Geitenkaas Stamppot met Gegrilde Prei en Zongedroogde Tomaten
Een heerlijke stamppot van geitenkaas, gegrilde prei en zongedroogde tomaten voor een romige en hartige maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Nederland Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 personen
Calories: 420kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 600 g kruimige aardappels geschild en in stukken gesneden
- 3 stengels prei grotere delen in schuine ringen, klein stukje in dunne ringetjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels crème fraîche halfvet
- 100 g harde geitenkaas in kleine blokjes
- 3 zongedroogde tomaten in olie in stukjes
20 minuten gaar.
Maak intussen de prei schoon.
Snijd de grootste delen van de prei in dikke schuine ringen van 1 cm en het kleinste gedeelte in zeer dunne ringetjes (deze worden rauw in de stamppot verwerkt).
Verhit de grillpan.
Besmeer de dikke preiringen met olie en rooster ze lichtbruin en net gaar, draai ze af en toe om.
Verwarm de melk.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
Meng de crème fraîche, geroosterde preiringen, rauwe dunne preiringetjes en geitenkaas door de aardappelpuree.
Verdeel de stamppot over twee borden.
Garneer met de stukjes zongedroogde tomaat.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of wat extra groenten voor een completere maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de geroosterde prei.
Calories: 420kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 18g | Vet: 15g | Zout: 0.9g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 44
Tuinbonen Stamppot met Walnoten, Geitenkaas en Honing
Een heerlijke stamppot met tuinbonen, walnoten, zachte geitenkaas en een vleugje honing voor een perfecte combinatie van smaken!
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 430kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
- 450 g diepvriestuinbonen
- 6 eetlepels olijfolie
- 15 g verse tijm
- 100 g walnoten grof gehakt
- 250 g zachte geitenkaas verkruimeld
- 1 eetlepel vloeibare honing
Kook de diepvriestuinbonen in een andere pan gedurende 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
Giet de tuinbonen af en meng ze met 2 eetlepels olijfolie.
Houd warm en afgedekt.
Rits de tijmblaadjes van de takjes.
Hak de walnoten grof en verkruimel de geitenkaas.
Giet de aardappels af en stamp ze grof in dezelfde pan met de resterende olie.
Voeg de honing, tuinbonen, de helft van de tijm en de helft van de geitenkaas toe aan de gestampte aardappels en meng goed.
Verwarm de stamppot op laag vuur en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Meng driekwart van de gehakte walnoten door de stamppot.
Verdeel de stamppot over vier diepe borden en garneer met de rest van de geitenkaas, walnoten en tijm.
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade of wat gekookte groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van deze stamppot.
Calories: 430kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 1g | Sugar: 8g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 44
Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 623kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 g rotelle ronde pasta
- 3 sjalotten
- 4 kleine trostomaten
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 zak waterkers 75 g
- Versgemalen zwarte peper
- 100 g pecorino of andere pittige kaas stukje
Breng in een grote pan ruim water met wat zout aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel en snijd de sjalotten in vieren.
Snijd de trostomaten in vieren, verwijder eventueel de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie en bak de sjalot zachtjes gedurende 2 minuten.
Voeg de helft van de tomatenblokjes toe en bak ze 1 minuut mee.
Verwijder de harde stelen van de waterkers en scheur de waterkers grof.
Giet de pasta af en meng het sjalotmengsel met de waterkers door de pasta.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de pasta over twee diepe borden en strooi de rest van de tomatenblokjes erover.
Druppel de rest van de olijfolie over de pasta en schaaf met een dunschiller grove krullen kaas over de borden.
Maal nog wat grove peper erboven.
Wijnadvies:
Deze Rotelle met Warme Tomaatsalade en Waterkers past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 623kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 21g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 44
Rodekool met Frisse Appels
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd24 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- ½ rode kool ongeveer 600g
- 1 sjalot
- 4 kruidnagels
- 2 friszure appels bijv. goudrenet, in stukjes
- 1 plak ontbijtkoek in blokjes
- 1 eetlepel rietsuiker
- Zout en peper naar smaak
Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, snijd de kool in vieren en verwijder de harde kern en stronk.
Snijd vervolgens elk kwart langs de snijkanten in lange, smalle reepjes of schaaf ze dun.
Was de reepjes kool.
Pel de sjalot en steek de kruidnagels erin.
Doe de koolreepjes samen met de sjalot en een ½ theelepel zout in een pan.
Voeg een bodempje water toe en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de rodekool met de deksel op de pan in 20-25 minuten gaar worden.
Voeg na 10 minuten de stukjes appel en de blokjes ontbijtkoek toe en laat deze mee verwarmen.
Verwijder de sjalot met kruidnagels wanneer de rodekool gaar is.
Breng de groente op smaak met rietsuiker, zout en peper.
Wijnadvies:
Deze rodekool met frisse appels combineert goed met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 2g | Vet: 0.5g | Zout: 0.6g | Sugar: 17g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 44
Kokoskip Rijsttoastjes
Serveer deze kokoskip rijsttoastjes als smakelijk hapje bij een feestelijke gelegenheid of als lichte snack.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 rode peper
- 5 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel limoensap
- 2 eetlepels gemalen kokos
- 1 gerookte kipfilet
- 20 rijsttoastjes pak à 65 g
- 50 g veldsla melange
- 1 bosuitje in dunne ringen gesneden
Rol de rode peper een paar keer tussen je handen, snijd het topje eraf en schud de zaadjes eruit.
Was de peper en snijd hem vervolgens in flinterdunne ringetjes.
Roer de mayonaise, limoensap, gemalen kokos en rode peper door elkaar.
Breng op smaak met zout.
Snijd dunne plakjes van de gerookte kipfilet.
Leg op elk rijsttoastje een toefje veldsla en een plakje kipfilet.
Schep een beetje kokosmayonaise op elk toastje en garneer met de ringetjes bosui.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 44
Broccoli en Mozzarella Pizza
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g panklare broccoliroosjes
- ½ pak mix voor pizzabodem 450 g
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 bol mozzarella kaas in plakken
- 4 zongedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225°C.
Halveer de broccoliroosjes in de lengte.
Kook de broccoli in ruim water met een ½ theelepel zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet.
Dep de broccoli droog met keukenpapier.
Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol deze uit tot dunne, ronde lappen op een met bloem bestoven aanrecht.
Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met olie.
Verdeel de plakjes mozzarella over het deeg en leg de broccoli en zongedroogde tomaten ertussen.
Bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
Besprenkel met de resterende olie.
Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze knapperig bruin en gaar zijn.
Serveer met een frisse tomatensalade. Als wijnadvies past een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti goed bij deze pizza.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 44
Italiaanse Pizza met Ham en Artisjok
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g Coppa di Parma Italiaanse ham
- 2 pizza's met kaas en tomaat diepvries
- 1 blik artisjokharten 400 g, uitgelekt
- 2 handjes rucola sla
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de Coppa di Parma gelijkmatig over de pizza's.
Snijd de artisjokharten in vieren en verdeel ze over de pizza's.
Bak de pizza's gedurende 10 minuten af in de voorverwarmde oven, of volg de instructies op de verpakking.
Beleg de pizza's voor het serveren met een dun laagje rucola.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico past uitstekend bij deze pizza met ham en artisjok en vult de smaken mooi aan.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 44
Gestoomde Mosselen met Boter, Prei en Selderij
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 kg mosselen
- 100 g boter in kleine blokjes
- 2 sjalotten in ringen
- 1 prei in ringen
- 50 g selderij grof gesneden
Was de mosselen grondig onder stromend kraanwater.
Gooi kapotte en openstaande exemplaren weg (die na een tik op het aanrecht niet sluiten).
Verhit 2 eetlepels boter in een mosselpan en fruit de sjalotten op middelhoog vuur.
Voeg de prei toe en fruit deze 3-4 minuten mee.
Schep alles af en toe om.
Zet het vuur hoog, voeg de mosselen toe en laat ze met de deksel op de pan in 10-12 minuten gaar worden.
Schud de mosselen af en toe om of neem de deksel eraf en schep ze om; ze hebben dan wel 1-2 minuten extra nodig om gaar te worden.
Zodra alle mosselschelpen open zijn, verdeel je de rest van de boter erover en laat je de boter smelten.
Bestrooi de mosselen met grof gesneden selderij.
Gooi mosselen die niet open zijn gegaan weg.
Wijnadvies:
Serveer deze gestoomde mosselen met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis. De verfrissende citrusnoten van de wijn combineren goed met de zilte smaak van de mosselen.
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 44
Knapperige Airfryer Loempiaatjes met Kip en Groenten
Deze knapperige loempiaatjes gevuld met kip en groenten, perfect bereid in de airfryer, zijn ideaal voor een snelle en gezonde snack. Serveer met zoete chilisaus voor extra smaak.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 4
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
- 120 g gekookte kipfilet gescheurd in stukjes
- 1 stengel bleekselderij in dunne reepjes gesneden
- 30 g wortels in dunne reepjes gesneden
- 30 g champignons in dunne reepjes gesneden
- ½ tl fijngesneden gember
- 1 tl suiker
- 1 tl kippenbouillonpoeder
- 1 ei losgeklopt
- 1 tl maïzena
- 8 loempiavellen
Scheur de gekookte kipfilet in kleine stukjes en leg ze in een kom.
Snijd de bleekselderij, wortels en champignons in lange, dunne reepjes en voeg deze toe aan de kom met kip.
Voeg de fijngesneden gember, suiker en kippenbouillonpoeder toe aan de kip en groenten, en meng alles goed.
Dit is de vulling voor de loempia's.
Klop het ei los en meng met de maïzena tot een dikke pasta.
Zet dit even apart.
Leg wat vulling op elk loempiavel en rol het strak op.
Gebruik het eimengsel om de uiteinden van de loempia's vast te plakken.
Bestrijk de loempia's licht met olie voor een extra knapperig resultaat.
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden Celsius.
Plaats de loempia's in de mand van de Airfryer en stel de timer in op 4-5 minuten, tot de loempia's goudbruin en knapperig zijn.
Serveer met zoete chilisaus.
Wijnadvies:
Serveer deze loempia's met een lichte, droge witte wijn zoals een Riesling of een frisse Sauvignon Blanc. De lichte zuren van de wijn passen goed bij de krokante loempia’s en de pittige zoete chilisaus.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 10g | Vet: 8g | Zout: 1.2g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 44
Knapperige Fetadriehoekjes uit de Airfryer
Deze knapperige fetadriehoekjes zijn een perfecte combinatie van zachte feta, frisse peterselie en een knapperige filodeegkorst. Snel en eenvoudig te bereiden in de airfryer, zijn ze ideaal als borrelhapje of tussendoortje. Geniet van deze smaakvolle traktatie, perfect voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 15 stuks
Calories: 70kcal
Author: Cor Klaar
- 1 eierdooier
- 1 lente-uitje fijngesneden
- 2 el olijfolie
- 2 el verse platte peterselie fijngehakt
- 5 vellen filodeeg ca. 200 g, ontdooid
- 100 g feta verkruimeld
- Peper naar smaak
Klop in een kom de eierdooier los en verkruimel de feta erbij.
Snijd het lente-uitje fijn en voeg het samen met de peterselie toe aan de kom.
Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper.
Snijd elk vel filodeeg in de lengte in drieën.
Schep 1 eetlepel van het fetamengsel op het uiteinde van elk stuk filodeeg.
Vouw de andere kant van het deeg over de vulling zodat er een driehoek ontstaat.
Blijf de driehoek vouwen totdat het hele stuk deeg is gebruikt en de vulling zich in een stevige driehoek bevindt.
Herhaal dit proces met de rest van het filodeeg en de vulling.
Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
Bestrijk de fetadriehoekjes licht met olijfolie en plaats ze in het mandje van de airfryer.
Bak de driehoekjes gedurende 5 minuten totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer de fetadriehoekjes warm op een schaal en geniet van hun heerlijke smaak.
Combineer met een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko of een lichte rosé.
Calories: 70kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 2g | Vet: 4g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / mes / Pagina 44