Kokos Kerrie Vlees Curry:
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 500 gram varkensvlees in blokjes van 1½ cm, of rundvlees
- 2 uien fijngesneden
- 3 teentjes knoflook zeer fijngesneden
- 1 groene peper fijngesneden en pitjes verwijderd
- 1 cm gemberwortel zeer fijngesneden en gestampt
- 5 kerrieblaadjes karapincha
- 2 kopjes kokosmelk of aangemaakte santen
- 1 dessertlepel komijnpoeder
- 2 theelepels peper
- 1 theelepel fenegriek
- 3 dessertlepels koriander
- 2 theelepels citroensap
- 3 theelepels wijnazijn
- 4 dessertlepels olie
- 2 theelepels zout
Verhit de olie in een ruime bakpan en bak de uien, knoflook, kerrieblaadjes, groene peper en gemberwortel tot ze goudbruin zijn.
Voeg alle specerijen in poedervorm toe en meng het geheel goed.
Voeg het vlees, citroensap, azijn en zout toe.
Roerbak het vlees tot het aan alle kanten bruin is.
Giet de kokosmelk erbij en voeg eventueel wat water toe.
Kook de curry in een afgesloten pan tot het vlees gaar is (ongeveer 15 minuten).
Serveer deze heerlijke kokos kerrie vlees curry met gestoomde rijst of vers gebakken naan. Geniet van de rijke smaken van dit gerecht!
Receptenplein.nl
Home / bakpan / Pagina 3
Zweedse rode bietenburgers met kappertjessaus
Zweedse gehaktburgers met rode biet en kappertjes, geserveerd met een eenvoudige jus van sojasaus. Smaakvol en snel klaar!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 358kcal
Author: Cor Klaar
bakpan
maatbeker
Vleesmessen
- 1 dl rode bieten fijngehakt, gemarineerd
- 1 ei
- 1 el kappertjes fijngehakt
- 2 el boter
- 2 el ui fijngehakt
- 4 el paneermeel
- 400 g rundergehakt
- Sojasaus naar smaak
- Water voor het aanmaken van het gehakt en de saus
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Bak de ui in een deel van de boter tot glazig.
Doe het gehakt in een kom en meng met paneermeel, ei, zout, peper en een beetje water tot een stevig mengsel.
Voeg de gebakken ui, rode bieten en kappertjes toe en meng goed.
Vorm 8 tot 12 kleine hamburgers van het mengsel.
Verhit de rest van de boter in een pan.
Bak de burgers 2 à 3 minuten per kant goudbruin.
Haal de burgers uit de pan en houd ze warm in een schaal.
Blus de pan met 1–2 dl water, voeg sojasaus naar smaak toe en laat kort koken.
Giet de jus over de burgers en serveer direct.
Serveertip:
Heerlijk met aardappelpuree of gekookte krieltjes en een frisse salade met dille.
Wijnadvies:
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Zweedse appelcider.
Calories: 358kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 25g | Vet: 24g | Zout: 1g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / bakpan / Pagina 3
Spaanse gehaktballetjes in tomaten-sherrysaus
Smeuïge gehaktballetjes met Spaanse flair, gesudderd in tomatensaus met sherry en een pittige kick van Spaanse peper.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd43 minuten min
Servings: 4
Calories: 386kcal
Author: Cor Klaar
- 1 ei
- 1 Spaanse peper
- 1 tomaat met vocht
- 2 beschuiten
- 2 el sherry
- 2 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 400 g rundergehakt
- Olijfolie om in te bakken
- Peterselie fijngehakt
- Zout naar smaak
Verkruimel de beschuiten in een mengkom.
Plet 2 knoflooktenen met zout op een schoteltje tot een pasta.
Voeg gehakt, ei, peterselie en knoflookpasta toe aan het beschuitkruim en meng goed.
Vorm 12 kleine gehaktballetjes.
Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes 2 à 3 minuten rondom bruin.
Haal de balletjes uit de pan en zet apart.
Snijd de uien en het laatste teentje knoflook fijn en fruit ze in de overgebleven olie.
Voeg het fijngesneden pepertje toe en bak kort mee.
Voeg de tomaat met vocht en de sherry toe.
Doe de gehaktballetjes terug in de pan en laat ze 45 minuten zachtjes sudderen in de saus.
Serveer warm.
Serveertip:
Heerlijk met witte rijst of knapperig stokbrood en een frisse salade met citrusdressing.
Wijnadvies:
Combineer met een Spaanse rode wijn zoals Tempranillo of Garnacha.
Calories: 386kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 26g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / bakpan / Pagina 3
Gestoomde Chinese Beursjes met Zoetzure Saus
Heerlijke gestoomde Chinese beursjes met een verfijnde vulling van garnalen en groenten, geserveerd met een zoetzure saus. Perfect als voorgerecht of feestelijk hapje!
Bereidingstijd40 minuten min
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4
Calories: 210kcal
Author: Cor Klaar
bakpan
schone theedoek
Keukenzeef
Kleine pan
stoompan
Beursjes:
- 1 sjalotje gesnipperd
- 1 prei alleen het wit, fijngesneden
- 1 stengel bleekselderij fijngesneden
- ¼ paprika fijngesneden
- 75 g sojascheuten
- 25 g boter
- ½ dl witte wijn
- 1 eetlepel sojasaus
- Peper en zout naar smaak
- 4 takjes bieslook
- 100 g gepelde grijze garnalen
- 8 blaadjes rijstpapier diameter 16 cm
Zoetzure saus:
- 25 g boter
- 1 sjalot gesnipperd
- 1 eetlepel sojasaus
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels suiker
- 2 dl water
- 1 mespunt sambal oelek
- 2 koffielepels maïzena opgelost in water
Pel en snipper de sjalot.
Was de prei, bleekselderij en paprika en snijd ze in fijne blokjes.
Was de sojascheuten en laat ze goed uitlekken.
Verhit boter in een pan en stoof de groenten kort aan.
Voeg de witte wijn en sojasaus toe en kruid met peper en zout.
Laat enkele minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn en laat uitlekken.
Leg de rijstblaadjes 2-3 minuten in koud water.
Blancheer de bieslooktakjes kort in heet water.
Spreid de rijstblaadjes op een schone theedoek uit.
Leg telkens 2 blaadjes op elkaar, verdeel wat groentemengsel in het midden en leg er garnalen op.
Knoop de beursjes dicht met een sprietje bieslook.
Zoetzure saus:
Verhit boter in een kleine pan en fruit het sjalotje kort aan.
Voeg de sojasaus, tomatenketchup, sherry, azijn, suiker en water toe en laat kort inkoken.
Breng op smaak met sambal oelek.
Bind de saus met de opgeloste maïzena en laat kort doorkoken.
Serveertip:
Serveer met een extra schaaltje zoetzure saus om in te dippen en een frisse komkommersalade.
Wijnadvies:
Een droge Riesling of een licht gekoelde Pinot Noir past perfect bij de frisse smaken van dit gerecht.
Calories: 210kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 12g | Vet: 10g | Zout: 2g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / bakpan / Pagina 3
Verfijnde Kwarteleitjes met Roquefortcrème en Frambozenconfituur op Geroosterd Brood
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 8 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
Voor het kwarteleitje op toast:
- 8 kwarteleitjes
- 1 stokbrood of ciabatta
- 4 plakken Spaanse ham optioneel
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels geroosterd komijnzaad
- Olijfolie voor het bakken
Voor de roquefortcrème met frambozenconfituur:
- 250 gram roquefort bijvoorkeur Roquefort Dulce con Moras
- 250 gram mascarpone
- Frambozenconfituur
- Gesneden brood getoast
Kwarteleitje op toast:
Stamp het zeezout en komijnzaad fijn in een vijzel.
Snijd schuine plakken van het brood en rooster ze goudbruin.
Bak de kwarteleitjes voorzichtig in een beetje olie tot ze gaar zijn.
Leg een plakje Spaanse ham op de geroosterde toast en plaats hierop een gebakken kwarteleitje.
Serveer de kwarteleitjes direct en bestrooi met het zout en komijnmengsel.
Garneer met verse kruiden zoals peterselie of koriander.
Roquefortcrème met frambozenconfituur:
Meng de gelijke delen roquefort en mascarpone tot een zachte crème.
Serveer de crème in een bakje op een schaal samen met de toast en de frambozenconfituur.
Besmeer wat van de crème op de geroosterde toast en voeg een klein lepeltje frambozenconfituur toe.
Dit verfijnde hapje vormt een heerlijke combinatie met de kwarteleitjes op toast.
- Voor een extra smaakdimensie kunt u de kwarteleitjes stomen gedurende 3 minuten op 100 °C, vervolgens laten afkoelen en pellen. Dip ze daarna in het zout en komijn voor een bijzondere smaakbeleving.
Wijnadvies:
Combineer deze delicatesse met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc voor een perfecte harmonie.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 8g | Vet: 14g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / bakpan / Pagina 3
Pittige Sambal met Kastanjes
Deze pittige kastanjesambal combineert de vurige smaak van Spaanse pepers met de zachte, aardse tonen van kastanjes. Perfect als smaakmaker bij rijstgerechten of als dip!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 10 Couverts
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar
- 8 gekookte kastanjes
- Plantaardige olie naar behoefte
- Snufje zout
- 2 uien middelgroot
- 6 teentjes knoflook
- 10 Spaanse pepers
- Scheutje zoete ketjap manis
Snijd de Spaanse pepers, uien, knoflook en kastanjes zo fijn mogelijk.
Verhit plantaardige olie in een pan.
Bak alle fijngesneden ingrediënten al roerend op middelhoog vuur.
Haal de pan van het vuur.
Voeg een snufje zout toe.
Roer er een scheutje zoete ketjap manis doorheen.
Laat de sambal afkoelen en bewaar in een schone pot.
Serveertip:
Heerlijk bij rijstgerechten, nasi goreng of als pittige dip voor kroepoek.
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling balanceert de pittige smaken van de sambal perfect.
Calories: 120kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 2g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / bakpan / Pagina 3