Biersoep met Pompoen, Bleekselderij en Gerookte Ham
Een rijke en smaakvolle soep met pompoen, bleekselderij en gerookte ham, op smaak gebracht met kerrie en afgemaakt met Karmeliet Tripel bier.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
soeppan
mes
blender of staafmixer
Lepel
- 250 g bleekselderij in stukjes gesneden, houd 2 eetlepels achter
- 250 g pompoen geschild, ontpit en in blokjes gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 0,8 l kippen- of kalfsbouillon
- 2 theelepels kerriepoeder
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
- 4 eetlepels crème fraîche
- 150 g magere gerookte ham in snippers
- 2 eetlepels bladselderij fijngesneden
Schil en ontpit de pompoen en snijd deze in blokjes.
Hak de bleekselderij (houd 2 eetlepels achter), ui en knoflook fijn.
Verhit de olie in een soeppan en roerbak de groenten kort.
Zet het vuur laag, voeg de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg het kerriepoeder, peper en zout toe.
Pureer de groenten tot een gladde soep en giet de puree terug in de pan.
Voeg de helft tot driekwart van het bier toe en verwarm de soep nog 5 minuten.
Roer de crème fraîche en de gerookte ham door de soep en warm het geheel goed door.
Serveer de soep in verwarmde soepborden.
Garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij en geef er warm stokbrood en een bokaal Tripel bier bij.
Serveertip:
Voeg geroosterde pompoenpitten of ringetjes bleekselderij toe voor extra textuur en smaak.
Wijnadvies:
De soep gaat uitstekend samen met Karmeliet Tripel bier, maar kan ook geserveerd worden met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 12g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 7g
Receptenplein.nl
Home / blender of staafmixer
Verfrissende Bananenmilkshake met Vanille-ijs
Geniet van deze romige bananenmilkshake met vanille-ijs – een heerlijke, verfrissende drank voor warme dagen!
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 2
Calories: 300kcal
Author: Cor Klaar
- Melk hoeveelheid naar eigen inzicht
- 1 liter vanille-ijs
- 2 rijpe bananen
- Suiker naar smaak
Snijd de bananen in stukjes en doe ze in een blender of kom voor de staafmixer.
Voeg het vanille-ijs toe en mix ongeveer 1 minuut tot een romige massa.
Voeg melk toe tot de gewenste consistentie is bereikt, en zoet naar smaak met suiker.
Giet de milkshake in een glas, serveer koud met een rietje en geniet!
Wijnadvies
Geen wijnadvies nodig; een milkshake is perfect op zichzelf!
Calories: 300kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 30g
Receptenplein.nl
Home / blender of staafmixer
Romig Bananenijs met Citroen en Slagroom
Geniet van dit frisse en romige bananenijs met een vleugje citroen – perfect als zomerse traktatie!
(inclusief draaien in ijsmachine) + 30 minuten invriezen45 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 150 g rijpe bananen
- 65 g fijne suiker
- Sap van een kleine citroen
- 1 eierdooier
- ½ dl slagroom
- 1½ dl volle melk
Pureer de bananen samen met de eierdooier, suiker en citroensap in een blender of met een staafmixer.
Roer de bananenpuree goed door de slagroom en de melk totdat het geheel glad is.
Giet het mengsel in de ijsmachine en laat het 35 minuten draaien.
Plaats het ijsmengsel na de bereiding nog een half uur in de vriezer om verder op te stijven.
Optioneel: voeg stukjes chocolade toe aan het ijs voor extra smaak.
Wijnadvies
Serveer eventueel met een dessertwijn zoals een lichtzoete Moscato om de smaken van de banaan en citroen te complimenteren.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 3g | Vet: 10g | Zout: 0.05g | Sugar: 24g
Receptenplein.nl
Home / blender of staafmixer
Pittige Tomatencocktail met een Vleugje Vodka
Een verrassend pittige tomatencocktail met een frisse hint van limoen en een vleugje vodka. Perfect voor brunch of als verfrissend aperitief!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 85kcal
Author: Auteur onbekend
blender of staafmixer
kleine glaasjes
rietjes
maatbeker
- 200 g ontvelde tomaten in stukjes
- 6 eetlepels tomatensap
- 2 eetlepels wodka
- ½ theelepel geraspte mierikswortel
- Een beetje limoensap
- Gecrusht ijsblokjes
- Zout en peper naar smaak
Pureer de tomaten in een blender of met een staafmixer tot een glad mengsel.
Voeg het tomatensap, de wodka, geraspte mierikswortel, limoensap, zout en peper toe aan de gepureerde tomaten.
Meng alles goed door elkaar.
Vul kleine glaasjes met gecrusht ijs.
Schenk de bereide cocktail over het ijs in de glazen.
Garneer met een schijfje limoen of een stengel selderij voor extra flair.
Serveer direct en geniet van deze pittige en verfrissende cocktail!
Serveertip:
Serveer de cocktail met een schijfje komkommer of een selderijstengel voor een extra frisse touch.
Wijnadvies:
Niet van toepassing – deze iconische cocktail staat perfect op zichzelf!
Calories: 85kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 1g | Vet: 0g | Zout: 0.6g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / blender of staafmixer
Romige Pompoen-Biersoep met Gerookte Ham
Deze romige pompoen-biersoep met een vleugje Karmeliet Tripel en gerookte ham is een hartverwarmend gerecht met een diepe, kruidige smaak. Perfect voor koude dagen!
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Author: Auteur onbekend
soeppan
blender of staafmixer
mes
- 250 g bleekselderij
- 250 g pompoen geschild en in blokjes
- 1 ui fijngesneden
- 2 knoflooktenen fijngehakt
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 0,8 l kippen- of kalfsbouillon
- 2 theelepels kerriepoeder
- Peper en zout naar smaak
- 1 fles Karmeliet Tripel 33 cl
- 4 eetlepels crème fraîche
- 150 g magere gerookte ham in snippers
- 2 eetlepels bladselderij fijngesneden
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngesneden ui, knoflook, bleekselderij (houd 2 eetlepels apart) en pompoenblokjes toe en roerbak deze 3 minuten.
Zet het vuur lager, giet de bouillon erbij en laat de soep 15 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Voeg kerriepoeder, peper en zout toe en pureer de soep met een blender of staafmixer tot een gladde consistentie.
Giet de soep terug in de pan en voeg de helft tot driekwart van het bier toe.
Verwarm de soep nog 5 minuten zonder te laten koken.
Roer de crème fraîche en de gerookte ham erdoor en laat nog even op laag vuur doorwarmen.
Serveer de soep in voorverwarmde soepkommen en garneer met de achtergehouden fijngesneden bladselderij.
Lekker met warm stokbrood en een glas Karmeliet Tripel.
Serveertip:
Voeg geroosterde pompoenpitten of dunne ringetjes bleekselderij toe voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij deze soep, maar de beste combinatie blijft een goed gekoeld glas Karmeliet Tripel.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 16g | Vet: 20g | Zout: 2.1g | Sugar: 6g
Receptenplein.nl
Home / blender of staafmixer
Makreeltartaar met Pittige Tomaat-Koriander Coulis
Een verfijnd en verfrissend gerecht van makreeltartaar, geserveerd met een pittige tomaat-koriander coulis. Perfect als voorgerecht voor feestelijke gelegenheden of zomerse diners.
Bereidingstijd30 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
blender of staafmixer
citruspers
Voor de tartaar:
- 4 makreelfilets fijngehakt
- 1 ui fijngehakt
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel geraspte citroenschil zeste
- 3 fijngehakte korianderblaadjes
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Voor de coulis:
- Vruchtvlees van 4 roma-tomaten
- ½ fijngesnipperde ui
- 1 Spaans pepertje fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- Kruidentuiltje van tijm en laurier
- Korianderbollen
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Enkele blaadjes salie
- Olijfolie
Voor de tartaar:
Meng de fijngehakte makreelfilets met de fijngehakte ui, citroensap, geraspte citroenschil, korianderblaadjes, zout en peper.
Zet apart.
Voor de coulis:
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde ui, Spaans pepertje en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg het vruchtvlees van de tomaten, kruidentuiltje van tijm en laurier, korianderbollen, zout en peper toe.
Laat het mengsel zachtjes koken tot de tomaten goed zijn ingekookt en alle smaken zijn samengekomen.
Zeef de coulis om een gladde saus te verkrijgen en meng met fijngehakte koriander.
Verwijder het kruidentuiltje.
Dresseren:
Verdeel de makreeltartaar over de borden.
Lepel de tomaat-koriander coulis eromheen.
Garneer met enkele blaadjes salie en serveer direct.
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 20g | Vet: 15g | Zout: 0.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / blender of staafmixer
Krokante Tortillachips met Geroosterde Kip, Witte Bonen Dip en Komkommersalade
Een heerlijke combinatie van krokante tortillachips, perfect gekruide geroosterde kippenboutjes, romige witte bonen dip en een frisse komkommersalade. Ideaal voor een gezellige maaltijd vol smaak en textuur.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 520kcal
Author: Auteur onbekend
kookpan
blender of staafmixer
- 3 grote wraptortilla's
- 50 ml zonnebloemolie
- 3 tenen knoflook
- 3 theelepels paprikapoeder
- 4 kippenboutjes
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel cayennepeper
- ½ theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel komijnzaad
- Zout
- Peper
- 1 pot witte bonen 330 g
- 2 takjes koriander
- 100 ml olijfolie
- 2 limoenen
- 1 komkommer
- ½ rode ui gesnipperd
- 1 rode peper fijngehakt
- 2 eetlepels koriander fijngesneden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de 3 wraptortilla's in punten en haal ze door een mengsel van 50 ml zonnebloemolie, 1 teen geperste knoflook en 1 theelepel paprikapoeder.
Bak de tortillachips in ongeveer 10 minuten knapperig in de oven.
Kook de kippenboutjes 5 minuten voor en dep ze droog.
Wrijf de kippenboutjes in met een mengsel van 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel oregano, een snuf cayennepeper, ½ theelepel nootmuskaat, 1 theelepel komijnzaad, 1 teen geperste knoflook en 1 theelepel zout.
Rooster de kippenboutjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin in de oven, keer ze regelmatig om.
Laat de witte bonen uitlekken en pureer ze samen met 1 teen knoflook, een paar takjes koriander, 3 eetlepels olijfolie en de rasp van ½ limoen.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de komkommer fijn en meng met ½ gesnipperde rode ui, 1 fijngehakte rode peper en 2 eetlepels fijngesneden koriander.
Maak een dressing van het sap van 1 limoen, 50 ml olijfolie en een snufje zout en schep dit door de komkommersalade.
Serveer met de knapperige tortillachips, dipsaus en komkommersalade.
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een Sauvignon Blanc die goed past bij de pittige en frisse smaken van dit gerecht.
Calories: 520kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / blender of staafmixer
Arroz a Banda met Garnalen en Kabeljauw
Een authentiek Spaans gerecht, Arroz a Banda, boordevol smaakvolle vis en verse groenten. Ontdek de smaken van de Middellandse Zee!
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 2 personen
Calories: 380kcal
Author: Cor Klaar
Kookpan voor rijst
Pan voor groenten
blender of staafmixer
mes
- 110 gram langkorrelige rijst in visbouillon gekookt
- 1 ½ tl gerookt paprikapoeder
- ½ oranje pepertje zonder pitjes, in ringen
- Stukje courgette in blokjes
- 2 laurierblaadjes
- 3 verse tomaten gepureerd samen met de knoflook en 1 el olie
- 1 ui fijn gesneden
- 2 tenen knoflook gesneden
- 4 takjes tijm
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 100 gram garnalen
- 150 gram kabeljauw in stukjes
Kook de langkorrelige rijst in visbouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een pan een beetje olie en bak de ui, knoflook, courgette, oranje peper, laurierblaadjes en tijm aan.
Voeg het gerookt paprikapoeder toe en bak kort mee.
Voeg de gepureerde tomaten met knoflook en olie toe aan de pan en laat het geheel 30 minuten sudderen.
Voeg de garnalen en stukjes kabeljauw toe aan de saus en laat nog 5-10 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is.
Meng de gekookte rijst door de saus en serveer direct.
Combineer dit gerecht met een frisse, droge witte wijn zoals een Albariño of Verdejo. Deze wijnen passen perfect bij de rijke, hartige smaken van de vis en gerookte paprika.
Calories: 380kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 30g | Vet: 8g | Zout: 1.4g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / blender of staafmixer
Verfrissende Vruchten Milkshake
Bereidingstijd5 minuten min
Servings: 1
Calories: 180kcal
Author: Cor Klaar
blender of staafmixer
glas
- ¼ dl vruchtensap bijvoorbeeld sinaasappel, aardbei of mango
- ½ dl roomijs vanille of een andere smaak naar keuze
- 1 dl melk
Doe het vruchtensap, roomijs en melk in een blender of gebruik een staafmixer.
Mix alles goed door elkaar totdat je een gladde en romige milkshake hebt.
Schenk de milkshake direct in een glas.
Serveer de milkshake meteen en geniet van een verfrissende traktatie.
Geen wijnadvies, maar je kunt de milkshake versieren met een toefje slagroom of vers fruit voor een extra feestelijk effect.
Calories: 180kcal | koolhydraten: 24g | Protein: 4g | Vet: 8g | Zout: 0.2g | Sugar: 20g
Receptenplein.nl
Home / blender of staafmixer
Romige Aspergelasagna met Zalm en Spinazie
Een luxueuze aspergelasagna met gerookte zalm en spinazie. Verrassend en vol van smaak.
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
blender of staafmixer
kookpan
- 1 kg witte asperges schoongemaakt en 10 minuten gekookt
- 2 eieren
- 200 gr gerookte zalm
- 200 gr spinazie
- 100 gr geraspte Parmigiano Reggiano
- Bechamelsaus kant-en-klaar (hoeveelheid naar smaak)
- Voorgekookte lasagnabladen
ook de asperges in een pan met water gedurende 10 minuten, laat ze daarna uitlekken.
Pureer de spinazie met de eieren en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano met behulp van een staafmixer of blender.
Meng het spinaziemengsel door de bechamelsaus en verwarm dit kort in een pan, zodat het lichtjes kookt.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje van de bechamelsaus op de bodem.
Leg hierop een laag voorgekookte lasagnabladen, gevolgd door enkele asperges en stukjes gerookte zalm.
Herhaal dit proces met nog een laag bechamelsaus, lasagna, asperges en zalm.
Eindig met een laatste laag bechamelsaus en bestrooi royaal met de resterende geraspte Parmigiano Reggiano.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagna gedurende 20 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
Deze aspergelasagna past uitstekend bij een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 25g | Vet: 22g | Zout: 1.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / blender of staafmixer