Verrukkelijke Advocaatmuffins
Bereidingstijd44 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 50 g boter
- 300 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 100 g witte basterdsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- Mespunt zout
- 2 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 200 ml advocaat
Oven voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boter smelten: Smelt de boter zachtjes in de magnetron of in een pannetje.
Droge ingrediënten mengen:
Meng in een grote schaal het zelfrijzend bakmeel, de suiker, bakpoeder en een mespunt zout.
Nat mengsel bereiden: Klop in een andere kom de eieren los met de melk.
Klop de gesmolten boter en 150 ml advocaat luchtig door dit mengsel.
Samenvoegen:
Roer het eimengsel snel met een vork of houten lepel door het bakmeel.
Het is niet erg als er nog een paar klontjes in het beslag zitten.
Vullen van de muffinvorm: Schep het beslag in de ingevette holtes van de muffinvorm.
Schep de rest van de advocaat bovenop het beslag in de holtes.
Bakken:
Schuif de vorm op een rooster in het midden van de oven en bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Afkoelen:
Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen.
Neem ze vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een taartrooster.
Wijnadvies:
Bij deze zoete advocaatmuffins past een dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht mousserende wijn zoals Prosecco. Voor een niet-alcoholische optie is een kopje thee met een vleugje honing ook een goede keuze.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 8g | Vet: 18g | Zout: 0.5g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / muffinvorm / Pagina 2
Olijvenmuffins met paprika
AH 12 maanden Lekker Eten
Servings: 12 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 225 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 kleine rode paprika
- 50 g groene olijven zonder pit en grof gehakt
- chilipeper uit de molen
- 1 ei
- 4 el groene olijventapenade
- 225 ml melk
Verwarm de oven voor op 200 °C voor.
Zeef de bloem met het bakpoeder boven een kom.
Snijd de paprika in kleine blokjes.
Meng de olijven, ? van de paprika en naar smaak chilipeper erdoor.
Maak in het midden een kuiltje.
Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los.
Roer de tapenade en de melk erdoor.
Schenk het eimengsel in het kuiltje van bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag.
Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. 3.
Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes en strooi de rest van de paprikablokjes erover.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Receptenplein.nl
Home / muffinvorm / Pagina 2
Mini ricotta cheesecakejes
Allerhande 2002
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 255kcal
Author: Cor Kevenaar
magnetron
muffinvorm
Papieren cakevormpjes
- 6 volkoren biskwietjes
- 50 g boter
- mespunt kaneel
- 1 citroen
- 1 el maizena
- 2 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- 4 el lemon jelly marmelade
- 250 gr ricotta
- 125 ml crème fraîche
- ½ mango
In keukenmachine koekjes tot kruim malen.
(In magnetron) boter smelten.
Boter en kaneel door koekjeskruim mengen.
Muffinvorm bekleden met papieren cakevormpjes.
In elk vormpje 1 el koekkruim scheppen en met bolle kant van lepel aandrukken.
In koelkast ca. 15 minuten laten opstijven.
Intussen oven voorverwarmen op 175 ºC.
Citroen goed schoonboenen, schil fijn raspen.
Halve citroen uitpersen.
Maizena oplossen in citroensap.
In kom eieren met suiker loskloppen.
Citroensap, geraspte schil en 2 el marmelade erdoor mengen.
Ricotta en crème fraîche toevoegen en tot glad mengsel roeren.
Muffinvorm uit koelkast halen.
Vormpjes tot de rand vullen met ricottamengsel.
Cakejes in midden van oven in ca. 30 minuten gaar bakken.
Muffinvorm uit oven nemen en cakejes in vorm tot kamertemperatuur laten afkoelen.
Mango schillen en vruchtvlees in mooie stukjes snijden.
In steelpan rest van marmelade in 1 el water voorzichtig laten smelten.
Pan van vuur nemen.
Mango door marmelade scheppen en ca. 3 minuten laten afkoelen.
Mango over cakejes verdelen.
Calories: 255kcal | koolhydraten: 23g | Protein: 6g | Vet: 16g
Receptenplein.nl
Home / muffinvorm / Pagina 2
Bananen-Honing Muffins met Walnoten
Bereidingstijd35 minuten min
Servings: 12 muffins
Calories:
Author: Cor Kevenaar
muffinvorm
Staafmixer (of vork)
- 2 rijpe bananen
- 50 g plantaardige boter
- 150 ml honing
- 2 eieren
- 150 ml plantaardige melk bijv. amandelmelk
- 300 g zelfrijzend glutenvrij bakmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 6 walnoten grof gehakt
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet de holtes van de muffinvorm in of bekleed ze met papieren cakevormpjes.
Pureer de bananen met een staafmixer of vork.
Smelt de plantaardige boter, bijvoorbeeld in de magnetron.
Roer de honing en gesmolten boter door de gepureerde bananen.
Klop de eieren los en meng ze met het bananenmengsel.
Voeg de plantaardige melk toe aan het bananenmengsel en roer goed door.
Zeef het glutenvrije bakmeel boven een kom en meng het met bakpoeder en gemalen kardemom.
Schep het bananenmengsel snel door het bakmeelmengsel met een vork of pollepel.
Een paar klontjes is geen bezwaar.
Verdeel het mengsel over de muffinholtes en bestrooi elke muffin met gehakte walnoten.
Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en een satéprikker er schoon uitkomt als je erin prikt.
Laat de muffins 5 minuten in de vorm afkoelen, haal ze dan uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Wijnadvies: Deze zoete muffins passen goed bij een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti. De fruitige en licht bruisende eigenschappen van de wijn vullen de zoete smaken van de muffins perfect aan. Als je liever geen alcohol drinkt, kun je de muffins ook combineren met een kopje kamillethee voor een rustgevende ervaring.
Receptenplein.nl
Home / muffinvorm / Pagina 2
Kersencupcakes met kruimels
Calories:
Author: Cor Klaar
- 150 gram boter
- 150 gram Suiker
- 1 Mespuntje zout
- Vanille extract
- 2 Eieren op kamertemperatuur
- 190 gram Bloem
- ½ tl Bakpoeder
- ¼ tl Natrium bicarbonaat
- 1 pot kersen
- suiker naar smaak
- aardappelzetmeel
- Kruimels overschot puddingvlaai
Eventueel
- wat melk op kamertemperatuur
Neem een gedeelte van het kersensap en meng dit met wat aardappelzetmeel.
De rest van het sap breng je samen met de kersen aan de kook.
Voeg het sapje toe en laat even indikken.
Schenk over in een andere kom om af te koelen.
Meng de suiker met de zachte boter tot een witte cremmige massa.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Meng de bloem met het bakpoeder en de natrium bicarbonaat en zeef dit onder het beslag.
Voeg nog wat melk toe als het beslag te stevig is.
Neem het bakblik erbij en vul met papiertjes.
Neem nu een koffielepel en leg 1 kleine koffielepel beslag in de vormpjes.
Leg hierop een 3 tal kersen.
Leg nu weer een kleine koffielepel beslag erop.
LET OP !! Beter te weinig beslag in de vormpjes dan teveel want ze rijzen tijdens het bakken !
Strooi nu de kruimels erover en laat in het midden nog een druppel kersensap vallen.
Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 165°C (hetelucht) in ca 25 à 30 minuten gaar.
Doe altijd de prikkertest.
Laat de cupcakes na het bakken afkoelen in de vorm.
Receptenplein.nl
Home / muffinvorm / Pagina 2
Knapperige bakjes met Hollandse garnalen
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 200 g Hollandse garnalen
- 5 vellen diepvries filodeeg 1/2 pak à 225 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 ml slagroom
- 2 theelepel kerriepoeder
- zout
- 1 volle eetlepel mayonaise
- 50 g waterkers
Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie.
Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar.
Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede ca. 7 cm) of 4 soufflébakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg.
Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan.
Bak de deegbakjes in de oven in ca. 8-10 minuten knapperig bruin.
Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf. Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden.
Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes.
Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop.
Wijntip:
Bij dit knapperige gerechtje past een crispy, kruidige wijn als een Pinot Gris d'Alsace.
Receptenplein.nl
Home / muffinvorm / Pagina 2
Wortel Muffins met Pecannoten
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Kevenaar
- 100 g pecannoten
- 100 g vloeibare honing
- 150 g boter
- 1 theelepel gemalen koriander
- 3 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- mespunt bakpoeder
- 150 g wortel fijngeraspt
- 250 g poedersuiker
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel citroensap
- 7 eetlepels sinaasappellimonadesiroop
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de pecannoten kort in een droge koekenpan.
Smelt de honing enkele seconden in de magnetron.
Meng in een keukenmachine of met een mixer de boter, honing, gemalen koriander en een mespunt zout.
Voeg de eieren één voor één toe.
Voeg het gezeefde zelfrijzend bakmeel met bakpoeder in gedeelten toe en laat de keukenmachine of mixer draaien tot het mengsel glad is.
Spatel de geraspte wortel en de geroosterde pecannoten (12 pecannoten apart houden) door het mengsel en meng kort met de pulseknop of omscheppen.
Verdeel het beslag over 12 met papieren bakjes beklede holtes van een muffinvorm en bak de wortelmuffins in de oven in ca.
20 minuten gaar.
Haal de muffins uit de oven, til ze uit de muffinvorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Snijd indien nodig de bolle bovenkant van de muffins eraf.
Druk op het midden van elk muffin een pecannoot.
Maak in een kom een kuiltje in de poedersuiker en kurkuma en schenk hier het citroensap en sinaasappelsiroop in.
Meng het vocht met een lepel door de poedersuiker tot een gladde massa, voeg indien nodig extra druppels vocht toe.
Verdeel het sinaasappelglazuur over de wortelmuffins.
Wijnadvies:
Deze wortel muffins met pecannoten gaan goed samen met een kopje koffie of thee, maar als je toch wijn wilt serveren, probeer dan een zoete witte wijn zoals een Moscato.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 20g | Zout: 0.2g | Sugar: 25g
Receptenplein.nl
Home / muffinvorm / Pagina 2
Amerikaanse pecannotenmuffins
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 200 gram pecannoten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 40 gram basterdsuiker
- 2 eieren
- 200 cl melk
- 6 el plantaardige olie
- 5 el Maple syrup of appelstroop
De oven voorverwarmen op 200 graden, de muffinvorm invetten.
Houdt 20 pecannoten achter en hak de rest van de pecannoten fijn.
Meng in een kom het zelfrijzen bakmeel,de suiker,en de fijngehakte pecannoten door elkaar.
Roer de eieren ,melk,olie en de stroop erdoor.
Schep het muffinbeslag in de muffinvorm en leg er een pecannoot op.
Bak de muffins in de oven in ongeveer. 20 minuten gaar.
In plaats van pecan noten kan je b.v. -Hazelnoten -amandelen
-chocolade -chocolade+noten of iets anders erdoorheen doen.
Receptenplein.nl
Home / muffinvorm / Pagina 2
Mini Quiches met katenspek en rozijntjes
Ook lekker voor kinderen
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 3 plakjes bladerdeeg niet ontdooien en in 4 gedeeld
- 100 gram katenspek in reepjes
- 1 eetlepel(s) rozijnen
- 2 eetlepel(s) geraspte kaas
- 1 ei
- scheutje room
- 1 eetlepel(s) olijfolie
Verwarm de oven op 200 graden.
Vet een kleine muffinvorm in met de olijfolie verdeel de kleine lapjes deeg er overheen.
Klop het ei los met de room.
Vul alle vakjes met de spekreepjes en wat rozijntjes.
Doe er wat geraspte kaas over en verdeel het roommengsel er overheen.
Bak de quiches 10-15 minuten in de oven.
Receptenplein.nl
Home / muffinvorm / Pagina 2
Aardappelroosjes met rozemarijn
(kan ook met courgette)
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 4 middelgrote aardappels
- 30 gram boter gesmolten + om in te vetten
- Snuf zeezout
- Snuf zwarte peper
- Snuf gedroogde rozemarijn
Verwarm de oven op 200 graden.
Vet de muffinvorm in met boter.
Was de aardappels maar laat de schil er om.
Snijd de aardappels in hele dunne plakjes met een mandoline.
Doe de aardappelplakjes in een kom en voeg de boter toe en schep om zodat alle aardappeltjes goed bedekt zijn.
Neem een stuk of 12 tot 15 aardappelschijfjes en leg deze over de helft op elkaar in een lange rij.
Bestrooi met een beetje peper, zout en rozemarijn.
Begin aan de zijde van het onderste plakje aardappel en rol voorzichtig op.
Houd alles goed bij elkaar met je vingers.
Doe de aardappelroosjes in de muffinvormpjes.
Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven.
Laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.
Receptenplein.nl
Home / muffinvorm / Pagina 2