Indiase Kip Kiev met Curryboter en Mangochutney

Indiase Kip Kiev met Curryboter en Mangochutney

Deze Indiase variant van de klassieke Kip Kiev is gevuld met een romige curryboter met mangochutney en limoen, wat zorgt voor een explosie van smaak.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: India
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 sjalot in stukken
  • 1 limoen rasp en sap
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 1 tl milde currypasta
  • 1 tl mangochutney
  • 600 g kipfilet
  • 4 el bloem
  • 1 ei losgeklopt
  • 6 el broodkruim of Japans panko
  • 3 el zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Snijd de sjalot in grove stukken.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
  • Meng in een keukenmachine de boter met de sjalot, limoenrasp, limoensap, currypasta en mangochutney tot een romig mengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd een diepe inkeping in elke kipfilet en draai het mes voorzichtig om een zakje te creëren.
  • Vul een spuitzak met het botermengsel en spuit een ruime hoeveelheid in de inkeping van elke kipfilet.
  • Druk de kipfilet stevig dicht en vouw de punt naar binnen.
  • Steek eventueel vast met een cocktailprikker.
  • Wentel de kipfilets eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door het broodkruim tot ze volledig bedekt zijn.
  • Laat de gepaneerde kipfilets 15 minuten opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten goudbruin op matig vuur.
  • Plaats de kipfilets in de oven en bak ze nog 10-12 minuten tot ze gaar zijn.
  • Laat de kipfilets 2 minuten rusten en snijd ze vervolgens in schuine plakken.

Notities

Serveertip:

Serveer met basmatirijst en een frisse komkommersalade voor een complete maaltijd.

Wijnadvies:

Een aromatische witte wijn zoals Norton Torrontés past perfect bij de kruidige boter en het krokante korstje van de kip.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 42g | Vet: 24g | Zout: 1.8g | Sugar: 4g

Krokante Schuimrollen met Bladerdee

Krokante Schuimrollen met Bladerdee

Deze krokante schuimrollen, gevuld met luchtig eiwitschuim en omwikkeld met goudbruin bladerdeeg, zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Perfect voor wie van zoet houdt!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst, Moederdag, Pasen, Verjaardag
Servings: 1
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g suiker
  • 80 g poedersuiker
  • 80 ml water
  • 1 ei
  • Beetje olie om de bakrollen in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
  • Bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het bladerdeeg in de lengte in stroken van 2,5 cm breed.
  • Wikkel de deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen bakrollen.
  • Leg ze met het deegeinde naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk met losgeklopt ei.
  • Bak de schuimrollen ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
  • Laat ze kort afkoelen om ze makkelijker van de bakrollen te verwijderen.
  • Meng de fijne suiker met het water en kook het mengsel gedurende 2-3 minuten.
  • Klop het eiwit in een bekken stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe terwijl je blijft roeren.
  • Giet de hete suiker langzaam bij het eiwitmengsel en klop op middelmatige snelheid.
  • Verhoog daarna de snelheid en klop het schuim totdat het stevig is.
  • Vul een spuitzak met het schuim en spuit het in de afgekoelde bladerdeegrolletjes.
  • Bestrooi de schuimrollen eventueel met extra suiker voor het serveren.

Video

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Moscato of een glas Champagne.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 2g | Vet: 5g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g

Kaasbroodjes met Romige Kaasragout

Kaasbroodjes met Romige Kaasragout

Geniet van deze heerlijke kaasbroodjes gevuld met romige kaasragout. Perfect als hartig tussendoortje, bij de lunch of tijdens een picknick. De combinatie van knapperig bladerdeeg en smeuïge vulling maakt dit een echte traktatie!
Bereidingstijd45 minuten
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4 stuks
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 30 g bloem
  • 175 ml bouillon
  • 100 g oude kaas geraspt
  • ½ eetlepel mosterd
  • 1 eigeel om te bestrijken
  • Peper gemalen naar smaak
  • Geraspte oude kaas voor garnering
  • Sesamzaadjes optioneel

Instructies

  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte in 4 stukken van 12x20 cm.
  • Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
  • Laat de bloem garen, maar zorg ervoor dat deze niet bruin wordt.
  • Giet langzaam de bouillon erbij en blijf roeren tot het mengsel een dikke, gladde massa wordt.
  • Voeg de geraspte oude kaas en de mosterd toe, en breng de ragout op smaak met peper.
  • Laat de ragout afkoelen.
  • Doe de afgekoelde ragout in een spuitzak en spuit een strook ragout over de lengte van elk stuk bladerdeeg.
  • Bestrijk de randen van het deeg met eigeel en vouw het deeg dubbel om de ragout te omsluiten.
  • Bestrijk de bovenkant van de deegpakketjes met eigeel en bestrooi ze met geraspte kaas en eventueel sesamzaadjes.
  • Bak de kaasbroodjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Notities

serveer de kaasbroodjes lauwwarm met een groene salade.
Of neem de broodjes mee naar school of werk of stop ze in de picknickmand.
Meng 2 eetlepels mosterd en 2 eetlepels crème fraîche
 
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.3g | Sugar: 2g

Zoete Schuimrollen met Bladerdeeg en Suiker

Zoete Schuimrollen met Bladerdeeg en Suiker

Zoete schuimrollen brengen je terug naar je kindertijd met hun luchtige schuim en knapperige bladerdeeg. Vul ze met je favoriete smaken zoals aardbei, chocolade, of klassiek met gele room, en geniet van een nostalgische traktatie.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Kerst, Picknick, Sinterklaas
Servings: 6 rollen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 200 g suiker
  • 80 g poedersuiker
  • 80 ml water
  • 1 ei
  • Beetje olie om de bakrollen in te vetten

Instructies

  • Bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd het bladerdeeg in de lengte in 2,5 cm brede stroken.
  • Wikkel de deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen bakrollen.
  • Leg de deegrollen met het deegeinde onderop op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  • Bak de schuimrollen in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de schuimrollen kort afkoelen zodat ze gemakkelijker loslaten van de metalen rollen.
  • Meng water en fijne kristalsuiker en kook dit mengsel gedurende 2-3 minuten.
  • Klop het eiwit in een mengkom stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, terwijl je blijft roeren.
  • Giet de hete suiker langzaam bij het schuim terwijl je op middelmatige snelheid roert.
  • Verhoog daarna de snelheid tot het schuim een vaste massa is.
  • Vul de afgekoelde bladerdeegrolletjes met het nog lauwwarme schuim met behulp van een spuitzak.
  • Voor extra zoetigheid kun je de schuimrollen voor het serveren met poedersuiker bestrooien.

Video

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een licht mousserende wijn.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.2g | Sugar: 30g

Frisse Bladerdeegdriehoeken met Vers Fruit

Frisse Bladerdeegdriehoeken met Vers Fruit

Recept categorieën: Fruit, Gebak
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • Ongeveer 250 g vers seizoensfruit bijv. aardbeien, blauwe bessen, frambozen
  • 250 g mascarpone
  • 40 g poedersuiker
  • 100 g slagroom
  • Sap en geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
  • Bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd het bladerdeeg in een even aantal kleine driehoeken.
  • Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de afgebakken driehoeken afkoelen.
  • Meng mascarpone, poedersuiker, slagroom en citroensap in een spuitzak en laat deze enkele minuten in de koelkast rusten.
  • Spuit de vulling op de bladerdeegbodems, decoreer met vers fruit en leg het bladerdeegdeksel erbovenop.

Notities

Door het toevoegen van citroenrasp krijgt het dessert een zomers tintje.
Voor een extra decoratieve touch kan het gerechtje worden afgewerkt met een chocolade- of suikerglazuur.

Wijnadvies:

Serveer met een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti of een Riesling. De fruitige tonen van de wijn zullen goed samengaan met het verse fruit en de romige mascarponevulling.

Sinterklaastaart met kruidnoten en Monchou

Sinterklaastaart met kruidnoten en Monchou

Een feestelijke Sinterklaastaart met knapperige kruidnotenlagen en een luchtige Monchou-room. Perfect voor een gezellige avond tijdens het Sinterklaasfeest.
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Sinterklaas
Servings: 8
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 250 g vers kruidnotendeeg
  • 250 ml verse slagroom
  • 2 x 100 g Monchou
  • 75 g basterdsuiker
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • Extra kruidnoten voor decoratie
  • Sinterklaasdecoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte).
  • Verdeel het kruidnotendeeg in 4 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een cirkel van gelijke grootte.
  • Leg de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze 8-10 minuten in de oven, tot ze knapperig zijn.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Klop de Monchou los met de basterdsuiker in een kom.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel de Monchou en de helft van de sinaasappelrasp er voorzichtig doorheen.
  • Zorg dat het mengsel luchtig blijft.
  • Schep de Monchou-room in een spuitzak.
  • Leg een afgekoelde deegcirkel op een serveerschaal en spuit ¼ van de Monchou-room erop.
  • Herhaal dit proces met de overige cirkels en roomlagen, eindigend met room bovenop.
  • Garneer de taart met de resterende sinaasappelrasp, extra kruidnoten en Sinterklaasdecoratie.

Notities

Serveertip:
Serveer de taart met een kop warme chocolademelk of koffie voor een perfecte afsluiting van het Sinterklaasfeest.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti past uitstekend bij de kruidige en romige smaken van deze taart. Het fruitige aroma van de wijn complementeert de sinaasappelrasp en kruidnoten.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 4g | Vet: 21g | Zout: 0.3g | Sugar: 18g

Fruitige Crumble met Ananas en Aardbeien

Fruitige Crumble met Ananas en Aardbeien

Serveer deze heerlijke Fruitige Crumble met Ananas en Aardbeien als verfrissend en feestelijk dessert!
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit
Land van herkomst: Engeland, Frankrijk
Servings: 4
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor het ananasmengsel:

  • Een kwart ananas zonder schil, in kleine blokjes gesneden
  • Sap en zest van limoen
  • 3 eetlepels witte rum
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 1 eetlepel munt fijngehakt

Voor het aardbeienmengsel:

  • 250 gram aardbeien in kleine blokjes gesneden
  • Sap en zest van limoen
  • 3 eetlepels likeur fraise des bois
  • 2 eetlepels aardbeienjam
  • 1 eetlepel munt fijngehakt

Voor de crumble:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei

Voor de yoghurtcrème:

  • 200 ml yoghurt
  • 200 ml crème fraîche
  • Sap van limoen
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies

  • Bereid twee afzonderlijke fruitmengsels volgens de ingrediëntenlijst, maar bewaar de munt voor later.
  • Marineer de fruitmengsels au bain-marie (of in de stoomoven), 10 minuten op laag vuur.
  • Snijd de munt fijn en meng deze door beide fruitmengsels.
  • Laat de fruitmengsels afkoelen en koel ze verder in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 160°C (hetelucht).
  • Meng voor de crumble bloem, boter, suiker en ei tot grove kruimels.
  • Verspreid de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende ongeveer 8 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
  • Laat afkoelen.
  • Meng voor de yoghurtcrème yoghurt, crème fraîche, limoensap en poedersuiker.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en zet deze in de koelkast tot gebruik.
  • Bouw de crumble op in hoge glazen door afwisselend lagen ananasmengsel, kruimels, yoghurtcrème, aardbeienmengsel en kruimels toe te voegen, tot de glazen vol zijn.
  • Garneer de bovenkant van de crumble met extra kruimels, fruit en munt.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals Sauternes of Muscaat uit Zuid-Frankrijk past goed bij deze crumble.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 7g | Vet: 25g | Zout: 0.3g | Sugar: 25g

Pasen Cupcakes: Schattige Eendjes

Pasen Cupcakes: Schattige Eendjes

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Feestdagen etc: Pasen
Servings: 12 Stuks
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 10 marshmallows minimaal
  • Oranje fruittoffees bijvoorbeeld van Fruitella
  • Decoratie voor de ogen: krenten of mini smarties
  • 12 soesjes
  • Gele smeltsnoepjes Candy Melts
  • 125 gram boter
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram suiker
  • 2 eetlepels melk
  • 2 grote eieren
  • Voor het vanille glazuur:
  • 450 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C (Hetelucht Plus) en plaats de papieren vormpjes in het cupcake bakblik.
  • Snijd de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa.
  • Voeg vervolgens de eieren en melk toe.
  • Voeg daarna het bakmeel en de suiker toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag.
  • Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes circa 20 minuten in de oven, of tot een satéprikker er droog uitkomt.
  • Plaats alle ingrediënten voor het vanille glazuur in een kom en meng tot een romig geheel.
  • Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, smeer je wat glazuur op alle cupcakes.
  • Plaats op de rechterhelft van de cupcake een soesje, zodat dit de kop van de eend vormt.
  • Snijd de marshmallows diagonaal doormidden, zodat aan één kant een punt ontstaat.
  • Plak op elke cupcake op de linkerhelft, achter de soes, één helft marshmallow met de punt naar boven.
  • Dit is de staart.
  • Smeer wat extra glazuur op de cupcakes rondom de kop en de staart, zodat het soesje en de marshmallow goed blijven zitten.
  • Gebruik een spatel of lepeltje om de juiste vormen van het eendje te creëren.
  • Plaats de cupcakes 15 minuten in de vriezer, zodat ze stevig worden en het geheel niet meer loslaat.
  • Plaats een vuurvaste schaal op een pan met kokend water en laat de gele smeltsnoepjes smelten tot een glad, vloeibaar geheel.
  • Doop de bevroren cupcakes in de gesmolten gele substantie.
  • Indien de eerste laag te dun is, laat de cupcakes dan eerst hard worden en doop ze vervolgens nog een keer in de gele substantie.
  • Vorm met de oranje fruittoffee de snavels van de eendjes.
  • Plak met wat extra glazuur de snavel op de kop.
  • Gebruik een spuitzak om twee kleine toefjes op de kop te creëren voor de ogen.
  • Plak vervolgens een smartie of krent op het glazuur.
  • De eendjes zijn nu klaar!

Notities

Geniet van deze schattige en feestelijke cupcakes geïnspireerd op het boek 'What's New Cupcake?' door Karen Tack en Alan Richardson. Perfect voor een vrolijk paasfeest!

Bladerdeegbakjes met Zure Room en Rood Fruit

Bladerdeegbakjes met Zure Room en Rood Fruit

Luchtige bladerdeegbakjes gevuld met romige zure room en vers rood fruit, perfect voor een verfrissend en elegant dessert.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 250 g zure room
  • Merg van 2 vanillestokjes
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 8 aardbeien
  • 8 frambozen
  • 8 bramen
  • 16 blauwe bessen
  • 32 aalbessen
  • 8 kleine munttopjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en snijd het in 8 gelijke stukken.
  • Vet de achterkant van een muffinvorm in met boter of bakspray zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Meng de zure room met de poedersuiker en het vanillemerg.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en zet deze in de koelkast om op te stijven.
  • Verdeel het deeg over de achterkant van de muffinvorm, bestrijk het met wat water en strooi rietsuiker over de stukken deeg.
  • Bak het deeg 15 minuten tot het lichtbruin is.
  • Haal de vorm uit de oven, verwijder de stukken deeg en laat ze op een rooster afkoelen.
  • Bak de stukken deeg nog eens 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze volledig afkoelen.
  • Vul de bakjes met het zure roommengsel.
  • Verdeel over ieder bakje 1 aardbei, 1 braam, 1 framboos, 4 aalbessen en 2 blauwe bessen.
  • Werk af met een topje verse munt.

Notities

Serveertip:
Serveer de bakjes als elegant dessert na een lichte zomerse maaltijd of bij een feestelijke gelegenheid.
Wijnadvies:
Deze rijk gevulde bladerdeegbakjes met zure room en rood fruit passen goed bij een frisse, licht mousserende wijn zoals een Prosecco uit Italië.
 
 
 
 
 

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 3g | Vet: 14g | Zout: 0.5g | Sugar: 15g