Preischotel met Malse Varkenshaas
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 780kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g varkenshaas in blokjes
- 2 tl paprikapoeder
- 150 g boter
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1,5 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
- 1,5 kg prei in ringen gesneden
- 1 el grove mosterd
- 300 ml warme melk
- Nootmuskaat naar smaak
- 100 g paneermeel
Kruid het varkensvlees met zout, peper en paprikapoeder en laat dit even intrekken.
Bak het varkensvlees in 50 g boter op middelhoog vuur bruin.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten mee.
Stoof het vlees met de deksel schuin op de pan in 30 minuten gaar.
Kook de aardappels in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar.
Fruit de prei in 50 g boter en voeg de mosterd toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Giet de aardappels af, stamp ze fijn en voeg al roerend 25 g boter en de warme melk toe.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Schep het preimengsel in de twee ovenschalen, verdeel het vlees en de jus erover en strijk de puree over het vlees uit.
Strooi de paneermeel over de puree en leg er klontjes boter op.
Bak de schalen in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van de preischotel en de malse varkenshaas.
Calories: 780kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 36g | Vet: 40g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 25
Pompoensoep met Appel en Rozemarijn
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 3 sneetjes oud witbrood in blokjes
- 1 pompoen ongeveer 1 kilo
- 1 ui grofgehakt
- 3 friszure appels bijv. Granny Smith, in stukken
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 750 ml kruidenbouillon van tablet
- 1 stokbrood gesneden
- 125 ml crème fraîche
Leg de broodblokjes in een kom, giet er 500 ml heet water over en laat ze weken.
Snijd de pompoen met een scherp mes in parten.
Verwijder de pitten en draden, en schil de stukken pompoen.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Knijp het water uit het brood.
Breng in een soeppan het brood, pompoen, ui, appel, rozemarijn en bouillon aan de kook.
Laat de soep afgedekt 40 minuten zachtjes koken.
Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
Verwarm het stokbrood 5 minuten in de oven.
Pureer de soep met een staafmixer.
Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over de borden en serveer met het stokbrood.
Je kunt deze soep nog extra garneren met een scheutje extra crème fraîche en wat verse gehakte kruiden, zoals peterselie of bieslook. Voor een vollere smaak kun je eventueel wat geroosterde pompoenpitten over de soep strooien.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, past goed bij de zoete en hartige smaken van deze pompoensoep. De frisse tonen van de wijn zorgen voor een mooie balans bij de romige textuur van de soep en het knapperige stokbrood.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 7g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 18g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 25
Courgette en Geitenkaas Plaattaart
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 pak diepvriesdeeg voor hartige taart
- 300 g zachte geitenkaas verkruimeld of kleingesneden
- 250 ml slagroom
- 2 eieren
- Versgemalen zwarte peper
- 2 stevige courgettes
- 2 eetlepels olijfolie
- 15 g verse tijmblaadjes
- 16 zwarte olijven zonder pit
Laat het deeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Roer in een kom de helft van de geitenkaas los met de slagroom.
Klop de eieren erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en snijd met een kaasschaaf lange plakken van de courgette.
Halveer brede plakken in de lengte.
Meng de courgettelinten voorzichtig in een kom met de olijfolie.
Vorm op een ingevette bakplaat met de deegplakjes een bodem met opstaande randjes; druk de naden goed aan.
Verdeel het slagroommengsel over de deegbodem en leg de courgettelinten er losjes bovenop.
Strooi de rest van de geitenkaas erover.
Ris de tijmblaadjes van de takjes en verdeel ze samen met de olijven over de deegbodem.
Maal grof wat zwarte peper erboven en bestrooi met een beetje zout.
Bak de plaattaart in 25-30 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Haal de taart uit de oven en serveer warm of op kamertemperatuur.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de frisse smaak van de courgette in deze plaattaart. De levendige zuren van de wijn snijden door de rijke kaas en vullen de lichte kruidigheid van de tijm aan.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 19g | Vet: 47g | Zout: 1.7g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 25
Spinazie en Brie Plaatpizza
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 530kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 600 g verse spinazie
- 1 pak mix voor pizzabodem
- 360 ml sugo pastasaus pikant
- 300 g brie
Verwarm de oven voor op 225°C.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de fijngehakte knoflook gedurende 30 seconden.
Voeg de verse spinazie toe in porties en roerbak gedurende 5-6 minuten, tot alle spinazie is geslonken.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.
Meng in een kom de pizzamix met de rest van de olijfolie en 250 ml water met behulp van een mixer met deeghaken, tot een samenhangend deeg ontstaat.
Kneed het deeg vervolgens met de hand tot het soepel is.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een dunne rechthoekige lap.
Bekleed een ingevette bakplaat met het uitgerolde deeg.
Bestrijk het deeg met de pastasaus, maar laat de randen vrij.
Verdeel de uitgelekte spinazie over de pizza.
Snijd de brie in dunne plakken en leg deze op de spinazie.
Bak de pizza in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten, tot hij gaar en goudbruin is.
Snijd de pizza in stukken en serveer.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de hartige smaken van brie en spinazie op deze pizza. De fruitige tonen van de wijn vullen de romige textuur van de brie aan, terwijl de zachte tannines een mooie balans bieden aan de pittige pastasaus.
Calories: 530kcal | koolhydraten: 41g | Protein: 20g | Vet: 30g | Zout: 2.3g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 25
Broccoli en Mozzarella Pizza
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 300 g panklare broccoliroosjes
- ½ pak mix voor pizzabodem 450 g
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 bol mozzarella kaas in plakken
- 4 zongedroogde tomaten in olie in reepjes gesneden
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225°C.
Halveer de broccoliroosjes in de lengte.
Kook de broccoli in ruim water met een ½ theelepel zout gedurende 2 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet.
Dep de broccoli droog met keukenpapier.
Bereid het pizzadeeg met 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol deze uit tot dunne, ronde lappen op een met bloem bestoven aanrecht.
Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat en bestrijk ze dun met olie.
Verdeel de plakjes mozzarella over het deeg en leg de broccoli en zongedroogde tomaten ertussen.
Bestrooi met Italiaanse kruiden, zout en peper naar smaak.
Besprenkel met de resterende olie.
Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 15 minuten, of tot ze knapperig bruin en gaar zijn.
Serveer met een frisse tomatensalade. Als wijnadvies past een lichte Italiaanse rode wijn zoals een Chianti goed bij deze pizza.
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 25
Italiaanse Pizza met Ham en Artisjok
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 100 g Coppa di Parma Italiaanse ham
- 2 pizza's met kaas en tomaat diepvries
- 1 blik artisjokharten 400 g, uitgelekt
- 2 handjes rucola sla
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de Coppa di Parma gelijkmatig over de pizza's.
Snijd de artisjokharten in vieren en verdeel ze over de pizza's.
Bak de pizza's gedurende 10 minuten af in de voorverwarmde oven, of volg de instructies op de verpakking.
Beleg de pizza's voor het serveren met een dun laagje rucola.
Wijnadvies:
Een Italiaanse rode wijn zoals een Chianti Classico past uitstekend bij deze pizza met ham en artisjok en vult de smaken mooi aan.
Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 18g | Zout: 2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 25
Geroosterde Groenten Pastasalade met Geitenkaas
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 1 kleine knolselderij ongeveer 400 g
- 400 g winterpeen
- 6 eetlepels olijfolie
- 250 g farfalle pasta
- 15 zwarte olijven gehalveerd
- 75 g rucolasla
- Sap van ½ citroen
- 100 g zachte geitenkaas
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd de knolselderij in plakken, schil ze dun en snijd ze vervolgens in blokjes.
Schil de winterpeen dun en snijd deze ook in blokjes.
Meng de gesneden groenten in een braadslede met de helft van de olijfolie.
Bestrooi met zout en peper.
Rooster de groenten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze lichtbruin en gaar zijn, waarbij je ze af en toe omschept.
Kook ondertussen de farfalle pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en doe de pasta in een slakom.
Laat afkoelen tot lauwwarm.
Voeg de gehalveerde olijven, gescheurde rucola, citroensap en de rest van de olijfolie toe aan de pasta.
Meng goed.
Schep de geroosterde groenten voorzichtig door de pastasalade.
Verkruimel de geitenkaas eroverheen en schep de salade nogmaals voorzichtig om.
Wijnadvies:
Deze salade past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 9g | Vet: 22g | Zout: 1.1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 25
Gevulde Pastarolletjes met Prei en Belegen Kaas
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd34 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 dunne preien
- 8 plakjes belegen kaas
- 8 cannelloni pastarolletjes
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- 75 g rucolasla
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- ½ eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de preien in stukken van 15 cm en snijd ze vervolgens in de lengte door, zodat je 4 stukken hebt.
Was het zand uit de prei en kook de prei 5 minuten in ruim kokend water met zout.
Laat goed uitlekken.
Leg de plakjes kaas naast elkaar en wikkel elk stuk prei in een plakje kaas.
Vul de cannelloni pastarolletjes met de prei en kaas.
Leg de gevulde rolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
Schenk de kippenbouillon erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de pastarolletjes in 30-35 minuten tot ze beetgaar zijn.
Meng ondertussen de rucola in een kom met olijfolie en citroensap.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de pastarolletjes over de borden en serveer met de rucolasalade.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de kaas en de subtiele smaak van de prei.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 18g | Vet: 21g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 25
Geroosterde Groentesalade met Quinoa en Citroen-Dille Dressing
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 200 gram quinoa ongekookt
- 2 courgettes in plakjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- 1 rode ui in dunne ringen
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 50 gram gemengde sla naar keuze
- 1 avocado in plakjes
- 50 gram feta kaas verkruimeld
- Voor de Citroen-Dille Dressing:
- 4 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 2 eetlepels verse dille fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
Laat het daarna afkoelen.
Leg de courgettes, rode paprika, gele paprika en rode ui op een bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de groenten zacht en licht gebruind zijn.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de citroen-dille dressing in een kleine kom.
Zet opzij.
Doe de afgekoelde quinoa in een grote mengkom.
Voeg de geroosterde groenten, gemengde sla, avocado en verkruimelde feta toe.
Schep voorzichtig om.
Verdeel de salade over de borden en besprenkel met de citroen-dille dressing.
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de citroenachtige smaken van de dressing en de geroosterde groenten.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 9g | Vet: 21g | Zout: 0.9g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 25
Rabarber-aardbeienpannenkoekjes
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 500 g rabarber
- 100 g suiker
- 250 g aardbeien gehalveerd
- 150 ml melk
- 1 ei
- 125 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
- 50 g rozijnen
- 1 kleine appel gesnipperd
- 3 eetlepels boter
- Een mespunt zout
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snijd de rabarber in stukken van 5 cm en meng deze in een ovenschaal met suiker.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en laat de rabarber in ongeveer 45 minuten gaar worden.
Laat de rabarber afkoelen en schep de gehalveerde aardbeien erdoor.
Klop in een kom de melk met het ei los.
Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en klop het door tot een dik beslag.
Roer de rozijnen, gesnipperde appel en een mespunt zout door het beslag.
Verhit in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel boter en schep op enige afstand van elkaar 2-3 keer een lepel beslag.
Bak de pannenkoekjes op matig vuur aan beide kanten goudbruin en gaar.
Houd de pannenkoekjes warm en bak met de rest van het beslag op dezelfde wijze nog meer pannenkoekjes.
Verdeel de pannenkoekjes over vier borden en schep de rabarber-aardbeicompote ernaast.
Serveertip:
Serveer de pannenkoekjes met een lepel crème fraîche en een bolletje vanille-ijs.
Wijnadvies:
Een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.
Calories: 400kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 6g | Vet: 18g | Zout: 0.5g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / Oven / Pagina 25