Kalkoenfilet tandoori

Kalkoenfilet tandoori

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: India
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepel(s) Griekse yoghurt beker à 150 ml
  • 5 eetlepel(s) Indiase kerriepasta Tandoori pot à 312 g
  • 2 schaaltjes kalkoenfilet à ca. 200 g
  • 2 komkommers
  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak naanbrood met knoflook en koriander 280 g

Instructies

  • Meng 3 eetlepels yoghurt door kerriepasta.
  • Kalkoenfilet in plakjes snijden en besmeren met kerriepastamengsel.
  • Afgedekt ca. 10 minuten laten marineren.
  • Komkommer wassen en met kaasschaaf in plakjes schaven.
  • Komkommer bestrooien met zout en peper.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in
  • reepjes snijden.
  • Tomaten en komkommer door elkaar scheppen.
  • Knoflook erboven uitpersen en rest van yoghurt erdoor scheppen.
  • Naanbrood verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Grillpan verhitten en kalkoenfilet in ca. 5 minuten roosteren, halverwege keren.

Notities

Kalkoenfilet serveren met naanbrood en salade

Satéletters van kipfilet

Satéletters van kipfilet

AllerHande november 2003 Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hapjes, Kip
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 schaaltje kipfilethaasjes ca. 8 stuks
  • 1 eetlepel(s) olie
  • ½ potje kant-en-klare satésaus 265 ml

Instructies

  • Satéstokjes in hoog glas met water 10 minuten laten weken.
  • Intussen kipfilethaasjes in de lengte doormidden snijden en in kom door olie wentelen.
  • Kiprepen als grote letters 'S' aan satéstokjes rijgen.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Satésaus volgens gebruiksaanwijzing op verpakking verwarmen.
  • Ovengrill voorverwarmen of grillpan verhitten.
  • Satéletters in 3-4 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
  • Serveren met satésaus.

Biefstuk op bedje van gebakken rucola

Biefstuk op bedje van gebakken rucola

AllerHande maart 2000
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 biefstukken a ca. 125 g
  • 2 pakjes rucola a 30 g
  • 1 eetlepel(s) rode wijn
  • ½ eetlepel(s) balsamicoazijn
  • ½ eetlepel(s) Grof zeezout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Knoflook pellen en fijn snipperen.
  • Basilicum fijn knippen.
  • In (grill) pan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Biefstukken in ca. 4 minuten van binnen rosé en van buiten bruin bakken, halverwege keren.
  • Uit pan nemen en warmhouden onder aluminiumfolie.
  • Rest van olie toevoegen.
  • Knoflook ca. 30 seconden bakken.
  • Rucola en basilicum erdoor scheppen en in ca. 30 seconden al omscheppend verwarmen.
  • Wijn en balsamicoazijn erdoor scheppen en direct over twee (voorverwarmde) borden verdelen.
  • Vlees erop leggen.
  • Bestrooien met grof zeezout en peper.

Notities

Serveren met pain de campagne en tomatensalade

Arabische auberginesoep

Arabische auberginesoep

Recept categorieën: Lunch, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Calories:
Author: redouan

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • 1 kaneelstokje
  • olijfolie om in te bakken
  • 1,4 l water
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 499 gram kikkererwten
  • 1 tl harissa
  • 1 bos(jes) koriander
  • 1 Turks brood

Instructies

Arabische auberginesoep

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de aubergines in kleine blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui en de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Schenk het water en de gezeefde tomaten bij de aubergines en voeg de groentebouillonblokjes toe.
  • Kook de aubergines in circa 12 minuten gaar.
  • Verwijder het kaneelstokje.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon.
  • Roer de kikkererwten met de harissa door de soep en warm goed door.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Pluk de blaadjes koriander.

Turks brood

  • Snijd het brood in plakken en besprenkel met olijfolie.
  • Verwarm de grillpan en gril het brood om en om in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren

  • Schenk de soep in soepkommen/soepborden en bestrooi met de koriander.

Notities

Serveer het brood ernaast.

Gegrilde kalkoenmedaillons met olijvenboter

Gegrilde kalkoenmedaillons met olijvenboter

AllerHande december 2003
Recept categorieën: Boters, Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller Hande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) sinaasappelsap met vruchtvlees
  • ½ eetlepel(s) ansjovisboter tube
  • 100 g roomboter zachte
  • 8 groene olijven grofgehakt
  • 1 schaaltje kalkoenmedaillons
  • 1 eetlepel(s) olie

Instructies

  • In kom met vork sinaasappelsap en ansjovisboter door zachte boter prakken.
  • Olijven erdoor mengen.
  • Kom afdekken met plasticfolie of boter op stuk plasticfolie tot smalle rol vormen en in folie wikkelen.
  • Boter in koelkast in 1 uur laten opstijven.
  • Grillpan verhitten.
  • Kalkoenmedaillons droogdeppen en licht bestrijken met olie.
  • Kalkoenmedaillons in 3-4 minuten per kant bruin en gaar grillen.
  • Met meloenbolletjessteker bolletjes uit boter maken, of rol boter in plakjes snijden.
  • Medaillons over twee borden verdelen en op elk bolletje of plakje boter leggen.

Notities

Lekker met frites en salade.

Udang bakar

Udang bakar

Geroosterde scampi's / uit de AllerHande
Recept categorieën: Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram scampi
  • 3 eetlepel(s) ketjap asin
  • 2 tenen knoflook geperst
  • chilipeper
  • 1 limoen geperst
  • ½ eetlepel(s) bruine basterdsuiker
  • 1 el olie

Instructies

  • Scampi droogdeppen.
  • In wijde schaal ketjap, limoensap, knoflook, mespuntje chilipeper, basterdsuiker en olie mengen.
  • Scampi hierin marineren (min. 30 minuten)
  • Scampi in grillpan roosteren en regelmatig besmeren met marinade

Geroosterde meerval met chili olie en citroen

Geroosterde meerval met chili olie en citroen

AllerHande april 2001
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 takjes peterselie
  • 2 citroenen
  • 1 pakje meervalfilets ca. 225 g
  • eetlepel(s) chili-olie flesje à 80 ml
  • grofgemalen zeezout
  • vier seizoenen peper versgemalen

Instructies

  • Grillpan gloeiend heet laten worden.
  • Peterselie heel fijnhakken.
  • Citroenen schoon boenen en 1½ citroen in 6 dikke plakjes snijden.
  • Andere halve citroen uitpersen.
  • Meervalfilet droogdeppen met keukenpapier, in 2 gelijke stukken snijden en inwrijven met 1 eetlepel citroensap en 1½ eetlepel chili-olie.
  • Plakjes citroen bestrijken met chili-olie.
  • Twee borden voorverwarmen.
  • In grillpan meervalfilets in ca. 5-7 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren.
  • Meervalfilets op warme borden leggen.
  • Plakjes citroen in grillpan in ca. 1 minuut bruin roosteren.
  • Rest van chili-olie over vis druppelen.
  • Zout en peper erboven malen en peterselie erover strooien.
  • Plakjes citroen erop leggen.

Notities

Serveren met gebakken aardappels in de schil en gegrilde tomaten.

Gegrilde Kabeljauw met Aromatische Tomatensaus

Gegrilde Kabeljauw met Aromatische Tomatensaus

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g romatomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ½ kaneelstokje
  • Zout
  • 1 citroen
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn djinten
  • Peper
  • 600 g kabeljauwfilet

Instructies

  • Ontvel de tomaten en verwijder eventueel de zaadjes.
  • Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Pel de knoflook en snijd in plakjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook zachtjes tot de plakjes licht kleuren.
  • Voeg de tomaten, het kaneelstokje en een mespunt zout toe.
  • Laat de tomaten op laag vuur in circa 30 minuten inkoken tot een vrij dikke saus.
  • Halveer de citroen.
  • Pers één helft uit en snijd van de andere helft 4 plakjes.
  • Meng het citroensap met de rest van de olie, paprikapoeder, komijn en een mespunt peper.
  • Bestrijk de kabeljauwfilets rondom met dit mengsel.
  • Verhit de grillpan op matig vuur als de tomatensaus bijna klaar is.
  • Rooster de kabeljauw in circa 4 minuten lichtbruin en net gaar; keer de vis halverwege voorzichtig om.
  • Neem het kaneelstokje uit de saus.
  • Bestrooi de vis licht met zout en leg op vier borden.
  • Schep de saus naast de vis en leg een plakje citroen op de vis.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 32g | Vet: 14g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g

Gegrilde groenten met zachte tofucrème

Gegrilde groenten met zachte tofucrème

AllerHande april 2003
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 schaaltje tofu naturel 375 g in blokjes
  • 1 bak groene pesto 100 g
  • 3 eetlepel(s) slagroom
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 dl olijfolie
  • 1 rode paprika in repen
  • ½ duopakje aardappelschijfjes à 700 g
  • 2 zongedroogde tomaten op olie in reepjes

Instructies

  • In hoge smalle mengkom tofu, pesto en slagroom met staafmixer tot gladde crème pureren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aubergine en courgette wassen en in de lengte in dikke plakken snijden.
  • Knoflook door olie roeren.
  • Aubergine, courgette en paprika bestrijken met knoflookolie en met zout en peper bestrooien.
  • Grillpan verhitten.
  • Groenten in porties in 5-7 minuten mooi bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
  • Intussen in koekenpan rest van knoflookolie verhitten en aardappelschijfjes in 10 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Gegrilde groenten warmhouden.
  • Gegrilde groenten, aardappels en paprikarepen over vier borden verdelen.
  • Garneren met reepjes zongedroogde tomaat.
  • Tofucrème apart erbij geven.

Sannie’s berehap

Sannie's berehap

Soms, als ik ballen gehakt maak, maak ik wat extra en maak ik er de volgende dag lekkere berehappen van in de airfryer
Recept categorieën: Vlees
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • Gehakt hoeveelheid naar eigen keus
  • Uien hoeveelheid ligt aan hoeveel berehappen je wil maken
  • Kruiden naar keus
  • 1 ei voor door het gehakt
  • Paneermeel voor door het gehakt

Instructies

  • Kruid het gehakt zoals je het zelf lekker vindt en draai er ovale ballen van.
  • Braad de ballen zoals je gewend bent.
  • Snij uien in brede plakken.
  • Bak de plakken ui in een grillpan aan beiden kanten bruin.
  • Snij het gehakt in plakken.
  • Doe het gehakt om en om met de ui op een saté stokje.
  • Verwarm de airfryer vóór op 180 graden en doe de berehappen 8 minuten in de airfryer met de anti spatdeksel ertussen.
  • Eet smakelijk!

Notities

Ik eet één dag een balletje gehakt met iets erbij en de dag erop maak ik de berehappen van de rest van de ballen. Lekker met satésaus.