Rollade met abrikozen van Allerhande
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 eetlepels appelstroop
- 1 eetlepel Zaanse mosterd Huisman,
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 varkensfiletrollade 700 g,
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 150 gr gewelde abrikozen
- 1 dl appelcider
- 125 ml slagroom ,
- zout
- peper
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
In kommetje appelstroop, mosterd en kaneelpoeder door elkaar roeren.
Rollade rondom met stroopmengsel bestrijken.
Ui pellen en grof snipperen.
Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne plakjes snijden.
In braadzak ui, bleekselderij en abrikozen door elkaar scheppen.
Rollade erop leggen.
Cider erbij schenken.
Braadzak met binder afsluiten.
In schaal leggen. In bovenkant van zak enkele gaatjes prikken.
In midden van oven rollade in 40 minuten gaar braden.
Uit oven gaatje in braadzak knippen en vocht in steelpan schenken.
Op hoog vuur onafgedekt 5 minuten laten inkoken.
Intussen rollade uit braadzak nemen, op bord leggen en onder aluminiumfolie warmhouden.
Slagroom door ingekookt vocht roeren en 3 minuten laten koken tot licht gebonden saus ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper.
Abrikozenmengsel op platte schaal leggen.
Rollade met scherp mes in plakken snijden en op abrikozen leggen.
Saus overdoen in sauskom en apart bij rollade serveren.
Serveren met broccoli en aardappelpuree.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 13
Reebiefstuk met madeirasaus
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2½ dl wildfond pot á 380 ml, AH,
- 1 eetlepel Madeira keukenflesje,
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 2 dl gevogeltefond á 380 ml, AH,
- 3 eetlepels slagroom
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel witte peperkorrels
- 100 g boter of margarine
- zout
- 4 reebiefstukjes á 125 g,
- peper versgemalen
- 100 gr shii-takes
- 250 r groene kool panklare
- 2 theelepels roze peperbessen potje, Royal Mail,
VOORBEREIDEN:
In pan wildfond met Madeira en kruiden aan de kook brengen.
In andere pan gevogeltefond met slagroom, 1 eetlepel citroensap en peperkorrels aan de kook brengen.
Beide mengsels in 5 á 6 minuten op hoog vuur tot 1 1/2 dl laten inkoken.
In twee zeven elk natgemaakte theedoek leggen.
Madeiramengsel en roommengsel elk afzonderlijk boven twee andere pannen zeven.
Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
50 g Boter in blokjes snijden en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Vijf borden voorverwarmen.
In grote pan ruim water met zout en rest van citroensap aan de kook brengen. Intussen reebiefstukjes elk in 3 gelijke stukjes snijden.
Bestrooien met zout en peper.
Shii-takes schoonvegen met keukenpapier.
Grote exemplaren halveren.
In pan met kokend water kool in 5 minuten beetgaar koken.
In -zeef laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
Intussen in koekepan rest van boter verhitten.
Biefstukjes in 5 à 7 minuten aan weerszijden bruin bakken.
Biefstukjes uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. In achtergebleven bakvet shii-takes in 5 min bruin bakken,af en toe omscheppen.
In tussen pannen met Madeira- en roommengsel opnieuw aan de kook brengen. Van vuur af door elk mengsel 25 g blokjes boter kloppen.
Sauzen zonodig op smaak brengen met zout.
Op elk bord eerst Madeirasaus scheppen.
Borden zó bewegen dat saus goed over borden verdeeld wordt.
Hierin 'bedje' van kool leggen.
Op kool in cirkelvorm 3 biefstukjes leggen.
Shii-takes in midden van biefstukjes leggen.
Hierover roomsaus schenken.
Garneren met peperbessen.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 13
Potting
Aller Hande 1997
Servings: 6 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 100 g blanke rozijnen
- 100 g krenten
- 500 g zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 4 dl melk
- 1 theelepel zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten,
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven),
Rozijnen en krenten wassen en laten uitlekken.
In kom zelfrijzend bakmeel met melk, eieren, zout en vanillesuiker tot glad beslag kloppen.
Rozijnen en krenten erdoor mengen.
Schaal invetten en bestuiven met bloem.
Beslag in schaal scheppen (schaal niet verder dan voor 2/3 deel vullen) en afdekken met aluminiumfolie.
Schaal in grote pan zetten.
Pan vullen met zoveel water dat schaal voor 2/3 deel onder staat.
Water tegen de kook aan brengen.
Poting afgedekt in 2 á 2½ uur tegen de kook aan laten garen.
½ uur voor einde baktijd deksel van pan nemen en in aluminiumfolie gaatjes prikken om vocht te laten ontsnappen.
Met satéprikker controleren of poting gaar is (als prikker droog eruit komt is poting gaar).
Bord op schaal leggen, samen keren en poting uit vorm laten glijden.
Serveren met gesmolten boter, suiker en kaneel, stroop of (gepureerde) verse vruchten.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 13
Pizza met kabeljauw en garnalen
Aller Hande 1996
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 400 g kabeljauwfilet diepvries,
- 2 pakjes Noorse garnalen á 100 g, diepvries, AH,
- 1 grote ui
- 1 dl olijfolie,
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes netto 400 g, AH,
- 1 pakje verse roomkaas met kruiden 125 g,
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 1 pak wit broodmix 500 g, Koopmans,
- 1 blik artisjokharten netto 400 g, Mickey,
- 1 dunne prei
- 100 g gerookte zalmfilet
- 200 g jonge kaas gesneden
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 18 zwarte olijven
- 1 eetlepel olie om in te vetten,
- 1 eetlepel bloem om te bestuiven
VOORBEREIDEN:
Kabeljauw en garnalen in 1 uur half laten ontdooien.
Ui pellen en snipperen.
In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
Ui 2 minuten zachtjes fruiten.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Tomatenblokjes erdoor roeren.
3 minuten op hoog vuur laten inkoken tot stevige saus ontstaat.
Roomkaas toevoegen en al roerend laten smelten.
Saus op smaak brengen met zout en peper.
Laten afkoelen.
In kom broodmix met 4 eetlepels olie en 21/2 dl handwarm water volgens gebruiksaanwijzing tot soepel deeg kneden.
15 minuten laten rijzen.
Intussen artisjokharten afgieten en halveren.
Prei schoonmaken, in flinterdunne ringetjes snijden en wassen.
Zalm in reepjes snijden.
Korstjes van kaas snijden en kaas in lengte in repen van 1 cm breed snijden. Kabeljauw in blokjes van 2 x 2 cm snijden.
Bestrooien met zout, peper en Italiaanse kruiden.
Bakplaat invetten.
Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem.
Deeg uitrollen tot rechthoekige lap ter grootte van bakplaat.
Bakplaat bekleden met deeglap.
Rand van deeg iets omhoog duwen.
Tomatensaus over deeg uitstrijken.
Achtereenvolgens prei, kabeljauw, garnalen, artisjokharten, reepjes zalm en olijven over pizza verdelen.
Kaasrepen in ruitpatroon op pizza leggen.
Pizza tot gebruik afdekken met aluminiumfolie en koel wegzetten.
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Rest van olie over pizza druppelen.
Pizza 1 richel onder midden van oven schuiven en in 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
Pizza met bakplaat op tafel zetten. Serveren met gemengde groene sla.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 13
Oosterse mieschotel
Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 125 gram Chinese eiermie
- 2 varkensschnitzels
- 1 eetlepel roerbakolie
- 1 zak oosterse wokgroente diepvries 375 g
- 2 eetlepels sojasaus
In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Schnitzels in reepjes snijden.
In wok olie verhitten en vlees ca. 5 minuten roerbakken.
Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warmhouden.
In bakvet groentemix ca. 5 minuten al omscheppend bakken.
Vlees en sojasaus toevoegen en nog ca. 2 minuten verwarmen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Uitgelekte mie en groentemengsel over twee warme borden verdelen.
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 13
Mosselen in saffraanroomsaus
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 155kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 kg mosselen panklaar
- 1 envelopje saffraandraadjes
- 3 bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 25 g boter
- ½ theelepel kerriepoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1 dl witte wijn wijncategorie 2
- 1 dl koksroom pakje ` 2 dl
Mosselen onder stromend water afspoelen.
Mosselen die na een ferme tik niet dichtgaan en kapotte exemplaren verwijderen. Mosselen in grote pan leggen en afgedekt op hoog vuur in ca. 5-7 minuten verwarmen tot alle mosselen openstaan.
Intussen saffraandraadjes ca. 5 minuten weken in bakje met 1/2 dl heet water. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Knoflook pellen en fijn snipperen.
Mosselen met schuimspaan in kom scheppen en onder aluminiumfolie of in oven warm houden.
Mosselvocht bewaren.
In hapjespan boter smelten.
Bosui en knoflook ca. 3-4 minuten heel zachtjes fruiten.
Kerriepoeder even meefruiten.
Chilipoeder, wijn en saffraan met vocht erdoor roeren.
Mosselvocht toevoegen en alles op hoog vuur 2-3 minuten inkoken.
Room erdoor roeren en saus nog ca. 1 minuut verwarmen.
Mosselen over vier warme schaaltjes of diepe borden verdelen, saus erover schenken.
Calories: 155kcal | koolhydraten: 3g | Protein: 5g | Vet: 12g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 13
Kruidensalade met lamsvlees
Allerhande 2002
Servings: 4 personen
Calories: 620kcal
Author: Cor Kevenaar
- 4 trostomaten stevige
- 8 eetlepels vleesfond
- ½ citroen
- 9 eetlepels olijfolie milde
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 4 sjalotten
- 1 pakje tempuramix
- 2 dl mineraalwater ijskoud
- zout
- peper versgemalen
- 2 eetlepels bloem
- 4 lamsracks ca. 700 g
- 1 rijpe avocado
- 2 eetlepels zure room
- 50 g rocketmelange sla
- olie om te frituren
Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met een mesje ontvellen. Tomaten vanaf het kroontje in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
In steelpan fond zachtjes verwarmen.
Citroen uitpersen.
Vinaigrette kloppen van 4 eetlepels olie, 1 theelepel citroensap, azijn en fond. Sjalotten pellen en fijnsnipperen.
In pan 1 eetlepel olie verwarmen, sjalotten fruiten.
Pan van het vuur nemen en laten afkoelen.
Sjalot door vinaigrette scheppen.
Frituurolie verhitten tot 180 °C.
In beslagkom van tempuramix, mineraalwater, zout en peper glad en dun beslag kloppen volgens gebruiksaanwijzing.
Tomaat bestuiven met bloem en vervolgens door tempurabeslag halen.
Partjes één voor één in frituurolie laten glijden en ca. 3 minuten frituren. Tomatenbeignets laten uitlekken op keukenpapier.
Licht bestrooien met zout en peper.
Warm houden in voorverwarmde oven of op bord op warmhoudplaat.
Lamsracks bestrijken met 2 eetlepels olie en bestrooien met peper en zout. Koekenpan met antiaanbaklaag verhitten.
Vlees rondom bruin bakken en dan in 8 à 10minuten van binnen rosé laten worden. Lamsracks in aluminiumfolie inpakken en 5 minuten laten rusten.
Intussen avocado halveren en pit verwijderen.
Met een lepel vruchtvlees eruit scheppen.
Avocado met zure room,rest van citroensap en rest van olie pureren met staafmixer.
Avocadocrème overdoen in steelpannetje en heel zachtjes tot lauwwarm verwarmen.
Ook sjalotvinaigrette zachtjes verhitten tot lauwwarm.
Lamsracks tussen botjes door in 5 plakken snijden.
Filets van botjes afsnijden. In cirkelvorm op elk bord 5 lamsfilets leggen.
Op elk stuk lamsvlees wat avocadocrème scheppen.
Slamelange ertussen rangschikken en garneren met tomatenbeignets. Sjalotvinaigrette over salade scheppen.
Calories: 620kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 22g | Vet: 45g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 13
Kalkoenschnitzel met citroen bieslookpesto en aardappelkoekjes
Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 645kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 kalfsschnitzels
- 1 citroen
- ½ bakje bieslookpesto à 100 g
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 1 courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- 4 aardappels
- peper
Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen.
Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en door bieslookpesto roeren.
Ei loskloppen. Knoflook pellen en boven ei uitpersen.
Sjalotje pellen, fijnsnipperen en door ei roeren.
Courgette schoonmaken, halveren en in plakken snijden.
Schnitzel en courgette aan beide kanten dun bestrijken met 1 eetlepel olijfolie en bestrooien met zout en peper.
Princess Table Chef 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Aardappels schillen, wassen en grof raspen.
Met rest van olijfolie, zout en peper door eimengsel scheppen.
Van aardappelmengsel met houten spatels 6-8 bergjes vormen op bakplaat en tot platte koekjes drukken.
Aardappelkoekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden krokant bakken.
In aluminiumfolie warmhouden.
Schnitzel en courgette ca. 5 minuten bakken, halverwege baktijd omdraaien.
Schnitzels royaal besmeren met citroen-bieslookpesto.
Serveren met aardappelkoekjes, courgette en een tomatensalade.
Calories: 645kcal | koolhydraten: 46g | Protein: 39g | Vet: 34g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 13
Kalkoen met sinaasappel en pistachevulling
Allerhande 2002
Bereidingstijd1 minuut min
Servings: 4 personen
Calories: 855kcal
Author: Cor Kevenaar
rollade (opbind)touw
keukenpapier
- 25 g blanke rozijnen zakje a 250 g
- ½ dl sinaasappellikeur slijter
- 1 ui
- 1 appel friszuur
- 75 g pistachenoten
- 15 g rozemarijn verse
- 100 g boter
- 75 g spekreepjes
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 2 sinaasappels
- 1 kalkoen ca. 2 3 kg
Rozijnen ca. 15 minuten in likeur wellen.
Ui pellen en snipperen.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
Pistachenoten pellen en grof hakken.
Helft van rozemarijn achterhouden voor garnering.
Naaldjes van rest van rozemarijntakjes rissen en fijn hakken.
In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
Spekreepjes en ui ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
Appelblokjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Pan van vuur nemen en pistachenoten, fijngehakte rozemarijn en rozijnen met weekvocht erdoor mengen.
Vulling op smaak brengen met zout en peper.
Sinaasappels goed schoonboenen. 1 sinaasappel uitpersen, andere sinaasappel in flinterdunne plakjes snijden.
Rond nek van kalkoen met vingers vel loshalen.
Ruimte tussen vel en vlees vullen met plakjes sinaasappel.
Binnenkant van kalkoen schoonvegen met keukenpapier.
Vulling in buikholte stoppen,vel rond gat dichtvouwen en met cocktailprikkers vaststeken.
Poten en vleugels van kalkoen met keukentouw opbinden.
Kalkoen tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
Kalkoen in ca. 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Braadslede met boter invetten en kalkoen erin leggen.
In steelpan rest van boter smelten, sinaasappelsap erdoor mengen.
Kalkoen royaal met sinaasappelboter bestrijken en bestrooien met zout en peper. Braadslede losjes afdekken met aluminiumfolie.
Kalkoen in ca. 2 uur in midden van oven gaar en goudbruin braden.
Tussentijds regelmatig bedruipen met bakvet en sinaasappelboter.
Halverwege baktijd folie verwijderen, zodat kalkoen bruin kan worden.
Gaarheid controleren door met satépen in dikste deel (dij) te prikken: het vleessap moet helder zijn.
Kalkoen uit oven nemen en op warme serveerschaal leggen.
Geheel inpakken met aluminiumfolie en vlees nog ca. 15 minuten laten rusten.
Folie van kalkoen verwijderen, schaal garneren met achtergehouden rozemarijn. Kalkoen aan tafel aansnijden.
Karkas eventueel met wildschaar openknippen, zodat vulling er gemakkelijk kan worden uitgeschept.
Lekker met sinaasappel-rozemarijnjus en gepofte aardappels.
Een kalkoen is gauw te veel Porties:
Maak van de restjes de volgende dag lekkere sandwiches (met mosterd
mayonaise,komkommer en tuinkers bijvoorbeeld) of een smeuïge ragout.
Calories: 855kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 70g | Vet: 54g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 13
Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus
Allerhande 2002
Bereidingstijd15 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 1 gele paprika
- 4 zongedroogde tomaten in olie
- 40 g boter of margarine
- 300 gr spinazie panklare
- 2 kalfsoesters à ca. 125 g
- 2 eetlepels kappertjes
- zout
- peper
Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
Zongedroogde tomaten met keukenpapier droogdeppen en in reepjes snijden.
In wok of grote pan helft van boter verhitten en paprikablokjes 2 minuten zachtjes bakken.
Spinazie toevoegen en al omscheppend in enkele minuten laten slinken en gaar worden.
Tomaatreepjes erdoor scheppen.
Intussen in koekenpan rest van boter verhitten en kalfsoesters in 3-4 minuten per
kant rosé bakken.
Kalfsoesters uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
Bakvet afblussen met 1 dl water.
Kappertjes erdoor roeren, jus nog even doorwarmen.
Spinazie en kalfsoesters over twee borden verdelen.
Bestrooien met zout en peper.
Kappertjesjus over vlees scheppen.
Lekker met penne (pasta).
Voedingswaarde:
energie 340 kcal
eiwit 34 g
koolhydraten 8 g
vet 19 g
Receptenplein.nl
Home / aluminiumfolie / Pagina 13