (laat het kookvocht van de vis in de schaal).
  • Schenk de saus over de vis en laat alles onafgedekt op 3/4 van het vermogen in 3-4 minuten warm en gaar worden.
  • Bestrooi met de bieslook en serveer met (wilde) rijst en een courgettesalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde Artisjok met Mediterrane Tapenade

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 160kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 artisjokken
  • 1 bakje mediterrane tapenade ca. 130 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was de artisjokken grondig.
  • Snijd de steel eraf en knip de punten van de buitenste blaadjes.
  • Verpak elke artisjok afzonderlijk in magnetronfolie.
  • Verwarm de artisjokken ongeveer 15 minuten in de magnetron op vol vermogen (700 Watt).
  • Laat de artisjokken ongeveer 5 minuten nagaren.
  • Roer ondertussen de tapenade los met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de tapenade over vier schaaltjes.
  • Serveer de artisjokken met de mediterrane dip.
  • Aan tafel, neem blad voor blad van de artisjok, doop het vezelige onderste deel in de tapenade en eet het af.
  • Verwijder de resterende bladeren en snijd de bodem in stukjes om met de tapenade te eten.

Notities

Wijnadvies:

Deze gestoomde artisjok met mediterrane tapenade gaat goed samen met een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 3g | Vet: 11g | Zout: 1.5mg | Sugar: 2g