Romige Gnocchi met Spruitjes en Spekjes

Romige Gnocchi met Spruitjes en Spekjes

Bereidingstijd27 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 470kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g spruitjes
  • 500 g gnocchi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 grote uien gesnipperd
  • 100 g Grana Padano kaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Maak de spruitjes schoon en halveer grote exemplaren.
  • Kook de spruitjes in weinig water met wat zout gedurende 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes in 3 minuten krokant.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze nog 3 minuten mee.
  • Voeg de uitgelekte spruitjes en gekookte gnocchi toe aan het spek-uimengsel en bak nog 2 minuten mee.
  • Schaaf grove krullen van de Grana Padano kaas met een kaasschaaf.
  • Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met de kaaskrullen.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rode wijn zoals een Beaujolais passen goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 470kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 17g | Vet: 22g | Zout: 2g | Sugar: 3g

Gestoomde Zalm met Courgette Salade en Aardappelpuree

Gestoomde Zalm met Courgette Salade en Aardappelpuree

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zalm
Land van herkomst: Nederland
Servings: 2 personen
Calories: 632kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Hapjespan
  • magnetron
  • slaschaal

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 250 g zalmfilet in 2 gelijke stukken
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 550 g koelverse aardappelpuree
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie met basilicum
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook vers of diepvries
  • 25 g hazelnoten grofgehakt

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit.
  • Bestrooi de zalmfilet met zout, peper en wat citroenrasp.
  • Besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
  • Verwarm de vloeibare margarine in een (hapjes)pan en stoof de zalm met het deksel schuin op de pan in 6-8 minuten bijna gaar.
  • Verwarm de aardappelpuree in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Schaaf of snijd de courgette in dunne plakken.
  • Klop in een slaschaal 2 eetlepels citroensap met basilicumolie, bieslook en zout en peper tot een dressing.
  • Meng de courgetteplakken door de dressing.
  • Strooi de hazelnoten over de aardappelpuree.
  • Serveer de gestoomde zalm met de aardappelpuree en de courgettesalade.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past goed bij de zachte smaak van de gestoomde zalm en de frisheid van de courgette salade.

Nutrition

Calories: 632kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 34g | Vet: 38g | Zout: 1.6g | Sugar: 4g

Gestoofde Little Gem met Geroosterde Hazelnoten

Gestoofde Little Gem met Geroosterde Hazelnoten

Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Noten
Land van herkomst: Nederland
Servings: 2 personen
Calories: 192kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 25 g hazelnoten
  • 2 Little Gem sla per 2 stuks verpakt
  • 1 eetlepel plantaardige boter
  • 1 sinaasappel rasp en sap ervan
  • Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
  • Doe de hazelnoten over op een bord om te voorkomen dat ze in de warme pan verbranden.
  • Halveer de Little Gem sla in de lengte en verwijder eventueel lelijke blaadjes.
  • Smelt de plantaardige boter in een hapjespan en leg de halve slakropjes er met de snijkant naar beneden in.
  • Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
  • Schenk het sinaasappelsap erbij, leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar.
  • Strooi de geroosterde hazelnoten over de gestoofde Little Gem.
  • Serveer het gerecht met bijvoorbeeld gebakken champignons en volkoren couscous.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland past goed bij dit gerecht, dankzij de citrusachtige smaken van de sinaasappel en de subtiele bitterheid van de hazelnoten.

Nutrition

Calories: 192kcal | koolhydraten: 11g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.4g | Sugar: 4g

Indiase Gehaktballetjes in Groentecurry

Indiase Gehaktballetjes in Groentecurry

Bereidingstijd29 minuten
Recept categorieën: Curry's, Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: India
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 80 g Tikka Masala-pasta
  • 500 g rundergehakt
  • 3 eetlepels olie
  • 1 grote ui grofgesnipperd
  • 350 g bloemkool in roosjes
  • 300 g broccoli in roosjes
  • 250 g vastkokende aardappels geschild en in blokjes
  • ½ tablet vleesbouillon ca. 250 ml

Instructies

  • Kneed in een kom het ei, paneermeel en de helft van de Tikka Masala-pasta door het gehakt.
  • Verdeel het gehakt in 12 porties en vorm er met vochtige handen ballen van.
  • Verhit de olie in een hapjespan en bak de gehaktballen in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui, bloemkool, broccoli, aardappel en de rest van de Tikka Masala-pasta toe aan de pan en bak dit nog 2 minuten mee.
  • Schenk de vleesbouillon erbij en laat de gehaktballen met groenten afgedekt nog 10 minuten zachtjes gaarstoven.
  • Schep af en toe om.

Notities

Serveer de gehakt groentecurry met couscous of rijst.

Wijnadvies:

Een licht gekoelde witte wijn zoals een Riesling of een droge rosé past goed bij dit gerecht. Deze wijnen zullen de kruidige smaken van de curry complementeren en zorgen voor een verfrissende combinatie.

Knapperige Tofu in Romige Kokossaus met Snijbonen

Knapperige Tofu in Romige Kokossaus met Snijbonen

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4 personen
Calories: 600kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g naturel tofu
  • 400 g mienestjes mihoen
  • 400 g snijbonen
  • 200 ml kokosmelk
  • 5 eetlepels ketjap asin zoute sojasaus
  • 1 theelepel djinten gemalen komijnzaad
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • Olie om te frituren

Instructies

  • Verhit de olie in de frituurpan tot 175 °C.
  • Snijd de tofu in blokjes en dep ze droog met keukenpapier.
  • Frituur de tofu in de frituurpan gedurende 3 minuten goudbruin en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  • Kook de mienestjes volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water met zout.
  • Haal de mie na het koken los met een vork.
  • Snijd de snijbonen in ruiten en kook ze de laatste 6 minuten mee met de mie.
  • Breng ondertussen in een hapjespan de kokosmelk met ketjap en gemalen komijnzaad aan de kook.
  • Voeg de gefrituurde tofu en de blokjes tomaat toe aan de kokossaus en laat het geheel 5 minuten sudderen.
  • Breng het mengsel op smaak met peper en voeg eventueel naar smaak extra zout of ketjap toe.
  • Laat de mie en snijbonen uitlekken en verdeel ze over vier borden.
  • Schep de tofu-kokossaus over de mie en snijbonen.

Notities

Serveertip:

Garneer het gerecht eventueel met verse korianderblaadjes en gesneden lente-ui voor extra smaak en textuur.

Wijnadvies:

Een lichtzure witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland vormt een mooie aanvulling op de romige kokossaus en verfrist het gehemelte na elke hap.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 30g

Farfalle met Gerookte Zalmsaus en Broccoli

Farfalle met Gerookte Zalmsaus en Broccoli

Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 650kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g panklare broccoliroosjes
  • 400 g farfalle
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 200 ml crème fraîche
  • 400 g gerookte zalmsnippers
  • 150 g rucola
  • ½ eetlepel citroensap
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout

Instructies

  • Breng in een pastapan ruim water met zout aan de kook.
  • Kook de broccoliroosjes hierin gedurende 2 minuten.
  • Schep ze met een schuimspaan in een vergiet en spoel ze af onder koud water om het garingsproces te stoppen.
  • Kook de farfalle in hetzelfde water in 10-12 minuten beetgaar.
  • Bak in een hapjespan de gesnipperde ui in 2 eetlepels olie gedurende 3 minuten zachtjes.
  • Roer de crème fraîche en 2 eetlepels water door de ui.
  • Voeg de gerookte zalmsnippers en broccoliroosjes toe aan de saus en verwarm deze nog 5 minuten zachtjes.
  • Breng de saus op smaak met zout en flink wat grof gemalen zwarte peper.
  • Meng in een schaal de rucola met 1 eetlepel olie, citroensap en een mespunt zout.
  • Giet de farfalle af en roer er 2 eetlepels olie en wat zout en peper door.
  • Verdeel de pasta over vier warme borden, schep de saus erop en serveer met de rucola.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc vormt een perfecte aanvulling op de romige zalmsaus en de verse smaak van de broccoli en rucola.

Nutrition

Calories: 650kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 25g | Vet: 35g | Sugar: 4g

Smakelijke Doperwtenstoofpot met Sla en Sjalotten

Smakelijke Doperwtenstoofpot met Sla en Sjalotten

Bereidingstijd23 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Nederland
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 1 kropsla
  • 4 sjalotten
  • 25 g boter of plantaardige olie voor veganistische versie
  • 400 g verse doperwten
  • 1 theelepel suiker
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 4 eetlepels droge witte wijn of 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels water voor alternatief
  • 4 takjes peterselie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Haal de blaadjes van de kropsla los en verwijder de stugge binnenste bladeren.
  • Was de sla grondig en dep hem droog.
  • Snijd de sla in reepjes en scheur de kleine blaadjes in stukken.
  • Pel de sjalotten en snijd ze in kwarten.
  • Smelt de boter in een hapjespan en bak de sjalotten zachtjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg de doperwten en sla toe aan de pan en bak ze 1 minuut mee.
  • Voeg de suiker, zout, peper, laurierblad, tijm en witte wijn toe aan de groenten.
  • Stoof de groenten afgedekt in ongeveer 10 minuten gaar.
  • Voeg indien nodig tussentijds een scheutje water toe.
  • Haal de pan van het vuur, verwijder het laurierblad en de tijm, en knip de peterselie erboven.
  • Schep het groentemengsel voorzichtig om en serveer warm.

Notities

Wijnadvies:

Deze doperwtenstoofpot past goed bij een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. Als je liever rode wijn hebt, kies dan voor een milde rode zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 17g | Protein: 5g | Vet: 4g | Sugar: 5g

Simpele Verse Tomatensoep

Simpele Verse Tomatensoep

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Basisrecept, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Servings: 4
Calories: 130kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 500 g rijpe romatomaten of trostomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel suiker
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 zakje verse oregano 20 g
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml groentebouillon van tablet

Instructies

  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotten en knoflook zachtjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de tomatenstukjes en suiker toe en bak nog 4 minuten.
  • Voeg wat versgemalen zwarte peper toe.
  • Pluk de blaadjes oregano van de takjes en meng 1 eetlepel oregano door de tomatensaus.
  • Voeg de rode wijn en warme groentebouillon toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en strooi de rest van de oregano over de soep.

Notities

Serveer de soep met boerenbrood en grofgeraspte pittige kaas, zoals Grana Padano. Voor een dikkere tomatensaus, laat de bouillon achterwege en gebruik slechts 100 ml rode wijn. Laat de tomaten 10-15 minuten sudderen tot een dikke saus ontstaat. Serveer over dunne plakken gesneden entrecôte of biefstuk.

Wijnadvies:

Deze tomatensoep gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé zoals een Côtes de Provence.

Nutrition

Calories: 130kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 2g | Vet: 6g | Zout: 0.8g | Sugar: 5g

Aziatische Babi Ketjap met Sinaasappel en Wok Noedels van Chinese Kool

Aziatische Babi Ketjap met Sinaasappel en Wok Noedels van Chinese Kool

Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4
Calories: 430kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 pakje Conimex Mix voor Babi Ketjap
  • Conimex Wok Olie
  • 400 g varkensvleesreepjes naturel of vervang door tofu voor een veganistische versie
  • 600 g Chinese kool
  • 1 ui
  • 1 pakje Conimex Wok Noedels
  • 2 theelepels Conimex Sambal Brandal
  • 5 eetlepels bladselderij grofgehakt

Instructies

  • Rasp de schil van de sinaasappel fijn.
  • Schil de sinaasappel, verdeel in partjes en snijd ze in kleine stukjes.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 4 eetlepels olie en de geraspte sinaasappelschil.
  • Voeg de vleesreepjes toe (of tofu) en marineer gedurende 5 minuten.
  • Snijd de Chinese kool in kleine stukken.
  • Pel en snijd de ui fijn.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en roerbak het gemarineerde vlees (of tofu) gedurende 5 minuten.
  • Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor.
  • Voeg de stukjes sinaasappel toe en laat 2 minuten zachtjes koken.
  • Verhit ondertussen een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de ui met de Chinese kool gedurende 5 minuten.
  • Schep de noedels, de sambal en de helft van de bladselderij erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Schep de noedels in kommen of diepe borden, verdeel de babi ketjap erover en bestrooi met de rest van de bladselderij.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de Aziatische smaken en de varkensvleesreepjes. Voor een veganistische versie, overweeg een fruitige witte wijn zoals een Riesling.

Nutrition

Calories: 430kcal | koolhydraten: 37g | Protein: 25g | Vet: 19g | Zout: 2.4g | Sugar: 8g

Curry kokosballetjes met atjarrijst en snijboontjes

Curry kokosballetjes met atjarrijst en snijboontjes

Recept categorieën: Rijst, Vlees
Land van herkomst: Oosters
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 200 g gehakt
  • 1 zakje 80 ml Conimex Woksaus Curry Kokos
  • Conimex Wok Olie
  • 300 g gesneden snijboontjes
  • 4 eetlepels Conimex Atjar Taugé
  • 1 zakje Conimex White Long Grain Wok Rijst

Instructies

  • Pel en snijd de ui heel fijn.
  • Meng het gehakt met de ui en 1 eetlepel woksaus.
  • Draai er met natte handen kleine balletjes van.
  • Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijboontjes 3 minuten.
  • Voeg de rest van de woksaus en de atjar toe en roerbak 2 minuten.
  • Schep de rijst erdoor en warm goed door.
  • Verdeel de atjarrijst en de balletjes over de kommen of borden.

Notities

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Sambal naar keuze bij voor dat beetje extra pit.
Variatietip:
Vervang de witte Wok Rijst door gele Wok Rijst en voeg 2 eetlepels fijngehakte groene tuinkruiden toe.