Gegrilde Frikandellenburger met Augurkcurrysaus

Gegrilde Frikandellenburger met Augurkcurrysaus

Serveer de gegrilde Frikandellenburgers met augurkcurrysaus samen met wat knapperige frietjes en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Recept categorieën: Broodjes, Hoofdgerechten, Kip, Varkensvlees
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram kipgehakt
  • 100 gram speklappen
  • 20 gram paneermeel
  • 6 gram Frikandellen Kruidenmix
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 1 knoflookteen
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • Extra vierge olijfolie
  • Krulsla

Voor de Saus:

  • 2 eetlepels curry
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 augurk
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Maak de saus door de augurk in blokjes te snijden en te mengen met mayonaise, curry, peper en zout naar smaak.
  • Snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.
  • Halveer de hamburgerbroodjes en bestrijk de binnenkant met extra vierge olijfolie.
  • Gril de broodjes in een grillpan tot er grillstrepen ontstaan.
  • Wrijf vervolgens de knoflookteen over de grillstrepen.
  • Hak de speklappen fijn.
  • Meng de gesneden speklappen met het kipgehakt, paneermeel en Frikandellen Kruidenmix.
  • Vorm hiermee met behulp van een hamburgerpers twee burgers en bak ze in een pan met olijfolie tot ze gaar zijn.
  • Bouw de burgers op door op de onderkant van het broodje eerst de saus aan te brengen, gevolgd door krulsla, de Frikandellenburger, uiringen en de bovenkant van het broodje.

Gegrilde Paprika Feta Dip

Gegrilde Paprika Feta Dip

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Saus, Voorgerechten
Servings: 400 gram
Calories: 150kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 150 gram feta
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes verse munt
  • 3 takjes peterselie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix optioneel
  • Peper
  • Scrocchi toastjes
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Grill de paprika's 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze daarna afkoelen en verwijder het vel van de paprika’s.
  • Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
  • Voeg Griekse yoghurt, twee derde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
  • Voeg indien gewenst Hot & Spicy Kruidenmix toe voor extra pit.
  • Mix alles tot een gladde massa.
  • Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
  • Bestrooi met verkruimelde feta en fijngehakte munt en peterselie.
  • Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.

Notities

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, vormt een verfrissende combinatie met de romige en kruidige smaken van deze dip.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 8g | Vet: 11g | Zout: 0.9g | Sugar: 2g

Romige Pizza Dip met Salami en Mozzarella

Romige Pizza Dip met Salami en Mozzarella

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Kaas, Saus, Snack, Voorgerechten
Servings: 1 bord vol
Calories: 200kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 milliliter tomatensaus
  • 125 gram zure room
  • 100 gram roomkaas
  • 12 plakjes mini salami
  • 5 cherrytomaatjes
  • ½ rode paprika
  • Handje geraspte mozzarella
  • Italiaanse Kruidenmix
  • Knapperig brood
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Kies een bord dat geschikt is voor de oven en waarop je de pizza dip gaat serveren.
  • Verdeel de zure room en roomkaas over het bord.
  • Roer door elkaar en strijk uit over het hele bord met een siliconen spatel.
  • Bestrooi met Italiaanse Kruidenmix en bedek met de tomatensaus.
  • Was de paprika en cherrytomaatjes.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en de cherrytomaatjes in plakjes.
  • Verdeel ze over de pizza dip.
  • Strooi er wat geraspte mozzarella overheen en leg de plakjes salami erbovenop.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak in de oven gedurende 18-20 minuten.
  • Serveer de pizza dip met knapperig brood.

Notities

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay zou goed passen bij deze pizza dip. Hun smaken vullen de tomatensaus en kaas mooi aan en zorgen voor een verfrissende afwisseling tussen de hapjes door.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 8g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Kruidige Kip Twister Wrap met Zelfgemaakte Saus

Kruidige Kip Twister Wrap met Zelfgemaakte Saus

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Saus, Wraps
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 8 cherrytomaatjes
  • 2 tortilla’s
  • ¼ krop ijsbergsla
  • Sweet chili saus

Saus:

  • 75 gram mayonaise
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 20 gram sriracha
  • 1 geperste knoflookteen
  • Sap van 1 partje citroen
  • Fijngehakte peterselie
  • Peper
  • Zout

KFC Hot Chicken:

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje tot een gladde saus.
  • Verwarm de tortilla’s 10 seconden in de magnetron (optioneel) om ze soepeler te maken.
  • Besmeer ze met de zelfgemaakte saus en beleg met blaadjes sla en gehalveerde cherrytomaatjes.
  • Verwarm de friteuse (of een pan met frituurolie) tot 175 graden Celsius.
  • Meng in een diep bord de bloem met de Italiaanse Kruidenmix, Hot & Spicy Kruidenmix en zout.
  • Klop in een ander schaaltje het ei los met de melk.
  • Paneer de kipreepjes dubbel: haal ze door het eimengsel, rol ze door de bloem, nogmaals door het eimengsel en tot slot weer door de bloem.
  • Frituur de kipreepjes gaar in ongeveer 4 minuten.
  • Leg de gefrituurde KFC Hot Chicken op de tortilla’s.
  • Drizzle er wat sweet chili saus overheen en rol de tortilla’s op tot wraps.

Notities

Een lichtzoete rosé of een koele witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, zou goed passen bij deze pittige kip twister wrap. Hun verfrissende smaken helpen de kruiden te temperen en brengen balans aan het gerecht.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Romige MonChou Taart met Muisjes

Romige MonChou Taart met Muisjes

Deze feestelijke MonChou Tartaar met muisjes is een romige en zoete traktatie, perfect voor elke speciale gelegenheid. Een heerlijke taart die de show steelt!
Bereidingstijd30 minuten
koelen4 uur
Recept categorieën: Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Geboorte, Verjaardag
Servings: 8
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de MonChou Tartaar:

  • 300 gram MonChou
  • 250 milliliter vloeibare slagroom
  • 1 theelepel kristalsuiker

Voor de Taartbodem:

  • 260 gram kandijkoeken
  • 130 gram ongezouten roomboter

Voor de Topping:

  • Blauwe en/of roze muisjes

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Verkruimel de kandijkoeken in een keukenmachine.
  • Smelt de roomboter en meng dit door de verkruimelde kandijkoeken.
  • Druk het kruimelmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm en zet het in de koelkast om op te stijven.
  • Klop de MonChou met de vloeibare slagroom en kristalsuiker in de keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het MonChou mengsel gelijkmatig over de taartbodem.
  • Bestrooi de bovenkant met blauwe en/of roze muisjes.
  • Zet de MonChou Tartaar met Muisjes minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd de taart in 8 gelijke stukken en serveer.

Notities

Wijnadvies:
Deze romige en lichtzoete taart past goed bij een frisse mousserende wijn, zoals een Prosecco of een lichte rosé champagne, voor een feestelijke gelegenheid.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 25g | Zout: 0.3g | Sugar: 18g

Gevulde Banaan Poffertjes

Gevulde Banaan Poffertjes

Servings: 50 poffertjes
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 150 milliliter halfvolle melk
  • 125 gram bloem
  • 4 bananen
  • 1 ei
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • Hazelnootpasta
  • Poedersuiker
  • Roomboter voor bakken en als topping
  • Snuf zout

Instructies

  • Pak een beslagkom en meng daarin de bloem, bakpoeder, zout, ei en de helft van de melk.
  • Kluts goed door met een garde.
  • Voeg vervolgens de rest van de melk toe en roer opnieuw goed door met de garde om klontjes te voorkomen.
  • Pel de bananen en snijd ze in plakjes van ongeveer een centimeter breed.
  • Maak met een breed rietje een gaatje in het midden van de plakjes banaan.
  • Vul een spuitzak met hazelnootpasta en knip een klein puntje af.
  • Vul de plakjes banaan met de hazelnootpasta.
  • Smelt wat roomboter in een koekenpan.
  • Haal de gevulde banaanplakjes door het beslag en bak ze aan beide kanten gaar in de koekenpan.
  • Serveer de gevulde banaan poffertjes met een beetje poedersuiker en een klontje roomboter.

Notities

Een portie poffertjes is vaak tussen de 10 en 20 stuks, afhankelijk van het moment en hoe groot je eet. Pas de portie aan naar eigen wens en behoefte.

Ovengebakken Sushi Cupjes

Ovengebakken Sushi Cupjes

Recept categorieën: Borrelhapjes, Hapjes, Sushi, Vis, Zalm
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram zalm
  • 250 gram sushirijst
  • 3 nori vellen
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Voor de saus:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel sriracha saus

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Knip de nori vellen in kwarten met een schaar.
  • Beleg elk stuk nori met een laagje sushirijst (bevochtig je handen een beetje om plakken te voorkomen) en druk ze in de muffinvorm.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd de zalm in blokjes en marineer met sesamolie, sojasaus, honing, chilipoeder, uienpoeder, paprikapoeder en knoflookpoeder.
  • Meng goed met een siliconen spatel.
  • Verdeel de gemarineerde zalm over de rijst in de muffinvormpjes.
  • Bak gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Terwijl de sushi cupjes bakken, bereid je de toppings voor.
  • Snijd de avocado in dunne plakjes en snijd de bosui in schuine ringen.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer goed door.
  • Haal de sushi cupjes uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  • Top ze af met plakjes avocado, bosui, zwart sesamzaad en een lepel van de zelfgemaakte saus.

Notities

Geniet van deze ovengebakken sushi cupjes als een smakelijk en origineel hapje, perfect voor een feestje of als onderdeel van een sushi avond thuis.

Zelfgemaakte Heksenkaas

Zelfgemaakte Heksenkaas

Recept categorieën: Borrelhapjes, Saus
Calories: 90kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 50 gram kruidenkaas
  • 60 gram Zaanse mayonaise
  • 35 gram prei lichtgroene deel
  • 10 gram verse peterselie
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper
  • 1 snufje zout
  • ½ citroen
  • Bugles chips optioneel

Instructies

  • Was de prei grondig om eventueel aanwezig zand te verwijderen, vooral tussen het witte en groene deel.
  • Snijd vervolgens de prei in ringen.
  • Doe de prei en peterselie in de foodprocessor.
  • Knijp de helft van de citroen uit boven de foodprocessor.
  • Controleer op eventuele citroenpitten.
  • Voeg vervolgens de mayonaise, poedersuiker, zwarte peper, zout en kruidenkaas toe.
  • Zet de foodprocessor één minuut aan tot alles goed gemengd is.
  • Proef en voeg indien nodig extra kruiden of citroensap toe naar smaak.

Notities

Serveer de zelfgemaakte heksenkaas direct met Bugles chips voor een smakelijke dipervaring, of bewaar het in de koelkast voor later gebruik. De heksenkaas wordt zelfs nog lekkerder na een dag, wanneer de smaken goed zijn ingetrokken.
Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om je eigen unieke heksenkaasvariant te creëren!

Nutrition

Serving: 2 eetlepels heksenkaas | Calories: 90kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.3g | Sugar: 1g

Gegrilde Paprika Feta Dip met Knapperige Toastjes

Gegrilde Paprika Feta Dip met Knapperige Toastjes

Een romige en smaakvolle dip van gegrilde paprika's en feta, perfect als borrelhapje of voorgerecht.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Kaas, Saus, Voorgerechten
Land van herkomst: Griekenland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4
Calories: 85kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 rode puntpaprika's
  • 5 blaadjes verse munt
  • 50 gram feta verdeeld
  • ½ theelepel Hot & Spicy kruidenmix optioneel
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • Peper en zout naar smaak
  • Peterselie 3 takjes fijngehakt
  • Scrocchi toastjes voor het serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Halveer de rode puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Grill de paprika's 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat de paprika's afkoelen en verwijder het vel.
  • Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
  • Voeg de Griekse yoghurt, tweederde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
  • Voeg, indien gewenst, Hot & Spicy kruidenmix toe voor extra pit.
  • Mix alle ingrediënten tot een gladde dip.
  • Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
  • Verkruimel de overgebleven feta en strooi deze over de dip.
  • Hak de verse munt en peterselie fijn en strooi deze ook over de dip.
  • Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.

Notities

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de smaak van deze dip.

Nutrition

Serving: 2 eetlepels dip | Calories: 85kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 5g | Vet: 6g | Zout: 0.8g | Sugar: 1g

Romige Pizza Dip met Mini Salami

Romige Pizza Dip met Mini Salami

Recept categorieën: Saus
Servings: 1 portie Pizza Dip
Calories: 280kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • Pizza Dip:
  • 250 milliliter tomatensaus frito
  • 125 gram zure room
  • 100 gram roomkaas
  • 12 plakjes mini salami
  • 5 cherrytomaten
  • 1 handvol geraspte mozzarella
  • ½ rode paprika
  • Italiaanse Kruidenmix
  • Knapperig brood
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Neem een ovenbestendig bord dat groot genoeg is voor de Pizza Dip.
  • Verdeel de zure room en de roomkaas over het bord.
  • Meng ze door elkaar en strijk ze uit over het gehele bord met behulp van een siliconen spatel.
  • Bestrooi met de Italiaanse Kruidenmix.
  • Giet de tomatensaus (frito) over het roomkaasmengsel en verdeel gelijkmatig.
  • Was de rode paprika en de cherrytomaten.
  • Snijd de paprika in kleine blokjes en de cherrytomaten in plakjes.
  • Verdeel ze over de tomatensaus.
  • Strooi de geraspte mozzarella eroverheen en leg de plakjes mini salami erbovenop.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de Pizza Dip in de voorverwarmde oven gedurende 18-20 minuten, of tot de kaas gesmolten is en de dip borrelt.

Notities

Serveer de Pizza Dip warm met knapperig brood om te dippen. Geniet van deze heerlijke, romige dip met een pizzasmaak!

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 10g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g