Engelse crème

Engelse crème

Een zijdezachte en romige Engelse crème, perfect als basis voor desserts zoals ijs, custard of pudding.
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Basisrecept, Dessert - Nagerecht
Land van herkomst: Engeland
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 1 ltr(genoeg voor 6 personen)
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 6 eidooiers
  • 150 g suiker
  • 1 vanillestokje of 1 theelepel vanille-extract

Instructies

  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit.
  • Doe de melk, slagroom, vanillezaadjes en het vanillestokje in een grote pan en breng langzaam aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt.
  • Klop in een mengkom de eidooiers en suiker samen tot een licht en romig mengsel.
  • Giet een klein beetje van het warme melkmengsel bij het eimengsel terwijl je blijft kloppen (tempereren).
  • Voeg geleidelijk de rest van de melk toe terwijl je blijft kloppen.
  • Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur.
  • Roer constant met een houten lepel tot de crème dikker wordt en de achterkant van de lepel bedekt.
  • Laat het niet koken, anders gaat het schiften.
  • Haal van het vuur en giet de crème door een fijne zeef om klontjes en het vanillestokje te verwijderen.
  • Laat afkoelen en gebruik als basis voor je vanille-ijs of andere desserts.

Notities

Serveertip:
Gebruik deze Engelse crème als saus bij desserts zoals appeltaart, brownies of pudding, of als basis voor zelfgemaakt ijs.

Nutrition

Serving: 150ml | Calories: 200kcal | koolhydraten: 16g | Protein: 4g | Vet: 14g | Zout: 0.1g | Sugar: 14g

Aardbeien Tiramisu met Limoen Jelly

Aardbeien Tiramisu met Limoen Jelly

Geniet van deze verfrissende aardbeien tiramisu, waarin een heerlijke jelly van aardbeien en limoen de basis vormt voor een romige laag mascarpone en koffie-drenkbare lange vingers.
Bereidingstijd40 minuten
afkoelen in de koelkast2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Valentijnsdag
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g aardbeien
  • ½ limoen
  • blaadje gelatine
  • 1 Silvo Vanillestokje
  • 2 dl koud water
  • 50 g suiker
  • 1 dl slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eierdooiers
  • 250 g mascarpone
  • 8 lange vingers
  • 2 eetlepels sterke koffie
  • 1 eetlepel Amaretto
  • Cacaopoeder

Instructies

  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukjes.
  • Was de limoen en snijd deze in stukjes.
  • Week de gelatine in ruim koud water.
  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  • Breng in een pan 2 dl koud water aan de kook met de aardbeien, vanillestokje, vanillemerg, suiker en limoen.
  • Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Knijp de gelatine uit en voeg deze toe aan het aardbeienvocht, laat het oplossen.
  • Giet het vocht door een fijne zeef en verdeel het over 4 grote wijnglazen.
  • Zet de glazen in de koelkast tot de jelly gestold is (minstens 2 uur).
  • Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf.
  • Klop in een mixer de eierdooiers met de resterende suiker tot een romige massa.
  • Voeg lepel voor lepel de mascarpone toe en meng goed door.
  • Roer voorzichtig de slagroom door het mascarponemengsel.
  • Besprenkel de lange vingers met koffie en Amaretto.
  • Haal de glazen met de jelly uit de koelkast.
  • Verdeel de lange vingers bovenop de jelly.
  • Giet het mascarponemengsel over de lange vingers en bestrooi de bovenkant met cacaopoeder.

Notities

Wijnadvies:
Een frisse, lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past uitstekend bij dit luchtige en fruitige nagerecht. De zoetheid van de wijn combineert perfect met de aardbeien en de rijke mascarpone

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 30g | Zout: 0.3g | Sugar: 35g

Gebraden gehaktworstjes uit Smyrna

Gebraden gehaktworstjes uit Smyrna

Proef de rijke smaken van Griekenland met deze heerlijke gebraden gehaktworstjes uit Smyrna, geserveerd in een smaakvolle tomatensaus. Perfect als bijgerecht voor een feestelijke maaltijd.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
Land van herkomst: Griekenland
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 800 g gehakt
  • 2 sneetjes witbrood zonder korst
  • 1 ei
  • 2 knoflooktenen
  • 1 theelepel gemalen komijn of karwij
  • 5 eetlepels boter
  • 5 eetlepels bloem
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • 1 kopje droge witte wijn
  • ½ theelepel suiker
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Week de sneetjes witbrood in water en knijp ze daarna uit.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Meng het gehakt met de gemalen komijn, zout, peper, losgeklopt ei, knoflook en het uitgeknepen brood.
  • Laat de farce afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vorm van de farce rolletjes ter grootte van een sigaar, wentel ze door de bloem en braad ze in 3 eetlepels verhitte boter aan.
  • Leg de rolletjes daarna in een met boter ingevette ovenvaste schaal.
  • Giet de braadboter door een fijne zeef bij de rolletjes en bak ze 20 minuten in het midden van de oven.
  • Maak intussen de tomatensaus: pel en snipper de uien, snijd de tomaten kruiselings in, dompel ze kort in kokend water, verwijder de schil en pitjes en pureer ze.
  • Smelt de rest van de boter in een pan en fruit de uien kort.
  • Voeg de tomatenpuree en de witte wijn toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en suiker.
  • Laat de tomatensaus 20 minuten zachtjes koken.
  • Giet de tomatensaus over de gehaktrolletjes en laat het geheel nog 15 minuten in de oven stoven.

Notities

Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Griekse Assyrtiko, past perfect bij dit gerecht en complimenteert de tomatensaus en de kruidige gehaktworstjes.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 30g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Gebakken Zalm met Rode Wijnsaus en Limoen

Gebakken Zalm met Rode Wijnsaus en Limoen

Deze gebakken zalmfilets, overgoten met een rode wijnsaus op basis van Beaujolais, kaneel en kruidnagel, zijn een verfijnd gerecht. Perfect voor een speciale gelegenheid of een heerlijk diner!
Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: België
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 400kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets van ± 150 gram
  • 3 eetlepels bloem
  • 40 gram boter of olijfolie

Voor de saus:

  • 3 deciliter jonge rode Beaujolais
  • 2 schijfjes limoen
  • 30 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • Kruidnagel naar smaak
  • Zwarte peper en zout naar smaak

Voor de garnering:

  • Schijfjes limoen en citroen

Instructies

Begin met de saus:

  • doe de rode wijn, limoen, suiker, kaneelstokje, kruidnagel, peper en zout in een pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten trekken op laag vuur.
  • Zeef de vloeistof en bind de saus door 30 gram boter te smelten (niet laten bruinen) en voeg 30 gram bloem toe.
  • Roer het mengsel op laag vuur en voeg langzaam de gezeefde wijn toe, beetje bij beetje, terwijl je blijft roeren tot alle wijn is opgenomen en de saus glad is.

Bereid de zalm:

  • haal de zalmfilets door de bloem en bak ze mooi bruin in hete boter of olijfolie.
  • Leg de gebakken zalmfilets op een schaal en versier met schijfjes citroen en limoen.
  • Overgiet de zalm met de warme rode wijnsaus en serveer direct.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een jonge, rode Beaujolais of een lichte Pinot Noir om de smaken van de saus te complementeren.

Nutrition

Calories: 400kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 30g | Vet: 25g | Zout: 1g | Sugar: 6g

Citroen Merengue Taart met Spinsuiker

Citroen Merengue Taart met Spinsuiker

Deze Citroen Merengue Taart is een verfijnd dessert dat je gasten zal imponeren. De knapperige taartbodem, romige citroencrème en luchtige merengue vormen samen een perfecte balans van smaken. De afwerking met spinsuiker en Kaapse kruisbessen zorgt voor een prachtige presentatie. Een klassiek dessert met een moderne twist, gemaakt in de airfryer!
(inclusief rust- en koelperiode)3 uur
Recept categorieën: Airfryer, Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 8
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 125 g boter
  • 250 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 30 g poedersuiker
  • 65 g suiker
  • 1 ei
  • 1 mespunt zout
  • 1 vanillestokje

Voor de citroencrème:

  • 100 ml citroensap
  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 300 g bloemsuiker
  • 300 g boter
  • Geraspte schil van 2 citroenen

Voor de merengue:

  • 160 g bloemsuiker
  • 200 ml eiwit ongeveer 8 eiwitten
  • 200 g suiker
  • Azijn een paar druppels

Ter decoratie:

  • Citroen
  • Kaapse kruisbes
  • Spinsuiker
  • Gele kleurstof

Instructies

De Bodem:

  • Meng de boter, suiker, en amandelpoeder in een kom.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit.
  • Voeg deze samen met het ei, zout, bloem, en poedersuiker toe aan het mengsel.
  • Meng tot een homogene massa.
  • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer een halve centimeter dik.
  • Vet een vlaaivorm in en leg het deeg erin.
  • Druk goed aan en prik gaatjes in de bodem.
  • Bak de taartbodem blind af in de airfryer op 160 graden gedurende 30 minuten.

De Citroencrème:

  • Smelt de boter op matig vuur en voeg het citroensap en de geraspte citroenschil toe.
  • Voeg de bloemsuiker toe, roer goed door en laat kort opkoken.
  • Klop de eieren en eidooiers los.
  • Haal de pan van het vuur en meng het eiermengsel erdoor.
  • Zet de pan terug op het vuur en blijf roeren tot de crème dikker wordt.
  • Zeef de crème door een fijne zeef en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

De Merengue:

  • Ontvet de mengkom met een paar druppels azijn op keukenpapier.
  • Klop het eiwit stijf en voeg langzaam de suiker toe.
  • Zeef de bloemsuiker over het eiwit en klop nogmaals door.
  • Doe de merengue in een spuitzak.

Samenstellen en Decoreren:

  • Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
  • Vul de bodem met de citroencrème en strijk glad.
  • Spuit de merengue op de taart en brand de bovenkant voorzichtig bruin met een kleine brander.
  • Smelt wat suiker in een pan en voeg een druppel gele kleurstof toe.
  • Trek spinsuikerdraden en werk de taart af met Kaapse kruisbessen en schijfjes citroen.

Notities

Combineer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 55g | Protein: 5g | Vet: 24g | Zout: 0.2g | Sugar: 40g

Verfrissende Komkommersoep met Mierikswortel en Dille

Verfrissende Komkommersoep met Mierikswortel en Dille

Deze verfrissende koude komkommersoep met mierikswortel en dille is perfect voor warme dagen, met een lichte en frisse smaak die het ideale voorgerecht vormt voor een zomerse maaltijd.
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 150kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels mierikswortelroom uit een potje, naar smaak
  • 3 grote komkommers ongeveer 650 gram elk, gekoeld
  • 500 milliliter yoghurt
  • Citroensap naar smaak
  • 1 handvol verse blaadjes dille grof gehakt, plus enkele takjes voor garnering

Instructies

  • Schil de komkommers en snijd 2 komkommers overlangs in kwarten.
  • Verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de resterende komkommer met een dunschiller in lange, dunne linten.
  • Meng de komkommerlinten in een kom met citroensap, olijfolie, gehakte dille, peper en zout.
  • Zet in de koelkast.
  • Doe de helft van de yoghurt, een snufje zout en peper, en de helft van de komkommerblokjes in een blender en pureer tot een gladde massa.
  • Wrijf de puree door een fijne zeef en herhaal met de rest van de yoghurt en komkommer.
  • Breng de soep op smaak en voeg indien gewenst mierikswortelroom of extra citroensap toe.
  • Zet in de koelkast tot gebruik.
  • Serveer de koude soep in gekoelde kommen en garneer met de komkommerlinten en dille.

Notities

Serveer met een knapperig stukje brood of een frisse salade voor een lichte en verfrissende maaltijd.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo vormt een goede combinatie met de verfrissende smaak van de komkommersoep.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 8g | Vet: 6g | Zout: 0.5g | Sugar: 10g

Langoustine bisque

Langoustine bisque

Een romige bisque boordevol smaakvolle langoustines, ideaal voor een luxe voorgerecht.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Dieët: Glutenvrij
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kg langoustines
  • Olijfolie
  • 100 g prei
  • 100 g knolselderij
  • 50 g wortel
  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 laurierbladeren
  • 4 takjes tijm
  • 1 dl cognac
  • 2 dl witte wijn
  • 4 liter visfond
  • Rijstebloem
  • Zout
  • Peper
  • 2,5 dl room
  • Sakuracress voor garnituur

Instructies

  • Verwijder de staarten van de langoustines en hak de koppen in stukken.
  • Pel de staarten en bewaar het staartvlees in de koelkast.
  • Maak de prei, wortel, knolselderij en ui schoon en snijd in brunoise (kleine blokjes).
  • Snijd de sinaasappel in stukken.
  • Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit de groenten en ui tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gehakte langoustinekoppen toe en bak ze goed mee.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en laat kort meebakken.
  • Blus af met cognac en witte wijn.
  • Voeg sinaasappel, tijm en laurier toe.
  • Giet de visfond erbij, breng aan de kook en laat een uur zachtjes trekken.
  • Passeer de bisque door een fijne zeef en breng opnieuw aan de kook.
  • Bind de bisque met rijstebloem en breng op smaak met zout en peper.
  • Voor de garnituur: Bak de langoustinestaarten 1 minuut in boter en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Klop de room stijf met zout en peper.
  • Serveer de bisque in kommen.
  • Leg een quenelle room in het midden, voeg de langoustinestaarten toe en garneer met sakuracress.

Notities

Serveertip:
Serveer met versgebakken stokbrood of een lichtgroene salade.
Wijnadvies:
Deze rijke bisque vraagt om een droge witte wijn met wat body, zoals een Chardonnay of een Viognier. De volle smaken van de wijn zullen de complexiteit van de bisque aanvullen en de ervaring versterken.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 15g | Vet: 10g | Zout: 0.5g | Sugar: 2g

Romig Stracciatella IJs

Romig Stracciatella IJs

Geniet van dit zelfgemaakte romige Stracciatella-ijs, gevuld met heerlijk knapperige stukjes pure chocolade. Dit klassieke Italiaanse dessert is perfect voor een zomerse traktatie of een feestelijk nagerecht.
(inclusief koeltijd)1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs, Zuivel
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

  • Bak met koud water
  • Folie
  • fijne zeef
  • IJsmaschine
  • pan met dikke bodem
  • Schone kom
  • Vlamverdeler

Ingrediënten

  • 75 g pure chocolade fijngehakt of grof geraspt
  • 85 g fijne tafelsuiker
  • 85 ml slagroom
  • 170 ml melk
  • 1 klein theelepeltje maïzena
  • 2 eierdooiers
  • Iets minder dan een half vanillestokje

Instructies

  • Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  • Breng de melk met het vanillestokje langzaam aan de kook in een steelpan met dikke bodem.
  • Draai het vuur laag en laat de melk 10 minuten zachtjes trekken.
  • Klop in een kom de eierdooiers met de suiker en de maïzena in 5-10 minuten bleek en romig.
  • Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje uit de melk.
  • Zet de kom met het dooiermengsel op een pan met heet water op laag vuur.
  • Giet de hete melk al kloppend in een dun straaltje bij het dooiermengsel.
  • Blijf roeren tot de vla gebonden is.
  • Giet de vanillevla door een fijne zeef in een schone kom om eventuele klontjes te verwijderen.
  • Zet de kom in een bak met koud water en laat de vla onder af en toe roeren afkoelen.
  • Zet de afgekoelde vla, afgedekt met folie, ongeveer 50 minuten in de koelkast om goed koud te worden.
  • Schep de gekoelde vanillevla in een ijsmachine en laat de machine draaien tot het mengsel half bevroren is (10-15 minuten).
  • Klop intussen de slagroom en meng de gesmolten chocolade erdoor.
  • Giet de room, terwijl de ijsmachine draait, langzaam bij de vla.
  • Laat de machine draaien tot het ijs de gewenste stevigheid heeft bereikt (20-25 minuten).
  • Schep het ijs in een diepvriesdoos met deksel en bewaar het tot gebruik in de diepvries.
  • Zet het ijs, als het langer dan 12 uur in de diepvries heeft gestaan, ca.
  • 30 minuten voor het opdienen in de koelkast, zodat het iets zachter kan worden.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een zoete dessertwijn zoals Moscato d'Asti of een frisse Limoncello voor een perfecte combinatie.

Nutrition

Calories: 290kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 5g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 20g

Krokante Sliptong met Gember-Bietensaus

Krokante Sliptong met Gember-Bietensaus

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Tarwevrij
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 kleine winterpeen
  • 12 peultjes
  • 4 grote uien
  • 6 sliptongetjes of 6 scholfilets
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 gekookte biet bak à 500 g
  • 75-100 ml witte-wijnazijn
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 150 g suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 75 g bloem
  • 2 eiwitten
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 flesje pilsener bier 300 ml
  • 125 g taugé
  • Olie om te frituren
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Maak de venkel, wortel en peultjes schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes.
  • Pel de uien, halveer er één en snijd de andere drie in dunne ringen.
  • Snijd de halve ui ook in dunne reepjes.
  • Snijd de sliptongfilets los met een fileermes of halveer de scholfilets in de lengte.
  • Wrijf de vis in met zout en knoflook.
  • Snijd de gekookte biet in stukjes.
  • Pureer de biet samen met de witte-wijnazijn in een keukenmachine tot een gladde saus.
  • Schil en hak of rasp de verse gember zeer fijn.
  • Verwarm de suiker in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot deze gesmolten is.
  • Voeg de fijngesneden gember toe en laat de saus licht kleuren.
  • Roer de bietenpuree door de saus en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken tot de suiker opnieuw is opgelost.
  • Verdun eventueel met een scheutje azijn of water.
  • Wrijf de saus door een fijne zeef boven een andere pan.
  • Roer de maïzena opgelost in wat water door de saus en verwarm nog even tot de saus lichtgebonden is.
  • Breng op smaak met zout.
  • Verwarm de oven voor op 125 °C.
  • Verhit de frituurolie tot 180 °C.
  • Rol de uienringen door de bloem en frituur ze in porties gedurende 2 minuten.
  • Schud overtollige bloem af en leg de gefrituurde uienringen op een met keukenpapier beklede bakplaat.
  • Laat ze ca.
  • 10 minuten in de oven drogen zodat ze krokant blijven.
  • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom met een handmixer.
  • Klop in een andere kom het zelfrijzend bakmeel met het bier tot een glad beslag dat van een lepel loopt.
  • Spatel voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het beslag.
  • Wentel de visfilets door bloem, haal ze door het beslag en frituur ze met 4 tegelijk goudbruin in 3-4 minuten.
  • Houd warm in de oven.
  • Verhit in een wok de zonnebloemolie en fruit de uireepjes glazig.
  • Voeg de venkel, wortel en peultjes toe en roerbak 2-3 minuten.
  • Voeg als laatste de taugé toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Verdeel de groentemix over vier warme borden, leg de visfilets erop en schep de bieten-gembersaus eromheen.
  • Garneer met de gefrituurde uiringen.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht, omdat het de smaken van de vis en de gember-bietensaus versterkt.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 25g | Vet: 25g

Zuringsoep van B. von Fisenne

Zuringsoep van B. von Fisenne

een ouderwetse soep/ Uit het boekje van Tesselschade - Arbeid Adelt uit 1958
Recept categorieën: Soep
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • fijne zeef

Instructies

  • Laat de zuring even slinken en gooi het eerste kooknat weg.
  • Dan weer met flink water opzetten.
  • Een sausje maken van boter en bloem om de zuringsoep te binden.
  • Alles door een fijne zeef wrijven.
  • Men kan er nog wat bruine jus aan toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.