Romige Spaghetti met Courgette en Hamsaus

Romige Spaghetti met Courgette en Hamsaus

Snel te maken
Bereidingstijd18 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
Jaargetijde:: Snel te maken
Servings: 4 personen
Calories: 570kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti all'uovo
  • 2 courgettes
  • 300 g schouderham in dunne reepjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 pot pastasaus met basilicum 425 g

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Was de courgettes en schaaf ze met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakjes.
  • Kook de courgetteplakjes in kokend water gedurende ongeveer 2 minuten.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan, pers de knoflook erboven uit en fruit deze gedurende 1 minuut.
  • Voeg de pastasaus en de reepjes ham toe aan de pan en verwarm het geheel.
  • Roer de resterende eetlepel olijfolie door de gekookte spaghetti.
  • Schep de gekookte courgette door de spaghetti en verdeel het mengsel over vier serveerborden.
  • Schep de warme hamsaus in het midden van elke portie spaghetti.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige rosé past goed bij deze romige spaghetti met courgette en hamsaus. De wijn zal de smaken van de tomatensaus en de ham versterken zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 570kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 26g | Vet: 24g | Zout: 2.5g | Sugar: 7g

Gegrilde Ananas met Gember Rum Siroop en Vanille-ijs

Gegrilde Ananas met Gember Rum Siroop en Vanille-ijs

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Fruit, IJs
Land van herkomst: Caribean
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 3 cm verse gemberwortel geschild
  • 1 rijpe ananas
  • 4 bollen vanille-ijs of plantaardig alternatief

Instructies

  • Schenk de witte rum en vloeibare honing in een klein steelpannetje.
  • Knijp de verse gemberwortel erboven uit met behulp van een knoflookpers.
  • Zet het pannetje met het honing-rum mengsel opzij tot gebruik, afgedekt.
  • Snijd de ananas met het groen en al in de lengte in vieren en snijd de harde kern eraf.
  • Bewaar de parten in aluminiumfolie.
  • Zet het pannetje met het honing-rum mengsel aan de rand van de barbecue en verwarm het mengsel zachtjes.
  • Bestrijk de snijvlakken van de ananasparten met een kwastje met het warme honing-rum mengsel.
  • Leg de ananasparten op de barbecue en rooster ze 1 minuut aan elke kant, tot de ananas licht kleurt.
  • Leg de gegrilde ananas op vier borden en schenk de rest van de honing-rumsaus erover.
  • Schep het vanille-ijs naast de gegrilde ananas.

Notities

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn met tropische fruittonen, zoals een Riesling of een Muscat, vormt een uitstekende aanvulling op dit exotische dessert.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 50g | Protein: 2g | Vet: 3g | Sugar: 40g

Mediterrane Hamburger met Bleekselderij-Ricotta en Avocadodip

Mediterrane Hamburger met Bleekselderij-Ricotta en Avocadodip

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Kaas, Lunch, Vleesvervangers
Land van herkomst: Nederland
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4
Calories: 550kcal
Author: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij
  • 75 g ricotta
  • Versgemalen peper
  • 2 eetlepels olie
  • 4 Tivall hamburgers ca. 180 g
  • 4 mini-ciabatta’s
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel walnootolie
  • ½ zakje veldsla met bietjes ca. 75 g
  • 4 eetlepels avocadodipsaus bakje ca. 115 g, AH Huistraiteur
  • Zout

Instructies

Voorbereiden:

  • Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in heel kleine stukjes.
  • Bewaar de blaadjes voor garnering.
  • Prak de ricotta met een vork fijn in een kom.
  • Roer de fijngesneden bleekselderij erdoor.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Bakken van hamburgers:

  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Bak de hamburgers in ongeveer 5 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
  • Keer ze halverwege.

Bereiden van ciabatta’s:

  • Halveer de mini-ciabatta’s en rooster ze licht goudbruin in een broodrooster.

Knoflookolie:

  • Pel het teentje knoflook en pers deze uit boven de walnootolie.
  • Meng goed door elkaar.
  • Bestrijk de snijvlakken van de ciabatta’s met de knoflook-walnootolie.

Opbouwen van de hamburgers:

  • Verdeel de veldsla over de onderste helften van de ciabatta’s.
  • Schep op elke ciabatta een lepel avocadodipsaus.
  • Leg de gebakken hamburgers op de saus.
  • Verdeel het bleekselderij-ricottamengsel over de hamburgers.

Serveren:

  • Plaats de bovenste helften van de ciabatta’s schuin op de hamburgers.
  • Garneer met de achtergehouden blaadjes bleekselderij.

Notities

Wijnadvies:

Deze hamburger met bleekselderij-ricotta en avocadodip past goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé. De wijn moet genoeg frisheid hebben om de verse smaken van de salade en de romige textuur van de ricotta te accentueren.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g

Kalkoenfilet tandoori

Kalkoenfilet tandoori

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: India
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepel(s) Griekse yoghurt beker à 150 ml
  • 5 eetlepel(s) Indiase kerriepasta Tandoori pot à 312 g
  • 2 schaaltjes kalkoenfilet à ca. 200 g
  • 2 komkommers
  • 2 vleestomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pak naanbrood met knoflook en koriander 280 g

Instructies

  • Meng 3 eetlepels yoghurt door kerriepasta.
  • Kalkoenfilet in plakjes snijden en besmeren met kerriepastamengsel.
  • Afgedekt ca. 10 minuten laten marineren.
  • Komkommer wassen en met kaasschaaf in plakjes schaven.
  • Komkommer bestrooien met zout en peper.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in
  • reepjes snijden.
  • Tomaten en komkommer door elkaar scheppen.
  • Knoflook erboven uitpersen en rest van yoghurt erdoor scheppen.
  • Naanbrood verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Grillpan verhitten en kalkoenfilet in ca. 5 minuten roosteren, halverwege keren.

Notities

Kalkoenfilet serveren met naanbrood en salade

Gegrilde Chinese Vispakketjes met Garnalen

Gegrilde Chinese Vispakketjes met Garnalen

Bereidingstijd15 minuten
marineren3 uur
Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: China
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Chinese sojasaus
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 400 gram kabeljauwfilet diepvries
  • 100 gram Noorse garnalen diepvries
  • 1 bosje bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

  • Voorbereiden:
  • Meng in een wijde schaal de Chinese sojasaus, droge sherry, gembersiroop en geperste knoflook.
  • Leg de bevroren kabeljauwfilet in de marinade en laat afgedekt in de koelkast minimaal 3 uur marineren, waarbij je af en toe de vis keert.
  • Laat de Noorse garnalen in een zeef ontdooien gedurende ongeveer 1 uur.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Bereiden:
  • Leg op het aanrecht 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm uit.
  • Haal de gemarineerde kabeljauw uit de marinade en snijd in 4 stukken.
  • Leg elk stuk op een stuk aluminiumfolie.
  • Verdeel de gesneden bosui en ontdooide garnalen gelijkmatig over de kabeljauw.
  • Vouw de folie tot pakketjes dicht en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  • Op de barbecue:
  • Verwarm de barbecue voor tot middelhoog vuur.
  • Leg de vispakketjes op de barbecue en laat ze in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  • Vouw de pakketjes voorzichtig open en besprenkel de vis met sesamolie.

Notities

Serveer de gegrilde vispakketjes direct van de barbecue. Ze kunnen worden geserveerd met gestoomde rijst en een frisse salade.

Wijnadvies:

Deze Chinese vispakketjes passen goed bij een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, die de frisse en lichte smaken van de vis en marinade aanvullen zonder te overheersen.

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 25g | Vet: 10g | Zout: 800g

Champignons met Italiaanse kruiden

Champignons met Italiaanse kruiden

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • ½ zakje Italiaansekruidenmix á 30 g,
  • 1 bakje champignons 250 g,
  • 3 eetlepel(s) olijfolie,
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel(s) droge witte wijn
  • 1 theelepel kruidenbouillonpoeder
  • versgemalen zwarte peper,
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • In kopje kruidenmix fijnknippen.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier.
  • Champignons, kruidenmix, olie, citroensap, wijn en bouillonpoeder in pan doen.
  • Bestrooien met peper.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Geheel aan de kook brengen en in ca. 5 minuten zachtjes gaar koken.
  • In zeef laten afkoelen.
  • Champignons over twee bordjes verdelen

Notities

Serveren met geroosterd brood.

Champignons in room-wijnsaus

Champignons in room-wijnsaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 doosje champignons fijn 250 g,
  • 1 eetlepel(s) boter of margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepel(s) droge witte wijn
  • ½ theelepel tijm
  • ½ theelepel kruidenbouillonpoeder
  • 1 beker crème fraîche 125 ml, AH,
  • ½ zakje gemalen oude kaas 150 g, AH,
  • versgemalen zwarte peper,

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Sjalotje pellen en fijn snipperen.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier, grote champignons halveren.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Sjalot ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en boven pan uitpersen.
  • Champignons toevoegen en ca. 3 minuten op matig vuur al omscheppend bakken.
  • Wijn, tijm en bouillonpoeder toevoegen en alles onafgedekt ca. 3 minuten op hoog vuur laten inkoken.
  • Crème fraîche en gemalen kaas erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met peper.
  • Champignons overdoen in schaaltjes en ca. 3 à 4 minuten onder de grill goudbruin laten worden.

Notities

Serveren met stokbrood.

Champignonbroodjes van Allerhande

Champignonbroodjes van Allerhande

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Broodjes, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Servings: 4 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood
  • 1 doosje(s) grotchampignons 250 g,
  • 2 eetlepel boter of magarine
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • versgemalen peper,
  • 4 plakken jong belegen kaas

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Van brood korstjes afsnijden.
  • Sneetjes in broodrooster lichtbruin roosteren.
  • Champignons met keukenpapier schoonvegen.
  • Onderste stukjes van champignons snijden.
  • Grote champignons in vieren delen, kleine champignons halveren.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Champignons toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Korstjes van kaas snijden.
  • Op elk sneetje geroosterd brood 1/4 deel van de gesmoorde champignons scheppen.
  • Plakken kaas dubbelvouwen en op champignons leggen.
  • Canapés ca. 1 minuut onder grill leggen tot kaas begint te smelten.

Romige Avocado-Gorgonzola Salade met Kruidige Marinade

Romige Avocado-Gorgonzola Salade met Kruidige Marinade

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Kaas, Lunch, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Servings: 4 personen
Calories: 345kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g verse rozemarijn
  • 25 g verse bieslook
  • Zout
  • Versgemalen witte peper
  • 1 avocado
  • 150 g gorgonzola
  • ½ krop lollo rosso sla
  • 75 g croutons

Instructies

Voorbereiden:

  • Meng in een kom de olijfolie, citroensap en witte wijn tot een marinade.
  • Pers de knoflookteentjes erboven uit.
  • Knip de naaldjes van de rozemarijntakjes en snijd de bieslook fijn, voeg ze toe aan de marinade.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil, halveer en verwijder de pit van de avocado.
  • Snijd de helften in dunne plakken en leg ze op een bord.
  • Schenk de marinade erover en zet de avocado afgedekt in de koelkast gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Verkruimel de gorgonzola boven een kom.

Bereiden:

  • Maak de sla schoon, was deze en verdeel de bladeren over vier borden.
  • Schep de avocadoplakken voorzichtig uit de marinade en rangschik ze op de sla.
  • Verdeel de gorgonzola over de avocado.
  • Strooi de croutons eroverheen.
  • Schenk de resterende marinade over de salade.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige en kruidige avocado-gorgonzola salade vraagt om een stevige witte wijn zoals een Chardonnay uit Italië of een Vermentino.

Nutrition

Calories: 345kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 9g | Vet: 29g | Zout: 1.5g | Sugar: 1g

Romige Aardappelpuree met Gepofte Knoflook

Romige Aardappelpuree met Gepofte Knoflook

Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Internationaal
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 1 zak aardappels 1½ kg
  • Zout
  • 6 tenen knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 zakje verse basilicum 15 g
  • deciliter melk
  • Vierseizoenenpeper

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met weinig water en zout gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Maak de tenen knoflook los, maar pel ze niet.
  • Verwarm in een steelpan de olijfolie samen met de knoflooktenen gedurende ongeveer 5 minuten op heel zacht vuur tot de knoflook begint te kleuren.
  • Haal de pan van het vuur en neem de knoflooktenen uit de olie.
  • Bewaar 4 mooie blaadjes basilicum voor garnering en hak de rest van de basilicum heel fijn.
  • Verwarm de schaaltjes voor.
  • Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
  • Pers 2 tenen knoflook erboven uit.
  • Roer de knoflookolie en zoveel melk door de aardappels tot er een smeuïge puree ontstaat.
  • Verwarm al roerend nog even goed door en laat de puree eventueel iets indikken.
  • Breng op smaak met zout en vierseizoenenpeper.
  • Voeg op het laatste moment de fijngehakte basilicum toe aan de puree en roer goed door.
  • Schep de puree in warme schaaltjes en garneer met een teentje gepofte knoflook en een blaadje basilicum.

Notities

Wijnadvies:

Deze romige aardappelpuree met gepofte knoflook is heerlijk bij gestoofd konijn. Serveer er een stevige rode wijn bij zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. De volle smaken van de wijn passen goed bij de rijke textuur en de intense smaak van de puree.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g