Snelle Pad Thai met Garnalen en Omeletreepjes

Snelle Pad Thai met Garnalen en Omeletreepjes

Een makkelijke en snelle Pad Thai met garnalen, omeletreepjes en taugé, op smaak gebracht met de authentieke smaken van Conimex Thaise Pad Thai.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings:
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
  • Kook de noedels 6 minuten, giet af en spoel koud.
  • Klop het ei los met water, bak een omelet en snijd in reepjes.
  • Bak de garnalen kort in olie.
  • Voeg taugé, lente-uitjes en sausmix toe, bak 1-2 minuten.
  • Voeg noedels en omeletreepjes toe, verwarm goed.
  • Verdeel over borden en strooi de pinda's erover.

Notities

Serveertip:
  • Serveer met koriander, limoenpartjes en rode peper.
Variaties:
  • Vervang garnalen door kipfilet of tofu.
Wijnadvies:
  • Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 25g | Vet: 15g | Zout: 2g | Sugar: 8g

Aspergesalade met Feta, Spinazie en Dragon

Aspergesalade met Feta, Spinazie en Dragon

Een frisse en smaakvolle salade met groene asperges, feta, spinazie en een dragon-mosterddressing.
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Asperges, Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Fusion, Griekenland, Nederland
Jaargetijde:: Lente
Servings:
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 2 bosuitjes
  • 500 gram groene asperges
  • 100 gram spinazie
  • 100 gram feta
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel verse dragon
  • 4 theelepels mosterd
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Maak de asperges schoon, snijd ze in drieën en kook ze 4 minuten beetgaar.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in ringen.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Was de spinazie, verwijder de steeltjes en laat uitlekken.
  • Snijd de feta in blokjes.
  • Laat de asperges uitlekken.
  • Klop azijn, mosterd, olie, zout en peper tot een dressing.
  • Roer de dragon erdoor.
  • Verdeel spinazie, paprika, asperges en feta over de borden.
  • Schenk de dressing erover en strooi de uiringetjes erover.

Notities

Serveertip:
  • Lekker met geroosterde pitabroodjes.
  • Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die goed past bij de salade.
  • Rosé: Een lichte rosé is ook een goede optie.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 3g

Gefrituurde Asperges met Parmezaan

Gefrituurde Asperges met Parmezaan

Knapperige gefrituurde groene asperges met een korstje van Parmezaanse kaas. Heerlijk als bijgerecht of borrelhapje.
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Asperges, Bijgerecht, Groenten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Vegetarisch
Servings:
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de asperges op gelijke lengte en kook ze 5 minuten beetgaar.
  • Laat de asperges uitlekken en dep ze droog.
  • Verwarm de frituurolie of -vet tot 180°C.
  • Klop bloem, Parmezaan, ei, wijn, peper en zout tot een glad beslag.
  • Haal de asperges door het beslag en frituur ze 2-3 minuten goudbruin.
  • Laat de asperges uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de asperges over de borden en strooi de peterselie erover.

Notities

Serveertip:
  • Serveer direct na het frituren.
  • Lekker met een frisse dip, zoals knoflookmayonaise of citroenmayonaise.
Wijnadvies:
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die goed past bij de gefrituurde asperges.
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met kruidige tonen die de smaken van het gerecht complementeert.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1g | Sugar: 2g

Gegrilde Groenten Pastasalade

Gegrilde Groenten Pastasalade

Een hartige, gezonde en verrukkelijke pastasalade met gegrilde groenten. Perfect voor zomerse avonden of winterse dagen.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings:
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 peper
  • 1 rode peper
  • 1 rode ui
  • 15 gram basilicum vers
  • 2 courgettes
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels Hellmann's Real
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 225 gram fusilli
  • 50 gram olijven

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de courgettes, pepers, ui en olijven.
  • Doe de groenten met 1 eetlepel olijfolie in een braadslee.
  • Braad de groenten 25 minuten, roer halverwege.
  • Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Giet de pasta af in een vergiet.
  • Meng de groenten met mayonaise, basilicum, azijn en fusilli in een kom.

Notities

Serveertip:
Serveer de pasta direct of koud.
Wijnadvies:
Rosé wijn.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 10g | Vet: 15g | Zout: 1g | Sugar: 5g

Knapperige Appelbeignets met Kaneelsuiker

Knapperige Appelbeignets met Kaneelsuiker

Deze knapperige appelbeignets met een vleugje kaneelsuiker zijn een heerlijke traktatie voor Oud & Nieuw. Perfect met een laagje poedersuiker!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Fruit, Gebak, Tractaties
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Servings: stuks
Calories: 160kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepels basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 5 Goudrenetten
  • 1 ei
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 3 dl pils
  • Frituurolie
  • Poedersuiker

Instructies

  • Meng de basterdsuiker met de kaneel in een diep bord.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd elke appel in vier plakken.
  • Wentel de appelplakken door het suiker-kaneelmengsel.
  • Klop het ei los in een kommetje.
  • Zeef het bakmeel en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Voeg het losgeklopte ei toe en schenk al roerend het pils erbij.
  • Roer circa 5 minuten tot een glad beslag ontstaat.
  • Bekleed een vergiet met keukenpapier.
  • Verhit de frituurolie in een frituurpan tot 175°C.
  • Haal de appelplakken met een vork door het beslag en laat ze in de hete olie glijden.
  • Frituur de appelbeignets in porties van vier gedurende 4 minuten goudbruin, keer ze halverwege.
  • Haal de appelbeignets uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Leg ze op een schaal en bestrooi met poedersuiker.

Notities

Serveertip:

Serveer warm met een extra laagje poedersuiker en een bolletje vanille-ijs.

Wijnadvies:

Een glas mousserende Cava Brut of een lichtzoete Duitse Riesling past perfect bij deze appelbeignets.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 3g | Vet: 5g | Zout: 0.2g | Sugar: 10g

Oliebollen met Krenten en Sukade

Oliebollen met Krenten en Sukade

Heerlijke traditionele oliebollen met krenten en sukade, perfect voor een gezellige oud en nieuw viering.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Airfryer, Brood, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Servings:
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Frituurpan of airfryer
  • IJsbolletjesschep of 2 lepels
  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 ei maat 3
  • 2 dl melk
  • 2 dl water
  • 200 gram krenten en/of rozijnen
  • 50 gram sukade
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • Poedersuiker
  • Slaolie
  • Zout

Instructies

  • Laat de olie heet worden (180°C).
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout in een kom.
  • Roer vanuit het midden de melk en het ei door het bakmeel.
  • Voeg geleidelijk het water toe en meng tot een glad beslag.
  • Meng de goed uitgelekte krenten/rozijnen en de sukade door het beslag.
  • Vorm met 2 lepels of een ijsbolletjesschep direct bolletjes van het beslag.
  • Laat de bolletjes voorzichtig in de hete olie glijden.
  • Bak de oliebollen in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de oliebollen uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier.
  • Bestrooi de oliebollen met poedersuiker.

Notities

Serveertip:
Serveer de oliebollen warm.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.2g | Sugar: 8g

Karnemelk Oliebollen met Krenten en Rozijnen

Karnemelk Oliebollen met Krenten en Rozijnen

Luchtige karnemelk oliebollen met krenten en rozijnen, een heerlijke traktatie voor oud en nieuw.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
rijzen1 uur 15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Brood, Gebak, Zuidvruchten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Veganistisch
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Servings: stuks
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 gram krenten
  • 2 zakjes gist gedroogd, Oetker
  • 200 gram rozijnen
  • 5 dl karnemelk
  • 500 gram bloem
  • Frituurolie
  • Poedersuiker
  • Zout

Instructies

  • Haal de karnemelk 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Spoel de rozijnen en krenten af onder koud stromend water.
  • Laat de rozijnen en krenten 10 minuten wellen in warm water.
  • Laat ze uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Klop het ei los in een kom.
  • Zeef de bloem en 2 eetlepels zout boven een grote kom.
  • Meng de gist door de bloem en maak een kuiltje in het midden.
  • Schenk het ei in het kuiltje en voeg al roerend de karnemelk toe.
  • Roer 5 minuten tot een glad beslag ontstaat.
  • Roer de rozijnen en krenten door het beslag.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag 1 uur en 15 minuten rijzen op een warme plaats.
  • Roer het beslag niet meer.
  • Bekleed een vergiet met keukenpapier.
  • Verhit de frituurolie tot 175°C in een frituurpan of verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Doop een ijsbolletjestang of 2 metalen eetlepels in de hete olie.
  • Schep bergjes beslag met de lepel en laat ze in de hete olie glijden.
  • Bak de oliebollen in porties goudbruin en gaar, ongeveer 6 minuten in de frituurpan of 10-12 minuten in de airfryer.
  • Keer de oliebollen halverwege de baktijd om.
  • Haal de oliebollen uit de pan met een schuimspaan en laat ze uitlekken in het vergiet.
  • Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

Notities

Serveertip:
Serveer de oliebollen warm.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.
Variaties
Tutti-fruttibollen
Laat de rozijnen en de krenten weg. Laat 250 gr tutti-frutti ± 4 uur in water weken.
Dep de vruchten goed droog en snijd ze in kleine stukjes (verwijder de pitten uit de
pruimen).
Roer de tutti-frutti samen met 2 eetlepels kaneel door het beslag.
Amandelbollen
Gebruik 100 gr rozijnen en laat de krenten weg. Verkruimel 100 gr amandelspijs
(Baukje), roer de spijs samen met 1 zakje amandelschaafsel (45 gr, Baukje) en de
gewelde rozijnen door het beslag en bak de amandelbollen zoals in het recept staat
aangegeven. Besprenkel de afgekoelde bollen met amandellikeur.
Ananas-gemberbollen
Laat de rozijnen en de krenten weg. Laat 6 schijven ananas op eigen sap (blik) en 5
gemberbollen uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en snijd ze in stukjes. Roer
ze door het beslag en volg verder het recept.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 5g | Vet: 7g | Zout: 0.3g | Sugar: 10g

Klassieke Oliebollen met Rozijnen en Sukade

Klassieke Oliebollen met Rozijnen en Sukade

Traditionele oliebollen met rozijnen en sukade, perfect voor een feestelijke gelegenheid.
Bereidingstijd1 uur 10 minuten
rijzen1 uur
Recept categorieën: Airfryer, Basisrecept, Gebak, Zuidvruchten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Oud & Nieuw
Servings: stuks
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Frituurpan of airfryer
  • IJsbolletjeslepel of 2 eetlepels
  • keukenpapier
  • plasticfolie

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 120 gram sukade
  • 15 gram gist gedroogd
  • 200 gram rozijnen
  • 500 gram bloem
  • ½ liter melk
  • Frituurolie
  • Poedersuiker

Instructies

  • Wel de rozijnen in een kom met heet water, ongeveer 10 minuten.
  • Laat de rozijnen uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.
  • Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm.
  • Meng de bloem, kaneel, gist en zout in een kom.
  • Breek het ei boven de kom en voeg de lauwwarme melk toe.
  • Roer tot een glad beslag ontstaat.
  • Roer de rozijnen en sukade door het beslag.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag 1 uur rijzen op een warme plaats.
  • Verhit de frituurolie tot 175°C in een frituurpan of verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Bekleed een vergiet met keukenpapier.
  • Doop een ijsbolletjeslepel of 2 eetlepels in de hete olie.
  • Schep bergjes beslag met de lepel en laat ze in de hete olie glijden.
  • Bak de oliebollen in porties goudbruin en gaar, ongeveer 6 minuten in de frituurpan of 10-12 minuten in de airfryer.
  • Keer de oliebollen halverwege de baktijd om.
  • Laat de oliebollen uitlekken in het vergiet.
  • Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze met poedersuiker.

Notities

Serveertip:
Serveer de oliebollen warm.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 6g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 10g

Romige Tagliatelle met Broccoli en Oude Kaas

Romige Tagliatelle met Broccoli en Oude Kaas

Geniet van deze romige tagliatelle met knapperige broccoli, gesmolten oude kaas en een vleugje basilicum. Een snel en smaakvol pastagerecht!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: personen
Calories: 520kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 gram tagliatelle
  • 400 gram broccoli in kleine roosjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 dl room culinair
  • 1 zakje oude kaas geraspt
  • 3 eetlepels basilicum fijngeknipt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten tot ze goudgeel zijn.
  • Kook intussen de broccoli 5 minuten in kokend water met zout en giet af.
  • Giet de tagliatelle af en meng met het uimengsel en de broccoli.
  • Voeg de room culinair en de geraspte oude kaas toe en meng goed door.
  • Breng op smaak met peper en strooi de fijngeknipte basilicum erover.
  • Serveer direct en geniet van dit heerlijke pastagerecht!

Notities

Serveertip:

Lekker met een frisse groene salade en knapperig ciabattabrood met olijfolie.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige rode wijn zoals Valpolicella Terre di Verona past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 520kcal | koolhydraten: 62g | Protein: 18g | Vet: 22g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g

Farfalle met Ansjovis, Tomaatjes en Broccoli

Farfalle met Ansjovis, Tomaatjes en Broccoli

Deze heerlijke farfalle met ansjovis, tomaatjes en broccoli is een smaakvolle en lichte Italiaanse klassieker. Simpel, snel en vol mediterrane smaken!
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: personen
Calories: 480kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli in kleine roosjes
  • 300 gram farfalle vlinderpasta
  • 3 ansjovisfilets
  • 3 tomaten fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 flinke bos basilicum grof gehakt
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Breng een ruime pan water aan de kook en kook de farfalle volgens de verpakking beetgaar.
  • Voeg de laatste 4 minuten de broccoli toe aan de pasta.
  • Giet de pasta en broccoli af en laat uitlekken.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ansjovisfilets toe.
  • Pers de knoflook erboven uit en laat de ansjovisfilets langzaam oplossen.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Klop een dressing van de witte wijnazijn met het oliemengsel.
  • Was en hak de basilicum grof.
  • Roer de basilicum en gehakte tomaten door de dressing.
  • Breng op smaak met peper.
  • Meng de dressing en tomaatjes door de pasta en broccoli.
  • Serveer direct en geniet van deze smaakvolle Italiaanse pasta!

Notities

Serveertip:

Bestrooi de pasta met geschaafde oude kaas voor extra smaak.

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige Italiaanse rode wijn zoals Villa Maria Bardolino past perfect bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 65g | Protein: 14g | Vet: 18g | Zout: 1.2g | Sugar: 6g