Chinese Lasagne met Gehakt en Garnalen
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
wachttijd35 minuten min
Totale tijd1 uur uur 5 minuten min
Servings: 4
Calories: 365kcal
Author: Cor Klaar
- 300 g gehakt half-om-half
- 125 g roze garnalen fijngehakt
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 1 eetlepel verse gember fijngehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eiwitten losgeklopt
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 2 verse lasagnevellen
Voorbereiden:
Pureer in een keukenmachine het gehakt met de garnalen, knoflook, gember, sojasaus, eiwit en naar smaak zout en peper tot een grof mengsel.
Meng de bosui erdoor.
Snijd de lasagnevellen in 3 gelijke stukken.
Kook ze in ruim water met zout gedurende 3 minuten.
Giet de lasagne af en laat ze uitlekken in een vergiet.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Vet een kleine rechthoekige ovenschaal in.
Leg een lasagnevel in de ovenschaal en strijk hierover 1/5 deel van het gehaktmengsel gelijkmatig uit.
Herhaal de lagen en eindig met een lasagnevel.
Schenk een eetlepel water in de schaal.
Dek de schaal af met aluminiumfolie.
Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en laat het geheel in ongeveer 35 minuten gaar worden.
Haal de schaal uit de oven en laat het 5 minuten rusten.
Snijd de lasagne in 4 gelijke stukken en serveer met sojasaus als dip.
Lekker met gehakte koriander en roergebakken Chinese kool.
Deze Chinese lasagne met gehakt en garnalen gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Riesling. Hun levendige smaken zullen de exotische kruiden en de zeevruchten mooi aanvullen.
Calories: 365kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 20g | Zout: 2g | Sugar: 1g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 33
Pizza met gerookte zalm
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar
voor het pizzadeeg: (of anders of pizzabodem kant-en-klaar)
- 250 gram bloem
- 0.5 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 zakje gistkorrels direct oplosbare
- 1-2 eetlepel(s) olijfolie
Voor de saus
- 1.5 dl water handwarm
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 2 knoflookteentjes
- 1 eetlepel(s) oregano verse of 1 theelepel gedroogde
- zout
- peper versgemalen
Beleggen met:
- 150 gram mozzarella
- 15 kerstomaatjes
- 150 gram gerookte zalm snippers
- ⅛ liter crème fraîche
- 2 eetlepel(s) kappertjes
- peper versgemalen
- enkele toefjes dille
Bereiding deeg:
Meng in een kom de bloem, het zout, de suiker en de gistkorrels door elkaar.
Maak in het midden een kuiltje en schenk 1 eetlepel olie en het handwarme water erin.
Meng het deeg, met de hand of met een keukenmachine, in ca. 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg.
Vorm van het deeg een bal en laat die, in een met wat olie ingevette kom en afgedekt met plasticfolie, op een warme plaats ca. 30 minuten rijzen.
Bereiding basissaus:
Laat de tomaten uitlekken.
Pers de gepelde knoflookteentjes uit boven de stukjes tomaat en roer de oregano en zout en peper naar smaak erdoor.
U kunt de saus zo gebruiken of hem pureren met de mixer.
Snijd de uitgelekte mozzarella in piepkleine blokjes. Halveer de schoongemaakte tomaatjes. Snijd de zalm (zo nodiin smalle reepjes.
Afwerking: Verwarm de oven voor op 250 °Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in 2 porties en rol die, op een met wat bloem bestoven werkblad, uit tot dunne deegcirkels van ca. 20 cm.
Druk met de vingertoppen ca. 1 cm van de rand een gootje, zodat de vulling er niet af kan lopen.
Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de basissaus erover.
Verdeel de helft van de mozzarella over de pizza's, vervolgens de gerookte zalm en de tomaatjes.
Schep de crème fraîche in bergjes over de vulling en verdeel de rest van de mozzarella en de kappertjes erover.
Bestrooi de vulling met peper.
Bak de pizza's, 1 richel onder het midden van de oven, in ca. 20 minuten gaar.
Garneer met toefjes dille.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 33
Aardbeien-Kiwitaart
Bereidingstijd45 minuten min
wachten30 minuten min
Servings: 8
Calories: 424kcal
Author: Cor Kevenaar
- 50 g boter
- 200 g tarwebiscuits
- 2 eetlepels aardbeienjam
- 4 eierdooiers
- 100 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 65 g bloem
- 250 ml melk
- 250 ml slagroom
- 250 g aardbeien
- 2 kiwi's
Smelt de boter in de magnetron.
Maal de tarwebiscuits fijn in een keukenmachine.
Meng de gesmolten boter en aardbeienjam door de gemalen biscuits.
Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de bodem en de wanden van een taartvorm en druk het stevig aan.
Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een handmixer gedurende ongeveer 5 minuten tot het mengsel dik en romig is.
Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het eimengsel.
Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook.
Klop deze langzaam in kleine scheutjes door het eimengsel terwijl je blijft kloppen.
Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op zacht vuur al roerend indikken tot een dikke vla.
Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen terwijl je regelmatig roert.
Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes.
Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem.
Leg de aardbeienhelften op één helft van de taart en de plakjes kiwi op de andere helft.
Laat de taart minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Calories: 424kcal | koolhydraten: 56g | Protein: 6g | Vet: 20g | Sugar: 33g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 33
Visbeignets met Augurkenrelish
Servings: 4
Calories: 320kcal
Author: Cor Kevenaar
- 1 snee oud witbrood
- 250 g tilapiafilet
- 50 g oude kaas
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olie
- 100 g augurkenrelish
Snijd de korstjes van het brood en maal het brood in een keukenmachine tot kruimels.
Haal de broodkruimels uit de machine.
Snijd de tilapia in stukken en pureer het grof in de keukenmachine.
Voeg kaas, knoflook, citroensap, ei, broodkruimels, zout en peper toe aan de vis en laat de keukenmachine nog kort draaien (de vispuree moet stevig blijven).
Bestuif je handen met bloem en vorm 6 koekjes van gelijke grootte van het vismengsel.
Leg de viskoekjes op een bord, dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Verhit in een ruime koekenpan olie en bak hierin de viskoekjes in 5 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Serveer de viskoekjes met augurkenrelish.
Serveer deze visbeignets als heerlijk hapje bij een feestelijke gelegenheid of als voorgerecht met een frisse salade.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 22g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 33
Aardbeien yoghurt ijs
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 g Aardbeien
- 2 eetlepel(s) citroensap
- 100 g basterdsuiker
- 3 dl yoghurt
- 2 dl slagroom
Houd enkele aardbeien apart voor garnering.
Maak de rest van de vruchten schoon en pureer ze met de staafmixer of in een keukenmachine.
Meng de aardbeienpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom halfstijf en spatel deze door het aardbeien-yoghurtmengsel.
Doe het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvries.
Schep het ijs na een half uur door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen.
Herhaal dit na een uur en laat het minimaal 3 uur bevriezen.
Serveer het ijs in coupes en garneer met aardbeien
Variatietip: •
In plaats van aardbeien kunnen ook frambozen, bramen, abrikozen en bananen worden gebruikt.
Vervang citroensap door sinaasappelsap.
Wijnadvies:
Moscato d’Asti uit Italië.
Ook verrukkelijk met Zuid-Franse Muscats, als Muscat de Rivesaltes en Muscat de Frontignan.
Denk eens aan een zoete mousserende wijn (9-11ºC).
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 33
Romige Aardappelsoep met Gerookte Forel
Servings: 4
Calories: 265kcal
Author: Cor Klaar
- 500 g kruimige aardappels
- 1 groentebouillontablet
- 125 g gerookte forelfilets
- 15 sprieten bieslook
- 1 flesje Leffe blond 33 cl Belgisch bier
- 125 ml crème fraîche
- Zout
- Peper
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Breng de aardappels met 1/2 liter water in een pan aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven.
Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
Snijd ondertussen de gerookte forel in reepjes en knip de bieslook fijn.
Giet de aardappels af boven een kom (bewaar het kookvocht).
Pureer de aardappels in een keukenmachine.
Voeg het kookvocht en de crème fraîche toe en pureer alles nogmaals.
Doe het mengsel terug in de pan.
Roer voorzichtig de Leffe erdoor en verwarm de soep goed.
Roer de reepjes gerookte forel en de knoflookbieslook erdoor.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveer de romige aardappelsoep met gerookte forel warm, gegarneerd met extra bieslooksprieten.
Geniet van deze heerlijke Belgische klassieker!
Calories: 265kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 14g | Vet: 10g | Zout: 1.2g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 33
Limoen Amandelcakejes uit Australië
Servings: 12 stuks
Calories: 275kcal
Author: Cor Klaar
- 50 g gepelde amandelen
- 75 g bloem gezeefd
- 150 g poedersuiker
- Schil van 1/2 limoen geraspt
- 5 eieren
- 200 g boter gesmolten
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de muffinvormpjes in of plaats cupcakepapiertjes erin.
Maal de amandelen fijn in een keukenmachine of met een vijzel.
Meng de gemalen amandelen in een grote kom met de gezeefde bloem, poedersuiker (houd 1 eetlepel apart) en geraspte limoenschil.
Klop in een vetvrije kom de eiwitten met een mespunt zout tot ze schuimig maar niet stijf zijn.
Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door de droge ingrediënten.
Roer vervolgens voorzichtig de gesmolten boter door het amandelmengsel.
Vul de muffinvormpjes tot twee derde met het beslag en bak ze in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Laat de cakejes 5 minuten in de vormpjes zitten en laat ze daarna verder uitdampen op een rek.
Bestrooi de cakejes met de overgebleven poedersuiker
Een zoete, mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze heerlijke en licht zoete amandelcakejes.
Serving: 1cakeje | Calories: 275kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 4g | Vet: 21g | Zout: 0.1g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 33
Gegrilde Auberginespiesen met Krielaardappeltjes
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 4
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar
- 1 aubergine
- Zout
- 16 krielaardappeltjes in de schil
- ½ potje gedroogde tomaat op olie
- 15 g basilicum
- 16 kerstomaatjes
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
Voorbereiden: Laat de spiesen op kamertemperatuur komen.
Was de aubergine en snijd hem in de lengte in 6 dunne plakken.
Halveer de plakken in de lengte, bestrooi ze met zout en laat ze in een vergiet ± 20 minuten liggen.
Aardappeltjes koken: Kook intussen de krielaardappeltjes in een pan met weinig water en zout in 5 minuten beetgaar.
Laat ze uitlekken in een zeef.
Tomatenpasta maken: Pureer de gedroogde tomaatjes met de aanhangende olie en de basilicum in een keukenmachine tot een grove pasta.
Breng op smaak met peper.
Auberginerolletjes maken: Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier, bestrijk ze met de tomatenpasta en rol elke plak stevig op.
Spiesen samenstellen: Steek de auberginerolletjes, krielaardappeltjes en kerstomaatjes afwisselend aan de spiesen.
Bewaar de spiesen afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Grillen: Bestrijk de spiesen rondom met olijfolie en rooster ze op de hete barbecue in ± 6 minuten rondom mooi bruin.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé past goed bij dit gerecht.
Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 12g | Zout: 1.5g | Sugar: 5g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 33
Mediterrane Aubergine Dip
Servings: 8
Calories: 290kcal
Author: Cor Klaar
- 2 grote aubergines schoongemaakt
- 3 teentjes knoflook geperst
- 60 ml citroensap ongeveer 1,5 citroen
- 5 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 kleine uien fijn gesnipperd
- 2 sneetjes witbrood verkruimeld
- 300 ml olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met de snijkant naar beneden in een beboterde ovenschaal.
Bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 uur, of tot ze zacht zijn.
Laat de aubergines afkoelen en verwijder dan voorzichtig de schil.
Doe de gepureerde aubergines, geperste knoflook, citroensap, fijngehakte peterselie en gesnipperde uien in een keukenmachine.
Voeg geleidelijk de verkruimelde sneetjes witbrood en olijfolie toe terwijl de keukenmachine draait, totdat het mengsel glad en romig is.
Breng de aubergine dip op smaak met zout en peper.
Serveer de dip koel.
Wijnadvies:
Deze aubergine dip combineert goed met een lichte rode wijn zoals een Merlot of een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio.
Calories: 290kcal | koolhydraten: 9g | Protein: 2g | Vet: 28g | Zout: 0.3g | Sugar: 2g
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 33
Aardbeienmousse
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar
- 250 gram Aardbeien
- 100 gram basterdsuiker
- 250 ml slagroom
- 3 blaadje(s) gelatine
Hou 2 aardbeien achter voor de garnering.
Was de rest van de aardbeien, haal het kroontje eraf en halveer ze.
Pureer de aardbeien met de suiker.
Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.
Knijp daarna de gelatine uit en los het op in een klein beetje heet water.
Laat de opgeloste gelatine afkoelen (versnel het door in een bak met koud water te zetten) en meng het daarna met de aardbeienpuree.
Klop intussen de slagroom stijf.
Spatel daarna de aardbeienpuree door de slagroom. Goed roeren zodat het goed gemengd is en het een glad mengsel is.
Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes en laat het een dag opstijven in de koelkast.
Garneer het met een halve aardbei.
Receptenplein.nl
Home / Keukenmachine / Pagina 33