Aardappelkoekjes met Gerookte Zalm
Porties: 4
calorieën: 105kcal
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
Instructies
- Schil en was de aardappels.
- Rasp ze fijn boven een kom.
- Meng de eierdooier, bloem, zout en peper door de geraspte aardappels.
- Verdeel het aardappelmengsel in 8 porties.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
- Schep de aardappelkoekjes in de pan en druk ze plat met de bolle kant van een natgemaakte eetlepel.
- Bak de aardappelkoekjes in ongeveer 10 minuten gaar, halverwege keren en voeg de rest van de olie toe.
- Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de gerookte zalm in 8 repen.
- Leg op elk aardappelkoekje een reepje zalm.
- Garneer met zure room en imitatiekaviaar.
Notities
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij deze aardappelkoekjes met gerookte zalm. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van de zalm complementeren.
Nutrition
Calories: 105kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 6g | Vet: 7g | Zout: 0.5mg | Sugar: 0.5g