Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelroosjes met rozemarijn

(kan ook met courgette)
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappels
  • 30 gram boter gesmolten + om in te vetten
  • Snuf zeezout
  • Snuf zwarte peper
  • Snuf gedroogde rozemarijn

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Vet de muffinvorm in met boter.
  • Was de aardappels maar laat de schil er om.
  • Snijd de aardappels in hele dunne plakjes met een mandoline.
  • Doe de aardappelplakjes in een kom en voeg de boter toe en schep om zodat alle aardappeltjes goed bedekt zijn.
  • Neem een stuk of 12 tot 15 aardappelschijfjes en leg deze over de helft op elkaar in een lange rij.
  • Bestrooi met een beetje peper, zout en rozemarijn.
  • Begin aan de zijde van het onderste plakje aardappel en rol voorzichtig op.
  • Houd alles goed bij elkaar met je vingers.
  • Doe de aardappelroosjes in de muffinvormpjes.
  • Bak ze ongeveer 35 minuten in de oven.
  • Laat ze een paar minuten afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt.

Komkommerrolletjes met garnalen
Recept afdrukken
No ratings yet

Komkommerrolletjes met garnalen

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Porties: 10 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 bakje roomkaas naturel a 185 gr
  • 100 gram garnalen
  • verse koriander
  • 1 rode paprika in dunne reepjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 limoen
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de komkommer over de lengte in dunne plakken met kaasschaaf of mandoline.
  • Dep de komkommer droog met een keukenpapiertje.
  • Besmeer een zijde met wat roomkaas en bestrooi met peper en zout.
  • Leg een paar reepjes paprika, een garnaal aan een zijde en een paar blaadjes koriander.
  • Rol de komkommer strak op.
  • Rasp de limoen en pers uit.
  • Schep de honing door de limoenrasp en sap.
  • Zet de komkommer rolletjes met de garnaal naar boven op een bordje.
  • Druppel er wat van het limoen honing mengsel over.
  • Steek de rolletjes eventueel vast een prikker.

Zalmrolletjes met komkommer
Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmrolletjes met komkommer

Recept categorieën: Amuse, Vis, Zalm
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 150 gram kruidenroomkaas
  • 100 gram gerookte zalm sandwichplakken
  • 30 gram pijnboompitten geroosterd
  • 1 komkommer
  • Snufje zwarte peper
  • Eventueel
  • 1 eetl olijfolie of water

Instructies

  • Doe de pijnboompitten in een plastic zakje en sla er een paar keer op met bijvoorbeeld een deegroller zodat ze grof gekruimeld zijn.
  • Roer de stukjes pijnboompit door de roomkaas.
  • Als de roomkaas hier erg dik en niet meer goed smeerbaar van word, kun je een eetlepel water of olijfolie toevoegen.
  • Snijd de komkommer door de lengte doormidden.
  • Schaaf er met de kaasschaaf lange dunne plakken van af.
  • Snijd de plakken zalm in de lengte doormidden.
  • Als je geen sandwichplakken zalm gebruikt snijd je de zalm even breed als de komkommer slierten.
  • Bestrooi de zalm met een snufje peper.
  • Leg een stuk komkommer er op en snijd op de juiste maat.
  • Besmeer met het roomkaas mengsel.
  • Rol de zalm met komkommer voorzichtig op.
  • Je kunt ze direct serveren maar ook afgedekt in de koelkast bewaren.

Notities

In plaats van kruiden roomkaas kun je ook naturel roomkaas gebruike

Plaattaart met bietjes en geitenkaas
Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde Bieten- en Geitenkaas Plaattaart

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Porties: 4
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 125 g crème fraîche
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 200 g rode bieten gekookt en in plakjes gesneden
  • 100 g geitenkaas verkruimeld
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 takjes verse tijm grof gehakt
  • 6 walnoten gebroken in stukjes
  • 40 g rucola
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Vouw de randen van het deeg ca.
  • 1 cm naar binnen om een opstaande rand te vormen.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Meng de crème fraîche met de helft van de gehakte tijm, zout, peper en citroenrasp in een kom.
  • Bestrijk dit mengsel over de bodem van het bladerdeeg.
  • Verdeel de rode ui en vervolgens de plakjes rode biet over de taartbodem.
  • Strooi de verkruimelde geitenkaas en de walnootstukjes er gelijkmatig overheen.
  • Breng op smaak met extra peper, zout en verse tijm.
  • Bak de plaattaart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
  • Verdeel vlak voor het serveren de rucola over de plaattaart en besprenkel eventueel met een beetje walnotenolie.

Notities

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van de geroosterde bieten en geitenkaas.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 12g | Vet: 32g | Zout: 1.5mg | Sugar: 5g