Kipfilet met Tropisch Fruit en Romige Kerrie-saus

Kipfilet met Tropisch Fruit en Romige Kerrie-saus

Deze malse kipfilet met ananas en sinaasappel in een romige kerriesaus is een heerlijke combinatie van hartig en zoet, perfect met rijst en groenten.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Fruit, Kip
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 25 gram boter
  • 250 gram vers fruit ananas/sinaasappel
  • dl kippenbouillon
  • 1 dl kookroom

Instructies

  • Wrijf de kipfilets in met kerriepoeder, peper en zout naar smaak.
  • Verhit de olijfolie en boter in een pan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin.
  • Zet het vuur lager en laat de kip in ongeveer 12 minuten gaar worden.
  • Haal de kipfilets uit de pan en voeg het fruit, de kippenbouillon en de kookroom toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur zachtjes inkoken.
  • Leg de kipfilets terug in de pan en warm ze kort door.
  • Snijd de kipfilets in plakjes en verdeel ze over de borden.
  • Breng de saus op smaak met extra kerriepoeder, peper en zout en schenk deze over de kip.
  • Serveer met witte rijst en groenten zoals doperwtjes en worteltjes.

Notities

Serveertip:

Garneer met verse koriander of peterselie voor extra smaak en kleur.

Wijnadvies:

Een Tanguero Torrontés of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de romige saus en het zoete fruit.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 40g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 8g

Romige Kipfilet in Mediterrane Tomatensaus

Romige Kipfilet in Mediterrane Tomatensaus

Deze sappige kipfilet wordt gestoofd in een romige tomatensaus met Mediterrane kruiden en chilipoeder. Heerlijk met pasta en een frisse salade!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kip
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 3 tomaten ontveld en in blokjes
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Tomaat & Mediterrane Kruiden
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 3 eetlepels vloeibare bakboter
  • 1 dl kippenbouillon
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Ontvel de tomaten door ze kort in kokend water te dompelen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Wrijf de kipfilets in met zout, peper en chilipoeder.
  • Verhit de bakboter in een hapjespan en bak de kipfilets in 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze kort mee.
  • Schenk de kippenbouillon in de pan en roer de Boursin Cuisine erdoor.
  • Laat de kipfilets afgedekt 8-10 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.

Notities

Serveertip:

Serveer met tagliatelle en een frisse groene salade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een lichte Pinot Grigio of een kruidige Chianti past goed bij de romige tomatensaus en de kruidige kip.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 45g | Vet: 25g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g

Kip-Broccoli Ovenschotel met Romige Champignonsaus

Kip-Broccoli Ovenschotel met Romige Champignonsaus

Deze smeuïge ovenschotel combineert malse kip, broccoli en kastanjechampignons in een romige knoflooksaus. Heerlijk met notenrijst en een frisse salade!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kip, Ovenschotel
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 3 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 middelgrote broccoli in roosjes
  • 1 bundeltje lente-ui fijngesneden
  • 1 bakje kastanjechampignons in plakjes
  • 1 blik onverdunde champignonsoep
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden
  • 300 g kipfilet in blokjes

Instructies

  • Bak de lente-ui en kastanjechampignons in een pan tot ze zacht zijn en zet ze even apart.
  • Breng een pan water aan de kook en kook de broccoliroosjes 4-5 minuten beetgaar.
  • Giet af en zet opzij.
  • Bak de kipfilet in dezelfde pan goudbruin en gaar.
  • Voeg de champignonsoep en de Boursin Cuisine toe aan de kip en roer goed door.
  • Meng de broccoli, gebakken champignons en lente-ui door de saus en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Serveer met notenrijst en een frisse groene salade.

Notities

Serveertip:

Bestrooi met geroosterde amandelen of walnoten voor extra crunch en serveer met notenrijst en een frisse salade.

Wijnadvies:

Een zachte Chardonnay of een lichte Sauvignon Blanc past goed bij de romige champignonsaus en de knoflooktonen van de Boursin.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 45g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g

Kersenmuffins met Glazuur en Wijngums

Kersenmuffins met Glazuur en Wijngums

Deze luchtige kersenmuffins met een zoete glazuurlaag en een vrolijke wijngum zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid!
Bereidingstijd35 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 16 personen
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 potje kersen netto 185 g, uitgelekt en gehalveerd
  • 150 g boter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout
  • 175 g poedersuiker
  • 16 kersenwijngums

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Giet de kersen af en vang het sap op in een kommetje.
  • Laat de kersen goed uitlekken en snijd ze doormidden.
  • Plaats 16 muffinvormpjes op een bakplaat.
  • Klop de boter en suiker met een mixer tot een romig mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix steeds tot een glad beslag.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel met een mespunt zout in een andere kom en spatel het voorzichtig door het beslag.
  • Schep de gehalveerde kersen door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en vul ze tot de helft.
  • Bak de muffins 25 minuten in het midden van de oven.
  • Zet de oven uit en laat de muffins nog 5 minuten in de oven staan.
  • Laat de muffins volledig afkoelen op een rooster.
  • Meng de poedersuiker met 3 eetlepels kersensap tot een dik glazuur.
  • Verdeel een eetlepel glazuur over elke muffin en strijk het voorzichtig uit.
  • Druk een kersenwijngum op elke muffin en laat het glazuur 1 uur uitharden.

Notities

Serveertip:

Serveer deze muffins als feestelijke traktatie met een kop thee of koffie.

Wijnadvies:

Een frisse Moscato d'Asti past goed bij de zoete smaak van de muffins en het fruitige kersenglazuur.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g

Knapperige Kaas-Sesam Spiralen

Knapperige Kaas-Sesam Spiralen

Deze krokante kaas-sesam spiralen van bladerdeeg zijn heerlijk als borrelhapje of bij een feestelijke gelegenheid.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 25 personen
Calories: 95kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
  • Laat de plakjes bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
  • Strooi wat bloem op het werkblad of een snijplank.
  • Leg telkens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en verwijder het bakpapier ertussen.
  • Snijd de stapeltjes bladerdeeg in 6 gelijke repen.
  • Draai elke reep in een spiraalvorm.
  • Meng in een diep bord de sesamzaadjes en Parmezaanse kaas.
  • Klop in een kommetje de eieren los met 2 eetlepels water.
  • Bestrijk de spiralen met het losgeklopte ei en bestrooi met het kaas-sesammengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de spiralen erop.
  • Bak de spiralen 20-25 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

Serveertip:

Serveer warm of op kamertemperatuur als borrelhapje of bij een kaasplank.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Prosecco past perfect bij deze kaas-sesam spiralen.

Nutrition

Calories: 95kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.3g | Sugar: 0.5g

Kalkoenreepjes in Romige Champignonsaus

Kalkoenreepjes in Romige Champignonsaus

Deze romige kalkoenreepjes met champignons en een zachte roomsaus zijn heerlijk in combinatie met rijst en tuinerwten. Een eenvoudig en smaakvol gerecht!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen, Rijst
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g rijst
  • 250 g champignons in plakjes
  • 50 g boter
  • 350 g kalkoenreepjes
  • 4 el bloem
  • 400 ml kookroom light
  • 1 kippenbouillontablet
  • 450 g diepvrieserwten
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de kalkoenreepjes 3 minuten goudbruin.
  • Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Strooi de bloem over het mengsel en laat 2 minuten zachtjes garen.
  • Schenk de kookroom erbij en roer goed tot een lichtgebonden saus ontstaat.
  • Verkruimel de bouillontablet erboven en roer goed door.
  • Laat de saus 2 minuten op laag vuur tegen de kook aan staan.
  • Bereid ondertussen de tuinerwten volgens de instructies op de verpakking (bijvoorbeeld in de magnetron).
  • Breng de kalkoenreepjes in roomsaus op smaak met zout en peper.
  • Serveer met de rijst en tuinerwten.

Notities

Serveertip:

Garneer met verse peterselie of een snufje nootmuskaat voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Eugène Loron Mâcon Villages Blanc past perfect bij de romige saus en kalkoen.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 32g | Vet: 18g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g

Hartige Kaaskletsers met Spek en Ananas

Hartige Kaaskletsers met Spek en Ananas

Deze knapperige hartige taartjes met kaas, spek en ananas zijn perfect als snack of voorgerecht. Een heerlijke combinatie van hartig en zoet!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Varkensvlees
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 pakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 schijf ananas uit blik, in kleine stukjes
  • 2 eieren
  • 125 g roomkaas
  • 50 g spekreepjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • 75 g belegen kaas geraspt
  • 10 sprietjes bieslook fijngeknipt
  • 1 el boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
  • Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
  • Laat de ananas uitlekken en snijd in kleine stukjes.
  • Klop de eieren los in een kom met een vork.
  • Roer de roomkaas, spekreepjes, ananas en kerriepoeder erdoor.
  • Vet de bakvormpjes licht in met boter.
  • Leg in elk vormpje een plakje bladerdeeg en druk goed aan.
  • Snijd het overtollige deeg weg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
  • Verdeel het eimengsel over de vormpjes en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Knip de bieslook fijn en strooi over de taartjes.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat ze 5 minuten afkoelen en snijd het deeg langs de randen los voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Notities

Serveertip:

Serveer warm met een frisse salade of een lichte mosterdsaus.

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij deze hartige taartjes.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 14g | Vet: 24g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Italiaanse Worstschotel in Tomatensaus

Italiaanse Worstschotel in Tomatensaus

Deze Italiaanse worstschotel in een kruidige tomatensaus met basilicum en citroen is een eenvoudig en smaakvol gerecht. Heerlijk met aardappelpuree of pasta!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Vlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 420kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 kg tomaten ontveld en in stukjes
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 1 pot bockworsten uitgelekt
  • 4 el verse basilicum fijngehakt

Instructies

  • Boen de citroen schoon en rasp de gele schil dun af.
  • Pers 2 eetlepels citroensap uit de citroen.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de tomaten, citroenrasp en citroensap toe en bak al omscheppend 5 minuten.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Leg de bockworsten in de saus en laat ze door en door warm worden.
  • Bestrooi de worstschotel met verse basilicum en serveer direct.

Notities

Serveertip:

Serveer met aardappelpuree of pasta en een frisse groene salade.

Wijnadvies:

Een kruidige rode wijn zoals Côtes du Ventoux past perfect bij deze tomatensaus en worst.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 2.1g | Sugar: 8g

Italiaanse Salade met Tomaat, Olijven en Knoflookdressing

Italiaanse Salade met Tomaat, Olijven en Knoflookdressing

Deze frisse Italiaanse salade met tomaat, olijven en een knoflookdressing is een heerlijke en makkelijke bijgerecht voor zomerse maaltijden.
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Groenten, Salade
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g tomaten in partjes
  • 1 zak familie zomermix 400 g
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 75 g olijven groen of zwart
  • ½ cup zongedroogde tomaten in stukjes
  • 1 cup sladressing met knoflook

Instructies

  • Was en snijd de tomaten in partjes.
  • Doe de slamix in een grote kom en voeg de tomaten en rode ui toe.
  • Giet de knoflookdressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de zongedroogde tomaten en olijven over de salade.
  • Schep de salade pas aan tafel om zodat de smaken goed intrekken.

Notities

Serveertip:

Lekker bij gegrilde karbonade en gebakken aardappeltjes, of als frisse lunchsalade.

Wijnadvies:

Een Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio past perfect bij deze lichte salade.

Nutrition

Calories: 210kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 4g | Vet: 15g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Indische Wraps met Pittige Kip en Kokossaus

Indische Wraps met Pittige Kip en Kokossaus

Deze Indische wraps met pittige kip in kokossaus en roerbakgroenten zijn een heerlijke fusion-maaltijd vol kruidige smaken.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kip, Rijst, Roerbakken / Wokken, Wraps
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g rijst
  • 4 el zonnebloemolie
  • 400 g kipfilet in blokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 zakje boemboe ajam paniki
  • 100 ml kokosmelk blik
  • 1 zak roerbakgroenten
  • Zout naar smaak
  • 4 wraps

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit 1,5 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipblokjes rondom bruin.
  • Voeg de ui toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
  • Roer de boemboe en kokosmelk erdoor en laat de saus smelten en binden.
  • Verhit de resterende olie in een wok en roerbak de groenten beetgaar.
  • Breng de groenten op smaak met zout.
  • Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de wraps elk in een diep bord en vul ze met rijst, groenten en kip in kokossaus.
  • Vouw de wraps dicht en serveer direct.

Notities

Serveertip:

Lekker met een frisse komkommersalade of een beetje kroepoek.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rosé zoals Atacama Rosé past perfect bij de kruidige en romige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 68g | Protein: 35g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g