Authentieke Bami Goreng met Varkensvlees, Kip en Ontbijtspek

Authentieke Bami Goreng met Varkensvlees, Kip en Ontbijtspek

Een klassieke Indonesische Bami Goreng met varkensvlees, kip, ontbijtspek, en groenten. Een rijkelijk gevulde maaltijd vol smaak!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Noedels, Varkensvlees
Land van herkomst: Indonesië
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Flexitarisch
Servings: 4
Calories: 620kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g eiermie
  • 100 g varkensvlees in blokjes
  • 100 g kippenvlees in blokjes
  • 50 g ontbijtspek in stukjes
  • 4 eieren
  • ½ blik visballetjes in vieren gesneden (optioneel)
  • 200 g spitskool gesneden
  • 50 g prei in ringen gesneden
  • 50 g ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 25 g selderij fijngehakt
  • 3 eetlepels vissaus of sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Peper naar smaak
  • Mespuntje ve-tsin optioneel
  • 6 eetlepels olie
  • Margarine om te bakken

Instructies

  • Kook de eiermie 5 minuten in 2 liter kokend water.
  • Haal de slierten uit elkaar met 2 vorken, laat uitlekken in een vergiet, en voeg een beetje olie toe om plakken te voorkomen.
  • Verhit wat margarine in een pan en bak de eieren tot een omelet.
  • Breek de omelet in stukken en zet apart.
  • Verhit 6 eetlepels olie in een wok en fruit de ui tot deze glazig is.
  • Voeg de knoflook en prei toe en roerbak kort.
  • Voeg het varkensvlees, kip, en visballetjes toe en bak op laag vuur.
  • Voeg selderij, vissaus of sojasaus, ketjap manis, peper en ve-tsin toe en meng goed.
  • Voeg de gekookte mie toe en bak alles al omscheppend.
  • Voeg als laatste de omelet toe en serveer warm.

Notities

Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de hartige smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 620kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 28g | Vet: 32g | Zout: 1.8g | Sugar: 3g

Gebakken Zeetong met Witbier Sabayon en Tagliolini

Gebakken Zeetong met Witbier Sabayon en Tagliolini

Geniet van deze verfijnde gebakken zeetong, geserveerd met een luchtige sabayon op basis van witbier en vergezeld door al dente tagliolini en verse groenten. Een perfect gerecht voor speciale gelegenheden!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Valentijnsdag
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g zeetongfilet
  • Zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 20 cl keizerskroon witbier
  • 200 g tagliolini
  • 3 eidooiers
  • 100 g roomboter in twee delen
  • 250 g verse groenten zoals worteltjes broccoli, peultjes, asperges
  • 2 limoenen in partjes

Instructies

  • Was en schil de groenten, blancheer ze beetgaar en zet apart.
  • Bestrooi de tongfilets met zout en peper en wentel ze door de bloem, klop het overtollige bloem eraf.
  • Verwarm 4 eetlepels olijfolie en 25 g roomboter in een pan.
  • Bak de tongfilets aan beide zijden lichtbruin, haal ze uit de pan en houd ze warm.
  • Kook de tagliolini al dente in een pan met gezouten water en 1 eetlepel olijfolie.
  • Giet af en zet apart.
  • Voor de sabayon: Klop de eidooiers samen met het witbier en een snufje zout au bain marie tot de saus goed warm en schuimig is.
  • Klop er vervolgens 25 g roomboter in kleine vlokjes doorheen tot de boter volledig is opgenomen.
  • Verdeel de tagliolini over voorverwarmde borden, leg de geblancheerde groenten erop en plaats de gebakken zeetong bovenop.
  • Schep de sabayon rondom de zeetong en garneer met partjes limoen.
  • Serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glas witbier of een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g

Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel

Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel

Deze gebakken witlof uit West Zeeuws Vlaanderen is een heerlijk bijgerecht met een krokant laagje gekruid paneermeel. Perfect om te serveren met gekookte aardappelen en vlees naar keuze!
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • Een klein beetje boter Croma
  • Gekruid paneermeel
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Maak de witlof schoon en verwijder het bittere deel aan de onderkant.
  • Kook de witlof gaar in water en laat deze uitlekken in een vergiet.
  • Verhit de boter in een koekenpan tot deze lichtbruin is.
  • Leg de uitgelekte witlof in de pan en bestrooi de bovenkant met gekruid paneermeel.
  • Bak de witlof op middelhoog vuur totdat de onderkant goudbruin is.
  • Draai de stronken om en zorg ervoor dat ze rondom mooi bruin worden.
  • Serveer de gebakken witlof direct met gekookte aardappelen en vlees naar keuze.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Zout: 10g | Sugar: 0.7g

Geroosterde Wintergroenten met Spekjes en Verse Kruiden

Geroosterde Wintergroenten met Spekjes en Verse Kruiden

Geniet van deze smaakvolle combinatie van gebakken wintergroenten met spekjes en aromatische kruiden. Dit hartige Italiaanse gerecht is perfect voor koude winteravonden!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Dieët: Notenvrij
Servings: 4
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g koolrabi
  • 1 venkel
  • 1 grote tomaat
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 rode uien in stukken gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 g spekjes in blokjes
  • 1 dl witte wijn
  • 2 takjes tijm
  • 6 blaadjes salie driemaal doorgesneden
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • en laat ze afkoelen.
  • Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Bewaar deze voor de garnering.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngehakte knoflook, rode ui en spekblokjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de witte wijn, tijm en salie toe aan de pan en laat het kort sudderen.
  • Voeg de beetgare groenten toe en schep alles goed om, zodat de groenten bedekt zijn met de smaken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer het gerecht warm, gegarneerd met de blokjes tomaat.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 10g | Vet: 20g | Zout: 1.8g | Sugar: 8g

Shoarmaschotel met Andijvie en Knapperige Kaaslaag

Shoarmaschotel met Andijvie en Knapperige Kaaslaag

Deze shoarmaschotel met andijvie en een knapperige kaaslaag is een perfecte combinatie van hartige smaken en romige texturen. Met sappige shoarma, verse andijvie, zachte aardappelpuree en een goudbruine laag oude kaas, bereid je eenvoudig een heerlijk hoofdgerecht in de airfryer. Perfect voor een snelle maar smaakvolle maaltijd.
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 2
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g aardappelpuree
  • 200 g shoarma
  • 300 g andijvie
  • Geraspte oude kaas naar smaak
  • Kookroom light naar smaak

Instructies

  • Bak de shoarma 10 minuten op 180°C in de airfryer.
  • Doe de gebakken shoarma in een ovenschaal.
  • Laat de andijvie slinken in een vergiet en overgiet met kokend water.
  • Druk het overtollige vocht goed uit de andijvie.
  • Verdeel de andijvie over de shoarma in de ovenschaal.
  • Schenk een scheut kookroom light over de andijvie.
  • Bedek met een laag aardappelpuree.
  • Bestrooi met geraspte oude kaas naar smaak.
  • Verwarm de airfryer voor op 175°C.
  • Plaats de ovenschaal in de airfryer en bak gedurende 20-25 minuten tot de kaas goudbruin is.

Notities

Wijnadvies:
Een volle, ronde Chardonnay past goed bij deze shoarmaschotel.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 22g | Vet: 25g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Griekse Bifteki Schotel met Tzatziki en Geroosterde Groenten

Griekse Bifteki Schotel met Tzatziki en Geroosterde Groenten

Geniet van deze authentieke Griekse schotel met zelfgemaakte Bifteki, knapperige aardappelen en groenten, en frisse tzatziki. Deze complete maaltijd, boordevol smaak, wordt eenvoudig bereid in de airfryer. Ideaal voor een mediterrane avondmaaltijd, geserveerd met olijven, pepertjes en feta!
(inclusief koeltijd voor tzatziki)1 uur
Recept categorieën: Airfryer, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Griekenland
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de Bifteki:

  • 800 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Bos verse munt fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak

Voor de Griekse Aardappelschotel:

  • 100 g feta
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 courgettes in verschillende kleuren
  • 2 rode uien
  • 3 kleuren paprika
  • 300 g krielaardappelen
  • 1 el olijfolie

Voor de Tzatziki:

  • 250 g Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 5 teentjes knoflook geperst

Voor de Garnering:

  • Groene pepertjes
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Zwarte en groene olijven

Instructies

Voor de Bifteki:

  • Meng in een kom het rundergehakt met het ei, paneermeel, gehakte munt, gedroogde oregano, peper, en zout.
  • Vorm van het gehaktmengsel 8 burgers en leg deze in de koelkast om te koelen.

Voor de Tzatziki:

  • Rasp de komkommer fijn en knijp het overtollige vocht eruit.
  • Meng de komkommer met de Griekse yoghurt en de geperste knoflook.
  • Laat de tzatziki minimaal 3 uur in de koelkast staan om de smaken goed te laten mengen.
  • Voor de Griekse Aardappelschotel:
  • Was de krielaardappelen en snijd ze in kleine stukjes.
  • Zet ze een half uur in koud water om het zetmeel te verwijderen.
  • Snijd ondertussen de paprika’s, courgettes en rode uien in blokjes.
  • Giet de aardappelen af en droog ze goed.
  • Meng de aardappelen met 1 eetlepel olijfolie.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  • Bak de aardappelen gedurende 12 minuten op 200 graden tot ze bruin en knapperig zijn.
  • Voeg de gesneden groenten toe aan de aardappelen en schud goed door.
  • Rooster de groenten samen met de aardappelen nog eens 7 minuten op 200 graden.
  • Leg de Bifteki bovenop de groenten en aardappelen in de airfryer en bak het geheel nog eens 10-12 minuten op 180 graden tot de Bifteki gaar is.
  • Strooi de gedroogde oregano over de aardappelschotel na het bakken.

Serveren:

  • Dien de Griekse schotel op met olijven, groene pepertjes en zongedroogde tomaatjes.
  • Strooi er op het laatst blokjes feta overheen.
  • Serveer de schotel met de gekoelde tzatziki voor een complete Griekse maaltijd.

Notities

Combineer met een frisse witte wijn zoals een Assyrtiko of een droge rosé.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 2.2g | Sugar: 6g

Knapperige Andijvie-Shoarmaschotel

Knapperige Andijvie-Shoarmaschotel

Deze knapperige andijvie-shoarmaschotel is een heerlijke en makkelijke maaltijd voor elke dag van de week. De combinatie van sappige shoarma, knapperige andijvie, romige aardappelpuree en gesmolten oude kaas zorgt voor een smaakvolle ervaring. Ideaal voor een snelle en voedzame maaltijd uit de airfryer.
Bereidingstijd35 minuten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g shoarma
  • 300 g andijvie
  • Kookroom light scheutje
  • 200 g aardappelpuree
  • Geraspte oude kaas

Instructies

  • Bak de shoarma 10 minuten op 180 graden in de airfryer.
  • Laat ondertussen de andijvie slinken in een vergiet door er gekookt water overheen te gieten en druk het overtollige vocht eruit.
  • Doe de gebakken shoarma in een ovenschaal en verdeel de andijvie eroverheen.
  • Giet een scheutje kookroom light (Finesse) over de andijvie.
  • Verdeel de aardappelpuree over de andijvie en bestrooi met geraspte oude kaas.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde airfryer en bak op 175 graden voor 20-25 minuten, tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke ovenschotel.

Notities

Combineer met een rode wijn zoals een Merlot.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 15g | Vet: 20g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g

Krokante Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel

Krokante Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel

Deze krokant gebakken witlof met gekruid paneermeel is een heerlijk bijgerecht dat de klassieke Hollandse smaken naar een hoger niveau tilt.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 110kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 2 eetlepels gekruid paneermeel
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Maak de witlof schoon en verwijder het bittere harde gedeelte aan de onderkant.
  • Kook de witlof gaar in een pan met licht gezouten water, ongeveer 8 minuten.
  • Laat de witlof goed uitlekken in een vergiet.
  • Verhit de boter in een koekenpan tot deze lichtbruin kleurt.
  • Leg de witlof in de pan en bestrooi de bovenkant met het gekruide paneermeel.
  • Bak de witlof tot de onderkant goudbruin en krokant is en draai ze voorzichtig om.
  • Bak de witlof rondom mooi bruin en krokant.

Notities

Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen en een stukje vlees of een vegetarische schnitzel.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de licht bittere smaak van witlof en het krokante paneermeel.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.6g | Sugar: 2g

Gebakken Wintergroenten met Spekjes en Kruiden

Gebakken Wintergroenten met Spekjes en Kruiden

Een hartig en smaakvol gerecht met gebakken wintergroenten en spekjes, perfect voor koude dagen.
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Italië
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 400 g winterwortels geschild en in stukken
  • 400 g koolrabi geschild en in stukken
  • 1 stuks venkel schoongemaakt en in stukken
  • 1 grote tomaat ontveld en in blokjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 rode uien in stukken gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 g spekjes in blokjes
  • 1 dl witte wijn
  • 2 takjes tijm
  • 6 blaadjes salie drie keer doorsneden
  • Naar smaak zout
  • Naar smaak peper

Instructies

  • Maak de winterwortels, koolrabi en venkel schoon en snijd ze in stukken.
  • Kook deze groenten beetgaar in een pan met gezouten water en laat ze afkoelen.
  • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Bewaar deze voor garnering.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de rode uien in stukken.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, uien en spekjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de witte wijn, tijm en gesneden salie toe aan de pan.
  • Voeg de beetgare groenten toe en schep alles goed om.
  • Breng de groenten op smaak met zout en peper.
  • Serveer het gerecht warm, gegarneerd met de blokjes tomaat.

Notities

Serveer met een droge Italiaanse witte wijn zoals Pinot Grigio.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 8g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 8g

Lasagnerolletjes met Drie Kazen en Spinazie

Lasagnerolletjes met Drie Kazen en Spinazie

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta of roomkaas
  • Zout peper en nootmuskaat naar smaak
  • 1 eetlepel olie
  • 200 g spinazie grof gehakt
  • 10 lasagnevellen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 g Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng de mascarpone en ricotta (of roomkaas) in een grote kom.
  • Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de gehakte spinazie gedurende 2 minuten met een snufje zout en peper.
  • Laat de spinazie uitlekken en roer het door het kaasmengsel.
  • Kook de lasagnevellen 5 minuten in ruim kokend water.
  • Laat ze uitlekken en snijd ze in de lengte door.
  • Rol de gesneden lasagnevellen losjes op en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal.
  • Schep het kaasmengsel in de pastarolletjes.
  • Bestrijk de rolletjes met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
  • Bak de lasagnerolletjes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en bubbelend zijn.

Notities

Wijnadvies:
Een medium-bodied witte wijn zoals een Pinot Grigio past perfect bij de rijke en romige smaken van deze lasagnerolletjes.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 20g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 4g