Frisse Vruchtencrepes Royale
Crêpes Rothschild
Porties: 4
Equipment
Ingrediënten
- 50 g verse appels in blokjes
- 50 g sappige abrikozen in blokjes
- 2 dl verfrissende Curaçao
- 2 dl melk
- 75 g suiker
- 40 g aardappelmeel
- 40 g boter
- 4 eidooiers
- 6 eiwitten
- 300 g bloem
- 3 dl melk
- 70 g suiker
- Snufje zout
- 2 eieren
- Boter
- Poedersuiker
Instructies
- Bereidingswijze:
- Marineer stevig fruit of gekookte fruitstukjes (zoals appel en abrikoos) met een vleugje Curaçao en verdeel ze in blokjes.
- Breng melk aan de kook met suiker, voeg het opgeloste aardappelmeel (vermengd met melk) toe, laat het koken en voeg na afkoeling boter, eidooiers en ten slotte de opgeklopte eiwitten toe.
- Gebruik de vruchtblokjes als vulling voor het soufflébeslag.
- Bedek enkele gewone flensjes met een laag vruchtenbeslag en bak ze in de oven, bedek met een tweede flensje, bestrooi met poedersuiker en trek er met een gloeiend ijzer nu overlangs strepen op.
Notities
Variaties:
Voeg aan het soufflébeslag fijngehakte nougat toe.Meng voorzichtig wat vruchtenmoes door het soufflébeslag.