Abrikozen-Hazelnotenballetjes

Abrikozen-Hazelnotenballetjes

Gezonde en zoete abrikozen-hazelnotenballetjes die eenvoudig te bereiden zijn. Perfect als snack, tussendoortje of een feestelijke traktatie!
Bereidingstijd15 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 24
Calories: 60kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 50 g geroosterde ongezouten hazelnoten
  • 250 g gedroogde abrikozen

Instructies

  • Hak de geroosterde hazelnoten grof met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
  • Haal ze uit de kom.
  • Maal de gedroogde abrikozen fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de gehakte hazelnoten toe en maal het mengsel samen nog 3 tellen.
  • Vorm ongeveer 25 balletjes van het mengsel.
  • Leg de abrikozen-hazelnotenballetjes eventueel in papieren bonbonvormpjes.

Notities

Geniet van deze heerlijke abrikozen-hazelnotenballetjes als een zoet en gezond nagerecht. Een eenvoudige traktatie die snel te bereiden is en perfect is om te delen.
Wijnadvies:
Een glas dessertwijn, zoals een Sauternes of een zoete witte wijn, past perfect bij deze zoete balletjes.

Nutrition

Serving: 1balletje | Calories: 60kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 1g | Vet: 2g | Zout: 0g | Sugar: 8g

Verfijnde Dim Sum met Gerookte Rivierpaling en Sinaasappel

Verfijnde Dim Sum met Gerookte Rivierpaling en Sinaasappel

Deze verfijnde dim sum combineert de rokerige smaak van rivierpaling met de frisse sinaasappel en zoete, karamellizede cashewnoten voor een unieke en elegante maaltijd.
Bereidingstijd45 minuten
voor het drogen van de olijven3 uur
Recept categorieën: Fingerfood, Fruit, Noten, Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Author: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g gerookte rivierpaling in 16 stukjes
  • 2 sinaasappels
  • 50 g cashewnoten
  • 20 g suiker
  • 200 g ontpitte zwarte olijven
  • 100 ml olijfolie
  • 1 chilipeper
  • 1 lente-ui

Instructies

  • Schil de sinaasappels en snijd ze in partjes die even groot zijn als de stukjes paling.
  • Leg elk stukje paling op een schijfje sinaasappel.
  • Droog de zwarte olijven gedurende 2-3 uur in een oven op 100°C.
  • Doe de olijven vervolgens in een keukenmachine met een scheutje water en de olijfolie, en mix tot een gladde massa.
  • Plaats de cashewnoten op een ingevette vuurvaste schaal en bestrooi ze met de suiker.
  • Karameliseer de cashewnoten in een voorverwarmde oven op 180°C totdat ze goudbruin zijn.
  • Laat de cashewnoten afkoelen en breek ze in stukjes.
  • Verdeel 4 stukjes paling over elk bord.
  • Garneer met fijngesneden chilipeper en lente-ui.
  • Strooi enkele stukjes gekarameliseerde cashewnoten rondom en werk af met de zwarte olijfolie.

Notities

Deze verfijnde dim sum combineert gerookte rivierpaling met de frisse smaak van
sinaasappel en karamelachtige cashewnoten. Deze verfijnde dim sum combineert gerookte rivierpaling met de frisse smaak van sinaasappel en karamelachtige cashewnoten.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij deze verfijnde dim sum. De frisse zuren van de wijn vullen de rokerige paling en de citrus aan.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 15g | Vet: 22g | Zout: 0.4g | Sugar: 10g

Sinaasappeltaart met Grand Marnier IJs

Sinaasappeltaart met Grand Marnier IJs

Verwen je gasten met deze verfijnde sinaasappeltaart, geserveerd met huisgemaakt Grand Marnier ijs en een toefje meringue. De perfecte afsluiting van een feestelijk diner, compleet met een vleugje citrus en een vleugje luxe.
inclusief koeltijd2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Dieët: Notenvrij
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 8
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 500 g bloem
  • 5 g vanillesuiker
  • 100 g eieren
  • 250 g poedersuiker
  • 200 g boter
  • 5 g zout

Voor de vulling:

  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 120 g crème fraîche
  • 120 g sinaasappelsap
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • 200 g suiker

Voor de meringue:

  • 125 g eiwit
  • 250 g suiker
  • 100 g water

Voor het ijs:

  • 1 liter melk
  • 175 g suiker
  • 100 g eidooiers
  • 1 dl Grand Marnier
  • 2,5 dl room
  • Voor de garnering:
  • Spinsuiker
  • Mintblaadjes
  • Oranjesnippers

Instructies

Voor het deeg:

  • Meng de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout en eieren tot een homogeen deeg.
  • Laat het deeg opstijven in de koelkast.
  • Rol het deeg uit en bekleed ronde taartvormpjes ermee.
  • Bak de taartjes blind door ze te bedekken met bakpapier en bakbonen.
  • Verwijder na 15 minuten de bakbonen en het bakpapier en bak de taartjes nog eens 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Voor de vulling:

  • Meng de eieren, eidooier, suiker, sinaasappelsap, sinaasappelrasp en crème fraîche tot een glad mengsel.
  • Giet dit in de afgekoelde taartbodems.
  • Bak de taartjes in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende 20-25 minuten, of tot de vulling stevig is.

Voor de meringue:

  • Kook de suiker met water tot het een temperatuur van 121°C bereikt (gebruik een suikerthermometer).
  • Klop de eiwitten tot stijve pieken en voeg geleidelijk de hete suikersiroop toe terwijl je blijft kloppen.
  • Blijf kloppen tot het mengsel is afgekoeld en glanzend is.

Voor het ijs:

  • Verhit de melk samen met de suiker tot 80°C.
  • Meng dit met de eidooiers en roer goed door.
  • Voeg de Grand Marnier en room toe, en draai het mengsel in een ijsmachine tot romig ijs.

Afwerking:

  • Spuit de meringue op de afgekoelde taartjes en brand deze lichtjes af met een gasbrander.
  • Plaats een bolletje Grand Marnier ijs naast de taartjes.
  • Maak spinsuiker door gesmolten suiker met een vork rond een pollepel te draaien en plaats dit op het ijs.
  • Garneer de taartjes en ijs met mintblaadjes en oranjesnippers.
  • Strooi eventueel wat poedersuiker over het geheel voor een feestelijk effect.

Notities

Wijnadvies:
Serveer met een glaasje Grand Marnier of een dessertwijn zoals Sauternes.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 85g | Protein: 10g | Vet: 25g | Sugar: 70g

Terschellingse Cranberryspoom met Cointreau

Terschellingse Cranberryspoom met Cointreau

Deze verfrissende Terschellingse cranberryspoom met een vleugje Cointreau is perfect als feestelijk dessert of tussengerecht. Serveer het met mousserende wijn voor een luxe touch!
(inclusief tijd in de ijsmachine)45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Dranken, Fruit
Land van herkomst: Friesland, Nederland
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw
Servings: 10
Calories: 120kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 200 g cranberry's
  • 115 g basterdsuiker
  • 1 dl grapefruitsap
  • ½ dl mousserende witte wijn
  • 10 cc Cointreau

Garnering:

  • 30 cranberry's
  • 50 g suiker

Instructies

  • Verwarm de cranberry's, basterdsuiker en grapefruitsap op laag vuur in een steelpan totdat de suiker is opgelost.
  • Laat de cranberry's ongeveer 8 minuten zachtjes koken.
  • Laat het mengsel iets afkoelen en pureer het in een keukenmachine tot een glad geheel.
  • Zeef de puree boven een kom om zoveel mogelijk sap te verkrijgen en roer de Cointreau erdoor.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Schep het cranberrymengsel in de ijsmachine en laat het ongeveer 30 minuten draaien tot het stevig is.
  • Breng 1 dl water met 50 g suiker aan de kook.
  • Kook de cocktailprikkers 1 minuut en laat ze afkoelen in het suikerwater.
  • Prik 3 cranberry's aan elke cocktailprikker en schuif ze naar het midden.
  • Schep in elke champagneflûte een bolletje cranberry-ijs en schenk er mousserende wijn overheen.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze cranberryspoom met een droge mousserende wijn zoals een Cava of een Champagne. De frisheid van de wijn past perfect bij de zoetzure smaak van de cranberry's.

Nutrition

Calories: 120kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 0.5g | Vet: 0g | Zout: 18g

Lasagne Bombe met Kreeft en Spinazie

Lasagne Bombe met Kreeft en Spinazie

Deze luxe Lasagne Bombe met kreeft en spinazie, gecombineerd met een romige kreeftensaus en zeekraal, is een verfijnd en indrukwekkend gerecht voor een feestelijk diner.
Bereidingstijd2 uur
Land van herkomst: Mediterraan
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 6
Calories: 850kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • Voor het Pastadeeg:
  • 400 g grano duro
  • 200 g eidooier
  • Olijfolie
  • Water
  • Zout
  • Vulling:
  • 6 kreeften
  • 1 kg spinazie
  • 250 g zeekraal
  • 9 tomaten
  • Voor de Saus:
  • 50 g boter
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 60 g bloem
  • 1 dl witte wijn
  • 30 ml cognac
  • ½ liter kreeftenfond
  • 1 dl room
  • Voor de Vinaigrette:
  • 1 dl rode wijnazijn
  • 1 dl kreeftenfond
  • 3 dl olijfolie
  • 1 bosje basilicum fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Balsamico naar smaak
  • Garnering:
  • Geraspte kaas
  • Verse basilicumblaadjes

Instructies

  • Pastadeeg: Meng grano duro met eidooier, zout, olijfolie en water tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg rusten.
  • Vulling: Pocheer de kreeften kort in kokend water, laat ze afkoelen en verwijder het vlees.
  • Blancheer spinazie en zeekraal, spoel koud af en laat uitlekken.
  • Snijd de tomaten in vieren en bewaar het vruchtvlees.
  • Saus: Smelt de boter, fruit de sjalot, voeg bloem toe en maak een roux.
  • Voeg witte wijn en een deel van de kreeftenfond toe.
  • Roer tot glad en voeg de rest van de kreeftenfond, room en cognac toe.
  • Breng op smaak.
  • Vinaigrette: Meng azijn, kreeftenfond, zout, peper en voeg langzaam de olijfolie toe tot een emulsie.
  • Breng op smaak met balsamico en voeg gehakte basilicum toe.
  • Lasagne: Rol het pastadeeg dun uit en steek 18 grote en 18 kleine cirkels uit.
  • Kook ze 6 minuten in kokend water en laat ze drogen.
  • Plaats de grote cirkels in vormen.
  • Verdeel kreeftenvlees, saus, spinazie, tomaat, zeekraal in lagen over de lasagnevormen en dek af met pastadeeg.
  • Laat opstijven in de koeling.
  • Bestrijk de buitenkant met water, rol door geraspte kaas en bak 10 minuten in een oven van 180°C.
  • Verwarm het kreeftenstaartvlees in visfond.
  • Dresseren: Snijd de lasagne bombe doormidden en plaats op borden.
  • Serveer met het staartvlees en schep vinaigrette eromheen.
  • Garneer met gefrituurde basilicumblaadjes.

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze kreeften lasagne met een volle, rijke witte wijn zoals een Chardonnay of een Pouilly-Fuissé. De romige textuur en frisse zuren passen goed bij de kreeft en de saus.

Nutrition

Calories: 850kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 45g | Vet: 50g | Zout: 2.5g | Sugar: 5g

Gerookte Paling en Zalm Bombe met Romige Mierikswortelsaus

Gerookte Paling en Zalm Bombe met Romige Mierikswortelsaus

Deze verfijnde gerookte paling en zalm bombe met een romige mierikswortelsaus is een luxe voorgerecht. De frisse frisée sla en pousse de blette blaadjes maken het gerecht compleet.
(inclusief koeltijd)1 uur
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Lente, Winter, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Oud & Nieuw
Servings: 4
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de Bombe:

  • 250 g gerookte zalm
  • 250 g gerookte paling
  • 125 g mascarpone
  • 1 dl room lobbig geklopt
  • Verse bieslook fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Voor de Mierikswortelsaus:

  • 2 dl room
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 1 dl crème fraîche
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Garnering:

  • Frisée sla
  • Pousse de blette snijbiet

Instructies

Voor de Bombe:

  • 250 g gerookte zalm
  • 250 g gerookte paling
  • 125 g mascarpone
  • 1 dl room, lobbig geklopt
  • Verse bieslook, fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Voor de Mierikswortelsaus:

  • 2 dl room
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 1 dl crème fraîche
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Garnering:

  • Frisée sla
  • Pousse de blette (snijbiet)

Notities

Wijnadvies:
Serveer deze bombe met een frisse, droge witte wijn zoals een Chablis of een Sauvignon Blanc. De mineraliteit van de wijn sluit mooi aan bij de gerookte vis en de frisse saus.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 25g | Vet: 35g | Zout: 2g | Sugar: 2g

Dacquoise Koek met Abrikozen Bavarois en Chocolade Ganache

Dacquoise Koek met Abrikozen Bavarois en Chocolade Ganache

Deze verfijnde dacquoise koek met een zachte abrikozen bavarois en rijke chocolade ganache is het perfecte dessert voor een luxe diner. Afgemaakt met knapperige amandelkoekjes.
Bereidingstijd1 uur 45 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, Gebak
Land van herkomst: Frankrijk
Jaargetijde:: Herfst, Zomer
Feestdagen etc: Verjaardag
Servings: 6
Calories: 500kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • Biscuit:
  • 150 g eiwit
  • 50 g suiker
  • 125 g amandelpoeder
  • 125 g poedersuiker
  • Ganache:
  • 150 g room
  • 50 g suiker
  • 50 g glucose
  • 50 g boter
  • 125 g pure chocolade
  • Bavarois:
  • 3 dl abrikozenpuree
  • 1 vanillestokje
  • 100 g suiker
  • 8 g gelatine
  • 2 dl room
  • Amandelkoekje:
  • 200 g desiccated kokos
  • 50 g amandelen

Instructies

  • Biscuit: Klop het eiwit stijf en voeg de suiker toe.
  • Spatel vervolgens het amandelpoeder en de poedersuiker erdoor.
  • Bak dit uit tot een plaat en snijd er 15 ovale plakken van.
  • Ganache: Breng de room, glucose en suiker aan de kook.
  • Voeg de pure chocolade toe en roer tot het smelt.
  • Voeg de boter toe en laat afkoelen.
  • Bavarois: Kook de abrikozenpuree met het vanillestokje en de suiker, laat het mengsel trekken.
  • Voeg de gelatine toe en laat afkoelen totdat het begint te stollen.
  • Meng met opgeklopte room en giet het in vormpjes.
  • Laat het opstijven in de koeling.
  • Amandelkoekjes: Meng de amandelen met kokos en bak deze goudbruin.
  • Laat afkoelen.
  • Dresseren: Spuit de ganache op de dacquoise plakken en stapel ze.
  • Plaats de bavarois op de ganache.
  • Garneer het geheel met een amandelkoekje, munt en bestuif met poedersuiker.

Notities

Wijnadvies:
Serveer dit dessert met een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Sauternes. De zoete tonen van de wijn passen perfect bij de abrikozen en chocolade

Nutrition

Calories: 500kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 8g | Vet: 30g | Zout: 0.2g | Sugar: 35g

Gepaneerde Grietfilets met Frittata, Gesauteerde Zeekraal en Asperges

Gepaneerde Grietfilets met Frittata, Gesauteerde Zeekraal en Asperges

Een verfijnd gerecht van krokant gepaneerde grietfilets, gecombineerd met een lichte frittata van taugé, geserveerd met zeekraal en groene asperges in een rijke hoisinsaus.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Lente, Zomer
Feestdagen etc: Kerst, Pasen
Servings: 4
Calories: 600kcal
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

Voor de grietfilets:

  • 16 grietfilets
  • Zout en peper naar smaak
  • Bloem
  • Eiwit
  • Kroepoek gemalen tot gruis
  • Olie om te frituren

Voor de garnituur:

  • 3 bosjes groene asperges
  • Sesamolie
  • 150 g zeekraal
  • Tempurabeslag

Voor de omeletjes:

  • 300 g taugé
  • 4 eieren
  • ½ dl room
  • 1 theelepel miso
  • Zout en peper naar smaak
  • Voor de saus:
  • 100 g suiker
  • 1 dl witte wijn
  • 100 g tomatenpuree
  • 3 dl visfond
  • 1 eetlepel hoisinsaus
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Asperges:

  • Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.
  • Kook de asperges beetgaar in kokend water met zout, spoel koud en laat uitlekken.

Saus:

  • Karamelliseer de suiker in een pan en blus af met witte wijn.
  • Voeg tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Voeg visfond en hoisinsaus toe en laat de saus reduceren tot sausdikte.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Paneerlaag:

  • Maal de kroepoek tot fijn gruis in de keukenmachine.
  • Dep de grietfilets droog, bestrooi licht met zout en haal ze door de bloem.
  • Klop het eiwit los met een beetje sesamolie.
  • Haal de grietfilets door het eiwit en vervolgens door het kroepoekgruis.
  • Zet ze in de koeling tot gebruik.

Omeletjes:

  • Pluk de taugé en snijd in stukjes.
  • Meng de room en miso tot een glad mengsel en voeg de eieren toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een poffertjespan, vet deze in met olie en schep het eimengsel met taugé in de vakjes.
  • Bak de omeletjes goudbruin aan beide zijden.

Barbue (Grietfilets):

  • Frituur de grietfilets in olie van 180 graden Celsius tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de filets uitlekken op keukenpapier en houd warm in de oven.

Zeekraal:

  • Haal de zeekraal door het tempurabeslag en frituur kort in olie.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

  • Leg de grietfilets op de borden.
  • Plaats een lepel gefrituurde zeekraal en daarop een omeletje.
  • Schep de saus langs de filets en serveer met de asperges.

Notities

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chablis voor een frisse, evenwichtige smaak.

Nutrition

Calories: 600kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 45g | Vet: 25g | Zout: 3g | Sugar: 8g

Winterdessert met Gemberijs, Appelnougatine en Frangipane

Winterdessert met Gemberijs, Appelnougatine en Frangipane

Een winters dessert dat warme smaken van gember en appel combineert met knapperige nougatine en fris gemberijs. Een perfect einde aan een feestelijk diner.
Voorbereidingstijd1 uur
Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, IJs
Land van herkomst: Internationaal
Jaargetijde:: Winter
Feestdagen etc: Kerst
Servings: 4
Calories: 750kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

Voor de gember-appelbol:

  • 250 g bloem
  • ¼ dl lauwe melk
  • 15 g gist
  • 5 g zout
  • 1 ei
  • 50 g gember
  • 1 Granny Smith appel
  • Kaneel
  • Poedersuiker
  • Gemberpoeder

Voor de appelnougatine:

  • 4 appels
  • Voor het sabledeeg:
  • 125 g boter
  • 60 g poedersuiker
  • Zout naar smaak
  • 20 g ei
  • 70 g amandelpoeder
  • 130 g bloem

Voor de frangipane:

  • 125 g boter
  • 100 g amandelpoeder
  • 75 g suiker
  • 100 g eieren
  • 25 g amandelspijs
  • 38 g bloem

Voor de nougatine:

  • 200 g suiker
  • 100 g glucose
  • 100 g amandelen

Voor het gemberijs:

  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl melk
  • ½ dl gembersiroop
  • 100 g suiker
  • 50 g glucose
  • 80 g eidooier
  • 2 dl room

Voor de garnering:

  • Poedersuiker
  • Muntblaadjes

Instructies

Gember-Appelbol:

  • Meng de melk met de gist en voeg bloem en ei toe.
  • Roer tot een homogene massa.
  • Hak de gember fijn en snijd de appel in brunoise.
  • Meng beide met zout door het beslag en laat onder een vochtige doek rijzen.
  • Snijd de gefermenteerde deegbollen in kleine stukjes en frituur ze tot ze goudbruin zijn.
  • Meng de gebakken bollen met kaneel, poedersuiker en gemberpoeder.

Appelnougatine:

  • Snijd de appels in dunne plakken en droog ze in de oven op lage temperatuur tot ze knapperig zijn.

Sabledeeg:

  • Klop de boter luchtig en voeg poedersuiker, zout, amandelpoeder en ei toe.
  • Meng goed.
  • Voeg de bloem toe en kneed tot een glad deeg.
  • Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en steek cirkels van 10 cm uit.
  • Bak ze af op 190 graden Celsius gedurende 15 minuten.

Frangipane:

  • Klop de boter luchtig en voeg suiker, amandelpoeder, amandelspijs, eieren en bloem toe.
  • Laat het mengsel 20 minuten rusten.

Nougatine:

  • Rooster de amandelen in de oven op 180 graden Celsius gedurende 5 minuten.
  • Karameliseer de suiker met glucose en roer de warme amandelen erdoor.
  • Giet het mengsel op een siliconenmat en rol het dun uit.
  • Steek cirkels van 8 cm uit en laat ze afkoelen.

Gemberijs:

  • Verhit kokosmelk, melk, suiker en glucose tot het kookpunt.
  • Voeg eidooiers en gembersiroop toe en verwarm tot 85 graden Celsius.
  • Voeg de room toe en laat afkoelen.
  • Draai het mengsel in een ijsmachine tot ijs.

Serveren:

  • Plaats een diep bordje op een vierkant bord.
  • Leg de gefrituurde deegbol in het diepe bord.
  • Zet het appeltaartje ervoor en leg er een bol gemberijs op.
  • Plaats de nougatine op het ijs en garneer met poedersuiker en muntblaadjes.

Notities

Wijnadvies:
Serveer dit dessert met een glas lichtzoete dessertwijn zoals een Sauternes of een Moscato d'Asti.

Nutrition

Calories: 750kcal | koolhydraten: 85g | Protein: 10g | Vet: 40g | Zout: 2g | Sugar: 50g

Verfrissende Spaanse Gazpacho

Verfrissende Spaanse Gazpacho

Deze verfrissende gazpacho is perfect voor een warme zomerdag.
30 minuten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Spanje
Servings: 4
Calories: 200kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 2 sneetjes wit brood
  • 4 el rode Spaanse wijn
  • 500 g tomaten ontveld
  • 1 komkommer geschild (klein stukje bewaren)
  • 1 rode geroosterde paprika of gele klein stukje bewaren
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 3 el wijnazijn
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie naar smaak
  • Geroosterde baguette sneetjes
  • Pijnboompitten geroosterd

Instructies

  • Laat de wijn de sneetjes brood goed weken, ongeveer 20 minuten.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de sneetjes baguette en de pijnboompitten, in de keukenmachine en pureer tot een mooi smeuïg mengsel.
  • Snijd de komkommer en paprika in zeer kleine stukjes en leg deze bovenop de soep samen met een paar pijnboompitten.
  • Serveer de gazpacho met de warme sneetjes baguette.

Notities

Wijnadvies

Serveer met een droge Spaanse witte wijn zoals een Albariño of Verdejo.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 5g | Vet: 10g | Zout: 1g | Sugar: 5g