Ovenschotel Kabeljauw in Folie met Groenten

Ovenschotel Kabeljauw in Folie met Groenten

Een heerlijke en gezonde kabeljauwfilet verpakt in folie met groenten en een smaakvolle marinade van sherry en sojasaus.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 25 g boter voor invetten
  • 300 g kabeljauwfilet
  • 2 bosuitjes in schuine ringetjes
  • ¼ paprika in reepjes
  • 50 g champignons in plakjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 2 eetlepels sojasaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Bestrijk twee stukken aluminiumfolie met boter.
  • Leg de kabeljauwfilets met het vel naar beneden op de folie.
  • Verdeel de bosui, paprika en champignons over de kabeljauw.
  • Bestrooi de vis met zout en peper.
  • Besprenkel met sherry en vouw de folie losjes dicht, zodat er ruimte blijft voor de stoom.
  • Plaats de pakketjes in het midden van de oven en laat de vis in circa 10 minuten gaar worden.
  • Maak de pakketjes open en besprenkel de kabeljauw met sojasaus.

Notities

Serveertip:

Lekker met rijst en gekookte peultjes voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een frisse Elzas Pinot Blanc past perfect bij dit lichte visgerecht.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 35g | Vet: 10g | Zout: 2.3g | Sugar: 2g

Knapperig Pistoletje met Romige Beenhamsalade

Knapperig Pistoletje met Romige Beenhamsalade

Een heerlijk knapperig pistoletje belegd met romige beenhamsalade, frisse rucola en tomaat. Perfect als snelle lunch of hartige snack!
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Lunch, Snack, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 310kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 voorgebakken pistoletjes
  • 125 gram beenhamsalade
  • 2 eetlepels mayohalf
  • 1 handje rucola
  • 1 tomaat in dunne plakjes
  • 1 eetlepel peterselie fijngeknipt

Instructies

  • Verwarm de oven en bak de pistoletjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de broodjes kort afkoelen en snijd ze doormidden.
  • Bestrijk beide helften dun met mayohalf.
  • Verdeel de rucola over de broodjes.
  • Schep de beenhamsalade erop en leg er plakjes tomaat overheen.
  • Bestrooi met fijngeknipte peterselie en serveer direct.

Notities

Serveertip:

Serveer met een frisse komkommersalade of een glas versgeperste sinaasappelsap.

Wijnadvies:

Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisse en romige smaken van dit broodje.

Nutrition

Calories: 310kcal | koolhydraten: 36g | Protein: 10g | Vet: 14g | Zout: 1.6g | Sugar: 3g

Farfalle met Ansjovis, Tomaatjes en Broccoli

Farfalle met Ansjovis, Tomaatjes en Broccoli

Deze heerlijke farfalle met ansjovis, tomaatjes en broccoli is een smaakvolle en lichte Italiaanse klassieker. Simpel, snel en vol mediterrane smaken!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli in kleine roosjes
  • 300 gram farfalle vlinderpasta
  • 3 ansjovisfilets
  • 3 tomaten fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 flinke bos basilicum grof gehakt
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Breng een ruime pan water aan de kook en kook de farfalle volgens de verpakking beetgaar.
  • Voeg de laatste 4 minuten de broccoli toe aan de pasta.
  • Giet de pasta en broccoli af en laat uitlekken.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ansjovisfilets toe.
  • Pers de knoflook erboven uit en laat de ansjovisfilets langzaam oplossen.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Klop een dressing van de witte wijnazijn met het oliemengsel.
  • Was en hak de basilicum grof.
  • Roer de basilicum en gehakte tomaten door de dressing.
  • Breng op smaak met peper.
  • Meng de dressing en tomaatjes door de pasta en broccoli.
  • Serveer direct en geniet van deze smaakvolle Italiaanse pasta!

Notities

Serveertip:

Bestrooi de pasta met geschaafde oude kaas voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige Italiaanse rode wijn zoals Villa Maria Bardolino past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 14g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g

Gouden Omelet met Doperwten en Bosui

Gouden Omelet met Doperwten en Bosui

Een heerlijke, luchtige omelet met doperwten, bosui en geraspte kaas. Snel, voedzaam en perfect voor de lunch of een lichte maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ei, Groenten, Hoofdgerechten, Lunch
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 8 eieren
  • 1 pot doperwten uitgelekt
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 50 gram belegen kaas geraspt
  • eetlepel peterselie fijngehakt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Chilisaus naar smaak

Instructies

  • Verhit de olie in twee koekenpannen met antiaanbaklaag.
  • Verdeel de gesnipperde ui over de pannen en fruit deze 3 minuten op halfhoog vuur.
  • Klop in een kom de eieren los met 1 dl koud water.
  • Roer de doperwten, bosuitjes, geraspte kaas, peper en zout door het eimengsel.
  • Schenk het eimengsel in de pannen en bak er twee omeletten van.
  • Keer de omeletten met behulp van een deksel zodra de bovenkant bijna gestold is.
  • Snijd de omeletten in punten en verdeel ze over de borden.
  • Schenk er chilisaus naar smaak over en garneer met fijngehakte peterselie.

Notities

Serveertip:

Lekker met gebakken aardappelen en een frisse groene salade.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze omelet.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 18g | Vet: 19g | Zout: 1.2g | Sugar: 4g

Pittige Mexicaanse Tomatensoep met Bacon en Tortillachips

Pittige Mexicaanse Tomatensoep met Bacon en Tortillachips

Deze kruidige Mexicaanse tomatensoep is gevuld met bacon, maïs en rode peper voor een pittige kick. Serveer met crème fraîche en knapperige tortillachips!
Bereidingstijd39 minuten
Recept categorieën: Groenten, Soep, Varkensvlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 plakjes bacon
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 rode pepers ontzaad en in ringetjes
  • 750 gram tomaten ontveld en in stukjes
  • 150 gram soepgroenten
  • 1 blik tomatenpuree
  • 500 ml runderbouillon van een tablet
  • 1 blik maïs uitgelekt
  • Peper en zout naar smaak
  • 100 ml crème fraîche
  • 50 gram tortillachips

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de bacon knapperig.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
  • Fruit in hetzelfde vet de ui, knoflook en rode peper 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de tomaten, soepgroenten en tomatenpuree toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
  • Schenk de runderbouillon erbij en breng aan de kook.
  • Laat 25 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de bacon en de uitgelekte maïs toe en verwarm de soep nog een paar minuten door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep met een schepje crème fraîche en bestrooi met tortillachips.

Notities

Serveertip:

Serveer de soep met een schijfje limoen en extra tortillachips voor extra crunch.

Wijnadvies:

Een fruitige rode wijn zoals Campo Livilla Tinto past perfect bij de pittige smaken van deze Mexicaanse soep.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 12g | Vet: 18g | Zout: 2.1g | Sugar: 8g

Romige Koolraapstamppot met Gehaktballen

Romige Koolraapstamppot met Gehaktballen

Een heerlijke stamppot met zachte koolraap, romige aardappelen en smaakvolle gehaktballen in jus. Perfect voor een koude dag!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Stamppot, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen geschild en in stukken
  • Zout naar smaak
  • 30 g boter
  • 1 koolraap geschild en in blokjes
  • 2 tl suiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 zakje rundvleesjus
  • 4 gehaktballen
  • Instructies:

Instructies

  • Kook de aardappelen in een ruime pan met gezouten water in 20 minuten gaar.
  • Smelt ondertussen de boter in een pan en voeg de koolraap, suiker, kaneel en een snufje zout toe.
  • Bak de koolraap 5 minuten op halfhoog vuur terwijl je regelmatig omschept.
  • Voeg 100 ml water toe en laat de koolraap in ongeveer 20 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Bereid intussen de rundvleesjus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de gehaktballen in de jus.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de gare koolraap en het kookvocht tot een smeuïge stamppot.
  • Serveer de stamppot met de gehaktballen en de jus.

Notities

Serveertip:

Serveer met een frisse komkommersalade voor een lichte tegenhanger.

Wijnadvies:

Een kruidige rode wijn zoals Corbières Trésor past uitstekend bij dit gerecht.

SEO-titel:

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 28g | Vet: 25g | Zout: 2.1g | Sugar: 8g

Oosterse Kipfiletschotel met Zoetzure Saus

Oosterse Kipfiletschotel met Zoetzure Saus

Een heerlijke, snel te bereiden kipfiletschotel met Oosterse groenten, zoetzure saus en een verrassende twist van appel en rookworst.
Bereidingstijd40 minuten
Land van herkomst: Azië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 580kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kipfilet in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 zakje Oosterse roerbakgroente
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 100 g sperziebonen beetgaar gekookt
  • 2 goudrenetten geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • Kipkruiden naar smaak
  • 1 rookworst in plakjes
  • 1 pot zoetzure saus

Instructies

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een beetje olijfolie goudbruin en gaar.
  • Bestrooi de kip met de kipkruiden, oregano en chilipoeder en laat kort intrekken.
  • Snijd de courgette en knoflook klein.
  • Kook de sperziebonen beetgaar en giet ze af.
  • Bak de groenten en knoflook kort mee met de kip tot ze beetgaar zijn.
  • Snijd de rookworst in plakjes en voeg deze samen met de blokjes appel toe aan de pan.
  • Roer alles goed door en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
  • Verwarm de zoetzure saus en serveer deze apart of door het gerecht.
  • Serveer de kipfiletschotel met rijst of gekookte aardappelen en een frisse salade.

Notities

Serveertip:

Lekker met een frisse komkommer- of koolsalade en een schepje extra zoetzure saus.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij de zoetzure smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 45g | Vet: 18g | Zout: 2.4g | Sugar: 12g

Gebakken Tilapia met Frisse Broccolisalade

Gebakken Tilapia met Frisse Broccolisalade

Een heerlijk licht gerecht met goudbruin gebakken tilapia en een frisse, warme broccolisalade met een citroenachtige dressing.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Salade, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 410kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 300 gram broccoli
  • 2 bosuitjes
  • 2 zoetzure augurken
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels volkorenmeel
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook het ei in 10 minuten hard.
  • Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in weinig water in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurken in kleine stukjes.
  • Pel het ei en prak het fijn in een schaal.
  • Voeg citroensap en 3 eetlepels olijfolie toe en meng tot een dressing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de broccoli, bosui en augurk door de dressing en meng goed.
  • Meng in een diep bord het volkorenmeel met zout en peper.
  • Druk de tilapiafilets aan beide kanten in dit mengsel.
  • Verhit de resterende 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de tilapiafilets op matig vuur in ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin.
  • Serveer de gebakken vis op borden en schep de broccolisalade ernaast.

Notities

Serveertip:

Lekker met een schijfje citroen en een frisse groene salade.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past perfect bij de lichte smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 410kcal | koolhydraten: 19g | Protein: 38g | Vet: 21g | Zout: 1.4g | Sugar: 3g

Knapperige Gebakken Aardappelen met Spek en Ui

Knapperige Gebakken Aardappelen met Spek en Ui

Deze knapperige gebakken aardappelen met spek, ui en cajunkruiden zijn het perfecte bijgerecht voor een hartige maaltijd.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2 personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Hapjespan
  • mes
  • houten spatel
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 1 deciliter olijfolie

Instructies

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de spekreepjes tot ze knapperig zijn.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze goudbruin is.
  • Haal de spekjes en ui uit de pan en houd ze warm in een oven op 100 °C.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes.
  • Spoel de aardappelblokjes af met koud water en dep ze droog met keukenpapier.
  • Voeg de resterende olijfolie toe aan de pan en verhit goed.
  • Bestrooi de aardappelen met de cajunkruiden en bak ze 12 minuten op middelhoog vuur, regelmatig roerend.
  • Zet het vuur hoger en bak de aardappelen tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Voeg de spekjes en ui toe en meng alles goed.
  • Bestrooi met fijngehakte bieslook en serveer direct.

Notities

Serveertip:

Serveer met een frisse salade of als bijgerecht bij een gegrild stuk vlees of vis.

Wijnadvies:

Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de hartige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 14g | Vet: 32g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Rijke Bonenpot met Rookworst en Rucola

Rijke Bonenpot met Rookworst en Rucola

Een smaakvolle bonenpot met sappige rookworst, rucola en een kruidige tomatensaus. Perfect als hartig comfortfood voor elk moment!
Bereidingstijd25 minuten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 460kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rookworst
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 760 gram Spaanse reuzenbonen 2 pakjes, uitgelekt
  • 75 gram rucola
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel de knoflook en pers deze uit boven een pan met olijfolie.
  • Voeg de tomatenblokjes, basterdsuiker, worcestersaus en mosterd toe.
  • Laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Laat de bonen uitlekken en spoel ze af onder stromend water.
  • Voeg de bonen toe aan het tomatenmengsel en roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Was de rucola en snijd deze grof.
  • Schep de rucola vlak voor serveren door het bonenmengsel.
  • Snijd de rookworst in schuine plakken en leg deze bovenop de bonenschotel.
  • Serveer de bonenpot direct op een mooie schaal.

Notities

Serveertip:

Serveer met knapperig brood of een frisse salade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een krachtige Australische rode wijn zoals Beresford Shiraz Cabernet past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 460kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 22g | Vet: 22g | Zout: 2.3g | Sugar: 7g