Barbietaart met Roze Marsepein
Een feestelijke Barbietaart met marsepein en kleurrijke decoraties, perfect voor verjaardagen.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 1 barbiepop
- 1 pak mix voor vanillecake bijv. Baukje
- ½ pakje glazuur bijv. Baukje
- 1 zakje aardbeienveters
- 200 g boter op kamertemperatuur
- 3 eieren
- ¾ dl melk
- 400 g witte marsepein
- Roze levensmiddelenkleurstof
- Zilveren garneerpilletjes
- Vruchtenballetjes
- Knispers
Verwarm de oven voor op 150°C.
Mix de boter in een beslagkom glad en luchtig.
Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door.
Voeg de melk en de mix voor vanillecake toe en mix 4 minuten op de hoogste stand.
Schep het beslag in een schaal en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake 60 minuten in het midden van de oven.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is.
Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
Maak een gat in het midden van de cake en plaats de barbiepop erin.
Rol 400 g marsepein uit tot een cirkel van ongeveer 50 cm doorsnede.
Maak een inkeping tot het midden en drapeer de marsepein losjes om de cake als een jurk.
Maak van de rest van de marsepein een bovenstukje voor de jurk en een kroontje voor de barbiepop.
Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op het pak.
Maak van de aardbeienveters kleine strikjes.
Decoreer de jurk met strikjes, zilveren garneerpilletjes en vruchtenballetjes.
Bevestig deze met druppeltjes glazuur.
Wijnadvies:
Voor de volwassenen kun je een zoete dessertwijn serveren zoals een Muscat.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.3g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 2
Kumquat-Sorbet met Grand Marnier
Verfrissende kumquat-sorbet met een scheutje Grand Marnier, perfect voor een zomers nagerecht.
(exclusief bevriezen)30 minuten min
Servings: 6
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g kumquats
- 100-150 g poedersuiker
- Sinaasappellikeur Grand Marnier
- 4 eetlepels water
Kumquats voorbereiden:
Snijd de kumquats doormidden en verwijder de pitjes.
Pureer de vruchten en zeef het mengsel.
Suiker en likeur toevoegen: Voeg de poedersuiker, 4 eetlepels water en 2 eetlepels Grand Marnier toe aan de puree.
Roer goed totdat de suiker is opgelost.
Wijnadvies;
Een frisse Sauvignon Blanc of een Moscato d'Asti zou goed passen bij de citrusachtige smaken van de kumquats en de alcoholische kick van de Grand Marnier.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 28g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 2
Feestelijke Barbietaart met Marsepein
Maak een prachtige Barbietaart voor verjaardagen, compleet met roze marsepein en kleurrijke decoraties.
Bereidingstijd1 uur uur 30 minuten min
Servings: 10
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 200 g boter op kamertemperatuur
- 3 eieren
- ¾ dl melk
- 1 pak mix voor vanillecake bijvoorbeeld Baukje
- 500 g witte marsepein
- Roze levensmiddelenkleurstof
- ½ pakje glazuur bijvoorbeeld Baukje
- 1 Barbiepop
- 1 zakje aardbeienveters
- Zilveren garneerpilletjes
- Vruchtenballetjes knispers
Verwarm de oven voor op 150ºC.
Klop de boter in een beslagkom glad en luchtig met een mixer.
Voeg de eieren één voor één toe.
Voeg de melk en de vanillecakemix toe en mix het geheel 4 minuten op de hoogste snelheid.
Schep het beslag in een schaal en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake op een rooster in het midden van de oven in 60 minuten goudbruin en gaar.
Controleer met een satéprikker: komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.
Maak een gat in het midden van de cake en steek de Barbiepop erin.
Rol 400 g marsepein uit tot een cirkel van ongeveer 50 cm doorsnede.
Maak een inkeping tot het midden en drapeer de marsepein losjes om de cake als een jurk.
Vorm van de rest van de marsepein een bovenstukje voor de jurk en een kroontje.
Druk het kroontje op het hoofd van de pop.
Bereid het glazuur volgens de aanwijzing op het pak.
Maak kleine strikjes van de aardbeienveters en gebruik glazuur om de jurk te versieren met strikjes, garneerpilletjes, en vruchtenballetjes.
Wijnadvies:
Geen wijnadvies nodig voor dit feestelijke kindertaartje.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.3g | Sugar: 35g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 2
Romige Bananenmousse met Rum en Verse Vruchten
Deze luchtige bananenmousse met een vleugje rum en kleurrijke vruchten is een verfrissend dessert, perfect voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd.
Servings: 4
Calories: 190kcal
Author: Cor Klaar
Kleine kom voor gelatine
Cellofaanpapier
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 60 g suiker
- 15 cl room
- 1 citroen
- 2 blaadjes gelatine
- 5 cl rum
- Snuifje zout
- Enkele kleurrijke vruchten naar keuze
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Scheid de eidooiers van de eiwitten en klop de eidooiers met de suiker tot een lichte, schuimige massa.
Klop de room tot slagroom en zet apart.
Verwarm de rum en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe, roer tot de gelatine volledig is opgelost.
Schil de bananen, snijd ze in stukjes en besprenkel rijkelijk met citroensap.
Mix tot een gladde puree.
Meng de bananenpuree met het eidooiermengsel, voeg de slagroom toe en spatel voorzichtig door zonder te kloppen.
Verdeel de mousse over 4 coupes, dek af met cellofaanpapier en zet enkele uren in de koelkast.
Snijd vlak voor het opdienen de vruchten in kleine dobbelsteentjes en verdeel over de mousse.
Serveer zeer koud.
Wijnadvies
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Sauternes past goed bij de romige bananensmaak en de lichte citrustonen van dit dessert.
Calories: 190kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 8g | Zout: 0.02g | Sugar: 22g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 2
Basisrecept Harde Wener Deeg
Een veelzijdig en stevig deeg dat perfect is voor het maken van diverse gebakjes en koekjes. Dit Harde Wener deeg biedt een stevige, maar smaakvolle basis voor jouw bakcreaties.
(inclusief rusttijd)2 uur uur 15 minuten min
Servings: 750 g deeg
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar
- 100 g zachte roomboter
- 140 g suiker
- 2 eieren
- Geraspte schil van 2 citroenen
- Geraspte schil van 1 sinaasappel
- 500 g bloem gezeefd
- Snufje zout
Meng de zachte roomboter en suiker met een mixer tot een romig geheel.
Voeg met de hand de eieren en de geraspte schil van citroenen en sinaasappel toe en meng goed door.
Voeg vervolgens de gezeefde bloem en een snufje zout toe.
Werk het deeg met de hand goed door.
Het deeg kan in het begin stug en onsamenhangend lijken, maar door stevig te kneden ontstaat een soepel deeg.
Voeg indien nodig extra boter toe.
Kneed het deeg totdat het soepel en samenhangend is.
Vorm het deeg tot een bal.
Verpak de deegbal in plasticfolie en laat het 2 uur rusten in de koelkast.
Het deeg kan ook tot 1 dag van tevoren worden bereid of ingevroren voor later gebruik.
Wijnadvies:
Hoewel het deeg zelf geen wijnsuggestie nodig heeft, kun je de gebakjes die je met dit deeg maakt, combineren met een dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato voor een zoete touch.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 2
Délices aux Poires - Perencake
Een luchtige en geurige perencake, perfect voor de feestdagen. Deze heerlijke cake combineert de zoetheid van peren met een vleugje kaneel en vanille voor een verfijnd dessert.
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Servings: 10
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- 6 peren
- 4 eieren
- 250 g fijne suiker
- 125 g zachte boter
- 250 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 2 zakjes vanillesuiker
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
Klop in een kom de eieren samen met de suiker tot een schuimig mengsel.
Meng de zachte boter erdoorheen.
Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, kaneel en vanillesuiker.
Spatel het bloemmengsel voorzichtig door het eimengsel.
Schenk het beslag in het ingevette bakblik.
Leg de peren met de bolle kant naar boven in het beslag.
Bestrooi met suiker.
Bak de cake gedurende 1 uur in de voorverwarmde oven.
Serveer de cake lauwwarm.
Wijnadvies:
Bij deze perencake passen verschillende wijnen:
- Witte wijn: een frisse, geurige Sauvignon Touraine.
- Rode wijn: een stevige Côtes-du-Rhône Village.
- Dessertwijn: een zoete Muscat de Beaumes-de-Venise.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.5g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 2
Chocoladecake met Chocoladeganache en Vanillesaus
Een decadente chocoladecake met een rijke chocoladeganache en romige vanillesaus. Het perfecte dessert voor de feestdagen!
Bereidingstijd1 uur uur 45 minuten min
Servings: 8
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar
Chocoladecake:
- 60 g extra bittere chocolade
- 1 theelepel oploskoffie
- 200 g bloem
- 30 g cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- Zout
- 120 g zachte boter
- 250 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 bekertje zure room
Chocoladeganache:
- 80 g bittere chocolade
- 0,6 dl slagroom
- 1 eetlepel zachte boter
Vanillesaus:
- ¼ liter melk
- ¼ liter slagroom
- 120 g suiker
- 1 vanillestokje
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 10 g maïzena
Chocoladecake:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Hak de chocolade in stukjes en doe deze met de oploskoffie in een pan.
Giet er 2 dl kokend water over en laat de chocolade op laag vuur smelten.
Zeef de bloem, cacao, bakpoeder en 1 theelepel zout.
Klop de boter romig met een mixer en voeg al kloppende de lichtbruine basterdsuiker en vanillesuiker toe.
Voeg één voor één de eieren toe en roer daarna de helft van het bloemmengsel, zure room, de rest van het bloemmengsel en het gesmolten chocolademengsel erdoor.
Schep het beslag in een beboterde en met cacaopoeder bestoven ronde bakvorm.
Bak de cake in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 ½ uur of tot deze gaar is.
Laat de cake iets afkoelen in de vorm, stort hem daarna op een rooster en laat verder afkoelen.
Chocoladeganache:
Hak de chocolade in stukjes.
Verwarm de chocolade en de room in een pan op laag vuur tot de chocolade gesmolten is.
Roer de boter erdoor tot een gladde massa ontstaat.
Vanillesaus:
Breng in een pan de melk, slagroom, opengesneden vanillestokje en suiker aan de kook.
Klop de dooiers en eidooiers los en voeg 2 eetlepels melk en maïzena toe.
Voeg al roerend een deel van de hete melk toe aan het eimengsel en giet het terug in de pan.
Laat het mengsel al roerende enkele minuten zachtjes koken.
Zeef de vanillesaus en laat afkoelen.
Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals een Banyuls of een Vin Santo, die mooi past bij de intense chocolade- en vanillesmaken.
Calories: 550kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.6g | Sugar: 45g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 2
Krokante Gefrituurde Surimisticks met Pittige Chilisaus
Deze knapperige gefrituurde surimisticks, omhuld met krokante rijstmie en geserveerd met een pittige Thaise chilisaus, zijn een perfecte zomerse snack of hapje voor bij een picknick.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar
- Voor de surimisticks:
- 1 pakje 12 stuks gehalveerde surimisticks
- 50 g rijstmie
- 1 stuks losgeklopt eiwit
- Olie voor frituren
- Voor de chilisaus:
- 5 stuks ontpitte rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels Thaise vissaus nam plah
- 3 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels suiker
Kook de rijstmie 1 minuut, giet af en laat snel afkoelen.
Haal de surimisticks door het eiwit, laat even rusten.
Wikkel enkele slierten rijstmie om de surimisticks.
Verhit olie in een frituurpan tot 180°C.
Laat een paar surimisticks in de hete olie glijden en bak ongeveer 2 minuten tot de mie krokant is.
Herhaal dit proces totdat alle surimisticks gefrituurd zijn.
Doe de rode pepers, knoflook, vissaus, citroensap en suiker in een mixer en pureer tot een gladde chilisaus.
Pas de zoetheid van de saus aan door eventueel meer suiker toe te voegen.
Serveer de gefrituurde surimisticks met de zelfgemaakte chilisaus als dipsaus.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige wijn zoals een Gewürztraminer of een droge Riesling past goed bij de pittige en zoete smaken van dit gerecht.
Calories: 280kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 1.8g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 2
Gedroogde Pruimen in Rode Wijn met Gemberijs
Deze verfijnde combinatie van gedroogde pruimen gepocheerd in rode wijn en port, geserveerd met zelfgemaakt gemberijs, maakt dit nagerecht tot een bijzondere traktatie. Perfect voor een feestelijk diner.
(exclusief tijd om het ijs te bevriezen)1 uur uur
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
Voor het Gemberijs:
- 40 g eidooier
- 35 g heel ei
- 100 g suiker
- 2 eetlepels gekonfijte gember
- 2 eetlepels gembersiroop
- ½ l slagroom
Voor de Saus en Pruimen:
- ½ l rode wijn
- 7 dl rode port
- 100 g bruine rietsuiker
- ½ vanillestokje
- 1 kruidnagel
- ½ kaneelstokje
- Mespuntje gemalen kardemom
- Schil van 1 sinaasappel in reepjes, zonder wit
- Sap van 1 sinaasappel
- 750 g gedroogde pruimen pruneaux zonder pit
- Arrowroot voor binden
Voor het Gemberijs:
Klop de eidooiers, het hele ei en de suiker samen schuimig.
Snijd de gekonfijte gember in kleine blokjes en meng deze samen met de gembersiroop door het eimengsel.
Klop de slagroom lobbig en spatel deze door het eimengsel.
Draai het mengsel tot ijs in een ijsbereider of plaats het in de vriezer en roer regelmatig door totdat het ijs volledig is bevroren.
Voor de Saus en Pruimen:
Breng in een pan de rode wijn, port, bruine rietsuiker, het opengesneden vanillestokje, kruidnagel, kaneel en kardemom aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het mengsel ongeveer 40 minuten trekken, net onder het kookpunt.
Voeg de laatste 10 minuten de reepjes sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe en laat 10 minuten meekoken.
Passeer de saus door een fijne zeef in een schone pan en voeg de gedroogde pruimen toe.
Pocheer de pruimen nog 10 minuten op een laag vuur.
Haal de pruimen uit de pan en bind de saus lichtjes met arrowroot, aangemaakt met een beetje pocheervocht.
Voeg de pruimen weer toe aan de saus en laat afkoelen.
Serveren:
Schep op gekoelde borden een bolletje gemberijs.
Leg daaromheen wat gepocheerde pruimen en giet er wat van de saus over.
Serveer direct en geniet van dit feestelijke dessert.
Wijnadvies:
Serveer dit dessert met een glas rode port of een zoete dessertwijn zoals een Sauternes, die de rijke smaken van de pruimen en de subtiele gembersmaak van het ijs aanvult.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 45g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 2
Drollenkoekjes met Chocoladesmaak
Maak deze grappige drollenkoekjes met chocoladesmaak, perfect voor kinderfeestjes. Eenvoudig te maken en gegarandeerd een hit!
(inclusief rusttijd en baktijd)1 uur uur 45 minuten min
Servings: 16 stuks
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 360 g bloem
- 50 g vanillesuiker
- 150 g witte basterdsuiker
- 200 g boter op kamertemperatuur
- Snufje zout
- 1 ei
- 40 g cacaopoeder
- 32 oogjes snoepjes, verkrijgbaar in de winkel of zelfgemaakt
Mix de boter en suiker in een kom gedurende minimaal 5 minuten tot het mengsel luchtig wordt.
Voeg het ei, cacaopoeder, bloem en een snufje zout toe.
Kneed het deeg tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
Voor het beste resultaat, laat het een nacht rusten.
Verwarm de airfryer voor op 175°C.
Haal het deeg uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken.
Rol elk stuk deeg uit tot een sliert met een iets dikker begin en een puntig einde.
Vorm de sliert in een spiraal om een drolvorm te creëren.
Koel de gevormde koekjes nog eens 15 minuten in de koelkast om de vorm beter te behouden tijdens het bakken.
Bak de koekjes in de airfryer gedurende 15-20 minuten op 175°C.
Laat de koekjes afkoelen en versier met de oogjes.
Je kunt kant-en-klare oogjes gebruiken of zelf maken met royal icing, fondant, marsepein, of botercrème.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 3g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 15g
Receptenplein.nl
Home / mixer / Pagina 2