Rundereepjes Wokgerecht met Cambodjaanse Groenten

Rundereepjes Wokgerecht met Cambodjaanse Groenten

Een smaakvol wokgerecht met gemarineerde rundereepjes, Cambodjaanse groenten en champignons. Perfect met rijst of noedels!
(exclusief marineren)30 minuten
Land van herkomst: Azië, Cambodja
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de marinade:

  • 1 rode peper klein gesneden
  • 3 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
  • 3 eetlepels ketjap medja of 2 manis en 1 asin
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel mirin Japanse rijstwijn
  • ½ eetlepel sambal oelek meer of minder naar smaak
  • 2 eetlepels sesamolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Voor het gerecht:

  • 350 gram runderreepjes
  • 400 gram Cambodjaanse wokgroente 1 zak
  • 250 gram champignons in blokjes
  • 2 handjes lente-ui ringen
  • 2 eetlepels witte sesamzaadjes

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade in een mengkom.
  • Voeg de runderreepjes toe en laat minimaal 2 uur marineren (langer is beter).
  • Verhit een wok of koekenpan en bak de gemarineerde runderreepjes kort op hoog vuur.
  • Schep de runderreepjes uit de pan en zet apart.
  • Gebruik dezelfde pan en bak de champignons en lente-ui ringen in de overgebleven marinade gedurende een paar minuten.
  • Voeg de Cambodjaanse wokgroente toe en roerbak alles op hoog vuur voor een paar minuten.
  • Voeg de runderreepjes weer toe en roerbak nog 1 tot 2 minuten tot alles goed doorgewarmd is.
  • Serveer het gerecht met rijst, woknoedels of bami en bestrooi met witte sesamzaadjes.

Notities

Combineer met een lichte rode wijn zoals Pinot Noir of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 2.5g | Sugar: 8g

Stokbrood met zeevruchtensalade

Stokbrood met zeevruchtensalade

Snel te maken
Recept categorieën: Broodjes, Hoofdgerechten, Salade, Vis, Zeevruchten
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 meergranen stokbroden boulogne, afbak, à 250 g
  • 500 g tomaten
  • 1 zakje basilicum verse 15 g
  • 2 bakjes fruits de mer zeevruchten, à 150 g
  • 1 bakje roze garnalen 125 g
  • 5 eetlepels cocktailsaus pot à 296 g
  • 1 zakje rucola-sla 75 g

Instructies

  • Oven op 220 °C voorverwarmen.
  • Brood volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Tomaten wassen, halveren, pitjes eruit scheppen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Basilicumblaadjes fijnknippen.
  • In kom zeevruchten, garnalen, tomaatblokjes, basilicum en cocktailsaus door elkaar scheppen.
  • Broden halveren en helften in lengte opensnijden.
  • Van onderste helft brood wat indrukken, beleggen met rucola en zeevruchtensalade erop scheppen.
  • Met bovenste helften afdekken.

Spaghetti met knoflookgarnalen

Spaghetti met knoflookgarnalen

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 1 bak romatomaten a 750 g
  • 1 doosje Italiaanse kruiden diepvries 50 g
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bakjes gamba's gekookte a 200 g
  • 1 pakje room culinair 200 ml

Instructies

  • Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tomaten wassen en in plakken snijden.
  • Plakken bestrooien met 4 eetlepels Italiaanse kruiden.
  • Verdeel er 3 eetlepels olijfolie, azijn, zout en peper over.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • In wok rest van olie verhitten.
  • Knoflook ca. 2 minuten bakken.
  • Knoflook uit pan scheppen en apart houden.
  • In hete olie gamba's ca. 4 minuten omscheppend roerbakken.
  • Intussen room culinair, knoflookplakjes, rest van Italiaanse kruiden, peper en zout door spaghetti mengen.
  • Spaghetti over vier borden verdelen, gamba's ernaast leggen.

Notities

Serveren met tomatensalade.

Spaghetti bolognese van Albert Heijn / Allerhande

Spaghetti bolognese van Albert Heijn / Allerhande

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 1 ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 bakje champignons 250 g
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 schaaltje rundergehakt ca. 500 g
  • 3 eetlepels worcestershire-sauce flesje
  • 1 pakje soffritto tomatensaus, 390 g

Instructies

  • Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
  • Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ui en bleekselderij ca. 3 minuten fruiten.
  • Gehakt toevoegen en in ca. 5 minuten rul bakken.
  • Op smaak brengen met zout, peper en worcestershiresaus.
  • Champignons toevoegen en ca. 5 minuten meebakken.
  • Tomatensaus toevoegen en ca. 3 minuten meewarmen.
  • Spaghetti serveren met bolognesesaus.

Snelle zalmmousse

Snelle zalmmousse

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 pakjes gerookte zalm à 100 g
  • 1 zakje bieslook verse 25 g
  • ½ pakje MonChou zacht en luchtig à 200 g
  • versgemalen peper
  • 4 sneetjes boerenvolkoren sesambrood

Instructies

  • Helft van zalm in kleine stukjes snijden.
  • Bieslook fijnknippen, 8 sprietjes apart houden voor garnering.
  • MonChou, zalm en bieslook mengen.
  • Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
  • Mousse over rest van plakjes zalm verdelen en oprollen.
  • Rolletjes zalm over vier bordjes verdelen.
  • Brood roosteren en diagonaal doorsnijden.
  • Zalmrolletjes garneren met bieslook en serveren met brood.

Versgerookte zalmfilet op romige spinaziecrème

Versgerookte zalmfilet op romige spinaziecrème

Zachtgerookte zalm gecombineerd met een fluweelzachte spinaziecrème en frisse kruiden. Een elegant en smaakvol voorgerecht.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Saus, Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4 personen
Calories: 387kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • ½ sjalotje
  • 1 el beukenzaagsel
  • 100 g dikke room
  • 250 g spinazie grofgehakt
  • 4 stukken zalmfilet zonder huid en graten
  • 50 g boter
  • Citroensap naar smaak
  • Dille voor garnering
  • Dragon vers of gedroogd
  • Olie om in te smeren
  • Peper naar smaak
  • Peterselie vers
  • Zout naar smaak
  • Zoutvlokken voor decoratie
  • Verse basilicum

Instructies

  • Bestrooi de zalm met een beetje zout en wrijf in met olie.
  • Strooi een eetlepel zaagsel op de bodem van de rookdoos.
  • Leg de zalm op het rooster, sluit de doos en zet op een vlam.
  • Laat de vis circa 10 minuten roken.
  • Verwarm intussen de spinazie met sjalot en boter in een pan.
  • Voeg de room en fijngehakte kruiden toe.
  • Pureer het mengsel tot een gladde crème in een blender.
  • Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Verwarm de spinaziecrème opnieuw en verdeel over vier warme borden.
  • Leg op elk bord een stuk versgerookte zalm.
  • Werk af met wat zoutvlokken, peper en verse dille.

Notities

Serveertip:
Serveer met een sneetje geroosterd zuurdesembrood of een frisse salade van komkommer en citroen.
Wijnadvies:
Heerlijk met een frisse Sauvignon Blanc of een droge witte Bourgogne.

Nutrition

Calories: 387kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 29g | Vet: 28g | Zout: 1g | Sugar: 1g

Roergebakken biefstuk in pepersaus

Roergebakken biefstuk in pepersaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: China
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • mes

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 schaaltjes biefstuk á ca. 180 g
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 zak Thaise groentemix 400 g
  • 2 zakjes wok express zwarte peper roerbaksaus á 100 g
  • 2 zakjes wok express medium eiermie á 2 x 150 g
  • 50 g ongezouten pinda's
  • 1 zak kroepoek 60 g

Instructies

  • Courgette wassen en in blokjes snijden.
  • Biefstuk in dunne reepjes snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Biefstuk ca. 2 minuten roerbakken.
  • Groentemix en courgette toevoegen en ca. 2 minuten roerbakken.
  • Roerbaksaus en 4 eetlepels water toevoegen en ca. 2 minuten roerbakken.
  • Mie toevoegen en nog ca. 2 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bestrooien met pinda's.

Notities

Serveren met kroepoek.

Roerbakschotel met rosbief

Roerbakschotel met rosbief

Snel te maken
Land van herkomst: Oosters
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g eiermie
  • 1 kleine rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 schaaltje rosbieflapjes à la minute ca. 300 g
  • 1 blikje bamboescheuten 225 g
  • 3 eetlepels oosterse roerbakolie fles à 250 ml
  • 1 zak nasi/bami groentemix 400 g
  • 4 eetlepels ketjap manis

Instructies

  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Rosbieflapjes in vieren snijden.
  • In zeef bamboescheuten uit laten lekken en afspoelen.
  • In wok olie verhitten.
  • Groentemix ca. 2 minuten roerbakken.
  • Rosbief, knoflook en peper toevoegen en ca. 1 minuut op hoog vuur meebakken.
  • Bamboescheuten toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Ketjap toevoegen en nog ca. 2 minuten doorwarmen.
  • Mie erbij serveren.

Notities

Lekker met kroepoek en komkommersalade.

Rode bonensmurrie

Rode bonensmurrie

Snel te maken Eet de 'Rode bonensmurrie' lekker met vissticks!
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 bakje magere spekreepjes van duoverpakking
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus 360 g
  • 4 eetlepel(s) geraspte jonge kaas

Instructies

  • Was de paprika's en snij ze van boven naar beneden in tweeën.
  • Haal de witte draden met de pitjes (dat zijn de zaadlijsten) eruit.
  • Snij de paprika in reepjes en daarna in stukjes.
  • Verwarm de olie in een pan op laag vuur.
  • Doe de spekjes erbij, zet het vuur halfhoog en bak ze lekker knapperig in ongeveer 2 minuten.
  • Doe de paprikastukjes erbij en bak ze op laag vuur ongeveer 5 minuten mee.
  • Roer er regelmatig in met een houten lepel.
  • Doe de bonen in tomatensaus erbij en roer alles nog 1 minuut goed door elkaar.
  • Schep de bonen half op de frieten en strooi een lepel geraspte kaas over elk bord.

Goulash met Rundvlees en Groenten

Goulash met Rundvlees en Groenten

Een recept uit Roemenië en het voormalige Yugoslavië
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd3 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Roemenië, Yugoslavië
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 600 gram doorregen runderlappen in stukken gesneden
  • 25 gram boter
  • 50 gram magere spekreepjes optioneel
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 rode paprika's in stukken gesneden
  • 2 groene paprika's in stukken gesneden
  • 1 eetlepel pikant paprikapoeder
  • 1 eetlepel mild paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes 400 gram
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml vleesbouillon
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 4 vastkokende aardappelen geschild en in blokjes
  • 250 gram sperziebonen gehalveerd
  • 1 theelepel karwijzaad kummel
  • 200 gram champignons in plakjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Marineer het rundvlees in de mosterd.
  • Verhit de boter in een grote pan en bak het vlees op matig vuur tot het bruin is (ongeveer 5 minuten).
  • Voeg indien gewenst de spekreepjes toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de fijngesneden ui, knoflook en paprika toe aan het vlees en bak nog eens 2 minuten.
  • Bestrooi met pikant en mild paprikapoeder en karwijzaad.
  • Bak dit nog eens 2 minuten mee.
  • Giet de gezeefde tomaten, rode wijn, vleesbouillon en tijm in de pan.
  • Breng het geheel aan de kook, dek af en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
  • Voeg na 2 uur de aardappelblokjes, sperziebonen en champignons toe.
  • Laat nog eens 45 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de goulash warm.

Notities

Deze hartige goulash zit boordevol smaak en is perfect voor een hartverwarmende maaltijd op koude dagen!

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 18g