Mango lassi

Mango lassi

Indiaas yoghurtdrankje
Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken, Zuivel
Land van herkomst: India
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram mango vers of uit de diepvries
  • 300 ml yoghurt plantaardige
  • 1 el suiker
  • ½ tl gemalen kardemom
  • 3 saffraan draadjes

garnering:

  • pistachenoten en rozenblaadje

Instructies

  • Schil de mango en snijd in kleine stukjes.
  • Als je mangopuree of diepvriesmango gebruikt, kun je deze stap overslaan.
  • Pureer de mango en voeg de yoghurt, suiker en kardemom toe.
  • Leg de saffraan even in water en voeg dan ook de saffraandraadjes toe.
  • Blend tot een egaal geheel.

Is het nog te dik?

  • Giet er dan een klein beetje (plantaardige) yoghurt bij.
  • Schenk in 2 glazen en garneer met gedroogde rozenblaadjes en grof gehakte pistache nootjes.

Bananen pannenkoekjes met kokos ijs

Bananen pannenkoekjes met kokos ijs

Koffie is een van de meest gedronken drankjes ter wereld. Het is een drankje dat bekend staat om zijn stimulerende effecten en heerlijke smaak. Maar wist je dat je koffie kunt maken van dadelpitten? Ja, je leest het goed! Dadelpitten kunnen worden gebruikt om een heerlijke en gezonde koffiedrank te maken.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs, Pannenkoeken
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4
Calories:
Author: Peter Vranken

Equipment

Ingrediënten

bananen pannenkoekjes

  • 4 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • snufje kaneel

kokos ijs

  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille extract

Instructies

Bereidingswijze pannenkoekjes

  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie of boter toe.
  • Schep ongeveer ¼ kopje beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin.
  • Prak de baby bananen in een kom en voeg vervolgens de eieren en kaneel toe.
  • Meng alles goed door elkaar.

Bereidingswijze Kokosijs

  • Giet de kokosmelk in een blender en voeg de honing en vanille extract toe.
  • Mix alles goed door elkaar.
  • Giet het mengsel in een ijsblokjesvorm en laat het minimaal 4 uur in de vriezer staan.
  • Zodra het ijs bevroren is, haal je de blokjes uit de vorm en doe je deze in de blender.
  • Mix het ijs tot een gladde massa en serveer het samen met de bananen pannenkoekjes.

Notities

Tropisch fruit vindt je niet in de supermarkt.. Daarom de tip om online bij Fruit uit Zuid te kijken.

Verfrissende Frozen Strawberry Mocktail

Verfrissende Frozen Strawberry Mocktail

Voor deze easy mocktail heb je maar 4 ingrediënten en 10 minuten nodig. Dus kom maar door met die frozen strawberry daiquiri mocktail!
Recept categorieën: Koude Dranken, Mocktail
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • 250 ml koud water
  • 2 eetlepels frambozensiroop
  • 225 g bevroren aardbeien

Instructies

  • Pers de limoen uit.
  • Doe het limoensap samen met het water, de frambozensiroop en 200 g bevroren aardbeien (per 2 personen) in de blender en pureer het geheel tot een gladde massa.
  • Verdeel de mocktail over de glazen.
  • Rasp de laatste bevroren aardbei erboven.
  • Serveer de mocktail direct voor een verfrissende ervaring.

Notities

Deze verfrissende mocktail is perfect voor een warme zomerdag of als een heerlijke traktatie op elk moment van het jaar. Geniet ervan zonder schuldgevoel, want het bevat geen alcohol!

Tropische Mango Piña Colada Mocktail

Tropische Mango Piña Colada Mocktail

Een piña colada is op zichzelf al fantastisch, maar tegen mango zeggen we ook geen nee! De combi maakt deze frozen piña colada mocktail extra fruitig.
Voorbereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Mocktail
Land van herkomst: Caribean
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 227 g ananasschijven op sap
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 bolletjes mangosorbetijs

Instructies

  • Snijd een halve schijf ananas in 2 parten (per 2 personen) en bewaar deze als garnering.
  • Doe de rest van de ananas samen met het sap in de blender.
  • Voeg de kokosmelk en het mangosorbetijs toe aan de blender.
  • Pureer alles tot een glad mengsel.
  • Verdeel de frozen piña colada mocktail over de glazen.
  • Steek op elk glas een partje ananas ter decoratie.

Notities

Wijnadvies:

Deze mocktail is heerlijk verfrissend en past goed bij een zomerse dag. Als je een volwassen twist wilt toevoegen, kun je overwegen een scheutje witte rum toe te voegen voor een echte piña colada-ervaring. Als je het liever alcoholvrij houdt, serveer het dan gewoon zoals het is!

Frisse Aardbeien Havermout Smoothie

Frisse Aardbeien Havermout Smoothie

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken, Ontbijt, Smoothies
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 190kcal
Author: Albert Heijn / Aller Hande

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien in stukken gesneden
  • Sap van 2 sinaasappels
  • 100 g havermout
  • 600 ml magere yoghurt

Instructies

  • Pureer de aardbeien met het sinaasappelsap in een blender.
  • Voeg de havermout en yoghurt toe aan de blender.
  • Meng alles enkele minuten op de hoogste stand tot een schuimige shake ontstaat.
  • Schenk de shake in hoge glazen.

Notities

Wijnadvies:

Deze shake is niet geschikt om met wijn te combineren, maar een glas verse sinaasappelsap zou een perfecte aanvulling zijn op deze verfrissende en gezonde smoothie.

Nutrition

Calories: 190kcal | koolhydraten: 31g | Protein: 8g | Vet: 3g | Zout: 0.1g | Sugar: 18g

Romige Basilicumsaus met Geitenkaas

Romige Basilicumsaus met Geitenkaas

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Kaas, Saus
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 270kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 15 g verse basilicum
  • 200 ml slagroom
  • 1 theelepel honing
  • 150 g zachte geitenkaas verbrokkeld
  • 1 theelepel maïzena
  • Zout en versgemalen witte peper naar smaak

Instructies

  • Neem de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn.
  • Verwarm in een pan met dikke bodem op laag vuur de slagroom, honing en geitenkaas tot de geitenkaas is gesmolten.
  • Breng op smaak met een klein beetje zout en versgemalen (witte) peper.
  • Meng de maïzena met 1 eetlepel water en voeg toe aan de saus.
  • Breng de saus aan de kook en laat 1 minuut doorkoken.
  • Pureer tweederde van de saus met de fijngesneden basilicum in de blender.
  • Laat zowel de witte als de groene saus afkoelen.
  • Schenk de groene saus in een sauskom.
  • Schenk de witte saus er in het midden bij en maak een draaibeweging, zodat er een witte cirkel in het groen ontstaat.

Notities

De saus is zowel warm als koud heerlijk. Serveer deze basilicumsaus met geitenkaas als smaakvolle toevoeging bij paddenstoelentaartjes of andere vegetarische gerechten.

Wijnadvies:

Deze romige saus met geitenkaas en basilicum combineert goed met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 270kcal | koolhydraten: 4g | Protein: 5g | Vet: 26g | Zout: 0.8g | Sugar: 2g

Ananas kokossmoothie

Ananas kokossmoothie

Recept categorieën: Fruit, Smoothies
Dieët: Vegetarisch
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g babyspinazie
  • 1 limoen
  • 125 ml magere yoghurt
  • 2 el honing
  • 400 ml vers ananassap
  • 200 ml kokosmelk

Instructies

  • Was de spinazie en dep de spinazie droog.
  • Leg de spinazie in een kom en bedek met plasticfolie.
  • Zet circa 20 seconden in de magnetron om de spinazie uit te drogen.
  • Snijd de limoen doormidden en pers het sap eruit.
  • Pureer de spinazie met de yoghurt, honing, ananassap, kokosmelk en het limoensap in de blender tot een gladde smoothie.

Notities

Serveer de smoothie direct.

Verse Spaanse Tomatensaus

Verse Spaanse Tomatensaus

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Basisrecept, Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Mediterraan, Spanje
Jaargetijde:: Herfst
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 dl medium dry sherry
  • 3 takjes tijm
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • el en snipper de ui en knoflook.
  • Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig.
  • Voeg de tomaten en chilipoeder toe en bak alles circa 2 minuten zachtjes.
  • Schenk de sherry erbij.
  • Rits de tijmblaadjes van de takjes en voeg toe aan het mengsel.
  • Laat de tomaten afgedekt in circa 10 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Doe het tomatenmengsel over in een blender en pureer het op de hoogste stand in circa 1 minuut tot een gladde saus.
  • Doe de saus terug in de pan en laat nog 5-10 minuten zachtjes sudderen tot de gewenste dikte is bereikt.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Notities

Lekker bij geroosterd vlees, vis of pasta.
Serveer met een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo of een Rioja.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.5g | Sugar: 6g

Zalmsteak met waterkerspesto

Zalmsteak met waterkerspesto

Recept categorieën: Hapjes, Vis
Land van herkomst: Fusion
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 8 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 150 g waterkers
  • 50 g walnoten
  • ½ citroen uitgeperst
  • 1½ -2 eetlepels geraspte mierikswortel
  • 1 dl notenolie
  • zout en versgemalen peper
  • 4 warmgerookte zalmsteak

Instructies

  • In keukenmachine of blender helft van waterkers doen.
  • Walnoten, citroensap en geraspte mierikswortel toevoegen en alles pureren tot
  • gladde saus.
  • Al mengend notenolie in dun straaltje toevoegen.
  • Waterkerspesto op smaak brengen met zout en peper.
  • Pesto overdoen in schaaltje.
  • Uit rest van waterkers harde steeltjes verwijderen.
  • Blaadjes waterkers over platte schaal verdelen.
  • Vel van zalmsteaks verwijderen.
  • Steaks halveren en op waterkers leggen.
  • Waterkerspesto erbij serveren.

Notities

bereidingstijd 10 minuten

Vanilla Valentine Cocktail

Vanilla Valentine Cocktail

Vier de liefde met de zoete en romige Vanilla Valentine cocktail, een heerlijke combinatie van vanillelikeur, banaan en vanille-ijs. Perfect voor een romantische avond!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: America
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Valentijnsdag, Verjaardag
Servings: 1
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 25 ml De Kuyper Vanilla
  • 25 ml De Kuyper Crème de Bananes
  • ¼ banaan
  • 50 ml ananassap
  • 1 bolletje vanille-ijs
  • Stukje banaan garnering
  • Stukje ananas garnering

Instructies

  • Doe De Kuyper Vanilla, De Kuyper Crème de Bananes, ¼ banaan, ananassap en het bolletje vanille-ijs in een blender.
  • Blend het geheel tot een gladde en romige mix.
  • Schenk de cocktail in een glas.
  • Garneer met een stuk banaan en een stuk ananas.
  • Serveer direct en geniet van deze romantische Vanilla Valentine cocktail.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 2g | Vet: 7g | Zout: 0.1g | Sugar: 24g