Chinese gemengde soep met kip en eiermie

Chinese gemengde soep met kip en eiermie

Deze smaakvolle Chinese soep met kip, eiermie en gedroogde paddenstoelen heeft een rijke, hartige smaak en een heerlijke textuur. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Kip, Noedels, Soep
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 gedroogde Chinese paddenstoelen
  • 225 gram kipfilet
  • 115 gram eiermie
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel gember fijngesneden
  • ¼ witte kool fijngesneden
  • 6 deciliter kippenbouillon
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel maïzena
  • 2 sjalotten fijngesneden

Instructies

  • Laat de gedroogde Chinese paddenstoelen 20 minuten weken in water.
  • Snijd de geweekte paddenstoelen in smalle reepjes.
  • Laat de eiermie 20 minuten wellen in heet water met een snufje zout.
  • Spoel de mie daarna af met koud water en laat uitlekken.
  • Verhit een wok en voeg de arachideolie toe.
  • Voeg de knoflook en gember toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren.
  • Verwijder de gember en knoflook uit de wok.
  • Bak de kip enkele minuten in de wok tot deze wit kleurt.
  • Voeg de paddenstoelen, fijngesneden sjalot, witte kool en kippenbouillon toe.
  • Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
  • Roer de losgeklopte eieren door de soep, zodat er draden gevormd worden.
  • Meng de maïzena met het water en roer dit door de soep.
  • Laat nog 2 minuten koken tot de soep iets dikker wordt.
  • Voeg de eiermie, sojasaus en sherry toe en roer goed door.
  • Serveer de soep direct.

Notities

Serveertip:
Garneer met fijngesneden bosui of verse koriander voor extra smaak en kleur.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling past goed bij de delicate en hartige smaken van deze soep.

Nutrition

koolhydraten: 32g | Protein: 25g | Vet: 8g | Zout: 2.1g | Sugar: 4g

Chinese flensjes met kip en hoisinsaus

Chinese flensjes met kip en hoisinsaus

Deze Chinese flensjes gevuld met gemarineerde kip, knapperige groenten en een smaakvolle hoisinsaus zijn een heerlijke Aziatische lekkernij voor elke gelegenheid.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Kip, Pannenkoeken
Land van herkomst: China
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de flensjes:

  • 125 gram bloem gezeefd
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 3 deciliter melk
  • Zout naar smaak

Voor de vulling:

  • 2 dubbele kipfilets
  • Peper en zout naar smaak
  • Mespuntje vijfkruidenpoeder
  • Scheutje lichte sojasaus
  • 1 komkommer in dunne reepjes
  • 3 lente-uien in dikke lucifers gesneden
  • 6 gedroogde Chinese champignons 30 minuten geweekt in heet water, steeltjes verwijderd

Voor de saus:

  • 4 eetlepels hoisinsaus
  • 4 eetlepels suiker of minder als je candarell gebruikt
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

Flensjes bereiden:

  • Meng de bloem, melk, eieren, olie en een snufje zout tot een glad beslag.
  • Laat het beslag even rusten.
  • Bak dunne flensjes in een koekenpan en dek ze af tot gebruik.

Vulling bereiden:

  • Snijd de kipfilets horizontaal doormidden en marineer met peper, zout, vijfkruidenpoeder, sojasaus en olie.
  • Verhit een grillpan en bak de kipfilets gaar.
  • Laat ze afkoelen en snijd in dunne reepjes.
  • Snijd de lente-ui en de komkommer in dikke lucifers.
  • Snijd de geweekte Chinese champignons in dunne reepjes.
  • Meng de ingrediënten voor de hoisinsaus in een kommetje.

Flensjes vullen en stomen:

  • Smeer een dun laagje hoisinsaus op een flensje.
  • Beleg met reepjes kip, komkommer, lente-ui en champignons.
  • Rol de flensjes strak op en leg ze op een hittebestendig bord zonder ze tegen elkaar te plaatsen.
  • Plaats een rekje of een klein conservenblikje met open boven- en onderkant in een wok.
  • Vul de wok met water tot 1 cm onder de rand van het rekje en breng aan de kook.
  • Zet het bord met flensjes op het rekje, sluit de wok met een deksel en laat 10 minuten stomen.
  • Serveer warm en geniet!

Notities

Serveertip:
Serveer met extra hoisinsaus en wat sesamzaadjes voor een nog rijkere smaak.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals Riesling past perfect bij deze hartige flensjes.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 28g | Vet: 8g | Zout: 2.2g | Sugar: 10g

Chinese beursjes met garnalen en zoetzure saus

Chinese beursjes met garnalen en zoetzure saus

Deze elegante Chinese beursjes, gevuld met knapperige groenten en garnalen, worden gestoomd en geserveerd met een huisgemaakte zoetzure saus. Een heerlijke en verfijnde Aziatische traktatie!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de beursjes:

  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 1 prei alleen het wit, in fijne blokjes
  • 1 stengel bleekselderij in fijne blokjes
  • ¼ paprika in fijne blokjes
  • 75 gram sojascheuten gewassen en uitgelekt
  • 100 gram gepelde grijze garnalen
  • 4 takjes bieslook
  • Boter om te bakken
  • ½ deciliter witte wijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 8 blaadjes rijstpapier 16 cm diameter

Voor de zoetzure saus:

  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • Boter om te bakken
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 deciliter water
  • 1 mespunt sambal oelek
  • 2 koffielepels maïzena opgelost in een bodempje water

Instructies

Voorbereiding van de vulling:

  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Snijd de prei, bleekselderij en paprika in fijne blokjes.
  • Was de sojascheuten en laat goed uitlekken.
  • Verhit een beetje boter in een pan en bak het sjalotje, prei, bleekselderij en paprika kort aan.
  • Voeg de witte wijn en sojasaus toe en kruid met peper en zout.
  • Laat de groenten beetgaar stoven en uitlekken.

Beursjes maken:

  • Leg de rijstblaadjes 2-3 minuten in koud water tot ze soepel zijn.
  • Blancheer intussen de bieslooktakjes kort in heet water.
  • Spreid de rijstblaadjes op een schone theedoek uit en leg telkens 2 blaadjes op elkaar.
  • Lepel in het midden wat van het groentemengsel en verdeel de garnalen erover.
  • Vouw de randen van de rijstblaadjes omhoog en knoop de beursjes dicht met een sprietje bieslook.

Zoetzure saus bereiden:

  • Fruit het sjalotje kort in boter in een kleine pan.
  • Voeg de sojasaus, tomatenketchup, sherry, azijn, suiker, water en sambal toe en breng aan de kook.
  • Laat enkele minuten doorkoken en bind de saus met de opgeloste maïzena.

Beursjes stomen:

  • Plaats de beursjes in een stoommandje en stoom ze in 10 minuten gaar.

Serveren:

  • Giet een dunne laag zoetzure saus op elk bord en schik de beursjes in het midden.

Notities

Serveertip:
Serveer met extra zoetzure saus en een snufje geroosterde sesamzaadjes voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling past perfect bij de delicate smaken van de beursjes en de zoetzure saus.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 12g | Vet: 5g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g

Gefrituurde kip in bakpapier met Aziatische marinade

Gefrituurde kip in bakpapier met Aziatische marinade

Deze heerlijk gemarineerde en in bakpapier gefrituurde kip heeft een knapperige textuur en een rijke, hartige smaak. Perfect als Aziatisch hapje of bijgerecht!
inclusief marineren2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Kip
Land van herkomst: Azië, China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Bakpapier (vierkanten van 20x20 cm)
  • Middelgrote schaal
  • Wok of grote braadpan
  • keukenpapier
  • mes

Ingrediënten

  • 60 ml lichte sojasaus
  • 60 ml Chinese rijstwijn
  • 2 eetlepels gembersap
  • 4 theelepels oestersaus
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1,5 kilo kip in 14 stukken gesneden
  • 750 ml olie om te frituren

Instructies

Voorbereiding:

  • Meng de sojasaus, rijstwijn, gembersap, oestersaus, zout, suiker en sesamolie in een middelgrote schaal.
  • Leg de stukken kip in de marinade en meng goed.
  • Dek de schaal af en laat minimaal 2 uur op kamertemperatuur of maximaal 8 uur in de koelkast marineren.
  • Laat de kip uitlekken in een zeef voordat je verdergaat met de bereiding.

Inpakken van de kip:

  • Leg een vel bakpapier met een punt naar voren op een plank.
  • Plaats een stuk kip in het midden en vouw eerst de punt over de kip.
  • Vouw vervolgens de randen naar binnen en steek de laatste rand in de lip, als een envelop.
  • Herhaal dit proces met alle stukken kip.

Frituren:

  • Verhit de wok of een grote braadpan 30 seconden op middelhoog vuur.
  • Voeg de olie toe en laat goed heet worden.
  • Bak de helft van de ingepakte kipstukken in de hete olie gedurende 5 minuten, terwijl je ze af en toe omdraait.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en bak de rest van de pakketjes op dezelfde manier.

Serveren:

  • Leg de kippakketjes op een platte schaal en serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een pittige chilisaus of een frisse komkommersalade voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij de rijke smaken van deze gefrituurde kip.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 35g | Zout: 2.5g | Sugar: 2g

Champignons alla Bolognese met Spaghetti

Champignons alla Bolognese met Spaghetti

Een heerlijke vegetarische variant op de klassieke bolognese, met champignons, tomaten en spaghetti. Snel te maken en vol van smaak.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 450 g champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g tomaten fijngehakt uit blik
  • 3 el fijngehakte verse oregano
  • 450 g spaghetti
  • Peper versgemalen
  • Zout
  • Parmezaan

Instructies

  • Snijd de steeltjes van de champignons en de hoedjes in vieren.
  • Breng in een grote pan water aan de kook en kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de olijfolie in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook hierin 2-3 minuten.
  • Voeg de champignons toe en roerbak ze 3-4 minuten op hoog vuur.
  • Roer de tomatenpuree, de fijngehakte tomaten en 1 eetlepel oregano erdoor.
  • Zet het vuur laag en laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Laat de pasta uitlekken, schep deze in een schaal en voeg de saus toe.
  • Meng goed.
  • Serveer met Parmezaanse kaas en de rest van de fijngehakte oregano.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en een glas droge witte wijn.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse rosé past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 6g

Bami met reuzengarnalen en bosui

Bami met reuzengarnalen en bosui

Een snelle en smaakvolle wokmaaltijd met reuzengarnalen, knapperige bosui en kruidige bami goreng. Perfect voor een doordeweekse Aziatische maaltijd!
Bereidingstijd20 minuten
Land van herkomst: Azië, China
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 2
Calories: 580kcal
Author: Albert Heijn

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 zakjes bosuitjes
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 500 gram Chinese bami goreng
  • 500 gram garnalen ontdooid

Instructies

  • Verhit 2 eetlepels sesamolie in een wok.
  • Roerbak de reuzengarnalen 7-10 minuten tot ze gaar zijn.
  • Snijd intussen de bosui in grove ringen en houd het wit en groen apart.
  • Haal de garnalen uit de wok en zet apart.
  • Verhit de resterende sesamolie in de wok.
  • Fruit het witte gedeelte van de bosui 1-2 minuten.
  • Voeg de bami toe en roerbak 3 minuten mee.
  • Schep op het laatste moment het groene deel van de bosui erdoor.
  • Breng op smaak met citroensap.
  • Serveer direct.

Notities

Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade of een scheutje sojasaus voor extra smaak.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Grüner Veltliner past perfect bij de subtiele smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 580kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 45g | Vet: 14g | Zout: 1.9g | Sugar: 4g

Gegratineerde asperges met kervelboter en ham

Gegratineerde asperges met kervelboter en ham

Deze gegratineerde asperges met kervelboter, ham en gesmolten Goudse kaas zijn een heerlijke combinatie van zachte asperges, hartige ham en romige kaas. Perfect voor een voorjaarsmaaltijd!
Bereidingstijd30 minuten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Servings: 4
Calories: 420kcal
Author: Onbekende auteur

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram witte aspergepunten
  • 100 gram groene aspergepunten
  • 4 sneetjes casinobrood
  • 4 plakjes gerookte ham
  • 80 gram Goudse belegen kaas in blokjes
  • 60 gram boter kamertemperatuur
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel kervel fijngehakt
  • ½ citroen sap gezeefd
  • Extra boter voor het roosteren

Instructies

  • Leg 60 gram boter op een schoteltje en laat op kamertemperatuur komen.
  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • Was de kervel, dep droog met keukenpapier en hak fijn.
  • Pers de citroen uit en zeef het sap.
  • Roer de boter smeuïg en meng er de kervel door.
  • Breng op smaak met zout en enkele druppels citroensap.
  • Bestrijk de sneetjes casinobrood met boter en rooster ze licht in een koekenpan.
  • Bestrijk één kant van de toast met de kervelboter.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Laat de gare asperges goed uitlekken en leg ze op keukenpapier.
  • Snijd de aspergepunten in de lengte doormidden.
  • Leg de halve aspergepunten op de kervelboter.
  • Leg er een plakje gerookte ham op en verdeel de blokjes Goudse kaas over de ham.
  • Plaats de toastjes in de oven en bak ze 12 minuten tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.

Notities

Serveertip:
Serveer deze aspergetoastjes met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past perfect bij de delicate smaak van asperges en ham.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 22g | Vet: 25g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g

Authentieke Aloo Gobi – Indiase aardappel-bloemkoolcurry

Authentieke Aloo Gobi – Indiase aardappel-bloemkoolcurry

Aloo Gobi is een klassieke Indiase curry met aardappel en bloemkool, gekruid met aromatische specerijen zoals garam masala, kurkuma en komijn. Een eenvoudig en smaakvol gerecht!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Curry's, Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: India
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 4 aardappelen geschild en in blokjes (1-1,5 cm)
  • 6 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 2-3 cm gember fijngehakt
  • ¾ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels ketoembar gemalen koriander
  • 3 tomaten ontveld, ontzaad en fijngehakt
  • 400-500 milliliter water
  • 1 theelepel garam masala

Instructies

  • Snijd de bloemkool in roosjes en de aardappelen in blokjes van 1-1,5 cm.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de partjes fijn.
  • Hak de knoflook en gember fijn.
  • Verhit de olie in een pan en voeg het komijnzaad toe.
  • Bak een paar minuten tot het begint te geuren.
  • Voeg de knoflook en gember toe en roer kort door.
  • Doe de aardappelblokjes erbij en bak 2 minuten.
  • Voeg de kurkuma toe en meng goed, zodat de aardappelen ermee bedekt zijn.
  • Herhaal dit met de chilipoeder en de gemalen koriander.
  • Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 5 minuten op hoog vuur.
  • Schenk het water erbij en laat de curry nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg een paar minuten voor het einde de garam masala toe.
  • De curry hoort niet te nat te zijn, dus laat overtollig vocht inkoken.

Notities

Serveertip:
Serveer de Aloo Gobi met basmatirijst en versgebakken naanbrood voor een complete Indiase maaltijd.
Wijnadvies:
Een aromatische witte wijn zoals Riesling of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij de kruidige smaken van deze curry.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 0.8g | Sugar: 7g

Pittige aardappelcurry met piri-piri saus

Pittige aardappelcurry met piri-piri saus

Deze pittige aardappelcurry met piri-piri saus is een smaakvolle en kruidige maaltijd. Perfect voor liefhebbers van een beetje pit in hun gerechten!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Curry's, Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Portugal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories: 320kcal
Author: Onbekende auteur

Equipment

Ingrediënten

  • 350 gram aardappelen in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel piri-piri saus
  • ¼ theelepel kaneel
  • ½ theelepel koriander
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • 1 deciliter water
  • Olie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verhit wat olie in een pan en bak de gesnipperde ui tot deze glazig is.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en specerijen toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze nog 2 minuten mee.
  • Meng de citroensap en verse peterselie erdoor.
  • Voeg de aardappelblokjes en piri-piri saus toe, samen met 1 deciliter water.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Laat de aardappelen op laag vuur 30 minuten garen en roer regelmatig.
  • Breng op smaak met zout en serveer warm.

Notities

Serveertip:
Serveer deze pittige aardappelcurry met een frisse yoghurtdip of knapperig naanbrood.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij de kruidige en pittige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 0.8g | Sugar: 6g

Marokkaanse aardappel-groentetajine met abrikozen en saffraan

Marokkaanse aardappel-groentetajine met abrikozen en saffraan

Deze traditionele Marokkaanse tajine combineert zachte groenten, aardappelen en zoete abrikozen met aromatische specerijen zoals saffraan, kaneel en koriander. Een heerlijk kruidig en geurig gerecht!
Bereidingstijd2 uur 15 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Stoofpot
Land van herkomst: Marokko
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Onbekende auteur

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien grof gesnipperd
  • 2 paprika’s in grote stukken
  • 1 bosje bospeen geschild
  • 200 gram sperziebonen schoongemaakt
  • 400 gram aardappelen in stukken
  • 100 gram gewelde abrikozen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 1 kaneelstokje
  • 5 kruidnagels
  • 1 theelepel honing
  • Water naar behoefte

Instructies

  • Snipper de uien grof.
  • Schil de worteltjes en laat een klein stukje groen eraan zitten.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grote stukken.
  • Maak de sperziebonen schoon en was ze.
  • Boen de aardappels schoon en snijd ze in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een grote braadpan of tajine.
  • Fruit de ui en voeg daarna de rest van de groenten toe.
  • Voeg net genoeg water toe zodat de groenten bijna onderstaan.
  • Voeg de abrikozen, saffraan, ketoembar, kaneelstokje, kruidnagels en honing toe.
  • Breng alles aan de kook.
  • Stoof de groenten op zacht vuur met het deksel schuin op de pan (of in een tajine) gedurende 2 uur tot alles zacht en goed op smaak is.

Notities

Serveertip:
Serveer met warm platbrood of couscous voor een authentieke Marokkaanse maaltijd. Voeg voor extra eiwitten hardgekookte eieren toe in de laatste minuten van het stoven.
Wijnadvies:
Een aromatische witte wijn zoals Viognier of een licht gekoelde rode wijn zoals Grenache past goed bij de kruidige en lichtzoete smaken van deze tajine.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 6g | Vet: 9g | Zout: 0.5g | Sugar: 18g