Gegrilde zalmsaté met sweet & sour groentenoedels en gebakken uitjes
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 C.
Snijd de vis in blokjes.
Pel en snijd de teentjes knoflook fijn.
Meng de zalm met de knoflook, 1 eetlepel woksaus en ½ eetlepel wok olie.
Rijg aan satéstokjes.
Laat de saté op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca.
5 minuten gaar worden.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten 5 minuten.
Voeg de noedels en de rest van de woksaus toe en warm goed door.
Schep de gebakken uitjes erdoor.
Verdeel de gewokte noedels over de grote kommen of borden, leg de saté erbij.
Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek bij voor een extra knappertje.
Variatietip:
Vervang de zalm door andere visfilet zoals pangasius of door gepelde garnalen
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 2
Gegrilde Ananas met Gember Rum Siroop en Vanille-ijs
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
Klein steelpannetje,
kwastje
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 3 cm verse gemberwortel geschild
- 1 rijpe ananas
- 4 bollen vanille-ijs of plantaardig alternatief
Schenk de witte rum en vloeibare honing in een klein steelpannetje.
Knijp de verse gemberwortel erboven uit met behulp van een knoflookpers.
Zet het pannetje met het honing-rum mengsel opzij tot gebruik, afgedekt.
Snijd de ananas met het groen en al in de lengte in vieren en snijd de harde kern eraf.
Bewaar de parten in aluminiumfolie.
Zet het pannetje met het honing-rum mengsel aan de rand van de barbecue en verwarm het mengsel zachtjes.
Bestrijk de snijvlakken van de ananasparten met een kwastje met het warme honing-rum mengsel.
Leg de ananasparten op de barbecue en rooster ze 1 minuut aan elke kant, tot de ananas licht kleurt.
Leg de gegrilde ananas op vier borden en schenk de rest van de honing-rumsaus erover.
Schep het vanille-ijs naast de gegrilde ananas.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn met tropische fruittonen, zoals een Riesling of een Muscat, vormt een uitstekende aanvulling op dit exotische dessert.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 2g | Vet: 3g | Sugar: 40g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 2
Gemarineerde Lamskoteletjes met Munt-Hazelnoot Pesto
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande
- 2 teentjes knoflook geperst
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 8 lamskoteletjes
- 37½ g hazelnoten
- 15 g verse munt
- 2 eetlepels geraspte gruyère
- Versgemalen vierseizoenen peper
- Zout naar smaak
Meng in een kom de helft van de geperste knoflook met chilipoeder, kaneel, balsamicoazijn en 3 eetlepels olijfolie tot een marinade.
Bestrijk de lamskoteletjes rondom met de marinade en laat ze minstens 15 minuten marineren.
Rooster intussen de hazelnoten kort in een droge koekenpan.
Pureer in een keukenmachine de muntblaadjes met de resterende knoflook, geraspte gruyère en geroosterde hazelnoten.
Voeg terwijl de machine draait, de rest van de olijfolie in een dun straaltje toe tot een smeuïge pesto ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de lamskoteletjes op de barbecue in circa 10 minuten bruin en rosé van binnen.
Keer ze regelmatig en bestrijk ze met de marinade.
Serveer de lamskoteletjes met de muntpesto.
Wijnadvies:
Serveer deze lamskoteletjes met een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Cabernet Sauvignon. De kruidigheid en het hoge tanninegehalte complementeren de smaken van het gegrilde lamsvlees en de frisse muntpesto perfect.
Calories: 500kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 35g | Vet: 35g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 2
Oosterse Varkenshaasspiesjes
exclusief marineertijd20 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Kevenaar
Barbecuespiesen
Kom voor de marinade
- 300 gr varkenshaas in blokjes gesneden
- 75 ml olijfolie
- 25 ml ketjap manis glutenvrij indien nodig
- 2 el citroensap
- 1 ui fijngesneden
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl kurkuma
- 2 tl worcestersaus
Meng in een kom de olijfolie, ketjap manis, citroensap, fijngesneden ui, gemalen koriander, kurkuma en worcestersaus tot een marinade.
Doe de blokjes varkenshaas in een afsluitbare plastic zak of schaal en giet de marinade erover.
Meng goed zodat alle stukjes vlees bedekt zijn met de marinade.
Dek af en zet minimaal 6 uur (of een nacht) in de koelkast om te marineren.
Rijg de gemarineerde varkenshaas aan de barbecuespiesen.
Verhit de barbecue tot medium-hoog vuur en gril de varkenshaasspiesjes ongeveer 6-8 minuten, draai regelmatig om, tot ze gaar zijn en een mooie kleur hebben.
Serveer de Oosterse varkenshaasspiesjes direct.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de Oosterse smaken van dit gerecht.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.2g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 2
Röstirondjes met Mediterrane Tonijnsalade en Geroosterde Rode Ui
Met deze Franse tonijnsalade met kappertjes doe je visliefhebbers een groot plezier! Ogen dicht... en waan je op een dobberend jacht ergens aan de Cóte d'Azur.
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 4 Aviko Rösti rondjes naturel
- 1 rode ui
- 2 tl olijfolie
- 1 kleine sjalot
- 1 tl kappertjes
- 100 gr tonijnmoot in olie uitgelekt uit blik
- 2 el crème fraîche
- 1 takje dille
Bereid de röstirondjes volgens de instructies op de verpakking.
Je kunt de rondjes ook in ongeveer 10 minuten op de barbecue roosteren.
Pel de rode ui en snijd deze in partjes van 1 cm.
Bestrijk de ui dun met olijfolie.
Rooster de ui op de barbecue of in een grillpan gedurende 4-5 minuten per kant, totdat ze gaar en goudbruin zijn.
Snipper ondertussen de sjalot heel fijn en hak de kappertjes fijn.
Meng de tonijn met sjalot, kappertjes en crème fraîche.
Breng de tonijnsalade op smaak met zout en peper.
Hak de dille grof.
Leg de röstirondjes op een schaal en beleg ze met de tonijnsalade en de geroosterde rode ui.
Bestrooi het geheel met grofgehakte dille.
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 2
Griekse Röstirondjes met Tzatziki, Gegrilde Courgette, Feta en Granaatappel
Een Grieks hapje is altijd een goed idee: beleg röstirondjes met
tzatziki, gegrilde courgette, wat feta en frisse granaatappelpitjes!
Bereidingstijd20 minuten min
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar
- 4 Aviko Rösti rondjes naturel
- ¼ courgette
- 1 eetlepel olijfolie
- 1,5 teentje knoflook 1 teen voor de courgette, 1/2 teen voor de tzatziki
- 50 gram Griekse yoghurt
- 25 gram feta
- 25 gram granaatappelpitjes
- 2 takjes tijm
Bereid de röstirondjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Je kunt de rondjes ook in ongeveer 10 minuten op de barbecue roosteren voor extra smaak.
Snijd de courgette in plakjes van 2-3 mm.
Meng ze met de olijfolie en de helft van de geperste of geraspte knoflook.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Gril de plakjes courgette in een grillpan of op de barbecue gedurende 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Rasp of pers de rest van de knoflook boven de Griekse yoghurt voor de tzatziki en roer goed door.
Leg de röstirondjes op een schaal.
Schep een beetje tzatziki op elke röstironde.
Beleg de rondjes met de gegrilde courgette.
Verkruimel de feta erboven en bestrooi met de granaatappelpitjes.
Garneer met blaadjes tijm.
Calories: 200kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 2
Gegrilde Aubergine Sandwiches met Geitenkaas en Basilicum
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar
- 75 g harde Hollandse geitenkaas
- 15 g verse basilicumblaadjes
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
Voorbereiden:
Week cocktailprikkers ca.
10 minuten in koud water.
Snijd intussen de korstjes van de geitenkaas af en schaaf de kaas in plakken.
Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes.
Aubergine voorbereiden:
Was de aubergine, verwijder het kroontje en snijd aan weerszijden in de lengte dunne plakken eraf (deze worden niet gebruikt).
Snijd de rest van de aubergine in 4 lange plakken.
Bestrijk de plakken aan beide kanten met olijfolie.
Grillen op de barbecue:
Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper.
Rooster ze op een hete barbecue in ca.
6 minuten aan beide kanten tot ze bruin zijn.
Haal de aubergine van het vuur.
Beleggen en grillen:
Beleg elke plak aubergine met plakken geitenkaas en basilicumblaadjes.
Steek de sandwiches vast met cocktailprikkers.
Leg ze terug op de barbecue en rooster nog ca.
3 minuten, tot de kaas gesmolten is.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht.
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 2
Entrecote met rodepaprikasaus
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 2 citroenen
- 2 rode paprika's
- 1 glas rode wijn
- 7 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels paprikapoeder
- 4 teentjes knoflook ongepeld
- 4 entrecotes of rib-eyes á 200 gram
- 2 theelepels roze peperkorrels licht gekneusd
Voorbereiden:
Leg het vlees in een ondiepe schaal en bestrooi het met 1 theelepel paprikapoeder en de roze peperkorrels.
Schenk de wijn en 2 eetlepels olijfolie erover en laat het geheel afgedekt 1 uur op kamertemperatuur marineren.
Bereiden:
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C of gasstand 6.
Schep hele paprika's en knoflook door 2 eetlepels olijfolie en rooster ze 15 a 20 minuten op een bakplaat of tot ze zwartgeblakerd en gerimpeld zijn.
Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Knijp de pulp uit de teentjes knoflook in een blender of keukenmachine.
Ontvel de paprika's, open ze en verwijder de zaadjes.
Doe ze samen met eventuele sappen in de blender of keukenmachine.
Meng tot ze glad zijn.
Voeg 1 theelepel paprikapoeder, het sap van ½ citroen en 2-3 eetlepels olijfolie toe terwijl de motor nog draait en pureer tot een emulsie.
Voeg zout en peper toe.
Snijd de rest van de citroenen in vrij dikke plakken en verwijder de pitjes.
Rooster het vlees en de plakken citroen op de barbecue op hoog vuur.
Rooster 3 a 5 minuten aan elke zijde en laat circa 5 minuten op een voorverwarmd bord rusten.
Serveer met de plakken citroen en de saus.
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 2
Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn
Servings: 4
Calories: 290kcal
Author: Cor Kevenaar
- 2 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepels mosterd pittig
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen schoongeboend
- 1 takje verse rozemarijn
- 8 lamskoteletjes
In kommetje knoflook, mosterd en olie door elkaar roeren.
Helft van citroenschil boven mosterdmengsel raspen.
Naaldjes van rozemarijn zeer fijn hakken en door mosterdmengsel mengen, ½ tl zout en peper toevoegen.
Lamskoteletjes met mosterdmengsel aan beide zijden inwrijven en minimaal 15 min. marineren.
Vlees op barbecue in 8-10 min. aan beide zijden van buiten bruin en van binnen rosé bakken, regelmatig keren.
Serving: 1persoon | Calories: 290kcal | koolhydraten: 0g | Protein: 19g | Vet: 24g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 2
Geroosterde Groentespiezen met Barbecue Kip
Bereidingstijd27 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 485kcal
Author: Cor Klaar
- 2 rode paprika's
- 2 courgettes
- 3 teentjes knoflook
- 6 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 8 barbecue kipspiesen ca. 275 g
- ½ flesje barbecuesaus 250 ml
- 1 zak tortillachips 150 g
Verwarm de barbecue voor.
Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in grove stukken.
Was de courgettes, verwijder de steelaanzet en snijd ze in plakken.
Pers de knoflookteentjes uit boven de olijfolie.
Voeg zout en peper toe naar smaak en meng goed.
Wrijf de paprika's en courgettes in met de knoflookolie.
Rooster de paprika's en courgettes op de barbecue gedurende ongeveer 20 minuten, tot ze bruin en beetgaar zijn.
Rooster vervolgens de barbecue kipspiesen op de barbecue in ongeveer 8 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Verdeel de geroosterde groenten en kipspiesen over vier borden.
Serveer met barbecuesaus en tortillachips.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de geroosterde groenten en barbecue kip.
Calories: 485kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 24g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Barbecue / Pagina 2