Luchtige Yoghurtroom met Vanille

Luchtige Yoghurtroom met Vanille

Een heerlijk luchtig en romig dessert met yoghurt, slagroom en een vleugje vanille. Perfect om te serveren met vers fruit naar keuze.
Bereidingstijd2 uur 10 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Zuivel
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 6
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Grote mengkom
  • Handmixer of blender
  • Lepel

Ingrediënten

  • 200 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 125 g slagroom vloeibaar
  • 675 g magere yoghurt 3 potjes van 225 g

Instructies

  • Giet de yoghurt in een grote mengkom.
  • Voeg de slagroom, suiker en vanillesuiker toe.
  • Mix het geheel met een handmixer of blender tot een schuimige massa.
  • Plaats het mengsel in de vriezer en laat het minstens 2 uur opstijven.
  • Serveer met seizoensfruit zoals banaan, ananas of bessen.

Notities

Serveertip:
Serveer in mooie glazen en garneer met verse munt of een vleugje kaneel.
Wijnadvies:
Een frisse Moscato d'Asti of een lichtzoete dessertwijn past hier goed bij.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 4g | Vet: 7g | Zout: 0.1g | Sugar: 33g

Avocado-Walnootijs met Café-Noir Koekjes

Avocado-Walnootijs met Café-Noir Koekjes

Geniet van een zijdezacht avocado-walnootijs, perfect voor een zomerse traktatie en afgemaakt met knapperige walnoten en café-noir koekjes.
(inclusief vriezer)40 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs, Noten
Land van herkomst: Mexico
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 2
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ rijpe avocado
  • ½ eetlepel citroensap
  • dl Carte d'Or walnootijs Ola
  • ½ zakje walnoten 45 g, Baukje, grof gehakt
  • 4 café-noir koekjes Verkade

Instructies

  • Schil de halve avocado en pureer deze met het citroensap.
  • Laat de puree ongeveer 10 minuten licht bevriezen.
  • Meng de licht bevroren avocadopuree met het walnootijs.
  • Zet het mengsel nog 30 minuten in de vriezer.
  • Hak de walnoten grof.
  • Serveer het avocado-walnootijs in bolletjes in glazen en strooi de gehakte walnoten erover.
  • Voeg 2 café-noir koekjes toe per glas als garnering.

Notities

Wijnadvies
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een Muscat past mooi bij dit romige avocado-walnootijs en versterkt de zoete, nootachtige smaken.

Nutrition

Calories: 350kcal

Knapperige Aspergekroketten

Knapperige Aspergekroketten

Deze knapperige aspergekroketten zijn een verfijnde lekkernij, perfect voor het voorjaar. Gemaakt met verse witte asperges en een romige ragout, zijn ze ideaal als voorgerecht of feestelijk hapje. Deze zelfgemaakte kroketten zijn een smaakvolle manier om de delicate smaak van asperges te vieren, met een knapperige korst van paneermeel, heerlijk gebakken in de airfryer.
(inclusief vriezen)1 dag 45 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Asperges, Bijgerecht, Warme hapjes
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Lente
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Pasen
Servings: 22
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1000 g witte asperges
  • 2 el suiker
  • 5 dl kookvocht van asperges
  • 3 dl room
  • Kippenbouillon naar smaak
  • 150 g bloem gezeefd
  • 100 g boter
  • Bieslook fijngehakt
  • Witte peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 3 eieren
  • Paneermeel

Instructies

  • Schil de asperges en zet de schillen op met 2 lepels suiker op een laag vuur.
  • Laat dit 5 uur zachtjes pruttelen, zonder te koken.
  • Laat de boter smelten op laag vuur, haal van het vuur en spatel de gezeefde bloem door de boter om een roux te maken.
  • Verhit de roux op laag vuur tot deze bindt, haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Zeef na 5 uur het aspergevocht en snijd de asperges in kleine blokjes.
  • Voeg deze blokjes toe aan het gezeefde kookvocht en laat dit nog 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de room en kippenbouillon naar smaak toe aan het aspergevocht.
  • Meng de roux door het vocht en blijf roeren op middelhoog vuur tot de ragout bindt, zorg dat het niet aanbrandt.
  • Voeg bieslook toe en breng de ragout op smaak met peper en zout.
  • Vul de silicium vormen met de ragout of doe de ragout in blikken, zoals eerder uitgelegd.
  • Plaats de vormen minimaal 24 uur in de diepvries.
  • Haal de bevroren ragout uit de vormen en haal deze drie keer door losgeklopt ei en paneermeel voor een knapperige korst.
  • Bak de kroketten af in de airfryer.
  • Voor kleine aspergeschijfjes: 10 minuten op 180 graden.
  • Voor grote aspergeburgers: 15 minuten op 180 graden.

Notities

Serveer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 3g | Vet: 6g | Zout: 0.4g | Sugar: 2g

Fris Peren Sorbetijs

Fris Peren Sorbetijs

Dit frisse peren sorbetijs is een heerlijke, lichte traktatie voor warme zomerdagen. Met slechts een paar ingrediënten maak je in korte tijd een verfrissend en fruitig dessert.
Fris Peren Sorbetijs45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Picknick
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stevige peren geschild
  • 45 g suiker
  • 1 dl water
  • 0,5 eetlepel citroensap

Instructies

  • Schil de peren en pureer het vruchtvlees met de staafmixer tot een gladde puree.
  • Breng 1 dl water met de suiker aan de kook en laat het koken tot de suiker volledig is opgelost.
  • Laat de suikersiroop iets afkoelen.
  • Roer het citroensap en de afgekoelde suikersiroop door de perenpuree.
  • Giet het mengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 35 minuten draaien tot het ijs is.
  • Plaats het ijs na bereiding in de ijsmachine nog een half uur in de vriezer om goed op te stijven voor het serveren.

Notities

Wijnadvies:
Dit lichte en verfrissende perensorbetijs gaat goed samen met een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een ijskoude prosecco voor een extra feestelijke touch.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0g | Vet: 0g | Zout: 0g | Sugar: 18g

IJstaart van Frans Huits

IJstaart van Frans Huits

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Frans Huits

Equipment

Ingrediënten

  • ½ lt slagroom
  • 1 pakje klopklop 2 zakjes
  • 3 pakjes schuimbatons met chocola
  • een scheutje drank bijv. rum of Amaretto suiker

Instructies

  • Sla de slagroom met suiker stijf.
  • Doe hetzelfde in een andere kom met de klopklop.
  • Bekleed de springvorm met aluminiumfolie.
  • Bedek de bodem met batons.
  • Verkruimel de rest boven de slagroom.
  • Voeg de klopklop en de drank toe.
  • Roer alles goed door elkaar en doe het mengsel in de springvorm.
  • Zet de vorm 6 uur in de vriezer.
  • Als u er geen drank in doet, wordt de taart harder en is dan moeilijker te snijden.

erfijnde Rode Wijn Granité met Rozemarijn en Zeezout

erfijnde Rode Wijn Granité met Rozemarijn en Zeezout

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 121kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 takje rozemarijn
  • 250 ml rode wijn
  • ¼ theelepel grof zeezout
  • 4 eetlepels kristalsuiker of vervang door een suikervrij alternatief
  • 1 eetlepel vers sinaasappelsap

Instructies

  • Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en hak zeer fijn, of knip ze fijn met een schaar in een glas.
  • Schenk de rode wijn in een steelpan.
  • Voeg het grove zeezout en de suiker toe aan de wijn en verwarm al roerend zachtjes tot de suiker is opgelost.
  • Haal de pan van het vuur en roer het sinaasappelsap en de fijngehakte rozemarijn door de wijn.
  • Schenk het wijnmengsel in een diepvriesdoos en laat het in ongeveer 6 uur bevriezen tot granité.
  • Maal de bevroren granité fijn in een keukenmachine of met een staafmixer om ijskristallen te breken.
  • Doe de gemalen massa terug in de diepvriesdoos en zet deze tot gebruik terug in de vriezer.
  • Een alternatieve methode om grote ijskristallen te voorkomen is om de wijnmassa na 2 uur elk uur uit de vriezer te halen, met een vork door te scheppen en weer een uur terug te plaatsen, tot een mooie structuur ontstaat.
  • Bewaar de granité tot gebruik afgedekt in de vriezer.
  • Haal de granité uit de vriezer, maak los met een vork en verdeel de massa over vier kleine glazen.

Notities

Wijnadvies:

Deze Verfijnde Rode Wijn Granité met Rozemarijn en Zeezout komt goed tot zijn recht met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais. De wijn vormt een harmonieus geheel met de smaken van de granité, terwijl de frisheid ervan het verfrissende karakter van het dessert benadrukt.

Nutrition

Calories: 121kcal | koolhydraten: 16g | Zout: 0.3g | Sugar: 15g

Oreo kersentaart

Oreo kersentaart

Heeft een beetje de smaak van Schwartzwalder kirsh torte. Je kunt dus als je dit wilt bij de slagroom en de koekjes nog wat kirsh toevoegen
Recept categorieën: Chocolade, Fruit, Taart
Land van herkomst: België
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1,5 pakje oreo koekjes
  • 150 boter gesmolten
  • 1 pot kersen
  • 2 el aardappelzetmeel
  • 100 gram mascarpone
  • 400 ml slagroom
  • vanille extract
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • chocolade krullen

Instructies

  • Smelt de boter en maal de koekjes fijn.
  • Meng dit met elkaar en vul er de bodem van de springvorm mee.
  • Strijk glad en egaal en zet het in de diepvries om uit te harden.
  • Breng het grootste gedeelte van het kersensap aan de kook.
  • Houd een beetje achter om te mengen met het zetmeel.
  • Wanneer het sap kookt meng je het sap met zetmeel erdoor.
  • Voeg de kersen toe, roer door en schenk dit nu op de oreo bodem.
  • Zet in de vriezer om af te koelen.
  • Klop de slagroom samen met de mascarpone, vanille suiker, poedersuiker en het vanille extract tot een mooie stijve massa.
  • Verdeel dit over de kersen en strijk glad.
  • Werk af met chocolade krullen.

Kaneelijs

Kaneelijs

Recept categorieën: IJs
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 150 g Griekse of volle yoghurt
  • 3 eetlepel(s) honing
  • 1 eetlepel(s) kaneelpoeder
  • 250 ml slagroom

Instructies

  • Roer in een diepvriesbak de yoghurt met de honing en kaneel door elkaar.
  • Klop de slag-room stijf en spatel de room door de kaneelyoghurt.
  • Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs of laat het in de vriezer of het vriesvakje van de koelkast in ca. 3-4 uur bevriezen.
  • Pureer het halfbevroren ijs na 2 uur met de staafmixer tot een romig mengsel.

Aardbeienijs 3

Aardbeienijs 3

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g rijpe aardbeien
  • 300 g fijne witte suiker
  • 5 deciliter water
  • 1 grote citroen
  • 1 sinaasappe

Instructies

  • Laat suiker met water 10 minuten koken.
  • Wrijf aardbeien door zeef.
  • Doe dit samen met de sinaasappel en citroen.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Tijdens het bevriezen af en toe roeren.
  • Als het ijs bijna bevroren is, weer luchtig mixen.
  • Vier a vijf uur laten vriezen

Heerlijke Geroosterde Makreelballetjes met Pittige Sambal

Heerlijke Geroosterde Makreelballetjes met Pittige Sambal

Probeer deze heerlijke geroosterde makreelballetjes met een pittige sambal voor een smaakvolle snack of als warm hapje. Perfect voor elke gelegenheid!
+ 1 uur in de vriezer30 minuten
Recept categorieën: Hapjes, Snack, Vis, Voorgerechten, Warme hapjes
Land van herkomst: Suriname
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw
Servings: 25 balletjes
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel
  • 2 rode pepers fijngehakt
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ei
  • Paneermeel
  • Surinaamse sambal naar smaak

Instructies

  • Verwijder alle graten uit de gerookte makreel.
  • Snipper de rode pepers, ui en knoflook fijn.
  • Meng de ontgrate makreel met de fijngehakte pepers, ui, knoflook en voeg naar smaak Surinaamse sambal toe.
  • Vorm kleine balletjes van het mengsel.
  • Haal ze eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
  • Plaats de gevormde balletjes gedurende een uur in de vriezer.
  • Verhit olie in een frituurpan.
  • Frituur de balletjes tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Notities

Deze makreelballetjes zijn een heerlijke combinatie van pittige smaken en zijn ideaal als snack of voorgerecht.
Serveer ze met een frisse dip of extra sambal voor meer smaak.
Deze balletjes kunnen ook in de oven worden gebakken voor een gezondere optie.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 1.5g